کاربرد منیزیم هیدروکساید؛ نحوه مصرف و تداخلات دارویی

کاربرد منیزیم هیدروکساید؛ نحوه مصرف و تداخلات دارویی استفاده بیش از حد یا طولانی مدت از این داروی رفع یبوست ممکن است باعث وابستگی به داروهای مسهل و تداوم یبوست شود. استفاده بیش از حد از این دارو همچنین ممکن است باعث بروز اسهال مداوم شود.

داروی منیزیم هیدروکساید (لاکسی ژل) به صورت کوتاه مدت برای درمان یبوست استفاده می شود. این دارو مسهل (نوع اسمزی) بوده و به نظر می رسد با جذب آب به سمت روده ها به حرکات آنها کمک می نماید. این دارو همچنین برای درمان علائم ایجاد شده توسط حجم بالای اسید معده مانند سوزش، ناراحتی یا سوء هاضمه مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو ضد اسید بوده و با کم کردن میزان اسید معده عمل می کند. با سلام دنیا همراه باشید.

چگونه از منیزیم هیدروکساید استفاده کنید

نحوه مصرف این دارو به صورت خوراکی بر اساس تجویز پزشک مشخص میشود. برای حالت جویدنی این دارو، قرص را به طور کامل قبل از بلعیدن بجوید. برای حالت مایع دارو، شیشه را به خوبی قبل از هر بار مصرف تکان دهید. دوز مصرفی را با دقت با استفاده از ابزار/قاشقک اندازه گیری نمایید. از قاشق غذاخوری برای این کار استفاده نکنید زیرا ممکن است نتوانید دوز دارو را بدرستی تعیین کنید. اگر این دارو را برای یبوست مصرف می کنید، با هر دوز دارو یک لیوان کامل آب (8 اونس یا 240 میلی لیتر) آب بنوشید. از دستورالعمل ارائه شده بر روی بسته بندی دارو یا تجویز پزشک به دقت پیروی نمایید. اگر درباره هر کدام از این مطالب سئوال دارید، از پزشک یا مسئول داروخانه بپرسید.

دوز مصرفی، بستگی به وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان دارد. استفاده بیش از حد یا طولانی مدت از این دارو برای رفع یبوست ممکن است باعث وابستگی به داروهای مسهل و تداوم یبوست شود. استفاده بیش از حد از این دارو همچنین ممکن است باعث بروز اسهال مداوم، از دست دادن حجم زیادی از آب بدن (کم آبی) و برهم خوردن تعادل مواد معدنی (مثلاً سطوح بالای منیزیم در بدن) شود.

اگر مشکل شما باقی ماند یا تشدید شد، موضوع را به اطلاع پزشک تان برسانید. برای مشکلات یبوستی، ممکن است به 30 دقیقه الی 6 ساعت زمان برای دفع مدفوع نیاز باشد. اگر این دارو باعث دفع مدفوع شما نگردید، اگر لازم بود از این دارو یا سایر داروهای مسهل برای مدت بیش از یک هفته استفاده کنید یا اگر دچار خونریزی معقدی شدید، موضوع را به اطلاع پزشک تان برسانید. برای مشکلات اسید معده، حداکثر دوز این دارو را برای مدت بیش از 2 هفته استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک این کار را به شما توصیه کرده باشد. اگر حس می کنید با مشکل پزشکی جدی روبرو هستید، بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی قرص و شربت منیزیم هیدروکساید (لاکسی ژل)

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی قرص و شربت منیزیم هیدروکساید (لاکسی ژل)

عوارض جانبی لاکسی ژل

این دارو ممکن است باعث بروز اسهال شود. اگر این وضعیت باقی ماند یا بدتر شد، بلافاصله موضوع را به اطلاع پزشک یا مسئول داروخانه برسانید. اگر پزشک مصرف این دارو را برای شما تجویز کرده است، به خاطر داشته باشید که وی تشخیص داده است که مزایای مصرف آن بیش از ریسک عوارض جانبی آن برای شما می باشد. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند. اگر هر کدام از این عوارض جانبی نادر اما جدی در شما بروز کرد، به پزشک اطلاع رسانی کنید: علائم سطح بالای منیزیم (مثلاً ضعف ماهیچه ای، ضربان قلب کند/نامنظم، تنفس کند و بریده بریده، تغییرات خلقی مانند سردرگمی)، علائم کم آبی (مانند کاهش ادرار، سرگیجه، عطش زیاد، خشکی شدید دهان)، دردهای شکمی، وجود خون در مدفوع، خونریزی معقدی. یک واکنش آلرژی به این دارو معمولاً نادر است. با این وجود اگر متوجه هر کدام از این علائم واکنش آلرژی جدی شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید: دانه های پوستی، خارش/ تورم (بویژه در صورتزبان/گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی. این لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی این دارو نمی باشد. اگر متوجه یک سری عوارض جانبی شدید که در اینجا بیان نشده بودند، موضوع را به اطلاع پزشک یا مسئول داروخانه برسانید.

اقدامات احتیاطی لاکسی ژل

قبل از مصرف هیدروکسید منیزیم، به پزشک یا مسئول داروخانه درباره حساسیت داشتن به این دارو یا سایر داروها اطلاع رسانی نمایید. این محصول ممکن است دارای اجزای غیرفعالی باشد که می توانند باعث بروز واکنش های حساسیتی یا سایر مشکلات برای فرد شوند. برای جزئیات بیشتر با مسئول داروخانه صحبت کنید. قبل از مصرف این دارو، پزشک یا مسئول داروخانه را در جریان سابقه پزشکی تان بویژه در خصوص موارد زیر قرار دهید: بیماری کلیوی، آپاندیس یا علائم آپاندیس (درد شکمی، حالت تهوع و استفراغ)، رژیم غذایی با محدودیت مصرف منیزیم، تغییر ناگهانی در عادات دفع مدفوع که بیش از 2 هفته به طول انجامند.

  • در هنگام باداری، این دارو باید تنها در موارد ضروری استفاده شود. درباره ریسک و مزایای استفاده از این دارو در این شرایط با پزشکتان مشورت نمایید.
  • مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از اقدام به شیردهی با پزشکتان مشورت نمایید.

چگونگی استفاده و مصرف بیش از حد (اوردوز) داروی منیزیم هیدروکساید (لاکسی ژل)

تداخلات دارویی منیزیم هیدروکساید

تداخلات دارویی می توانند بر عملکرد داروها تاثیر گذاشته و ریسک بروز عوارض جانبی را افزایش دهند. این متن حاوی تمامی تداخلات دارویی نمی باشد. لیستی از تمامی محصولات و داروهایی که مصرف می کنید (تجویزی، غیرتجویزی و گیاهی) تهیه کرده و در اختیار پزشک یا مسئول داروخانه قرار دهید. مصرف هیچ دارویی را بدون مجوز پزشک شروع یا متوقف نکرده و دوز آن را تغییر ندهید. بعضی محصولات که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: رالتگراویر، سولفونات پلی استیرن سدیم.

هیدروکسید منیزیم می تواند جذب سایر داروها مانند داساتینیب، دلاویردین، آتازاناویر، گاباپنتین، دیگوکسین، میکوفنولات، مکمل های فسفات (مانند فسفات پتاسیم)، آنتی بیوتیک های تتراساکلین (مانند داکسی ساکلین و مینوساکلین)، بعضی داروهای ضدقارچ آزول (کتوکونازول و ایتراکونازول) و آنتی بیوتیک های کویینولون (مانند سیپروفلوکسازین و لووفلوکسازین) را کاهش دهد. در نتیجه، دوز این داروها را تا حد امکان از دوز مصرفی هیدروکسید مینزیم جدا نمایید. درباره اینکه چه مدت زمان بایستی بین دوز این داروها فاصله باشد و همچنین تلاش برای یافتن زمان بندی دوزها به نحوی که داروها حداکثر کارآیی را داشته باشند، با پزشک یا مسئول داروخانه مشورت نمایید.

مصرف بیش از حد منیزیم هیدروکساید (لاکسی ژل)

اگر فردی بیش از حد از این دارو استفاده کرده و دچار علائمی مانند غش یا مشکلات تنفسی شده بود، به اورژانس خبر دهید. در غیر این صورت به مرکز کنترل مسمومیت ها در منطقه خود اطلاع دهید. علائم مصرف بیش از حد عبارتند از: اسهال مداوم و ماندگار، ضعف ماهیچه ای، تغییرات خلق و خو (مانند سردرگمی)، ضربان قلب کند/نامنظم، کاهش حجم ادرار، سرگیجه.

نکات

به تمامی قرار ملاقات های پزشکی و آزمایشگاهی پایبند باشید. تغییرات در سبک زندگی مانند ورزش مداوم و تغییر در رژیم غذایی (مانند نوشیدن آب کافی، مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر مانند نان سبوس دار، میوه و سبزیجات تازه) می تواند مانع بروز یبوست شده یا علائم آن را تسکین دهد. همچنین تغییراتی مانند برنامه های کاهش استرس، ترک سیگار، محدود کردن مصرف الکل و تغییر در رژیم غذایی (مانند پرهیز از مصرف بیش از حد کافئین و بعضی ادویه جات) می تواند باعث کاهش سوزش معده و سایر مشکلات مرتبط با اسید معده شود. درباره تغییرات در سبک زندگی که می توانند برای شما مفید باشند، با پزشک یا مسئول داروخانه مشورت نمایید.

از دست دادن یک دوز

قابل اعمال نمی باشد.

نگهداری

دارو را در دمای اتاق دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. اگر هرگونه سوالی درباره نحوه نگهداری این دارو دارید، از مسئول داروخانه بپرسید. دارو را در دستشویی یا حمام نگهداری نکنید. تمامی داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید. داروها را در سیستم فاضلاب نریزید مگر این که در این خصوص دستورالعمل لازم را داشته باشید. وقتی تاریخ مصرف این دارو به پایان رسید یا دیگر به آن نیازی نداشتید، به شیوه ای مناسب آن را دفع کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه مناسب دفع این محصول، با مسئول داروخانه یا شرکت دفع ضایعات محلی مشورت نمایید.

منبع: webmd

از
4
رای