پماد موضعی میکونازول نیترات (Miconazole): موارد مصرف، روش استفاده و عوارض

پماد موضعی میکونازول نیترات (Miconazole): موارد مصرف، روش استفاده و عوارض کرم موضعی میکونازول نیترات علاوه بر درمان عفونت پوست مثل: پای ورزشکار، کچلی قارچی برای بیماری پیتریازیس که باعث روشن یا تیرگی پوست می شود به کار می رود. سوزش، قرمزی و... از عوارض جانبی پماد موضعی میکونازول است.

کرم موضعی میکونازول نیترات و موارد استفاده از آن

کرم موضعی میکونازول نیترات برای درمان عفونت های پوستی مانند: پای ورزشکار، خارش ژوک، کچلی قارچی و سایر عفونت های پوستی قارچی (کاندیدیازیس) استفاده می شود. این دارو همچنین برای معالجه بیماری پوستی معروف به پیتریازیس (پیتریازیس روزه آ) که نوعی عفونت قارچی است که باعث روشن شدن یا تیرگی پوست گردن، قفسه سینه، بازوها یا پاها می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. میکونازول یک ضد قارچ آزول است که با جلوگیری از رشد قارچ عمل می کند.

نحوه استفاده از کرم موضعی میکونازول نیترات 2 درصد

از این دارو فقط بر روی پوست خود استفاده کنید. ناحیه آسیب دیده را برای درمان تمیز کرده و کاملا خشک کنید. این دارو را معمولاً دو بار در روز یا طبق تجویز پزشک روی پوست آسیب دیده بمالید. اگر از فرم اسپری این دارو استفاده می کنید، بطری را قبل از استفاده به خوبی تکان دهید. دوز و طول مدت درمان بستگی به نوع عفونت تحت درمان دارد. این دارو را زودتر از زمان تجویز شده مصرف نکنید. با این کار، وضعیت شما سریع تر بهبود پیدا نمی کند، اما ممکن است عوارض جانبی افزایش یابد. برای پوشاندن کامل ناحیه آسیب دیده و برخی از پوست های اطراف، از دارو به میزان کافی استفاده کنید. پس از استفاده از این دارو، دستان خود را بشویید. ناحیه را پانسمان نکرده، نپوشانید و یا بانداژ نکنید، مگر اینکه پزشک این گونه تجویز کرده باشد.

این دارو را برای چشم، بینی، دهان یا واژن استفاده نکنید. به منظور کسب بیشترین فواید دارو، آن را به طور مرتب مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که هر روز دارو را در یک زمان مصرف کنید. استفاده از این دارو را روزانه تا زمانی که پزشک تجویز کرده، ادامه دهید. حتی اگر علائم پس از شروع مصرف میکونازول از بین بروند یا دوره قاعدگی شما شروع شود، این کار را ادامه دهید. قطع زودهنگام این دارو ممکن است باعث بازگشت عفونت مخمر شود. در صورتی که علائم شما ادامه پیدا کرد و یا وخیم تر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه استفاده از کرم موضعی میکونازول نیترات 2 درصد

عوارض جانبی کرم موضعی میکونازول نیترات

  • ممکن است سوزش، لک شدن، تورم، قرمزی، برجستگی هایی مانند جوش، حساسیت و پوسته پوسته شدن ناحیه درمان شده ایجاد شود. در صورت تداوم یا وخیم تر شدن هر یک از این تأثیرات، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به خاطر داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده است؛ زیرا او تشخیص داده است که فواید آن بیشتر از خطر عوارض جانبی دارو است. بسیاری از افراد با مصرف این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.
  • در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی زیر، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید: تاول، ترشح، باز شدگی زخم ها.
  • یک واکنش آلرژی زا بسیار جدی به این دارو نادر است، اما در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژی زا جدی، از جمله موارد زیر، فورا درخواست کمک پزشکی نمایید: جوش، خارش یا تورم (به ویژه در صورت یا زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس.

این فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی این دارو نیست. اگر شما عوارض جانبی دیگر ذکر نشده در فهرست فوق را مشاهده کردید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

عوارض جانبی کرم موضعی میکونازول نیترات

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف میکونازول

قبل از مصرف میکونازول، اگر به این دارو حساسیت دارید و یا اگر به سایر ضد قارچ های آزول مانند: کلوتریمازول، اکونازول یا کتوکونازول حساسیت دارید و یا اگر هر گونه آلرژی دیگری دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد، که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژی زا یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

  • قبل از استفاده از این دارو، در مورد سابقه پزشکی خود با پزشک یا داروساز صحبت کنید.
  • در دوران بارداری، این دارو فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز باشد، باید استفاده شود. در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.
  • مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی کرم موضعی میکونازول

  • پزشک یا داروساز شما ممکن است  هم اکنون از هر گونه تداخل دارویی احتمالی این دارو آگاه باشد و ممکن است شما را برای این تداخلات تحت نظارت قرار دهد. بدون مشورت با پزشک، مصرف هر گونه دارویی را شروع یا متوقف نکرده و دوز آن را تغییر ندهید.
  • قبل از جراحی، در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله: داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی)، با پزشک یا دندانپزشک خود صحبت کنید.

فهرستی از تمام داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشید و لیست را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

تداخلات دارویی کرم موضعی میکونازول

اوردوز

اگر کسی اوردوز کرده و یا علائم جدی مانند بیهوشی یا مشکلات تنفسی دارد، با 115 تماس بگیرید. 

تذکر
  • این دارو را با دیگران سهیم نشوید.
  • اگر پزشک تجویز کرده است که این دارو را مصرف کنید، آن را فقط برای شرایط فعلی شما توصیه کرده است. بعداً برای عفونت های دیگر از آن استفاده نکنید؛ مگر اینکه پزشک این گونه تجویز کند.
  • در هنگام درمان پیتریازیس، این دارو ممکن است باعث بازگشت فوری رنگ طبیعی پوست نشود. بازگشت رنگ پوست طبیعی ممکن است چندین ماه طول بکشد.
دوزهای فراموش شده دارو

اگر مصرف یک دوز را فراموش کرده اید، آن را هر زمان که به خاطر آورید، مصرف کنید. اگر تقریبا زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. دوز بعدی را مطابق با برنامه زمانی عادی آن مصرف کنید. هرگز دو دوز را به طور هم زمان برای جبران دوز فراموش شده مصرف نکنید.

نگهداری دارو
  • بر اساس مارک های مختلف و شدت قوی بودن دارو، ممکن است شرایط نگهداری متفاوتی داشته باشند. برچسب روی بسته بندی دارو را مطالعه کرده و یا از داروساز خود در مورد شرایط نگهداری این دارویی که استفاده می کنید، سوال کنید. آن را به دور از نور نگهداری کنید. همچنین فرم ژل و اسپری این دارو را از حرارت و شعله دور نگه دارید. در حمام نگهداری نکنید. تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • آن را جهت دور ریختن در داخل چاه دست شویی یا فاضلاب نریزید، مگر اینکه در دستورالعمل دارو این گونه نوشته شده باشد.
  • این دارو را زمانی که تاریخ انقضاء آن گذشته و یا دیگر قصد استفاده از آن را ندارید، به درستی دور بریزید. با داروساز یا شرکت دفع زباله های محلی برای چگونگی روش های بی خطر دور ریختن دارو مشورت نمایید.

منبع: webmd

از
1
رای