برنزه کردن پوست در بارداری؛ خطرات، عوارض و اثرات منفی آن

برنزه کردن پوست در بارداری؛ خطرات، عوارض و اثرات منفی آن برنزه کردن بخش ضروری زیبایی نیست. آیا می توانید این کار را به بعد از زمان زایمان موکول کنید؟ به خاطر داشته باشید که سلامتی شما و کودکتان از هر شیوه نوین زیبایی در دوران بارداری مهم تر است.

دوست دارید که پوست خود را برنزه نگه دارید. این کار را به طور مرتب انجام می دهید، به خصوص اگر در زمان تابستان است یا وقتی که شما به تعطیلات می روید. در دوران بارداری، استرس و حالت تهوع صبحگاهی ممکن است پوست شما را بی رنگ تر کند، که دلیل دیگری برای برنزه کردن پوست به شما می دهد. اما، آیا می توانید در دوران بارداری به برنزه کردن پوست خود ادامه دهید؟ خطرات، عوارض و اثرات منفی ناشی از آن و اقدامات احتیاطی در مورد آن چیست؟ با این مطلب از وبسایت سلام دنیا، تمام این سوالات و سوالات بیشتر را در دوران بارداری پاسخ می دهیم.

آیا می توان در دوران بارداری برنزده کرد؟

خوب است که در دوران بارداری از قرار گرفتن در معرض آفتاب یا لامپ های مخصوص برنزه کردن دور بمانید، به خصوص اگر پوست حساسی دارید. پرتوهای فرابنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس و چین و چروک را افزایش دهد. در دوران بارداری، پوستتان نسبت به گذشته حساس تر می شود و این حالت، شما را در برابر خطرات برنزه کردن، آسیب پذیرتر می کند.

خطرات برنزه کردن پوست در دوران بارداری

خطرات برنزه کردن در دوران بارداری

روند برنزه کردن شامل استفاده از اشعه ماوراء بنفش است که مواجه بیش از حد با این اشعه می تواند برای شما خطر ایجاد کند.

1. می تواند باعث سرطان پوست شود: قرار گرفتن در معرض خورشید می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد، زیرا بدنتان میزان اشعه ماوراء بنفش بیشتری از میزان تحملش را دریافت می کند. همین حالت در مورد برنزه کردن با اتاقک های مخصوص برنزه نیز صادق است، که اشعه ماوراء بنفش متمرکز تر است.

2. باعث پیری زودرس می شود: این به مفهوم «پیری ناشی از قرار گرفتن در معرض تشعشع» است که قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، فیبرهای الاستین و کلاژن را تجزیه کرده و منجر به چین خوردگی و چین و چروک می شود. از این رو، مکررا برنزه کردن می تواند منجر به تجمع رنگ دانه در بافت ها، بافت پوست چرم مانند و لکه های سیاه شود که همگی از علائم پیری زودرس محسوب می شوند.

3. ملاسما را تشدید می کند: اختلال رنگدانه شایع، باعث ایجاد لکه های قهوه ای یا خاکستری روی پوست می شود. لکه ها با قرار گرفتن در معرض آفتاب ظاهر می شوند. اگر ملاسما داشته باشید، برنزه کردن وضعیت را وخیم تر می کند.

4. حساسیت پوستی را افزایش می دهد: هورمون های حاملگی پوست شما را حساس تر می کند. تشعشع ممکن است پوست را حساس تر کرده و باعث حساسیت به اشعه شود.

5. باعث تولد نوزاد نارس می شود: اشعه ماوراء بنفش می تواند فولیک اسید را تجزیه کرده که یک ماده مغذی اساسی برای رشد سیستم عصبی کودک است. برنزه کردن در دو سه ماه اول بارداری می تواند خطر تولد نوزاد نارس را افزایش دهد.

6. بر اکسیژن و مواد مغذی جنین تاثیر می گذارد: برنزه کردن در اثر افزایش دمای بدن و همچنین تکیه دادن به پشت برای مدت طولانی، می تواند بر گردش خون تاثیر بگذارد. گردش خون ضعیف باعث کاهش انتقال اکسیژن و مواد مغذی به جنین می شود.

7. خطر ابتلا به ام اس را بالا میبرد: مطالعه ای در استرالیا نشان داده است که کودکانی که از زنانی متولد می شوند که در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار داشتند، بعدها در زندگی، نوزادانی به دنیا می آورند که خطر ابتلا به ام اس در آنها بالا است.

8. منجر به کم آبی بدن می شود: از آنجا که در هنگام برنزه کردن بدن، بیشتر عرق می کنید، می تواند خطر کمبود آب بدن را افزایش دهد، به خصوص اگر آب کافی مصرف نکنید.

به جای قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید یا اشعه ماوراء بنفش، می توانید گزینه های مطمئن تری مانند برنزه کردن مصنوعی را انتخاب کنید.

مصرف کرم برنزه کننده در بارداری

مصرف کرم برنزه کننده در بارداری

این موارد به عنوان جایگزینی برای برنزه کردن (به وسیله حمام آفتاب) استفاده می شوند، اما هیچ گونه اطلاعاتی در مورد ایمنی آنها در دوران بارداری وجود ندارد. اجزاء فعال موجود در آن با سلول های مرده واکنش برقرار کرده تا پوست را تیره تر کنند. بنابراین مانند برنزه کردن پوست به نظر می رسد. اکثر کرم های برنزه کننده موجود در بازار، حاوی یک ماده فعال به نام دی هیدروکسی کتون (DHA) است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده است. این نوعی ماده رنگ کننده پوست است که از منابع گیاهی مانند نیشکر و چغندر قند استخراج می شود. محققان معقتدند که دی هیدروکسی کتون نمی تواند به فراتر از لایه اول پوست نفوذ کند، بنابراین ممکن است به جنین آسیبی نرساند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، تنها 0.5 درصد از دی هیدروکسی کتون توسط پوست جذب می شود و کمتر از آن است که خطری برای جنین محسوب شود.

نکاتی برای استفاده از کرم های برنزه کننده در حاملگی

  • قبل از برنزه کردن خود با استفاده از کرم برنزه کننده، موم زده و لایه برداری کرده تا آن را روی پوست تازه بمالید.
  • حداقل هفت تا هشت ساعت بعد از برنزه کردن، دوش نگیرید.
  • از استفاده از محصولات زبر و آنهایی که حاوی الکل هستند، اجتناب کنید، زیرا برنزه پوست را محو می کند.
  • از استفاده از اسپری ها خودداری کنید، زیرا ممکن است به طور تصادفی حاوی دی هیدروکسی کتون باشد که می تواند برای کودکان خطرناک باشد.
  • مرطوب کننده های ملایم پوست را به طور مرتب بر روی پوست مالش دهید تا عمر برنزه کردن پوست طولانی تر شود.

اگرچه ممکن است بعضی اوقات از کرم برنزه کننده استفاده کنید، اما روش های برنزه کردن خاصی وجود دارد که باید از آن در دوران بارداری اجتناب کرد.

روش های برنزه کردن، که باید از آنها در دوران حاملگی اجتناب کنید

  • دستگاه سولاریوم: تخت های برنزه کننده (دستگاه سولاریوم) به دلیل وجود فضای محدود، دمای بدن را بالاتر می برند. درجه حرارت می تواند به حدی افزایش یابد که بر رحم تاثیر گذاشته و باعث ناهنجاری ستون فقرات کودک می شود. این همان اثر مشابه با سونا را دارد.

دستگاه سولاریوم

  • قرص های برنزه کننده: قرص های برنزه کننده، حاوی میزان بالایی از اجزاء مبتنی بر رنگ مانند کاروتنوئید یا کانتاگزانتین است. سالن های زیبایی همچنین آمپول های برنزه کننده حاوی ملانووتان را ارائه می دهند. هیچ کدام از آمپول ها و قرص ها در دوران بارداری ایمن نیستند.

قرص های برنزه کننده پوست

  • برنزه کردن در ساحل: نگرانی های مربوط به برنزه کردن بدن در ساحل، مشابه با همان دستگاه سولاریوم است. قرار دادن بدن در معرض نور خورشید به مدت طولانی می تواند باعث ایجاد کهیر و گرمازدگی بدن شود. اگرچه نوشیدن آب کافی، استفاده از کرم ضد آفتاب و پوشیدن کلاه و کلاه سایبان دار ممکن است از شما در برابر آفتاب شدید محافظت کند، اما خوب است که از این کار در دوران بارداری اجتناب کنید. اگر تمایل شدیدی به برنزه کردن بدن در ساحل در دوران بارداری دارید، باید احتیاط کنید.

برنزه کردن پوست در ساحل

اقدامات احتیاطی در هنگام برنزه کردن پوست در ساحل

  • حدود 20 دقیقه قبل از برنزه کردن، از ضد آفتاب با سطح SPF بین 30 تا 50 استفاده کنید.
  • از کلاه و عینک آفتابی برای محافظت از سر و چشم های خود در برابر اشعه مضر ماوراء بنفش استفاده کنید.
  • در زمانی که نور آفتاب شدید است (از ساعت 10 صبح تا 3 بعد از ظهر) به ساحل نروید، زیرا اشعه ماوراء بنفش در این ساعات زیاد است.
  • برای مدت طولانی در معرض نور خورشید، حرکات کششی انجام ندهید.
  • میزان زیادی آب بنوشید تا بدن خود را پرآب نگه دارید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنید، زیرا این مساله می تواند باعث گرمازدگی و سوختن پوست شود.
  • زیاد غذا نخورید و خود را گرسنه نیز نگه ندارید. هر دو احساس سیری و گرسنگی باعث سرگیجه می شوند.
  • لباس های گشاد از جنس پارچه های طبیعی روشن بپوشید که اجازه گردش هوا دهد.

برنزه کردن بخش ضروری زیبایی نیست. بنابراین، ببینید که آیا می توانید این کار را به بعد از زمان زایمان موکول کنید. به خاطر داشته باشید که سلامتی شما و کودکتان از هر شیوه نوین زیبایی در دوران بارداری مهم تر است. در حقیقت به جای امتحان کردن چیزهای مصنوعی مانند برنزه کردن، خود را صرف شکوه زیبای بارداری کنید. اما اگر به شدت مایل به برنزه کردن خود هستید، پس از شیوه های برنزه کردن کم خطر تر استفاده کنید.

منبع: momjunction

از
3
رای