بازی ها، بیشتر از یک سرگرمی لذت بخش هستند. برخی از انواع بازی ها واقعاً می تواند کودک را باهوش تر کند. بازی های بدون ساختار، هنر و حتی حمام کردن می تواند به کودک کمک کند استراتژی ها و پتانسیل خلاقانه خود را کشف کند. متخصصان 6 بازی ارائه داده اند که باعث می شود بچه های شما باهوش تر بشوند. باهوش تر شدن فراتر از یادگیری حروف الفبا و شکل ها است. کودکان می توانند واقعاً به افرادی با توانایی بهتر فکر کردن و استراتژیست های خوبی تبدیل شوند و مهارت های اجتماعی و شفاهی خود را با بازی کردن های ساده، ارتقاء بدهند. ما در این مطلب سلام دنیا، 6 بازی برای تقویت هوش کودکان و باهوش تر شدن آنها معرفی کردیم. با ما همراه باشید.
طبق گفته Popular Science شما می توانید "بازی های فکری" را ندیده بگیرید، برای اینکه آنها تا حد زیادی مردود شده اند. همینطور لازم نیست بازی ها همراه با استفاده از حس لامسه باشد (هر چند که می تواند باشد). بازی های بدون ساختار به فرزند شما اجازه می دهد که جهان را با شرایط خاص خودش کشف کند. دکتر لورا مارکهام نویسنده کتاب "والدین آرام؛ بچه های خوشحال"، در مورد بازی هایی صحبت می کند که به کودکان توانایی های خاصی می دهد که در زندگی آینده موفق تر باشند.
6 بازی برای تقویت هوش کودکان و باهوش تر شدن آنها
1. تقویت هوش کودکان با بازی های بدون ساختار و سازماندهی نشده
بر اساس گفته دکتر مارکهام بازی های سازماندهی نشده این فرصت را به کودکان می دهد که چیزهای مختلفی یاد بگیرند. او می گوید: "آنها در حال تجربه جهان هستند". این به کودکان کمک می کند تا خود کنترلی را یاد بگیرند، متوجه بشوند هر چیزی چطور کار می کند و بیاموزند که چطور اختلافاتشان با افراد دیگر را حل کنند. مارکهام گفته است: می دانیم که بازی هایی که همراه با وانمود کردن چیزی است واقعاً در یادگیری خود تنظیمی و چگونگی کنترل درگیری اهمیت دارد. مطالعه ای در سال 2014 در مجله آموزش کودکان نشان داد که بازی های بدون ساختار، مهارت های همکاری کودک را تقویت می کند، دانش را از طریق شبیه سازی به او انتقال می دهد و به او کمک می کند تا بوسیله آزمون و خطا به بینش تازه ای دست پیدا کند.
2. تقویت هوش کودکان با سرگرمی هنگام حمام
مارکهام گفت: آزمایش با ریختن آب و کشف اینکه چه مقدار از آن در ظروفی با اندازه های مختلف جای می گیرد، پیش زمینه ریاضی است.
3. تقویت هوش کودکان با بازی روی تخته (بازی های تخته ای)
مارکهام می گوید: سعی کنید به صورت خانوادگی بازی کنید. او والدین را تشویق به بازی های دسته جمعی می کند، مانند مارپله که بچه های را وادار به همکاری مشترک می کند. برخی بازی های گروهی مانند: دوز چهار سوز (Connect 4) به بازیکنان این امکان را می دهد تا روی استراتژی، برنامه ریزی و تقسیم توجه (دقت به حرکات دیگر بازیکنان) کار کنند. همچنین مارکهام طرفدار نوعی بازی با کارت است که مبتنی بر اعداد، شکل ها و رنگ ها طراحی شده و برای کودکانی است که کمتر ارتباط کلامی دارند.
او می گوید: بازی هایی که کودکان باید در آن رقابت کنند خوب است، اما والدین باید این رقابت را آرام نگه دارند. در رقابت نباید فشار وجود داشته باشد. مهم است که والدین بدانند در حالی که همه کودکان باید یاد بگیرند ورزشکار خوبی باشند، گاهی اوقات ما در سن 3، 4، 5، 6 و 7 سالگی چیزهای زیادی از آنها می خواهیم. بازی هایی که شما را تشویق می کنند تا بازی سایر بازیکنان را با خرابکاری های عمدی بهم بریزید برای کودکان توصیه نمی شود.
4. تقویت هوش کودکان با هنر
مارکهام عقیده دارد هر نوع هنر برای بچه ها عالی است زیرا بروز دهنده احساسات آنهاست. در حالی که کودکان پیش دبستانی غالباً عاشق نقاشی هستند، با بزرگتر شدن بچه ها وقتی نقاشی گاو آنها شبیه به گاو نمی شود، نا امید می شوند. در نتیجه هر نوع کار هنری را متوقف می کنند و فرصت خود اظهاری را از دست می دهند. در هنگام انجام انواع کارها و بازی های مرتبط با هنر، چه بازی با خاک رس باشد یا خمیر بازی، وقتی کودک صحبت نمی کند و در هنگام لمس هر چیزی، قسمتی از مغز را به کار می گیرد. همه کودکان باید لوازم هنری را در دسترس خود داشته باشند.
5. تقویت هوش کودکان با بازی در طبیعت
مارکهام اظهار می دارد: وقتی بچه ها بیرون از منزل وقت می گذرانند، آرام تر و شادتر هستند. این برای بزرگترها هم صدق می کند. او اعتقاد دارد که رفتن به کمپینگ، آموزش کودکان برای آتش درست کردن بی خطر و استفاده از دوربین برای جستجو و تماشای پرندگان به رشد کودک کمک می کند. هر چیزی که کودکان ها را به طبیعت متصل کند به خصوص اگر ملموس باشد، یک چیز فوق العاده است.
6. تقویت هوش کودکان با مجلات
شما و فرزندتان می توانید یک مجله مشترک بنویسید که مزایای زیادی دارد. مارکهام پیشنهاد می دهد این کار را زمانی شروع کنید که کودکتان در حدود هشت سالگی باشد. این همکاری برای تهیه مجله می تواند روابط شما را تقویت کند و به بچه ها کمک کند تا چیزهایی را که ممکن است موجب رنجش آنها شده باشد را با شما در میان بگذارند.
مطمئن نیستید که از کجا شروع کنید؟ والدین باید احساسات خود را با فرزندشان سهیم شوند، مانند این که به او بگویند وقتی به سفر کاری می روند چقدر دلشان برای او تنگ می شود. همچنین سعی کنند خیلی سریع به احساسات فرزند خود پاسخ دهند تا او علاقه اش را از دست ندهد. همچنین کودک شما از طریق نوشتن می تواند از ارتباط با دیگران سود ببرد. این یک هنر گم شده است که می تواند در یادگیری کودکان بسیار مهم باشد.
منبع: businessinsider