استخاره آنلاین با قرآن

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِیمِ
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ۞ اللَّهُ الصَّمَدُ ۞ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ۞ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ


سه مرتبه صلوات بفرستید

صلوات

دعای مخصوص استخاره را بخوانید

اللّٰهُمَّ إِنِّی تَفَأَّلْتُ بِکِتابِکَ، وَتَوَکَّلْتُ عَلَیْکَ، فَأَرِنِی مِنْ کِتابِکَ مَا هُوَ مَکْتُومٌ مِنْ سِرِّکَ الْمَکْنُونِ فِی غَیْبِکَ

استخاره در فرهنگ لغت به معنی بهترین خواستن و خیر خواستن است ولی در اصطلاحات دینی به معنای این است که در کاری که انسان در انجام دادن آن شک و تردید دارد، انتخاب انجام دادن یا ندادن آن کار را به خداوند بسپارد تا بداند خیر و صلاح کار چیست. استخاره با قرآن یکی از انواع استخاره است که این روزها بسیار رواج پیدا کرده است و به صورت آنلاین برای امور ازدواج، معامله یا انجام دادن یا ندادن کار و مسائل شغلی انجام می شود. استخاره با قرآن به صورت آنلاین به گفته مراجع تقلید آقایان، آیت الله خامنه ای، مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی به شرطی که مطابق با آداب و اصول استخاره انجام بگیرد، صحیح و دارای اعتبار است. می توانید استخاره آنلاین با قرآن و روش گرفتن استخاره خوب و بد قرآنی برای کار، ازدواج یا معامله را در سلام دنیا بگیرید.

انواع استخاره

استخاره انواع مختلفی دارد از جمله نماز استخاره که پیامبر اکرم به اصحاب خود تعلیم می دادند. غیر از آن چند نوع استخاره دیگر بسیار مرسوم است:

  • استخاره با تسبیح: طبق علوم اسلامی ، استخاره باتسبیح به این صورت است که شخصی یک قبضه از تسبیح را می گیرد و دوتا دوتا رد می کند، اگر آخرین جفت ماند، بد است و اگر تک آمد خوب است. (البته ذکر این نکته مهم است که به نیت خود شخص هم بستگی دارد، یکی از اول تعیین می کند که جفت خوب و تک بد است)
  • استخاره با قرآن: در این نوع استخاره ، فرد پس از طلب خیر از خداوند و قرآن را باز می کند و به اولین آیه صفحه سمت راست نگاه می کند، آیه اگر درباره رحمت و خیری باشد، خوب سا و اگر غضب، انتقام و شر یا نهی از انجام کار بد باشد، بد است و اگر بین این دو باشد و دو پهلو باشد، میانه است.
  • استخاره مطلق: این استخاره ، یک نوع طلب خیر کردن است و برای همه زمان است و تنها در زمان داشتن شک و تردید نیست.
  • استخاره مشورتی: این نوع استخاره ، فرد با مومنان مشورت کرده تا بدین وسیله خداوند آنچه خیر انسان است بر زبان یکی از افراد طرف مشورت جاری کند.
  • استخاره قلبی: در این نوع استخاره، شخص از خداوند طلب خیر می کند و بعد طبق آنچه به دلش افتاده عمل می کند.
  • استخاره با کاغذ (ذات الرقاع): در این نوع استخاره فرد در 3 عدد کاغذ کلمه «افعل: بکن» و در 3 عدد دیگر کلمه «نکن» را نوشته، از خداوند طلب خیر می کند و بعد از مخلوط کردن کاغذها 3 تا از کاغذها را برمی دارد. اگر هر 3 کلمه بکن بود، آن کار را انجام می دهد اگر نکن بود، انجام نمیدهد، اگر ترکیبی آمده بود برداشتن کاغذ را تا زمانی که یکی از این کلمات به 3 تا برسد ادامه میدهد و بعد به آن عمل می کند.

انواع استخاره

روش گرفتن استخاره با قرآن

در خصوص استخاره با قرآن، باید مراحل زیر انجام داد:

1. نیت کردن: با نیت خالص و قلبی پاک ، پیش از باز کردن قرآن از خداوند بخواهید در تصمیم گیری راهنمایی کند.

2. خواندن سه مرتبه سوره اخلاص و 3 مرتبه صلوات فرستادن بر محمد و آل محمد

3. خواندن دعای مخصوص استخاره: اَللّهُمَّ اِنّى تَفَأَّلْتُ بِکِتابِکَ، وَ تَوَکَّلْتُ عَلَیْکَ، فَاَرِنى مِنْ کِتابِکَ ما هُوَ مَکْتُومٌ مِنْ سِرِّکَ الْمَکْنُونِ فـى غَیْبِـکَ. (خدایا همانا من به کتاب تو تفال می زنم و استخاره می کنم، بر تو توکل می کنم، پس تو نیز از کتاب خود، آنچه در نهان غیب تو پنهان است، به من نشان بده)

علاوه بر این دعا، مرحوم سید بن طاووس در کتاب «فتح الابواب» گفته است که برای استخاره با قرآن، کتاب قرآن را برداشته و پیش از باز کردن دعای «اَللّهُمَّ إِنْ کانَ فِی قَضائِکَ وَقَدَرِکَ، أَنْ تَمُنَّ عَلى اُمَّهِ نَبِیِّکَ، بِظُهُورِ وَلیِّکَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّکَ، فَعَجِّلْ ذلِکَ وَسَهِّلْهُ وَیَسِّرْهُ وَکَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَهً اَسْتَدِلُّ بِها عَلى أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـى فَأَنْتَهی فِی عافِیَـه.»

معنی: خدایا اگر قضا و قَدَرت این است که با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا منّت گذارى، پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و براى من آیه اى بیرون آور که یا در آن امرى باشد که انجامش دهم و یا نهى باشد که ترکش کنم به عافیت و تندرستى.

4. باز کردن قرآن و تقسیر آن: قرآن مجید را باز کرده و اولین آیه که در اولین خط صفحه سمت راست نگاه کرده. اگر معنی آیه درباره رحمت، کار خوب یا امر به خیری و معنی نیکی داشت به معنی اینکه خوب است و باید کار مورد نظر خود را انجام داد ولی اگر معنی آیه درباره شر، امر به عذاب و عقوبت الهی و غضب بود ،خوب نبوده و باید از کار مورد نظر صرف نظر است.

آداب استخاره با قرآن

باید بدانید مانند هر کار دیگری ، استخاره با قرآن کریم نیز دارای شرایط و آدابی است. از جمله:

  • مباح بودن کار : استخاره باید برای از بین بردن و رفع شک و تردید در انجام کارهای مباح باشد نه در کار خیر (که از قدیم گفتن در کار خیر، حاجت هیچ استخاره نیست !!)
  • برای خود : علامه مجلسی گفته اند که بهتر است که هر شخصی برای خودش استخاره بگیرید و روا نیست که افراد به وکالت از شخص دیگر استخاره بگیرد، البته ایشان نظر سید ابن طاووس را نیز نقل کردند که میتوان برای دیگری نیز استخاره گرفت
  • مشورت: باید بدانید که برای انجام هر کاری باید اول با فکر کردن راه درست را انتخاب کرد، اگر با تفکر به نتیجه نرسید با مشورت با اشخاص با تجربه و خبره به نتیجه برسد اگر باز هم شک و تردیدش برطرف نشد آنگاه می توان استخاره کرد.
  • زمان: طبق گفته فیض کاشانی در کتاب تقویم المحسنین برای استخاره با قرآن ساعات خاصی در هر روز هفته بیان شده است که در احادیث ذکر نشده و بیشتر بین اهل ایمان مشهور است اما گفته شده که بهتر است استخاره در قرآن در وقت نماز و روزهای مثل روز جمعه انجام شود.
  • مکان: بهتر است استخاره در مساجد یا حرم ها باشد مانند حرم امام حسین، یا مشاهد مشرفه و مقدس.
  • از دیگر آداب استخاره گرفتن پاک بودن، داشتن غسل یا وضو هنگام استخاره، روز به قبله بودن و انگشتر عقیق یا نقش پیامبر اسلام در دست و حرف و سخن نگفتن است

نکته: استخاره گرفتن برای ترک واجبات یا انجام محرمات صحیح نیست. برای کارهای دیگر مانند ترک کارهای مستحب یا انجام مکروه ، مکروه است.

آداب استخاره با قرآن

دعای استخاره امام سجاد

باید بدانید که استخاره کردن دو نوع است. یک نوع آن دعای مخصوص استخاره است که اول و آخر آن نور است و در دعای 33 صحیفه سجادیه که در ادامه آمده است ، وجود دارد. هر شخصی قصد انجام کاری را دارد و گرچه آن کار به ظاهر خوب و خیر باشد ، اما بهتر است خیر آن را از خداوند بخواهد و همینطوری وارد آن کار نشود. که همان دعای استخاره و طلب خیر کردن است. و بعد در هر کاری با تدبر و فکر و مشورت انجام دهیم. اگر واقعا درمانده بودیم و نمیدانستیم کدام کار درست است و کدام نادرست ، آن زمان سراغ استخاره با قرآن برویم. که به فرموده امام محمد باقر، تفسیر آن از استخاره مهم تر است.

دعا در استخاره و درخواست خیر و نیکی از خداوند (دعای 33 صحیفه سجادیه)

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اقْضِ لِي بِالْخِيَرَةِ ﴿1﴾ وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ الِاخْتِيَارِ ، وَ اجْعَلْ ذَلِكَ ذَرِيعَةً إِلَى الرِّضَا بِمَا قَضَيْتَ لَنَا وَ التَّسْلِيمِ لِمَا حَكَمْتَ فَأَزِحْ عَنَّا رَيْبَ الِارْتِيَابِ ، وَ أَيِّدْنَا بِيَقِينِ الُْمخْلِصِينَ . ﴿2﴾  وَ لَا تَسُمْنَا عَجْزَ الْمَعْرِفَةِ عَمَّا تَخَيَّرْتَ فَنَغْمِطَ قَدْرَكَ ، وَ نَكْرَهَ مَوْضِعَ رِضَاكَ ، وَ نَجْنَحَ إِلَى الَّتِي هِيَ أَبْعَدُ مِنْ حُسْنِ الْعَاقِبَةِ ، وَ أَقْرَبُ إِلَي ضِدِّ الْعَافِيَةِ ﴿3﴾

خدايا ! به علم و دانشت از تو طلب خير مى‌كنم؛ پس بر محمد و آل او درود فرست و در مورد من به خير و خوبى حكم فرما. (1)  و به ما معرفت و دانش خير را الهام نما و اين را وسيله‌اى ساز براى رسيدن به رضا و خشنودى به آنچه مقدر فرموده‌اى و تسليم شدن در برابر آنچه براى ما حكم نموده‌اى. پس زنگار شك و شبهه را از ما برطرف كن و ما را به يقين مخلصان تأييد فرما. (2)  و داغ عجز و ناتوانى از شناخت آنچه برگزيده‌اى بر ما مگذار، كه قدر تو را سبك شماريم و مورد رضاى تو را ناخوش انگاريم و تمايل پيدا كنيم به چيزى كه از حسن عاقبت دورتر و به خلاف عافيت نزديك‌تر است. (3) 


حَبِّبْ إِلَيْنَا مَا نَكْرَهُ مِنْ قَضَائِكَ ، وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا مَا نَسْتَصْعِبُ مِنْ حُكْمِكَ ﴿4﴾ وَ أَلْهِمْنَا الِانْقِيَادَ لِمَا أَوْرَدْتَ عَلَيْنَا مِنْ مَشِيَّتِكَ حَتَّى لَا نُحِبَّ تَأْخِيرَ مَا عَجَّلْتَ ، وَ لَا تَعْجِيلَ مَا أَخَّرْتَ ، وَ لَا نَكْرَهَ مَا أَحْبَبْتَ ، وَ لَا نَتَخَيَّرَ مَا كَرِهْتَ. ﴿5﴾ وَ اخْتِمْ لَنَا بِالَّتِي هِيَ أَحْمَدُ عَاقِبَةً ، وَ أَكْرَمُ مَصِيراً ، إِنَّكَ تُفِيدُ الْكَرِيمَةَ ، وَ تُعْطِي الْجَسِيمَةَ ، وَ تَفْعَلُ مَا تُرِيدُ ، وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ . ﴿6﴾

از قضاى خود آنچه را كه ناخوشايند ماست، محبوب ما كن و آنچه را از حكم تو سخت و مشكل مى‌پنداريم بر ما سهل و آسان فرما. (4)  و گردن نهادن به آنچه كه بر طبق مشيت و اراده‌ى توست و بر ما وارد آورده‌اى به ما الهام كن، تا تأخير آنچه را كه تعجيل فرمودى طلب نكنيم، و تعجيل آنچه را به تأخير انداخته‌اى نخواهيم، و آنچه را دوست مى‌دارى ناخوشايند ما نباشد، و آنچه را دوست نمى‌دارى اختيار نكنيم. (5)  و خاتمه كار ما را به عاقبتى كه پسنديده‌تر و بازگشتى كه شريف‌تر و بهتر باشد ختم فرما، كه تو عطاى نفيس و نعمت‌هاى ارجمند و بزرگ عطا مى‌كنى، و هر چه بخواهى مى‌كنى، و تو بر هر چيز قادرى. (6) 

استخاره آنلاین واقعی

سخن آخر

یاد داشته باشید که استخاره قرآن، با طالع بینی ، فال، سحر و جادو فرق می کند پس از آن جز در مواقعی که واقع دچار شک و تردید هستید استفاده کنید. قرآن  کتاب فال نیست که برای هر کار باز کنید که خوب است یا نه، به جای آن بهتر است به احکام قرآن عمل کنید. خداوند عقل را برای دانستن نیک و بد، تشخیص سود و زیان به انسان اعطا کرده است. 



از
3
رای