با مصرف این ویتامینها از آلزایمر دور بمانید

با مصرف این ویتامینها از آلزایمر دور بمانید بهترین ویتامین ها برای جلوگیری از آلزایمر ؛ نقش ویتامین دی بر پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، فواید انواع ویتامین B و E و A و انواع مکمل ویتامین D برای پیشگیری از آلزایمز در ادامه بخوانید.

مصرف مولتی‌ویتامین‌ها در طول زندگی می‌تواند متضمن گرفتار نشدن فرد در ایام کهنسالی به آبزایمر و زوال عقل باشد.  مجلۀ انجمن آلزایمر اولین مطالعۀ مثبت در مقیاسی بزرگ را در سال 2022 منتشر کرده است. مطالعه‌ای که نشان می‌دهد مکمل‌های معدنی مولتی ویتامین برای افراد مسن به آن‌ها کمک می‌کند تهدید به ابتلا به آلزایمر را به حداقل برسانند.

در مقالۀ منتشر شده در این مجلۀ معتبر همچنین اثرات عصاره کاکائو و یک مولتی ویتامین بر عملکرد شناختی منتشر شده است، مقاله‌ای که یک کارآزمایی بالینی تصادفی را مورد بررسی قرار داده است.

نتایج حاصل از مطالعه ذهن COSMOS بر روی بیش از 2200 سالمند نشان داد که مصرف روزانه یک مکمل معدنی مولتی ویتامین منجر به یک مزیت شناختی قابل توجه از نظر آماری می‌شود. عصاره کاکائو تاثیری بر «شناخت» در جمعیت مورد مطالعه نداشت.

باوجود دلگرم‌کننده بودن نتایج این مطالعات انجمن آلزایمر در حال حاضر استفاده گسترده از مکمل‌های مولتی ویتامین را برای کاهش خطر آلزایمر در افراد مسن توصیه نمی‌کند. قبل از هر توصیه‌ای، مطالعات تاییدی مستقل در جمعیت‌های مطالعاتی بزرگتر و متنوع‌تر مورد نیاز است. بسیار مهم است که درمان‌ها و پیشگیری‌های آینده در همه جمعیت‌ها موثر باشد. توجه به این نکته ضروری است که این عدم توصیه مربوط به مصرف گستردۀ مولتی ویتامین‌هاست و همچنان مصرف به اندازۀ هر ویتامین و مواد معدنی نتایج شگفت انگیزی بر سپری کردن دوران پیری و کاهش خطرات و بیماری‌های مربوط به این دوران خواهد گذاشت.

با تأیید، این یافته‌های امیدوارکننده می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت عمومی - بهبود سلامت مغز، کاهش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و کاهش بار مراقبت‌کنندگان - به‌ویژه در میان افراد مسن داشته باشند. همچنین انجمن آلزایمر در پیش‌بینی خود برای آینده اذعان می‌کند که درمان‌های متعددی با روش‌های متفاوتی برای درمان آلزایمر و زوال عقل وجود خواهد داشت. درمان‌های ترکیبی قدرتمند که در ارتباط با دستورالعمل‌های سلامت مغز برای عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی و فعالیت بدنی ترکیب کرد.

برای افرادی که با آلزایمر زندگی می کنند، هر کشفی امید تازه ای را ایجاد می‌کند. انجمن آلزایمر برای شناسایی و تامین مالی طیف وسیعی از امیدوارکننده‌ترین پروژه‌ها، از علم اکتشاف اولیه تا آزمایش‌های درمانی جدید، تا مطالعاتی که جنبه‌های اجتماعی و رفتاری آلزایمر و سایر زوال عقل را مورد توجه قرار می‌دهند، کار می‌کند. این تحقیق پیشرفت‌های قابل توجهی را در طیف تحقیقاتی در زمینه‌هایی مانند تشخیص، ژنتیک، درمان، پیشگیری، تشخیص زودهنگام و افزایش کیفیت زندگی ممکن کرده است.

نقش ویتامین دی بر پیشگیری از ابتلا به آلزایمر:

نقش ویتامین دی بر پیشگیری از ابتلا به آلزایمر:

در پژوهش‌هایی که بر تاثیرگذاری نقش ویتامین دی در پیشگیری ابتلا به آلزایمر  صورت گرفته‌شده‌است مشخص شد ابتلا به پارکینسون، آلزایمر و بیماری‌های مرتبط با زوال عقل می‌تواند در نتیجۀ میزان ناکافی ویتامین دی در سطح خون باشد. کمبود میزان ویتامین D می‌تواند منجر به از بین رفتن سلول‌های عصبی «دوپامینرژیک» مغز شود. این نورون‌ها مسئولیت ترشح دوپامین را برعهده دارند و کاهش ترشح دوپامین نقش پررنگی در ابتلا به بیماری‌های یادشده دارد.

بر اساس پژوهشای صورت گرفته مشخص شده است میانگین سطح سرمی ویتامین D در مبتلایان به بیماری آلزایمر با گروه کنترل تفاوت معناداری ندارد و در نتیجه‌ کمبود ویتامین D با افزایش ابتلا به بیماری آلزایمر همراه است. این به بحث مداوم درباره نقش ویتامین D در شرایط غیراسکلتی می‌افزاید. افرادی که مبتلا به کمبود ویتامین D هستند، باید مکمل مناسب را دریافت کنند. جهت خرید انواع مکمل ویتامین D با تخفیف ویژه و ارسال رایگان از داروخانه آنلاین کلیک کنید.

نقش ویتامین B بر سلول‌های عصبی:

همان‌طور که احتمالا می‌دانید ویتامین ب شامل گروهی از ویتامین‌هاست که هر کدام نقش مهمی بر سلامت افراد دارد. در اینجا از تاثیر ویتامین B12 در حفظ سلول‌های عصبی می‌گوییم. کمبود ویتامین ب12 در افراد گیاهخوار به‌ویژه شایع است. از جمله عوارض جدی این کمبود باید به از دست دادن حافظه (آلزایمر) اشاره کرد. با وجود اینکه مطالعات ثابت کرده‌اند مصرف مکمل ویتامین ب 12 به جلوگیری از ابتلا به آلزایمر کمک می‌کند با این‌حال هیچ شواهدی دال بر اینکه مصرف این مکمل به افراد مبتلا به آلزایمر هم کمک می‌کند بیماری را دفع کنند وجود ندارد. اهمیت مصرف این ویتامین برای پرهیز از افتادن به ورطۀ زوال عقل جامعه را باید به سمت رژیم‌های غذایی ببرد که غنی از این ویتامین باشند.

ویتامین B-12 به طور طبیعی در غذاهایی که منشا حیوانی دارند؛ از جمله ماهی، گوشت و مرغ یافت می­ شود. بسیاری از غلات صبحانه با ویتامین B-12 غنی می ­شوند. ویتامین B12 برای ساخت و حفظ سلول‌های عصبی مورد نیاز است؛ ویتامین‌ های B3 و B9 برای ساخت و ترمیم DNA استفاده می‌ شوند و ویتامین B6 برای ساخت مواد شیمیایی مورد استفاده برای برقراری ارتباط بین عصبی ضروری است.

نگاهی بر اثرات ویتامین E بر مغز:

وجود آنتی اکسیدان در ویتامین E کمک جدی در کاهش پیشرفت بیماری آلزایمر دارد. بنا به پژوهش‌های صورت گرفته مشخص شده است افراد مبتلا به آلزایمر در مقایسه با سایرین سطح ویتامین E کمتری دارند.

یک مطالعه اثرات مکمل ویتامین E را بر روی 613 بیمار مبتلا به آلزایمر بررسی کرد. بعد از 24 ماه، افرادی که ویتامین E مصرف می­ کردند؛ کاهش چشمگیر پیشرفت بیماری را نشان دادند و قادربه انجام کارهای روزمره‌ای بودند که افراد سایر گروه‌ ها نمی‌ توانستند انجام دهند.  بنابراین مشخص است نه تنها باید مصرف غذاهای حاوی ویتامین E را جدی گرفت؛ بلکه مبتلایان به آلزایمر می‌توانند با مصرف این مکمل‌ها تا حد زیادی از پیشرفت این بیماری با سرعت بالا جلوگیری کنند.

ویتامین A و تاثیر آن بر آلزایمر:

تنها در آمریکا بالغ بر 5 میلیون نفر درگیر ابتلا به آلزایمر هستند و ششمین عامل مرگ در این کشور همین بیماری مربوط به سلول‌های عصبی مغز است. در کنار سطوح پایین ویتامین‌های آ، دی و ای ویتامین آ هم نقش مهمی در بروز یا عدم بروز بیماری‌های مربوط با حافظۀ افراد دارد. برخی محققان معتقدند ویتامین A با استفاده از مسیر گلوکوکورتیکوئید به حفظ عملکرد عصبی کمک می‌کند و از این‌رو دریافت مکمل را به منظور پیشگیری از اختلال شناختی مرتبط با سن به افراد به‌ویژه در سنین بالای 50 سال توصیه می‌کنند.

محققان کانادایی با این فرضیه که کمبود ویتامین A در بروز بیماری آلزایمر نقش دارد، مطالعه‌ای روی موش‌ها انجام داد. هدف از این مطالعه بررسی اثر کمبود ویتامین A در دوران بارداری و دوران شیرخواری روی بروز بیماری آلزایمر بود؛ چراکه  این دوران نقش کلیدی در تکامل مغز دارند.
نتایج نشان داد کمبود خفیف ویتامین A سبب افزایش پروتئینی به نام بتا آمیلوئید می‌شود. همچنین در موش‌هایی که از ویتامین A محروم بوده اند نسبت به همتایان سالم خود امتیاز مربوط به حافظه و یادگیری پایین تر است. بتا آمیلوئید پروتئینی است که نقش کلیدی در پیشرفت بیماری آلزایمر دارد. پروتئین بتا آمیلوئید پلاک هایی را در سلول های عصبی تشکیل می دهد. این امر سبب مرگ سلول های عصبی می‌شود.

ویتامین A و تاثیر آن بر آلزایمر

علاوه براین، زمانی که موش‌های محروم از ویتامین A در داخل رحم مادر، در دوران شیرخواری رژیم غذایی سالم دریافت کردند همچنان نسبت به موش‌هایی که در داخل رحم ویتامین A کافی دریافت کرده بودند؛ اما بعد از تولد از دریافت ویتامین محروم بودند، نتایج بدتری را در تست‌های شناختی کسب کردند.

 این یافته نشان می‌دهد که آسیب‌های عصبی از داخل رحم شروع می شود. بعد از آن محققان ارتباط بین ویتامین A و دمانس را در انسان‌ها بررسی کردند. برای این هدف 330 سالمند مورد آزمایش قرار گرفتند. 75 درصد افرادی که به کمبود خفیف یا قابل توجه ویتامین A مبتلا بودند، اختلال شناختی داشتند. درحالیکه در افرادی که میزان ویتامین A طبیعی بود 47 درصد به اختلال شناختی مبتلا بودند.

با این‌وجود به گفته محققان کمبود ویتامین A خیلی شایع نیست. از سوی دیگر، زنان باردار باید از دریافت بیش از حد مکمل ویتامین A خودداری نمایند. بنابراین بهترین روش برای حفظ ویتامین A در سطوح طبیعی پیروی از یک رژیم غذایی متعادل است.

از
4
رای