کرم های کامپیوتر (Computer Worms) چه هستند و راه های جلوگیری از نفوذ آنها به سیستم کدام است؟

کرم های کامپیوتر (Computer Worms) چه هستند و راه های جلوگیری از نفوذ آنها به سیستم کدام است؟ هر چند کرم های کامپیوتری باعث نابودی فایل ها نمی شوند اما می توانند سرعت کامپیوتر را با نفوذ به منابع اینترنتی پایین آورند و راه ورود هکرها را به سیستم شما باز کنند.

هر هفته اخباری از حمله های سایبری به کسب و کارها یا سازمان های دولتی به گوش می رسد، اما این اخبار واقعا جدید نیستند. این نوع حملات به اندازه اینترنت قدمت دارد. از زمانی که اولین کرم کامپیوتری به وجود آمد، مثل کرم موریس در سال 1988، کامپیوترها و شبکه های سرتاسر جهان توسط این کرم های خطرناک آلوده شدند. اما کرم های کامپیوتری چه هستند و چرا باید به آنها توجه کنیم؟

کرم های کامپیوتری چه هستند؟

کرم های کامپیوتری شبیه به انگل های واقعی هستند، به این دلیل که می توانند خود را تا حد امکان تکثیر کنند. آنها همچنین این کار را بدون ایجاد خسارت به سیستم هایی که از آنها تغذیه می کنند انجام می دهند. هکرها این کرم ها را از طریق نرم افزار یا آسیب پذیری سیستم عامل به کامپیوتر شما منتقل می کنند. آنها معمولا به عنوان یک پیوست در ایمیل و یا پیام های فوری ارسال می شوند و حاوی نرم افرار و یا فایل مستقل هستند که اگر هم به برنامه دیگری منتقل شوند آسیبی نمی بینند.

هدف کرم های کامپیوتری، تکثیر خود و انتشار آن به کامپیوتر های دیگر است و این کار را بدون تعامل انسانی انجام می دهند.

کرم ها معمولا با خود Payload حمل می کنند و این تکه کد باعث آسیب پذیر شدن کامپیوتر شما در برابر حملات دیگر می شود. بدون Payload عمر این کرم ها کوتاه می شود. این به این دلیل است که همان طور که کرم ها گسترده می شوند، ضعف سیستم که اجازه ورود به کرم ها را در وهله اول می دهد، آشکار می شود. حمل کردن و پخش کردن Payload راه دیگری را برای ورود به سیستم شما باز می کند.

کرم های کامپیوتری چیست و چگونه می توان از نفوذ آنها جلوگیری کرد؟

آیا کرم ها به کامپیوتر آسیب می رسانند؟

چه اتفاقی می افتد اگر یک کرم به کامپیوتر شما نفوذ کند. کرم ها، فایل های شما رو نابود نمی کنند، اما سرعت کامپیوتر را با نفوذ به منابع پهنای باند اینترنت آهسته می کنند. با وجود اینکه کرم ها، کامپیوتر را خراب نمی کنند، نمی توان گفت که خطرناک نیستند. این مهاجمان می توانند فایل های شما را تغییر  دهند یا حذف کنند. داده را سرقت کنند، Backdoors (درپشتی: روشی خطرناک که توسط هکرها استفاده می شود.) را در کامپیوتر نصب می کنند. در صورتی که Payload به همراه داشته باشند، به تدریج نرم افزار های مخرب را روی کامپیوتر نصب می کنند و این کار به یک هکر اجازه می دهد تا کامپیوتر شما را کنترل کند و تنظیمات سیستم رو تغییر بدهد.

کرم کامپیوتری چیست و چگونه به کامپیوتر آسیب می رساند؟

چگونه می توانم از نفوذ کرم های کامپیوتری جلوگیری کنم؟

خوشبختانه بروز رسانی نرم افزارها باعث تأثیر گذاری کمتر کرم ها نسبت به زمانی که نرم افزارها بروز رسانی نشده اند، می شود. به هر حال شما باید سیستم خود را به روز نگه دارید تا از نفوذ کرم ها در امان باشید، ما اینجا به چند راه برای جلوگیری از نفوذ کرم ها اشاره می کنیم:

1. از فایروال شخصی استفاده کنید

بدون این نرم‌ افزار کامپیوتر شما کاملا در معرض حملات اینترنتی قرار می گیرد. Wi.fi عمومی این مشکل را بزرگتر می کند.

2. بر روی لینک های قابل اعتماد کلیک کنید

مراقب باشید وقتی روی لینک هایی که در ایمیل شما وجود دارد، کلیک می کنید. فقط روی لینک هایی که کاملا اعتماد دارید کلیک کنید. هکرها متخصص ساختن لینک هایی که شبیه لینک های واقعی بوده و قانونی به نظر می آیند، هستند.

3. استفاده از ضد تروجان

یک برنامه ضد تروجان خوب مانند: malwarebyles و kaspersky بر روی کامپیوتر خود نصب کنید و یا از  Windows defender استفاده کنید.

4. Autorun را زمانی که فایلی را از اینترنت دانلود می کنید خاموش کنید.

5. هر چند وقت یک بار سیستم خود را به روز رسانی کنید تا کامپیوتر را در برابر کرم های شناخته شده و بقیه خطرهای احتمالی که به کامپیوتر آسیب می زند، محافظت کند.

6. آنتی ویروس خود را به روز رسانی کنید.

7. ویندوز xp را کنار بگذارید اگر هنوز از آن استفاده می کنید.

ممکن است که کرم ها بدترین نوع نرم افزار های مخربی که هکرها از آن استفاده می کنند، نباشند. اما قطعا هنوز هم یک مشکل بزرگ به حساب می‌آیند. طبق بهترین روش ها برای امنیت کامپیوتر و اینترنت پیش بروید. اطلاعیه هایی که درباره خطر آسیب پذیری کامپیوتر هستند را دانلود کنید تا مطمئن شوید که کامپیوتر شما ایمن است. 

کرم های کامپیوتر (Computer-Worms) چه هستند و راه های جلوگیری از نفوذ آنها به سیستم کدام است؟

از
3
رای