گوگل اسکولار یک روش ساده برای جستجوی گسترده آثار علمی ارائه می دهد. شما می توانید با این موتور جستجو مقالات، پایان نامه ها، کتاب ها، خلاصه مقالات و نظرات، از ناشران دانشگاهی، انجمن های حرفه ای، مخازن آنلاین، دانشگاه ها و سایر وب سایت ها را پیدا کنید. Google Scholar به شما کمک می کند کارهای مرتبط با موضوع مورد نظر را در سرتاسر جهان تحقیقات علمی پیدا کنید. گوگل اسکولار طبقه بندی اسناد را به همان روش محققان انجام می دهد، متن کامل هر سند را منتشر می کند، اینکه از کجا منتشر شده، توسط چه کسی نوشته شده است و همچنین اینکه اخیراً چند بار در آثار دیگر دانشمندان به آن اشاره شده است. در این مقاله می خواهیم آموزش کار با گوگل اسکولار، نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار و نحوه دانلود مقاله از گوگل اسکولار را به شما آموزش دهیم.
چگونه از گوگل اسکولار استفاده کنیم؟
اگرچه سالهای زیادی است که اسکولار فعالیت می کند، اما بسیاری از دانشجویان هنوز از آن اطلاع ندارند. برای کمک به شما، ما یک راهنمای سریع برای کار با Google Scholar را آماده کرده ایم.
1. جستجوی مقالات ژورنالی
اولین چیزی که باید در مورد گوگل اسکولار بدانید این است که اساساً مثل یک موتور جستجوی معمولی کار می کند. اسکولار طوری طراحی شده است که ترکیبی از مرتبط ترین و پر استنادترین صفحات را برای شما می آورد، یعنی شما مطالبی را پیدا می کنید که بیشتر توسط دانشگاهیان مورد ارجاع قرار گرفته اند (که معمولاً آموزنده ترین و معتبرترین آنها هستند).
بعد از رفتن به صفحه نتایج، اطلاعات مربوط به نویسنده، ناشر و تاریخ را برای هر ورودی مشاهده خواهید کرد. همچنین مکان ورودی را هم مشاهده می کنید (برای Google Books یا JSTOR) و لینکی که می گوید "نسخه های دیگر" از چیزی که جستجو می کنید را از دیگر صفحات وب پیدا خواهید کرد. لینکی که در سمت چپ صفحه قرار دارد، به طور مستقیم به مقاله متصل می شود و به فرمت های PDF ،HTML و غیره نشان داده می شود.
حتما بخوانید: دانلود گوگل ترنسلیت برای اندروید و آیفون
2. ساخت کتابخانه ( و جستجوی)
با بررسی نتایج می توانید مقالات را در کتابخانه ای که ایجاد کرده اید، ذخیره کنید. هنگامی که چیزی به کتابخانه اضافه کردید، می توانید یک صفحه جامع از مقاله، از جمله چکیده را مشاهده کرده و برای سازماندهی آن با منابع مشابه، آن را زیر برچسب قرار دهید.
برای ورودی کتاب، روی "more" کلیک کنید و در اینجا لینکی را خواهید دید که روی آن "Library Search" نوشته شده است. این لینک شما را به صفحه Worldcat.org برای آن کتاب وصل می کند، به این ترتیب می توانید کد پستی خود را وارد کنید و بررسی کنید که آیا می توان آن کتاب را در نزدیکترین کتابخانه به خود پیدا کنید.
3. تنظیم هشدارها
برای دانشجویانی که درباره وقایع جاری تحقیق می کنند یا در حال اکتشافات پزشکی هستند، همگام شدن با آخرین متون دانشگاهی مسئولیت دیگری را به یک پروژه دشوار اضافه می کند. اسکولار به شما این امکان را می دهد که هشدارها را در صورت وجود نتایج جدید برای یک عبارت خاص فعال کنید، بنابراین می توانید به روز باشید و از انتشار مقالات و کتاب های جدید مطلع شوید.
4. مطالعه رویه قضایی
در صفحه گوگل اسکولار می توانید مقالات مربوط به دادرسی قضایی را جستجو کنید. این ابزار بیشتر برای دانشجویان دانشکده حقوق مفید است، همچنین می تواند توسط دانشجویان رشته های تاریخ یا علوم سیاسی استفاده شود.
5. دریافت نقل قول ها
در کنار لینک های زیر نتایج جستجوی گوگل اسکولار، دکمه Cite یا همان نقل قول را پیدا می کنید. یک جعبه با استناد به فرمت های مختلف بر اساس نوع مقاله باز می شود که می توانید آن را به راحتی کپی کرده و در یک سند Word وارد کنید (paste کنید). با این وجود، توجه کنید که این داده ها در گوگل اسکولار می تواند ناقص باشد پس بهتر است آنها در منبع بررسی شوند، یعنی با استناد به وب سایت ناشرین.
نحوه دانلود مقاله از گوگل اسکولار
برای دسترسی کامل به یک مقاله در Google scholar باید آن را دانلود کنید. در ادامه مسیر نحوه دانلود مقاله از گوگل اسکولار را به شما می گوییم.
- به صفحه Google scholar بروید. https://scholar.google.com/
- عنوان مقاله را به طور کامل تایپ کنید و روی دکمه جستجو بزنید.
- عنوان را تایید کنید و روی گزینه PDF (در سمت راست بالا) کلیک کنید.
- اگر مقاله مورد نظر از طریق گزینه JStor Download موجود باشد، در همان جا از صفحه چاپ (print screen) دیده می شود یا فقط تب PDF برای نمایش کل متن در دسترس خواهد بود.
- بعد از کلیک روی گزینه PDF، فایل به شکل PDF دانلود می شود و می توانید آن را در درایو سیستم خود پیدا کنید.
حتما بخوانید: آموزش جستجوی پیشرفته در گوگل؛ سرچ پیشرفته گوگل
نحوه سرچ مقاله در گوگل اسکولار
- وارد سایت Google Scholar شوید.
- عبارت یا کلمه کلیدی مورد نظر را وارد کنید.
- حالا گوگل اسکولار مقالات و کتاب های نوشته شده درباره موضوع را به شما نمایش می دهند. ممکن است تنها به چکیده مقاله دسترسی داشته باشید یا بتوانید از همین جا مقاله را دانلود کنید. کلماتی در زیر مقالات دیده می شود که تعریف مختصری از آنها ارائه می دهیم.
- Cited by: تعداد افرادی که به این مقاله ارجاع داده اند را نمایش می دهد.
- Related article: این گزینه مقالات مرتبط با این مقاله را برایتان می آورد.
- All * version: این گزینه تمام ورژن های چاپ شده برای مقاله مورد نظر را نشان می دهد.
- علامت دو کاما که مربوط به cite است و برای رفرنس دادن مقاله باید روی آن کلیک کرد.
- علامت ستاره که برای save یا ذخیره مقاله در کتابخانه شما کاربرد دارد.
گوگل اسکولار فارسی
برای اینکه گوگل اسکولار فارسی داشته باشید، می توانید زبان آن را به فارسی تغییر دهید. برای اینکه باید وارد سایت Google Scholar شوید، حالا از بالای صفحه و در سمت چپ روی آیکون چند خط کلیک کنید تا به تنظیمات وارد شوید. از منو سمت چپ گزینه Languages را انتخاب کنید و از قسمت For Google text گزینه زبان فارسی را انتخاب کنید. در پایان با انتخاب گزینه Save تنظیمات را ذخیره کنید. حالا زبان گوگل اسکولار شما فارسی می شود.
جستجو مقالات فارسی
نسخه ای با عنوان گوگل اسکولار فارسی ارائه شده است که از طریق لینک https://scholar.google.com/schhp?hl=fa قابل دسترسی است. شما می توانید مقالات فارسی را در این سایت جستجو کنید. برای این کار باید موضوع مورد نظر را به شکل فارسی وارد کنید تا مقالات فارسی مرتبط با آن کلمه کلیدی ظاهر شود.
جمع بندی
اگر قصد انجام کارهای تحقیقاتی روی یک موضوع خاص را دارید، گوگل اسکولار می تواند نتایج مفید و معتبری را در اختیار شما قرار دهد. شما به آسانی با جستجوی عبارت مورد نظر به مرتبط ترین مقالات در آن زمینه دسترسی پیدا می کنید. به علاوه می توانید بر اساس میزان ارجاع ها به یک مقاله جامع و کاربردی برسید.