آیا ویندوز دیفندر در سال 2019 به اندازه کافی خوب عمل می کند؟

آیا ویندوز دیفندر در سال 2019 به اندازه کافی خوب عمل می کند؟ ویندوز دیفندر یک آنتی ویروس درونی است که توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده است. ویندوز دیفندر این قابلیت را دارد که تمام فعالیت های سیستم شما را زیر نظر بگیرد.

وقتی صحبت از نرم افزارهای آنتی ویروس می شود، ویندوز دیفندر (Windows Defender) یک انتخاب بدیهی است. در حقیقت، این آنتی ویروس نه تنها به عنوان یک آنتی ویروس استاندارد قابل نصب است، بلکه به صورت داخلی در ویندوز 10 قرار داده شده است. (در ویندوزهای قبلی به عنوان Microsoft Security Essentials شناخته شده بود.) اما آیا ویندوز دیفندر می تواند به اندازه کافی خوب باشد؟ یا باید به آنتی ویروس های دیگر نیز تکیه کنیم تا امنیت آنلاین خودمان را تضمین کنیم؟ برای پیدا کردن جواب مطالب زیر را مطالعه کنید.

توجه: این تجزیه و تحلیل بر اساس بررسی های انجام شده در دسامبر 2018 صورت گرفته است. نتایج قطعاً در طول زمان متفاوت خواهد بود، اما تمام سعی بر این بوده است که بررسی به بهترین وجه انجام گیرد.

مقایسه ویندوز دیفندر چطور انجام گرفته است؟

کمی درباره ویندوز دیفندر

بدون مقایسه با سایر نرم افزارهای مشابه به نتیجه ای نمی رسیم. چیزی که باید بدانیم، نحوه مقایسه بین ویندوز دیفندر و دیگر برنامه های آنتی ویروس شناخته شده است که احتمالاً تا کنون برخی از آنها را دانلود کرده یا خریده اید، مثل McAfees ، AVGs و Bitdefenders.

خوشبختانه چندین سایت اختصاصی برای مقایسه ماهانه نرم افزارهای آنتی ویروس وجود دارد.

AV Test

موسسه AV Test به کاربران کمک می کند تا درباره انتخاب آنتی ویروسی که می خواهند استفاده کنند، با آگاهی تصمیم بگیرند. آنها هر آنتی ویروس را بر اساس سه فاکتور به درجه های 6-0 رتبه بندی می کنند، که 6 بهترین است. این سه فاکتور که معیار مقایسه است شامل حفاظت، عملکرد و قابلیت بازسازی و پاکسازی است. با در نظر گرفتن این موارد ویندوز دیفندر چطور کار می کند؟

ویندز دیفندر

در آوریل 2018 ویندوز دیفندر امتیاز 5.5 را در سه دسته بدست آورد، اما آزمایش های دیگر در دسامبر 2018 نشان داد که در قسمت حفاظت آن تغییرات مثبتی صورت گرفته که امتیاز کامل را به این آنتی ویروس می دهد. از لحاظ فنی در "حفاظت" و "عملکرد" رتبه بندی مشابه آنتی ویروس های بزرگ مانند Avast ، Avira و AVG دارد.  

طبق گفته AV Test، در شرایط واقعی ویندوز دیفندر 99.6 درصد حفاظت را در مقابل حمله روز صفر بد افزار ارائه داد. از میان 1.5 میلیون نمونه، دیفندر هفت نرم افزار قانونی را به عنوان بدافزار شناسایی کرد که این رقم کمی بدتر از مقدار میانگین بود.

بنابراین ویندوز دیفندر می تواند با آنتی ویروس های بزرگ برابری کند و این موضوع ممکن است برای آنهایی که در طول هفت سال گذشته این آنتی ویروس را به عنوان یک ابزار ابتدایی می شناختند تعجب برانگیز باشد.

AV Comparatives

نگاه کردن به نتایج یک وب سایت، به سختی می تواند نتایج قانع کننده ای به ما بدهد، زیرا AV Test تنها یک ابزار تست است و معیار بیشتری برای تصمیم گیری لازم است. دیگر وب سایت محبوب برای آزمایش آنتی ویروس ها، AV Comparatives است. آیا ویندوز دیفندر در بررسی این سایت هم قدرت خود را نشان می دهد؟

مقایسه ویندز دیفندر

با نگاه به تست های حفاظت در دنیای واقعی، نتایج باز هم بسیار خوب است. AV Comparatives آزمایش های خود را با استفاده از URLs مخرب، دانلودهای درایوبای (drive-by) و آدرس وب سایت هایی که کاربران را به نرم افزارهای مخرب هدایت می کند، انجام شد. ویندوز دیفندر دارای نرخ  خطر 0% بود، که از نرخ 0.5% نرم افزارهای Avast و AVG بهتر بود و با امتیاز آنتی ویروس های Avira، Bitdefender و McAfee برابری می کند.

در مقایسه با سالهای گذشته، ویندوز دیفندر به طور چشمگیری در مسدود کردن بدافزارهای مرتبط به کاربر پیشرفت داشته است (بد افزاری که ویندوز آن را به کاربر هشدار می دهد اما کاربر همچنان اجرایش می کند). در آوریل سال 2018 نرخ بد افزارهای مرتبط به کاربر 3.6% بود. در ماه  ژوئیه تا نوامبر سال 2018 این میزان به میانگین 0.8 کاهش یافت.

تشخیص مثبت کاذب (false positive) که در آن فایل سالم اشتباهاً به عنوان ویروس شناسایی میشد، جایی بود که ویندوز دیفندر بدترین عملکرد را مقایسه با سایر آنتی ویروس های مهم ارائه داد. ویندوز دیفندر بین ماه های ژوئیه تا نوامبر سال 2018 تعداد 106 شناسایی اشتباه (تشخیص مثبت کاذب) داشت. دو برابر بیشتر از AV که در بین بدترین های این قسمت، رتبه دوم را داشت.

این دو مورد می توانند به هم وابستگی داشته باشند، کاهش مثبت کاذب و پیشرفت در مسدود کردن بد افزارهای مرتبط به کاربر، منجر به اقدامات امنیتی مستحکم تر در ویندوز دیفندر می شود. البته، نرم افزار دیگر نشان می دهد که ویندوز دیفندر اکنون می تواند امتیاز خوبی در هر دو دسته بندی بگیرد، بنابراین این مورد بعدی ای است که مایکروسافت باید هدف قرار دهد، حذف مثبت های کاذب در حالیکه امنیت بالا را حفظ می کند.

داده های موجود در هر دو AV Test و AV Comparatives نشان می دهد که بهبود قابل توجهی در عملکرد ویندوز دیفندر در طول سال ها رخ داده است.

آنتی ویروس ویندوز دیفندر

به اکتبر سال 2015 برمیگردیم، ویندوز دیفندر پایین ترین نمره حفاظت (3.5 از 6) را گرفت، که فقط 95% حفاظت در مقابل حملات صفر روزه بود. (در ماه سپتامبر 2015 به نرخ هشدار دهنده 80.5% رسیده بود). در آن زمان میانگین در نظر گرفته در مورد آنتی ویروس ها 97.2% بود، بنابراین ویندوز دیفندر قطعاً جزو بدترین ها بود.

در ضمن در تست AV Comparatives، ویندوز دیفندر نرخ خطای 3% را در بین ماه های ژوئیه تا نوامبر سال 2016 داشت. این رقم در سال 2018 تقریباً یک راست با خطای امنیتی مرتبط با کاربر جایگزین شد، که در حال حاضر هم بی عیب نیست اما پیشرفت قابل توجهی داشته است.  

ویندوز دیفندر در  ویندز 10

دفاع محکم از ویندز دیفندر

تا همین چند سال پیش، قطعاً این پیشنهاد که نیازی به نصب سایر آنتی ویروس ندارید و آنتی ویروس خود ویندوز می تواند از کامپیوتر شما حفاظت کند را رد می کردید. اما اکنون ویندوز دیفندر خودش را به عنوان یک گزینه قابل اعتماد آنتی ویروس ثابت کرده است.

با این حال، اگر می خواهید بیشتر احتیاط کنید، هیچ ایرادی ندارد که یک لایه حفاظتی دیگر علاوه بر ویندوز دیفندر داشته باشید.

اما آیا اگر ویندوز دیفندر داشته باشید جای نگرانی باقی می ماند؟ نه، به هیچ وجه. با این حال بدافزارها دائماً در حال تغییرند و طراحان ویندوز دیفندر نیز در تلاش برای بهبود نرم افزار و ارائه پیشنهادات لازم به کاربران هستند.

نقد ویندوز دیفندر

از
3
رای