منابع طبیعی و مصنوعی برای بدست آوردن گلیسیرین کدام است؟

منابع طبیعی و مصنوعی برای بدست آوردن گلیسیرین کدام است؟ گلیسیرین که به عنوان گلیسرول هم نامیده می شود، یک ماده شیمیایی بدون بو است. گلیسیرین گیاهی به عنوان محصول جانبی از صابون سازی با استفاده از روغن های گیاهی بدست می آید.

گلیسیرین (Glycerine) که به عنوان گلیسرول هم نامیده می شود، یک ماده شیمیایی بدون بو است که به عنوان یک افزودنی در بسیاری از محصولات دارویی و آرایشی استفاده می شود. گلیسیرین در محصولات مراقبت از بدن به عنوان روان کننده کاربرد دارد تا استفاده از این محصولات را تسهیل کند و به عنوان جذب کننده رطوبت تا رطوبت را به پوست برساند. اگرچه تمام گلیسیرین ها عملکرد مشابهی در محصولات آرایشی و بهداشتی دارد، اما می توان آن را از منابع مختلفی استخراج کرد.

منابع گلیسیرین چیست؟

چربی های حیوانی

یکی از منابع گلیسیرین، استخراج آن به عنوان یک محصول جانبی از چربی حیوانی است. گلیسرول تهیه شده از چربی حیوانی از تری گلیسیرید های حیوانی بدست می آید که یک نوع مولکول چربی است که معمولاً در خون حیوانات یافت می شود و جزء اصلی بافت چربی حیوانی را تشکیل می دهد. هر مولکول تری گلیسیرید شامل سه اسید چرب و یک گلیسرول است. در طول ساخت صابون، اتصالی که اسیدهای چرب را روی گلیسرول نگه می دارد شکسته می شود و گلیسیرین به عنوان محصول جانبی تولید می شود. ماده بدست آمده از محصولات حیوانی اغلب به نام گلیسیرین شناخته می شود.

روغن های گیاهی

اگر نگران مصرف چربی های حیوانی هستید، ممکن است بخواهید گلیسیرین گیاهی را امتحان کنید. لیپیدهای گیاهی به طور معمول به عنوان تری گلیسیرید ذخیره می شوند. تری گلیسیرید گیاهی اغلب به خاطر زنجیره های اسید چرب از تری گلیسیرید حیوانی متفاوت هستند؛ تری گلیسیرید گیاهی معمولاً شامل زنجیره های اسید چرب غیر اشباغ است که شکل خمیده ای را تشکیل می دهند که به در دمای اتاق به شکل مایع است. گلیسیرین گیاهی به عنوان محصول جانبی از صابون سازی با استفاده از روغن های گیاهی بدست می آید. بسیاری از محصولاتی که از روغن های گیاهی به عنوان منبعی از گلیسیرین استفاده می کنند ممکن است اشاره کننده که فاقد چربی حیوانی هستند یا در اجزاء تشکیل دهنده خود "گلیسیرین گیاهی" را ذکر می کنند.

منابع گلیسیرین

نفت نیز یکی از منابع گلیسیرین است

در برخی موارد، گلیسیرین ممکن است از منابع مصنوعی بدست آید، موادی که محصول یک واکنش شیمیایی از ماده اولیه نفت است. با این حال، بازار گلیسیرین مصنوعی در طول زمان تقلیل یافته است، زیرا گلیسیرین از منابع طبیعی به عنوان محصول جانبی طی چندین فرآیند صنعتی از جمله تولید صابون به راحتی در دسترس است. همانطور که تقاضا برای محصولات مصنوعی بدست آمده از نفت خام به تدریج کاهش می یابد، احتمالاً گلیسیرین طبیعی نیز بیشتر در صنعت استفاده خواهد شد.  

منبع: livestrong