گوگل ترند یا گوگل ترندز یکی از پرکاربردترین سرویس های رایگان تحت وب شرکت گوگل است که با استفاده از آن می توان آمار جست و جو در گوگل را مشخص کرد. با استفاده از گوگل ترندز می توانید یک آمار کلی از روند جست و جوهای مردم سراسر جهان به تفکیک منطقه جغرافیایی یا کشور در اختیار داشته باشید. اگر صاحب وب سایتی هستید و یا یک کسب و کار اینترنتی دارید، باید بدانید که گوگل ترندز یکی از بهترین و مفیدترین ابزارها برای سئو یا بهینه سازی موتورهای جست و جو است. تصور کنید که اگر گوگل ترندز در اختیارتان نبود، برای داشتن این آمار و ارقام باید چه هزینه های زیادی پرداخت می کردید. خوشبختانه گوگل ترندز این کار را برای شما به شکل رایگان انجام می دهد. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل آموزش استفاده از گوگل ترندز را یاد داده و در خصوص نحوه کار گوگل ترندز به شما اطلاعات دهیم. با ما همراه باشید.
گوگل ترندز چیست؟
شرکت گوگل در سال های 2006 تا 2007، سرویس گوگل ترندز را راه اندازی کرد. با استفاده از آدرس http://www.google.com/trends/ می توانید به سرویس گوگل ترندز دسترسی پیدا کنید. گوگل ترندز وسیله ای برای بررسی میزان محبوبیت یک کلمه یا عبارت کلیدی است. این سرویس یک ابزار حرفه ای است که بدون داشتن حساب کاربری گوگل می توانید از آن استفاده نمایید. گوگل ترندز یکی از بهترین ابزارها برای سئو یا بهینه سازی وب سایت موتورهای جست و جو است. بسیاری از افراد با تجربه، این ابزار را به صاحبان مشاغل، وبسایت ها و حتی افراد عادی و جست و جو کنندگان در اینترنت توصیه می کنند.
حتما بخوانید: آموزش مرحله به مرحله تغییر زبان گوگل کروم در ویندوز و اندروید
نحوه کار با گوگل ترندز
هنگامی که قصد جست و جو در گوگل ترندز را دارید، می توانید چهار متغیر یا پارامتر را برای جست و جو خود تنظیم کنید:
- انتخاب محل جست و جو: می توانید در این قسمت نام کشور خود را وارد کنید تا جست و جو ها به کشورتان محدود شود.
- بازه زمانی جست و جو: در این قسمت یک بازه زمانی برای جست و جو خود مشخص کنید.
- دسته بندی موضوعی عبارت: موضوع دسته بندی را در این قسمت مشخص کنید. هنر و سرگرمی- اتومبیل و وسایل نقلیه و ... بخشی از این دسته بندی ها محسوب می شوند.
- نوع جست و جو: در این قسمت باید مشخص کنید که جست و جو شما از نوع عکس، تصویر و یا خبر و ... است. می توانید 5 واژه جست و جو شده را با هم مقایسه کرده و یا همه آنها را در یک گروه قرار دهید.
همچنین امکان مشاهده جست و جوهای به روز و نمودارهای برتر در گوگل ترند وجود دارد. در این حالت، جست و جوهای انجام شده در یک روز و نیز محبوب ترین جست و جوها را در اختیارتان قرار می دهد.
مزیت استفاده از گوگل ترندز چیست؟
وبسایت گوگل ترندز دارای قابلیت های زیادی است که در ادامه فهرستی از مزیت های آن ارائه می کنیم:
- شناسایی بهتر رقبا
- درک بهتر مخاطبانتان با توجه به کلمات کلیدی که بیشترین جذابیت و جست و جو را در موتور گوگل داشته باشند.
- مقایسه دو کلمه کلیدی که کاربرد فراوانی برای شروع کسب و کار در دنیای اینترنت دارد.
- انتخاب درست کلمه کلیدی با جست و جو آن در سایت گوگل ترندز
- انتخاب موضوعات بهتر
- تجزیه و تحلیل بهتر کسب و کارتان
- بهبود سئو محلی خود با توجه به آمار منطقه ای که این ابزار را در اختیارتان قرار می دهد.
حتما بخوانید: آموزش کامل کار با نرم افزار گوگل ارث
آموزش استفاده از گوگل ترندز
1. نحوه جست و جو در گوگل ترندز
کار کردن با گوگل ترندز بسیار ساده است. برای این منظور ابتدا باید وارد آدرس وبسایت http://www.google.com/trends/ شوید. در صفحه اصلی گوگل ترندز در قسمت پایین فیلد جست و جو مثالی از کلمات کلیدی به شما نشان داده شده است. این اطلاعات بر اساس جست و جو در کل قاره ها و جست و جو در یک کشور خاص است. در قسمت جست و جو کلمه مورد نظرتان را تایپ کنید. به عنوان مثال می توانید واژه «فروش آنلاین» را وارد کنید تا مشخص شود که در کدام شهرها یا کشورها و در چه بازه زمانی بیشتر از همه جست و جو شده است. با جست و جو یک نمودار مشاهده می کنید که میزان جست و جو را بر اساس محل، بازه زمانی، دسته بندی موضوعی و نوع جست و جو نشان می دهد. با فیلتر کردن این چهار قسمت، می توانید اطلاعات دقیق تری در مورد جست و جو خود کسب نمایید. این نمودارها می تواند به شما نشان دهد که روند جست و جو در طول سال گذشته چه تغییراتی داشته است.
2. مقایسه عبارات و کمک به شما برای فروش بهتر در دنیای اینترنت
با آموزش گوگل ترندز می توانید ایده های خوبی برای محصولات و محتوا پیدا کنید. گوگل ترندز حتی می تواند ایده های بهتری به شما برای فروش محصولات بدهد. به عنوان مثال می توانید دو عبارت فروش موبایل و فروش لپتاپ را با هم مقایسه کنید. می توانید تفاوت های جست و جو را به شهر محل سکونت خود محدود کرده تا ببینید که لپتاپ فروش بیشتری دارد یا موبایل. این کار نشان می دهد که با شناخت کامل گوگل ترندز می توانید از این قابلیت استفاده کرده و محصولاتی را در فروشگاه اینترنتی خود قرار دهید که جست و جو بیشتری در گوگل شده است. می توانید دو عبارت «فروش موبایل» و «فروش لپتاپ» را در تصویر بالا در بخش compared breakdown subregion بررسی کنید تا مکان افرادی که جست و جو کرده اند را مشخص کند.
3. با استفاده از گوگل ترندز می آموزید که کاربران یک کلمه دو بخشی را با فاصله یا بدون فاصله از هم جست و جو می کنند و میزان جست و جو کدام حالت بیشتر است به عنوان مثال کلمه متاتگ را در نظر بگیرید. ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که کاربران متا تگ را بیشتر جست و جو می کنند یا متاتگ. با این روش شما متوجه می شوید که کلمه کلیدی مورد نظر خود را چگونه تایپ کنید و در مقاله خود قرار دهید. با مقایسه این دو کلمه با هم متوجه می شوید که میزان جست و جو هر کدام در گوگل ترندز چقدر بوده است.
4. استفاده از گوگل ترندز برای درک بهتر رقبا
با استفاده از گوگل ترندز به راحتی می توانید کسب و کار و محصولات خود را بر اساس میزان علاقه کاربران که در گوگل به جست و جو پرداخته اند، ایجاد کنید. این کار برای تحلیل رقبا نیز استفاده می شود. می توانید به راحتی عبارت کلیدی کسب و کار خود را با عبارت کلیدی کسب و کار رقبا مقایسه کنید تا مشخص شود که کدامیک بیشتر جست و جو شده است.
آیا گوگل ترندز مشابه با داده های نظر سنجی است؟
در پاسخ باید بگوییم خیر. گوگل ترندز یک نظر سنجی علمی نیست و نباید با یک نظر سنجی عملی اشتباه گرفته شود. گوگل ترندز صرفا نشان دهنده علاقه جست و جو به موضوعات خاص است. این علاقه به این معنا نیست که این موضوع به نوعی محبوب و یا برنده است، بلکه در یک تاریخ مشخص تعداد افرادی که در این زمینه جست و جو کرده اند، زیاد است. داده های گوگل ترندز همیشه قبل از نتیجه گیری باید به عنوان یکی از پایگاه داده ها در نظر گرفته شود.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم تا گوگل ترندز و آموزش استفاده از گوگل ترندز را به شما معرفی کرده و مهم ترین قابلیت های این سرویس گوگل را ارائه دهیم. با استفاده از ویژگی های منحصر به فرد این سرویس گوگل، می توانید در زمینه کسب و کارتان تغییرات زیادی ایجاد کنید. رقبای خود را بهتر شناخته، محصولاتی با طرفدار بیشتر را شناسایی کرده و کسب و کارتان را بر اساس میزان علاقه مردم منطقه خودتان به محصولات رونق ببخشید. امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.