در خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) چه می دانید؟

در خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) چه می دانید؟ شهبات و روایات مختلفی درباره چگونگی شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بیان شده است. در خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه و نقل قول ها و روایات نقل شده است که می توانید در سلام دنیا بخوانید.

در خصوص چگونگی شهادت حضرت فاطمه و ماجرای آتش زدن خانه حضرت علی (ع) سوالات و شبهات زیادی دارد و نقل قول های مختلفی در این خصوص شده است. در این مقاله از وبسایت سلام دنیا قصد داریم در خصوص شهادت حضرت فاطمه (ع) و ایام فاطمیه صحبت کرده اینکه نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) و به هر گونه سوال تان در این خصوص پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

در خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) چه می دانید؟

رویدادهای تلخ، شرایط سخت و بیماری و دوری از پدر بیش از پیش وضعت جسمی و روحی حضرت فاطمه (س) را دشوار می کرد؛ اما با وجود اینکه حضرت فاطمه هر روز پیکرش آب می شد، هیچ شکوه ای از بیماری نداشت. در هنگام یورش حاکمان غاصب به خانه حضرت فاطمه (س)، ایشان به گونه ای در میان درب و دیوار آسیب دیدند که علاوه بر صدمات سخت، جنین ایشان نیز سقط شد. تمامی این رویدادهای تلخ باعث شدت گرفتن بیماری ایشان و در نهایت شهادت ایشان شد.


حتما بخوانید: متن تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س)


نحوه شهادت حضرت فاطمه (س)

آیا روایاتی در خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) وجود دارد؟

چگونگی شهادت حضرت فاطمه

حضرت امام حسن مجتبی (ع) در یک مناظره در حضور معاویه خطاب به مغیرة بن شعبه فرمودند: « انت الذی ضربت فاطمة بنت رسول ‏اللَّه صلی اللَّه علیه و آله حتی ادمیتها و القت ما فی بطنها... » تو مادرم را زده و مصدوم و مجروح ساخته ای؛ تا اینکه او بچه اش را سقط کرد. حضرت امام صادق (ع) در خصوص علت بیماری و شهادت حضرت فاطمه (س) می فرمایند « و کان سبب وفاتها ان قنفذا مولی الرجل لکزها بنعل السیف بامره فاسقطت محسنا، و مرضت من ذلک مرضا شدیدا» «علت شهادت فاطمه این بود که قنفذ (غلام خلیفه دوم) با غلاف شمشیر او را زده و بچه اش را کشت و مادرم از این جهت به بستر بیماری افتاد».


حتما بخوانید: ایام فاطمیه چیست و چند روز است


روایات شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

خلیفه دوم شهادت حضرت فاطمه (س) را چگونه نقل کرده است؟ ( داستان شهادت حضرت زهرا )

ماجرا در نامه عمر به معاویه شرح داده شده است که خلاصه ای از آن به شرح زیر است: « وقتی درب خانه را آتش زدم (آن گاه داخل خانه شدم) ولی فاطمه درب خانه را حجاب خود قرار داد و مانع از دخول من و اصحابم شد. با تازیانه آن چنان بر بازوی او زدم که مانند دملج (بازوبند) اثر آن بر بازوی او ماند؛ آن گاه صدای ناله او بلند شد؛ چنان که نزدیک بود به حال او رقت کنم و دلم نرم شود؛ ولی به یاد کشته ‏های بدر و اُحد که به دست علی کشته شده بودند... افتادم، آتش غضبم افروخته ‏تر شد و چنان لگدی بر درب زدم که از صدمه آن جنین او (به نام محسن) سقط شد.


حتما بخوانید: عکس نوشته شهادت فاطمه زهرا (س)


«فَعِنْدَ ذلک صَرَخَتْ فاطِمَةُ صَرْخةً... فَقالَتْ یا اَبَتاهُ یا رسول الله هکَذا کانَ یُفْعَلَ بِحَبیبَتِکَ وَ اِبْنَتِکَ...»؛ «در این هنگام، فاطمه چنان ناله زد، پس فریاد زد: ای پدر بزرگوار! ای رسول خدا! این چنین با عزیز دلت و دخترت رفتار کردند.» سپس فریاد کشید: فضه به فریادم برس که فرزندم را کشتند. سپس به دیوار تکیه داد و من او را به کنار زده، داخل خانه شدم.

فاطمه در آن حال می‏خواست مانع (بردن علی) شود، من از روی روسری چنان سیلی به صورت او زدم که گوشواره از گوشش به زمین افتاد». حضرت فاطمه مظهر ولایتمداری و ایثارگری و نخستین شهید راه ولایت محسوب می شود. یاد و نام ایشان همواره در ذهن مسلمانان جهان زنده است و هر ساله به مناسبت شهادت ایشان در ایام فاطیمه عزاداری هایی برپا می شود.

روایات شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

سخن آخر

در این مقاله از سلام دنیا سعی کردیم تا در خصوص شهات حضرت فاطمه و ایام فاطمیه صحبت کنیم. اگر هر گونه سوالی در خصوص ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه (س) داشتید، لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

مجموعه ای از  طرح و متن بنر شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س)

علت مخفی و نامعلوم ماندن قبر حضرت زهرا (س) طبق روایات چیست؟

تصاویر کودکانه و عکس نقاشی درباره شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

از
52
رای