حضرت زینب (س) دخت با ایمان حضرت علی(ع) می باشند که در تاریخ اسلام از ایشان به نیکی یادشده است در این مطلب از سلام دنیا درباره زندگینامه حضرت زینب (س)، بیوگرافی و داستان ، ازدواج، فرزندان، همسران، فضایل اخلاقی، وفات و محل دفن حضرت زینب(س) صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
زندگینامه حضرت زینب (س)
- نام : زینب
- القاب: عقیله بنی هاشم، عالمه غیر مُعلّمه، کامله، فاضله
- تاریخ ولادت : 5 جمادی الاول ، 5 ق یا 6ق
- محل ولادت : مدینه
- تاریخ وفات : 15 رجب ، 62ق
- مدفن : دمشق
- طول عمر: 57 سال
بیوگرافی حضرت زینب
حضرت زینب در چندم ماه جمادی الاول به دنیا آمد
حضرت زینب(س) دختر گرانقدر امام علی (ع) و فاطمه (س) ایشان فرزند سوم و دختر اول می باشند و در روز 5 جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری قمری( دو سال بعد از ولادت امام حسین(ع)) در محله بنی هاشم شهر مدینه متولد شدند. حضرت زینب(س) بخاطر وابستگی که به امام حسین (ع) داشتند همیشه همراه با ایشان بودند.
حتما بخوانید: زندگینامه امام حسین (ع) از دوران کودکی تا شهادت
ازدواج حضرت زینب
با بزرگتر شدن حضرت زینب (س) و رسیدن به سن ازدواج ایشان خواستگاران فراوانی داشتند، اغلب خواستگاران نیز از اشراف و روسای قبایل عرب بودند اما آنها دیدند که حضرت زینب (س) ملاک ازدواجشان پول و ثروت نیست، اما در بین خواستگاران حضرت زینب(س) ، فردی از سخاوتمندان مدینه نیز با نام عبدالله بن جعفر وجود داشت او فرزند جعفر طیار از صحابه میامبر بود و مورد توجه ی رسول خدا(ص) و حضرت علی(ع) بود.
به همین جهت او پیغام خود را توسط شخصی به امام علی (ع) رساند و از ایشان حضرت زینب(س) را خواستگاری کردند، عبدالله که به کرامت ، عزت نفس و بخشنده بودن شهرت داشت درخواستش از طرف امام تائید شد و مهریه حضرت زینب(س) نیز همان مهریه مادرش حضرت فاطمه زهرا (س) عنوان شد و البته ایشان به شرطی با عبدالله بن جعفر ازدواج کردند که اگر در تمامی سفرهای امام حسین(ع) اجازه داشته باشد که همراه وی باشند.
حضرت زینب (س) چند فرزند داشت
حاصل زندگی حضرت زینب (س) با عبدالله بن جعفر چهار پسر به نامهای علی، عون، عباس، محمد و یک دختر به نام ام کلثوم بوده است، عون و محمد دو تن از پسران حضرت زینب (س) که در کربلا همراه ایشان بودند به شهادت نائل شدند.
همسران حضرت زینب
در تاریخ اسلام آمده تنها نام یک همسر در زندگینامه حضرت زینب (س) وجود داشته است که به آن اشاره کردیم.
حتما بخوانید: زندگی نامه امام علی (ع) از تولد، ازدواج تا شهادت
فضایل اخلاقی حضرت زینب
از فضایل اخلاقی بارز حضرت زینب(س) می توان به قوت قلب ، فصاحت زبان ، شجاعت ، زهد و ورع ، عفاف و شهامت اشاره کرد، ایشان بانویی عابد بودند که لقب «عابده آل علی» را از خود کردند، حضرت زینب (س) نماد و اسوه صبر جمیل می باشند و هرگز در برابر دشمن و ناملایمات زندگی سر خم نکردند، همواره در راه پاسداری از حریم دین مقاومت می کردند.
وفات حضرت زینب
سختی ها و مصیبت هایی که حضرت زینب (س) در زندگی خود دیدند کم نبوده ایشان پس از تحمل مصائب و بیماری در سن 57 سالگی دیده از جهان فرو بستند. از سال وفات حضرت زینب(س) اختلافاتی وجود دارد اما اکثر علما روز 15 رجب سال 62 هجری را تاریخ وفات آن حضرت اعلام کرده اند.
محل دفن حضرت زینب
اکثر شیعیان مدفن حضرت زینب (س) را در جنوب دمشق و در کشور سوریه می دانند، اما برخی مورخین نیز مزار این بانوی مکرمه را کشور مصر عنوان کرده اند. این زیارتگاه در حال حاضر در منطقه سیدة الزینب قاهره به نام مقام السیدة زینب نامیده می شود. برخی مورخان دینی نیز قبرستان بقیع را در مدینه محل دفن حضرت زینب(س) دانسته اند.
سخن آخر
حضرت زینب (س) در ند ما ایرانی ها جایگاه والایی دارند و هر ساله روز میلادشان را جشن گرفته و به پاس همدردی و التیام بخشیدن به زخم های مجروحین کربلا از پرستاران تجلیل به عمل می آورند و روز وفاتشان را به سوگواری می پردازند.
مطالب مرتبط:
زندگینامه امام جواد (ع)؛ ولادت، همسر و شهادت
زندگینامه و داستان زندگی حضرت خدیجه از تولد تا وفات