5 دلیل برای اجتناب از مصرف سویا در دوران بارداری؛ سویا غذایی سالم یا مضر؟

5 دلیل برای اجتناب از مصرف سویا در دوران بارداری؛ سویا غذایی سالم یا مضر؟ قبل و در دوران بارداری تغذیه مهمترین چیز است. مهم ترین مسئله دوران پرهیز از خوردن برخی غذاها می باشد. سویا، یکی از موادی است که در دوران بارداری باید از آن پرهیز نمایید.

اگر فقط متوجه شدید که باردار هستید، یکی از سوالات مهم در ذهن شما بدون شک این است: "از چه غذاهایی باید اجتناب کنم؟"
به دلایلی! برخی از غذاها می توانند مضر باشند، یا حداقل، خطر بالقوه ای را برای کودک شما ایجاد کنند.
به طرز وحشیانه ای، بسیاری از غذاهایی که شما در مورد "مضر" خوانده اید، چیزی جز، بعضی از مواد غذای مجاز، حتی منابع حیاتی مورد نیاز کودک شما برای رشد می باشند.
اما این موضوعی است که سزاوار تجزیه و تحلیل عمیق است. مقالاتی از مجله های محبوب که سویا را به عنوان یک غذای باروری ترویج می دهند، نمونه ای کامل از نیت های خوب ولی اشتباه است.
با وجود آنچه که در مورد سویا خوانده اید، آن چنان غذای سلامتی نیست که فکر می کنید.

و در زماني که تغذيه مهمترين چيز است، اين موضوع ایجاد مشکل می کند؛ قبل و در دوران بارداری

این که آیا سویا ماده اصلی در رژیم غذایی شماست و یا فقط یک بار در یک زمان استفاده می کنید؟ در زیر 5 دلیل برای جلوگیری از مصرف سویا در حاملگی، حداقل در مقادیر زیاد را مطالعه کنید.

5 دلیل برای اجتناب از مصرف سویا در حاملگی 

1-  بیشتر سویا فرآوری شده است

برآوردهای محافظه کارانه این است که 94 درصد محصولات سویا در ایالات متحده GMO (ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی) هستند. اکثریت سویا GMO به گونه ای اصلاح شده است که بتواند با دوزهای بالا از آفت کش گلیفوزات، ماده فعال در RoundUp، مقاومت کند. اساسا، کشاورزان می توانند به این گیاهان "ویژه" سویا دوزهای بالای آفت کش ها که می توانند گیاهان طبیعی سویا را از بین ببرند، بدون هیچ گونه صدمه ای اسپری کنند.

در میان بالاترین آلودگی های مواد غذایی ، احتمالا جای تعجب نیست که سویا "RoundUp-Ready" مقدار زیادی از آفت کش ها را دارد. (شیمی مواد غذایی، 2014)

اگر شما در مورد خوردن غذاهای اصلاح شده ژنتیکی صحبت کنید، لازم به ذکر است که بی خطر بودن GMO ها در زنان باردار یا نوزادان متولد نشده مورد آزمایش قرار نگرفته است.

سویا فرآوری شده است

2- سطح باقی مانده آفت کش ها در سویا بسیار بالا است

حتی در سویایی که اصلاح نشده ژنتیکی باشد، اکثریت آن ها در مزارع معمولی رشد می کنند که برای کنترل علف های هرز و خشک کردن گیاه قبل از برداشت از آفت کش ها استفاده می کنند. (برای خشک کردن گیاه قبل از آن که به طور طبیعی خشک شود برای برداشت سریع تر محصول).
در میان محصولات غذایی که USDA مقدار حداکثر میزان مانده (MRL) را تعیین می کند، سویا در ابتدای لیست حضور دارد. اگر فکر می کنید که خرید ارگانیک مشکل را حل می کند، مطمئن نباشید.

حداقل یک شرکت که آزمایش مستقل بر روی دانه های ارگانیک انجام می دهد (سنت های گرمسیری)، مقدار زیادی از گلیفوزات را در تعدادی از آنها یافته است. این عادلانه است که فرض بر این باشد سویا آلی دارای ضایعات گلیفوزات کمتری از GMO است که به طور معمول رشد می کند، زیرا کشاورزان ارگانیک به آن آفت کش ها خاصی اسپری نمی کنند، اما این تضمین 100٪ نیست.

اگر مزارع آلی در مجاورت مزارع متعارف قرار گیرند، آفت کش ها می توانند از طریق باد به مناطق مجاور مهاجرت کنند و محصولات ارگانیک را آلوده کنند.

چرا من خیلی نگران پس مانده های گلیفوزات در سویا هستم؟

قرار گرفتن در معرض گلیفوزات در سه ماهه اول، به ریسک بالاتری در ابتلا به دیابت حاملگی مرتبط است.  علاوه بر این، گلیفوزات با نقایص زایمان و سایر مشکلات تولید مثل، از جمله اختلالات هورمونی و جفتی مرتبط است. (Chemical Res Soxicol، 2010)

بیشتر موارد مربوط به آن است که گلیفوزات به طور خاص برای سلول های انسان سمی است.

سطح بالای آفت کش های باقی مانده در سویا

3- سویا جذب مواد معدنی

سویا دارای مقادیر زیاد اسید فیتیک است، ماده ای که از جذب مواد معدنی ضروری کلسیم، منیزیم، مس، آهن و روی جلوگیری می کند.

همانطور که می دانید، مواد معدنی بسیاری از عملکردهای مهم در بدن شما را از جمله ساخت اسکلت و دندان های کودک، حفظ قند خون طبیعی (منیزیم برای این موضوع بسیار مهم است) و کمک به رشد مغز کودک شما به طور مناسب، تشکیل می دهند.

با این وجود، سویا باید تحت تخمیر عظیمی قرار بگیرد تا از این اتفاق جلوگیری کند. به طور سنتی محصولات سویا تخمیر شده کمی، مانند میسو یا ناتو، وجود دارند که منجر به کاهش قابل توجه اسید فیتیک می شوند. با این حال، اکثر پروتئین سویا تولید شده توسط روش های مدرن اسید فیتیک را کاهش نمی دهند .

4- مواد ضد مغذی باعث تخریب پروتئین سویا می شوند

علاوه بر اسید فیتیک، سویا حاوی مقادیر زیادی از سایر مواد شیمیایی طبیعی به نام "مواد ضد مغذی " می باشد. بسیاری از این مواد ضد مغذی با عملکرد طبیعی آنزیم های گوارشی در بدن مواجه می شوند که می تواند بر توانایی شما برای هضم غذا و جذب مواد مغذی موجود در آنها اثر بگذارند.

یکی از این مواد ضد مغذی در سویا یک مهار کننده آنزیم هضم پروتئین نامیده می شود. همانطور که می دانید، پروتئین در دوران بارداری بسیار مهم است. مصرف هر چیزی که هضم و جذب پروتئین را مختل می کند، احتمالا یک ایده خوب نباشد.

متأسفانه، بسیاری از متخصصان بهداشتی که فقط بر روی مقدار پروتئین مصرفی تمرکز می کنند، اغلب سویا را به عنوان مواد غذایی ترجیحی برای زنان باردار توصیه می کنند، گمان نمی کنند که مهار کننده های ترپسین حتی وجود داشته باشند. این امر به ویژه هنگامی که از دستور العمل های متعارف پیروی می کنند و رژیم غذایی کم چربی را دنبال می کنند، توصیه می شود؛  که یکی دیگر از توصیه های اشتباه برای دیابت حاملگی است.

5- سطح بالا آلومینیوم

محصولات سویا حاوی مقادیر بالایی از آلومینیوم هستند که به نظر می رسد از مخازن آلومینیومی که در آن سویا شسته /فرآوری شده یا در موارد خاص از افزودن نمک های معدنی (اغلب کلرید آلومینیوم) در آن ذخیره می شوند.

آلومینیوم یک فلز سمی است و اثرات مفیدی در بدن انسان ندارد. آلومینیوم ترجیحا در مغز تجمع می یابد و با مشکلات عصبی ارتباط دارد. (تحقیقات محیط زیست، 2002)

آلومینیوم به راحتی از جفت عبور می کند و حداقل در مطالعات روی موش سمیت به سلول های جفت و رحم را نشان می دهد. (JBUMS، 2005)

شاید این به همین دلیل است که آکادمی ادبی کودکان آمریکایی هشدارهایی در رابطه با استفاده از فرمول سویا داشت، مخصوصا با اشاره به مسمومیت آلومینیوم به عنوان یکی از نگرانی هایش. درست است که فرمول های سویا حاوی غلظت های زیاد فیتات، آلومینیوم و فیتواستروژن ها (ایزوفلاون ها) هستند که ممکن است اثرات نامطلوب داشته باشند. "(مجله گوارش و تغذیه کودکان، 2006)
 

مطالعه دیگری که نتایج حاصل از موش های آلوده به آلومینیوم را از طریق رژیم مادر خود در دوران بارداری و شیردهی بررسی می کند، اختلالات قابل توجه و وابسته به دوز در سطوح انتقال دهنده های عصبی را در فرزندان موش، از جمله سروتونین و دوپامین را یافته اند. این توله موش هایی که آلومینیوم مصرف می کردند نیز دارای اختلال در رفلکس های حرکتی حسی، رفتار حرکتی و افزایش وزن بودند. (فارماکولوژی بیوشیمی و رفتار، 2012)

سویا حاوی آلومینیوم است

بنابراین، در هنگام بارداری مصرف سویا غذای سالمی محسوب می شود؟

به شما اجازه می دهم که شواهد بالا را دوباره بخوانید و تصمیم خود را برای مصرف سویا بگیرید.
من شخصا تصمیم گرفتم در طول بارداری بیشتر از مقدار سویا اجتناب کنم، به استثنای سس سویا، ماوسو، خمیر سویا و تمپه که از سویا ارگانیک تولید شده است.

با این حال، این رژیم غذایی من از مواد غذایی اصلی است. در حالی که این مقاله بیشتر بر روی اثرات سویا بر روی بارداری متمرکز بود، این مواد غذایی است که من توصیه نمی کنم هر کسی مرد یا زن، باردار یا غیر باردار به رژیم غذایی خود بیفزاید.

از
7
رای