انواع هپاتیت در بارداری؛ واکسن، آزمایش و درمان هپاتیت

انواع هپاتیت در بارداری؛ واکسن، آزمایش و درمان هپاتیت به دلیل ابتلا به هپاتیت C، برای زایمان تحت عمل سزارین قرار نمیگیرید. در صورت ابتلا به هپاتیت B، میتوانید به نوزادتان شیر بدهید. هپاتیت A، تنها نوع هپاتیت است که می تواند در بارداری مشکلات جدی ایجاد کند.
  • هپاتیت نوعی عفونت است که می تواند به کبد آسیب جدی وارد کند و اگر شما باردار باشید، این مشکل می تواند به جنین نیز منتقل شود.
  • شما می توانید یکی از 3 نوع مرسوم ویروس هپاتیت (آ، بی، سی) را داشته و از آن آگاهی نداشته باشید.
  • معمولاً این ویروس به جنین آسیب وارد نکرده و بر بارداری تاثیر ندارد.
  • اگر پزشک بداند که شما به این ویروس مبتلا هستید یا به این موضوع شک داشته باشد، می تواند به شما کمک کند تا این وضعیت را به نحوی مدیریت کنید که احتمال وقوع مشکلات بلند مدت کبدی برای مادر و جنین به حداقل برسد.
  • اگر میخواهید با انواع واکسن، آزمایشات و درمان هپاتیت در دوران بارداری آشنا شوید، با سلام دنیا همراه باشید.

مادران مبتلا به بیماری هپاتیت و درمان آن در دوران حاملگی و شیر دهی

مادران مبتلا به بیماری هپاتیت و درمان آن در دوران حاملگی و شیر دهی

هپاتیت سی (C یا HCV) در بارداری

شما از طریق تماس با خون، به این ویروس آلوده می شوید. امروز، بسیاری از آمریکایی ها به دلیل استفاده مشترک از سرنگ یا سایر ابزارهایی که برای تزریق مواد استفاده می شود، به این ویروس آلوده می شوند. HCV بیش از گذشته در زنان باردار در حال شیوع است و ممکن است دلیل آن استفاده روزافزودن زنان از هروئین یا سایر مواد مخدر تزریقی باشد.

HCV چگونه بر نوزاد شما تاثیر می گذارد

یکی از هر 20 نوزادی که از مادران آلوده به HCV متولد می شوند، به این ویروس آلوده است. این مساله ممکن است در رحم مادر، در هنگام زایمان یا پس از تولد نوزاد اتفاق بیفتد. این بیماری معمولاً قبل از تولد بر جنین تاثیر ندارد. کودک شما از طریق شیردهی به این ویروس آلوده نمی شود اما اگر نوک سینه شما ترک خورده یا زخم باشد، موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید، زیرا ویروس از طریق خون منتقل می شود.

  • هیچ راهی برای جلوگیری از آلودگی جنین به این ویروس وجود ندارد. لازم نیست به دلیل ابتلا به هپاتیت C، برای زایمان تحت عمل سزارین قرار بگیرید.

آزمایش و مراقبت

بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که کودک پس از 18 ماهگی تحت آزمایش ابتلا به هپاتیت C قرار بگیرد. انجام این آزمایش قبل از این زمان فایده ای نخواهد داشت، زیرا نوزادان کم سن و سال کماکان دارای آنتی بادی های HCV مادرشان هستند. در نتیجه ممکن است جواب آزمایش مثبت شود؛ در حالی که کودک به هپاتیت C آلوده نشده باشد.

چه می توانید بکنید

پزشکان به طور کلی وجود هپاتیت C را در دوران بارداری آزمایش نمی کنند. اگر به هر دلیلی فکر می کنید که به این بیماری دچار شده اید (مثلاً به دلیل مصرف مواد مخدر یا داشتن رابطه جنسی با فردی که به این بیماری مبتلا بوده است)، می توانید تحت آزمایش قرار بگیرید. اگر علائم خاصی نیز ندارید بهتر است این آزمایش را انجام دهید زیرا 4 نفر از هر 5 بیمار مبتلا به HCV، علامت خاصی ندارند.

  • پزشک احتمالاً در دوران بارداری اقدام به درمان هپاتیت C نخواهد کرد، زیرا داروها می توانند باعث ایجاد نواقص در جنین شوند.

هپاتیت بی (B یا HBV) در بارداری

مانند هپاتیت C، این ویروس می تواند باعث بروز عفونت جدی شده و به کبد آسیب برساند. شما ممکن است این ویروس را به فرزندتان قبل، در حین، یا پس از زایمان طبیعی یا سزارین انتقال دهید. تفاوت هپاتیت B با سایر انواع آن عبارت است از:

  • آلودگی به این نوع ویروس تنها از طریق خون نبوده و ممکن است از طریق مایع منی، ترشحات واژن، بزاق دهان و سایر مایعات بدنی نیز آلودگی منتقل شود.
  • واکسن می تواند مانع بروز آلودگی HBV شود و بسیاری از نوزادان در زمان تولد واکسینه می شوند.
  • پزشکان به طور منظم زنان باردار را در این خصوص آزمایش می کنند.
  • اگر آلوده شده باشید، شانس انتقال آن به نوزادتان بسیار بیشتر از هپاتیت C می باشد. اگر ظرف 6 ماه گذشته به هپاتیت B مبتلا شده اید، نوزاد تازه متولد شده شما به احتمال 90% به این ویروس آلوده خواهد شد. اگر آلودگی در مدت زمان دورتری نسبت به بارداری روی داده باشد (این وضعیت هپاتیت B مزمن نامیده می شود)، شانس انتقال تا حدود 10 الی 20 درصد کاهش می یابد.

مراقبت پس از زایمان

هیچ درمانی برای هپاتیت B وجود ندارد. اما اگر نوزاد تازه متولد شده شما اولین دوز واکسن این بیماری و یک تزریق دیگر با نام گلوبولین ایمنی هپاتیت B را ظرف مدت 12 ساعت دریافت کند، تا حدود 90% شانس خواهد داشت که هرگز به این بیماری مبتلا نشود. تمامی نوزادان به طور معمول تزریق اول را دریافت می کنند اما تزریق دوم تنها در صورت انجام می شود که مادر نوزاد به هپاتیت B مبتلا بوده یا در این خصوص شک وجود داشته باشد. نوزاد همچنین به دو دوز دیگر واکسن در 6 ماهه بعد از تولد نیاز خواهد داشت تا به حداکثر ایمنی در مقابل این بیماری دست یابد.

  • شما می توانید با اطمینان خاطر در صورت ابتلا به هپاتیت B به نوزادتان شیر بدهید.

هپاتیت آ، بی، سی در دوران بارداری و شیر دهی

هپاتیت آ (A یا HAV) در بارداری

این شکل از هپاتیت، بسیار خفیف تر نسبت به دو نوع بیان شده در بالا می باشد؛ اما هپاتیت A تنها مورد آلودگی به ویروس هپاتیت است که می تواند در دوران بارداری مشکلات جدی ایجاد کند. شما معمولاً به این بیماری با خوردن یا آشامیدن چیزی که با مدفوع فرد مبتلا به این بیماری تماس داشته است (مثلاً از طریق دستهای آلوده در هنگام آماده سازی غذا) مبتلا می شوید. بسیاری افراد بدون درمان خاصی بهبود می یابند. به ندرت امکان دارد که مادران باردار این بیماری را به نوزادشان انتقال دهند. اما HAV می تواند باعث زایمان زودرس شود؛ بویژه اگر شما بعد از سه ماهه اول بارداری به این ویروس آلوده شوید. این ویروس همچنین می تواند مشکلات خطرناک دیگری مانند جدا شدن جفت از رحم، قبل از این که جنین آماده تولد باشد را بوجود آورد.

چه می توانید بکنید

هپاتیت A معمولاً در مکانهایی که غذا، آب آشامیدنی و سیستم فاضلاب مناسب وجود ندارد، شیوع بیشتری دارد. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، قبل از مراجعه به این مناطق حتما از واکسن هپاتیت A استفاده کنید. اگر در رستورانی غذا خورده اید که خبر شیوع هپاتیت A در آن منطقه وجود داشته است، به پزشک مراجعه کنید. واکسن می تواند از شما و جنین در مقابل این بیماری محافظت نماید، اما بایستی حداکثر تا دو هفته پس از آلوده شدن به ویروس، واکسن را تزریق نمایید.

منبع: webmd

از
2
رای