چیکار کنم نوزادم زود بخوابه؛ بهترین ساعت خواب و رفع بی خوابی نوزاد

چیکار کنم نوزادم زود بخوابه؛ بهترین ساعت خواب و رفع بی خوابی نوزاد چیکار کنم نوزادم زود بخوابه؛ چگونه به خوابیدن نوزاد در طول شب کمک کنیم؛ اهمیت خواب کودک، بهترین ساعت خواب و روش خواباندن نوزاد و درمان سریع بی خوابی و نخوابیدن نوزاد در شب در سلام دنیا بخوانید.

مراقبت از نوزاد طاقت فرسا است و شب ها سخت تر هم می شود. نوزادان اغلب شب ها برای تغذیه در ماه های اولیه از خواب بیدار می شوند. به تدریج با رشد نوزادان این الگو تغییر می کند. اگرچه الگوها تغییر می‌کنند و نوزادان در طول شب به خوبی می‌خوابند، مشکلات خواب همچنان می‌تواند در هر زمان و بدون هشدار ایجاد شود، در ابن مطلب از سلام دنیا درباره اهمیت خواب کودک، بهترین ساعت خواب برای نوزادان، مشکلات خواب نوزادان، درمان سریع بی خوابی نوزاد، و چیکار کنم نوزادم زود بخوابه صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

اهمیت خواب کودک

 تنظیم برنامه خواب کودک یکی از اولین نقاط عطف تربیتی است که باید در طول زمان یاد بگیرید. همچنین، درک الگوهای خواب کودک شما بسیار مهم است. درک میزان نیاز کودک شما در سنین مختلف می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا کودک شما دچار اختلالات غیرعادی شبانه است، احساس گرسنگی می کند یا فقط در شب بازیگوش است. اما، اول از همه، چرا به خواب در کودکان خردسال تا این حد تاکید می شود؟ بیایید دریابیم!


حتما بخوانید: تنظیم خواب کودک با روش های طب سنتی


خواب نقش مهمی در رشد کودک دارد. در واقع به رشد جسمی و ذهنی آنها کمک می کنند. خواب توانایی یادگیری کودک را افزایش می دهد، بر خلق و خوی او تأثیر مثبت می گذارد و یادگیری، کنترل تکانه و دامنه توجه را افزایش می دهد.  خواب خوب همچنین به حفظ وزن سالم کمک می کند، از اختلالات قلبی جلوگیری می کند و خطرات آسیب را کاهش می دهد، زیرا نوزادانی که به خوبی استراحت می کنند در هنگام بیداری هوشیارتر هستند.

اهمیت خواب کودک

بهترین ساعت خواب برای نوزادان

شما می توانید با درک برنامه خواب کودک خود را بهتر بخوابانید.

میزان خواب نوزاد 0-3 ماه

  • در طول دو تا سه ماه اول، نوزادان حدود 14 تا 17 ساعت در روز می خوابند. در این زمان، بدن نوزادان با زمان بندی محیطی هماهنگ نیست. از این رو هر زمانی که گرسنه، بی حوصله یا نیاز به تعویض پوشک داشته باشند از خواب بیدار می شوند.جیغ زدن در این ماه ها رایج است زیرا نیاز اولیه نوزادان تغذیه مکرر است. بنابراین، اگر فکر می‌کنید کودک شما آنطور که انتظار می‌رود نمی‌خوابد، نگران نباشید، زیرا کاملاً طبیعی است.

حتما بخوابید: ترفند های مناسب برای نگهداری از نوزادان تازه متولد شده


میزان خواب نوزاد 4-5 ماهگی

  • زمانی که کودک شما به 4 تا 5 ماهگی می رسد، حدود 12 تا 16 ساعت در روز می خوابد و دوره چرت زدن خود را در طول روز و شب طولانی می کند. اختلالات خواب ممکن است در این ماه ها ایجاد شود، مانند دندان درآوردن و رفلاکس اسید.

میزان خواب نوزاد 6 ماهگی

  • هنگامی که نوزادان به 6 ماهگی برسند، مدت خواب به 10 تا 11 ساعت کاهش می یابد، جایی که آنها می توانند ساعت های طولانی تری در شب بخوابند. اگرچه نوزادان پس از شش ماهگی می‌توانند شب‌ها کاملاً آرام بخوابند، بسیاری از اختلالات رشدی می‌توانند بر خواب آنها تأثیر بگذارند.

بهترین ساعت خواب برای نوزادان

چیکار کنم نوزادم زود بخوابه

مشکلات خواب نوزادان

نوزادان زمان می‌برند تا خودشان را با یک روال خواب وفق دهند که کاملاً طبیعی است. جدای از ریتم بیولوژیکی، عوامل متعددی از جمله عوامل پزشکی، محیطی و رشدی ممکن است مانع روند روتین کودک شوند. بیایید نگاهی به عواملی بیندازیم که در ایجاد اختلالات خواب در شب نقش دارند تا بتوانید اقدامات لازم را برای مقابله با این وضعیت انجام دهید:

1. علت بی خوابی نوزاد: گرسنگی

شیر مادر سبک و به راحتی قابل هضم است، که باعث می شود نوزادان برای تغذیه مکرر از خواب بیدار شوند. این مورد در نوزادان بیشتر است و با بزرگ شدن نوزادان به تدریج کاهش می یابد.

درمان گرسنگی نوزاد:

در موارد گرسنگی یا تعویض پوشک، به سرعت نیازهای آنها را برآورده کنید تا آنها را آرام نگه دارید.

2. علت بی خوابی نوزاد: رفلاکس اسید

رفلاکس اسید وضعیتی است که در آن اسید معده به لوله غذا می ریزد و پوشش معده را تحریک می کند. این باعث تحریک پذیری، گریه بیش از حد، استفراغ، اختلال در خواب و خفگی در نوزادان می شود. رفلکس نوزاد در حدود 3-4 ماهگی در نوزادان افزایش می یابد.

درمان رفلاکس اسید نوزاد:

اگر کودک شما به دلیل رفلاکس اسید بیدار است، می توانید پس از شیر دادن، کودک خود را در وضعیت عمودی نگه دارید. بعد از هر وعده غذایی بگذارید که آروغ بزند. آب گریپ یکی دیگر از راه حل های عالی است که به نوزادانی که از گاز معده، اسیدیته و سوء هاضمه رنج می برند، تسکین می دهد. مادران شیرده می توانند سعی کنند مواردی را که باعث ایجاد گاز می شوند کاهش دهند. اگر این درمان ها کمکی نکردند، با پزشک اطفال خود برای مصرف دارو صحبت کنید.


حتما بخوانید: درمان رفلاکس معده در نوزادان


3. علت بی خوابی نوزاد: قولنج

قولنج مرحله ای است که بیشتر نوزادان از آن عبور می کنند. حملات گریه برای ساعت‌های طولانی‌تر و بدون هیچ دلیل مشخصی اتفاق می‌افتد، اما بیشتر به سیستم گوارشی توسعه نیافته و گازی نسبت داده می‌شود که هنگام شیر خوردن در معده کودک گیر می‌کند. بهترین راه غیرپزشکی برای کمک، آرام کردن نوزاد و راحت کردن او تا حد امکان است.

درمان قولنج نوزاد:

کودک خود را با نزدیک نگه داشتن او به خود تکان دهید. موارد قولنج را می توان با استفاده از آب گریپ، راه حلی که مورد اعتماد مادران است نیز درمان کرد. این یک فرمول آیورودا است و از روغن دانه شوید و سارجیکاکشارا تشکیل شده است که قولنج و مشکلات معده را در نوزادان تسکین می دهد.

4. علت بی خوابی نوزاد: آلرژی غذایی

شیرخشک های حاوی کازئین یا اگر مادری شیر گاو مصرف کند ممکن است باعث عدم تحمل یا آلرژی در نوزاد شود که منجر به گاز گرفتگی، اسهال، گرفتگی شکم و بی قراری در شب می شود.

درمان آلرژی غذایی نوزاد:

حذف محصولاتی که شامل شیر گاو یا چیزی که می تواند باعث گاز گرفتگی شود از رژیم غذایی نوزاد یا مادر کمک خواهد کرد.

5. علت بی خوابی نوزاد: گاز معده

اگر به نوزادتان شیر خشک یا شیر گاو بدهید، احتمال تولید گاز در سیستم کودک وجود دارد. گاز می تواند نوزادان را بی خواب و بداخلاق نگه دارد. این افزایش می یابد زیرا نوزادان بیشتر اوقات دراز می کشند، زیاد حرکت نمی کنند و به طور کامل برای دفع گاز خود به خود آموزش ندیده اند.

درمان گاز معده نوزاد:

فقط یک قاشق غذاخوری وودواردز گریپ واتر (با سن متفاوت است) می تواند منجر به آروغ کودک شود و درد معده را تسکین دهد. همچنین می توانید به آرامی پشت کودک را مالش دهید تا به آروغ زدن کودک کمک کنید.

مشکلات خواب نوزادان1

6. علت بی خوابی نوزاد: دمای بالا یا پایین

دمای بیش از حد گرم یا سرد می تواند باعث بی قراری نوزاد در شب شود.

راه حل متعادل کردن دما:

اطمینان حاصل کنید که دمای اتاقی که کودک شما در آن می خوابد، متوسط باشد. اطمینان حاصل کنید که آنها لباس راحتی می پوشند.

7. علت بی خوابی نوزاد: دندان درآوردن

دندان درد همچنین می تواند نوزادان را در شب بیدار نگه دارد. این دردها از 3 تا 4 ماهگی شروع می شوند.

برطرف کردن درد دندان نوزاد

 اگر کودک شما بداخلاق و عصبانی به نظر می رسد، می توانید او را تکان دهید، نزدیک خود بگیرید و برای تسکین درد به او دندان سرد بدهید. نوزادانی که در حال دندان درآوردن هستند، زیاد گریه می کنند و مقدار زیادی هوا را می بلعند که می تواند منجر به نفخ شود. اگر لثه های کودک شما حساسیت شدیدی دارد که به دلیل آن اغلب شب ها از خواب بیدار می شود، با پزشک اطفال خود صحبت کنید.


حتما بخوانید: 7 روش کاهش درد دندان درآوردن نوزاد


8. علت بی خوابی نوزاد: سرماخوردگی، عفونت های تنفسی و گوش

نوزادان در برابر عفونت هایی مانند سرماخوردگی، عفونت های تنفسی و عفونت گوش آسیب پذیر هستند. درد یا تحریک پذیری ناشی از این عفونت ها می تواند خواب معمولی کودک را خراب کند.

درمان سرماخوردگی نوزاد:

این دوره های اختلال خواب را می توان با مشورت پزشک از نظر پزشکی درمان کرد. اگر کودک شما هنوز به دلیل سرماخوردگی یا عفونت گریه می کند، آرامش خود را حفظ کنید. به سادگی با تکان دادن یا قرار دادن آنها در نزدیکی خود آنها را آرام کنید.

9. علت بی خوابی نوزاد: خستگی بیش از حد

گاهی اوقات مادران فکر می کنند که اگر نوزاد خود را در روز بخوابانند، شب ها نمی خوابند. با این حال، این امر باعث می شود که نوزادان به دلیل استراحت نکردن مناسب خسته شوند. آنها در نهایت در برابر خواب شبانه مقاومت می کنند و به دلیل خستگی زیاد گریه می کنند.

برطرف کردن خستگی نوازاد:

علائم خستگی را در کودک خود دنبال کنید، مانند مالیدن چشم ها یا خمیازه کشیدن، و آنها را برای چرت زدن روی زمین بگذارید. زیاد منتظر نمانید زیرا این کار فقط باعث می شود کودک شما بیش از حد خسته شود و خواب شبانه او را مختل کند.

مشکلات خواب نوزادان

درمان سریع بی خوابی نوزاد

نکات و راهکارهای بیشتر برای کمک به خواب راحت کودک در طول شب

در اینجا چند نکته و راه حل وجود دارد که دقیقاً همان چیزی است که شما برای خوابیدن کودکتان در طول شب به آن نیاز دارید.

  • روتین قبل از خواب: روتیم قبل از خواب یک راه عالی برای نشان دادن زمان مناسب برای خواب به کودک است. با یک حمام آرامش‌بخش (اختیاری) شروع کنید، در ادامه با نوازش کردن، لالایی‌ها یا داستان‌های قبل از خواب، به نوزادتان غذا بدهید و در پتو قنداق کنید. 
  • تعویض پوشک : از تعویض غیر ضروری پوشک در شب خودداری کنید مگر اینکه شرایطی وجود داشته باشد، زیرا این امر می تواند کودک را بیدار کند.
  • صدای آرامش بخش: صدای ارام می تواند باعث شود کودک شما احساس امنیت کند، مثل اینکه هنوز در رحم است. می توانید فن را روشن کنید، رادیو را روی استاتیک اجرا کنید، یک آهنگ  بخوانید و غیره.
  • صدای "شس": صدای "شس" به طور موثری کودک را آرام می کند. این صدا را با صدای بلند در نزدیکی کودک خود ایجاد کنید تا آرام شود و به آرامی به او ضربه بزنید.
  • لباس: قنداق کردن به نوزاد کمک می‌کند شب‌ها کاملاً بخوابد، زیرا احساس می‌کند که در رحم است. شما همچنین می توانید از onesies استفاده کنید. فقط آنها را در لباس های تنگ نپوشانید. که باعث ناراحتی آنها می شود.

حتما بخوانید: بهترین روش های قنداق پیچ کردن برای کودک


  • وضعیت: برای کاهش خطر ابتلا به SIDS، به جای شکم، کودک خود را روی پشت قرار دهید.
  • اسباب‌بازی‌ها: انواع اسباب‌بازی‌ها، پتوها یا هر وسیله‌ای را از نزدیک کودک خود هنگام خواب بردارید.
  • سر و صدا و نور: مطمئن شوید اتاقی که کودک شما در آن می خوابد دارای نور کم و بدون صدا باشد.
  • خودآرامی: وقتی کودک شروع به ناله کردن کرد، سریعا به سمت او نروید. به آنها زمان بدهید تا خود را آرام کنند. اگر کمکی نکرد، کودک خود را هر طور که دوست دارید آرام کنید.

درمان سریع بی خوابی نوزاد

سخن آخر

ماه های اولیه والدین شدن می تواند چالش برانگیز باشد، اما باور به خود و اینکه این مرحله نیز بگذرد به شما کمک می کند تا کودک خود را سالم و سلامت نگه دارید و از والدین شدن لذت ببرید. زمانی را به رعایت عادات و روش های ارتباطی کودک خود اختصاص دهید تا عادات خواب او بهبود یابد. همچنین به ترجیحات کوچولوی خود احترام بگذارید و برنامه خواب خود را بر اساس آن ترتیب دهید. برای هر گونه شک یا نگرانی با پزشک خود مشورت کنید.


مقالات مرتبط:

درمان خانگی یبوست نوزاد زیر یکسال با طب سنتی

نکات کلیدی تنظیم عادات خواب نوزادان با موسیقی و عروسک

بهترین درمان برای جوشهای صورت نوزاد

علل خوابیدن نوزاد با چشم باز



از
1
رای