علائم دندان درآوردن نوزاد و 7 روش کاهش درد دندان درآوردن نوزاد

علائم دندان درآوردن نوزاد و 7 روش کاهش درد دندان درآوردن نوزاد علائم دندان درآوردن نوزاد ؛ راه های کاهش درد دندان درآوردن نوزاد چیست ؛ چه زمانی برای دندان درآوردن کودک باید به متخصص اطفال مراجعه کنیم؛ در سلام دنیا بخوانید.

والدین اغلب فکر می کنند که فرزندشان وقتی دندان در می آورند که آّب دهانشان زیاد شده و مدام دستش را در دهان خود می کند، زمانی که حدود سه یا چهار ماهه هستند. به هر حال، این در عین سادگی اما مهمترین مرحله تکاملی در زندگی است که هیچ کاری هم نمی توان کرد، در اکثر مواقع وقتی نوزادان این علائم دندان درآوردن را داشته باشند، باز هم چند ماهی طول میکشد تا اولین دندان خود را در بیاورند، و بعضی وقتها هم ممکن است در سن یک سالگی این اتفاق بیفتد. ما در این مطلب سلام دنیا، به شما می گوییم که علائم دندان درآوردن نوزاد چیست و روش های کاهش درد دندان درآوردن نوزاد را بیان کردیم. با ما همراه باشید.

علائم دندان در آوردن نوزاد

به جز زیاد شدن آب دهان، علائمی دیگر هم هستند که شامل:

1. کاهش اشتها به غذاهای جامد

2. گاز گرفتن

3. مالیدن گوش

4. مالش لثه

5. کج خلقی

6. در آمدن دانه رو صورت بچه

7. مکیدن

8. بد خوابی

کاهش درد دندان درآوردن نوزاد

تمام این علائم حدود چهار روز قبل و تا سه روز بعد از دندان درآوردن بچه ظاهر می شوند، گرچه اذیت کننده ترین علائم مثل: کاهش اشتها، نخوابیدن، جوش زدن و مالیدن گوش بیشتر در روزی که دندان می خواهد جوانه بزند یا یکی دو روز قبل از آن رایج هستند، اما به این معنا نیست که دندان در آوردن چند هفته یا چند ماه طول بکشد، همانطور که اغلب والدین بر این باورند، مگر اینکه فرزند شما یک دندان بعد دیگری در آورده باشد.

به یاد داشته باشید که خیلی از محققان بر این باورند که دندان درآوردن برای خیلی از نوزادان و بچه ها علائمی ندارد و این عمل به صورت ناخودآگاه ممکن است در هر زمانی بین حدود 6 و 24 ماهگی اتفاق بیفتد.

تب دندان درآوردن نوزاد

آیا دندان در آوردن باعث تب می شود؟ اکثر متخصصان به شما می گویند که دندان درآوردن باعث تب و قطعا باعث تب بالا نمی شود، اگر چه ممکن است باعث تب درجه پایین شود، به خصوص در روزی که دندان می خواهد جوانه بزند، ولی اگر هم این اتفاق افتاد تب فرزند تان را سبب دندان در آوردنش ندانید، بلکه ممکن است فرزند شما در زمان دندان در آوردن به بیماری دیگری مبتلا شده باشد. دندان در آوردن نه تنها موجب تب بالا مثل تب بالای 39 درجه نمی شود، بلکه دندان درآوردن معمولا بیماری هایی مثل اسهال، کم شدن اشتها به مایعات یا هر نوع ضایعه پوستی روی صورت و یا سرفه همراه ندارد.


حتما بخوانید: پایین آوردن تب کودک بدون دارو


چه زمانی برای دندان درآوردن کودک باید به متخصص اطفال مراجعه کنیم؟

اگر چه به طور میانگین متخصصان اطفال دندان درآوردن را سبب بسیاری از علائم نمی دانند، اما اگر فرزند تان هر بار که دندان جدیدی در می آورد علائم مشابهی داشته باشد آنگاه می توانید دندان درآوردن را سبب این علائم بدانید، به ویژه اگر این علائم خفیف باشند و فرزند تان خوب به نظر برسد.

هر زمان که تردید داشتید با متخصص تان تماس بگیرید، به ویژه وقتی که فرزند تان بد خوابی، تب و یا مشکل در غذا خوردن دارد. به عنوان مثال: اگر فرزند تان سرما خورده، بد خوابی دارد، گوش هایش را مدام میمالد، تب دارد و یا غذا خوب نمی خورد، حتی با وجود اینکه دیدید که دندانش دارد بیرون می آید، ممکن است که فرزندتان عفونتی در درون گوشش داشته باشد.

راه های درمان در طول دندان درآوردن نوزادان 

شاید مهمتر از تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی برای درمان دندان درآوردن فرزندتان مفید است، این است که مطمئن شوید که آیا واقعاً دارد دندان در می آورد؟ اگر شما فقط زیاد شدن آب دهان را به عنوان تنها علل دندان درآوردن می دانستید، فرزندتان برای مدت طولانی به دندان در آوردن ادامه خواهد داد. در عوض، سایر علائم  بالا را بررسی کنید و با توجه به علائم و ناراحتی که فرزندتان دارد داروی مناسب را تهیه کنید. به یاد داشته باشید که دندان درآوردن بسیاری از بچه ها ممکن است دردناک و یا بدون درد باشد.

راههای کاهش درد دندان در آوردن نوزاد

کاهش درد دندان درآوردن نوزاد، اگر فرزندتان احساس ناراحتی می کند:

1. کمک کننده دندان درآوردن، مثل یک پارچه خیس و یا حلقه های دندانی

2. ماساژ دادن یا مالیدن لثه فرزندتان

3. مسکن هایی مثل: استامینوفن یا ایبوپروفن (اگر نوزاد تان بیشتر از شش ماهه است)  

4. ژل های دندانی مثل بنزوکائین، داروی فرمول شبانه ، ژل رفع درد، ژل anbesol  (ژل بی حس کننده موضعی)

5. قرص های مخصوص دندان در آوردن ( از مصرف داروهای هومیوپاتی اجتناب کنید)

6. به یاد داشته باشید که ژل ها و قرص های دندانی را متخصصان اطفال پیشنهاد نمی کنند و به مراتب مصرف این داروها زیاد است؛ به این دلیل که والدین علائم دندان در آوردن را با بقیه بیماری ها مثل عفونت های ویروسی، مشکلات در خواب و عفونت های گوش اشتباه میگیرند.


حتما بخوانید: علائم عفونت گوش نوزاد چیست


7. اگر معمولا از دارو برای رفع ناراحتی های فرزندتان استفاده می کنید، با پزشک تان مشورت کنید و مطمئن شوید که فرزندتان از علائم بیماری دیگری رنج نمی برد.

نکات دیگر در مورد دندان درآوردن نوزاد

  • دندان در آوردن نسبتا در بیشتر بچه ها بدون درد است. اولین دندان در اکثر نوزادان می تواند در هر زمانی بین 3 تا 15 ماهگی و در میانگین سنی چهار ماهگی تا هفت ماهگی طول بکشد.
  • اگر دندان درآوردن فرزندتان علائمی داشته باشد، حدود چهار روز قبل و تا چهار روز بعد از اینکه دندان جوانه بزند نمایان می شود.
  • دندان در آوردن سبب علائمی مثل کج خلقی و تب شدید نمی شود.
  • از آنجایی که مصرف قرص و ژل دندانی برای دندان درآوردن بچه ضروری نیست، در مصرف این داروها زیاده روی نکنید.

منبع: verywellfamily


مقالات مرتبط:

علائم و درمان رفلاکس معده در نوزادان و کودکان چیست

علل جوش صورت نوزاد و بهترین درمان برای جوشهای صورت نوزاد
 
 

از
5
رای