عادات خواب لزوماً چیزی نیست که بخواهید آن را متوقف کنید یا تغییر دهید. اما برخی از نوزادان به سختی آرام می شوند و در طول شب مکرراً از خواب بیدار می شوند.
نکات کلیدی تغییر خواب نوزاد و کودک
- عادات خواب، چیزهایی هستند که نوزادان برای خوابیدن به آنها نیاز دارد، مانند عروسک ها، موسیقی، تکان دادن و شیر خوردن.
- نوزادان معمولاً در شروع شب و بعد از بیدار شدن شبانه دارای عادات خواب یکسانی هستند.
- ترک عادات خواب ممکن است برای کودکانی مفید باشد، که به سختی آرام می شوند و در طول شب به دفعات از خواب بیدار می شوند.
- اگر برای آرام کردن و خواباندن نوزاد خود نیاز به کمک دارید، به یک متخصص اطفال مراجعه کنید.
عادات خواب نوزاد چیست؟
عادات خواب نوزاد، چیزهایی است که کودک برای آرام شدن و خواب به آنها نیاز دارد. عادات خواب می تواند وجود عروسک ها، موسیقی، موبایل، برخی صداهای چند بسامدی، چراغ خواب، تکان دادن، در آغوش گرفتن، شیر خوردن و غیره باشد.
عادات خواب نوزاد، آرام کردن و بیدار شدن شبانه
عادت های خواب کودک معمولاً در شروع شب و هنگام بیدار شدن های شبانه به یک شکل است. بنابراین اگر عادات خواب نوزاد شما در ابتدای شب، تکان دادن است، زمانی که در نیمه شب نیز بیدار می شود برای خوابیدن نیاز به تکان دادن دارد. عادات خواب لزوماً چیزی نیست که بخواهید آن را متوقف کنید یا تغییر دهید. اما برخی از نوزادان به سختی آرام می شوند و در طول شب مکرراً از خواب بیدار می شوند. اگر به نظر می رسد که نوزاد شما نیز همین طور است و این چیزی است که می خواهید تغییر دهید، می توانید عادات خواب کودک را زیر نظر بگیرید و در مورد اینکه آیا تغییر این عادات ممکن است به آرام شدن و خوابیدن کودک کمک کند فکر کنید.
از طرف دیگر، اگر از اینکه با هر بار بیدار شدن شبانه نوزادتان را می خوابانید هیچ ناراحتی ندارید، وضعیت کنونی برایتان خوب است. نوزادان و کودکان برای رشد و نمو خوب، نیاز به خواب دارند. همچنین شما برای سلامت و تندرستی خود نیاز به خواب دارید. و وقتی شما از لحاظ جسمی، روحی و فکری خوب باشید، می توانید به رشد کودک خود کمک کنید.
عادت های خواب نوزاد خود را به تدریج تغییر دهید: چه انتظاری باید داشته باشید
بیشتر نوزادان در طول عادت به روش جدید خوابیدن، گریه می کنند. به این دلیل که آنها روش های قبلی خوابیدن را دوست دارند و ممکن است از این تغییر ناراحت شوند. برای گریه کردن چند شب اول آماده باشید. بسته به روشی که در پیش می گیرید و خلق و خوی نوزاد شما، ممکن است سه روز تا سه هفته طول بکشد تا بتوانید عادات خواب نوزاد را تغییر دهید. پس از این مدت، معمولاً خواب برای همه بهبود می یابد.
عادات خواب کودک خود را مشخص کنید
اگر می خواهید عادات خواب کودک خود را تغییر دهید، قدم اول کار روی عاداتی است که دارند. برای مثال، ممکن است برای آرام کردن نوزاد به موارد زیر نیاز باشد:
- عروسک
- موسیقی یا آویز موزیکال
- شیر خوردن از مادر یا شیشه شیر
- نوازش یا تکان دادن
- یک مکان خاص در خانه، مانند اتاق نشیمن
هنگامی که می دانید عادت های خواب کودک شما چیست، مرحله بعد کار روی به تدریج تغییر دادن این عادات است. در اینجا نکاتی برای انواع عادات خواب کودکان ارائه شده است. رعایت یک برنامه خواب معین به آرام شدن و خواب کودک کمک می کند.
نکاتی کلیدی برای تنظیم انواع عادات خواب کودکان و نوزادان
1. عروسک
عروسک می تواند یکی از عادات خواب مشکل ساز باشد، به خصوص اگر کودک در هنگام شب عروسک را گم کند و شما مجبور باشید دوباره آن را پیدا کنید. کاری که می توانید انجام دهید این است که به کودک خود کمک کنید تا یاد بگیرد عروسک خود را در طول شب نگه دارد. اما اگر می خواهید این عادت را تغییر دهید، به نوزاد کمک کنید از عروسک دست بردارد.
2. موسیقی و آویز موزیکال
اگر عادت خواب نوزاد شما این است که موسیقی پخش شود یا آویز موزیکال بالای سر او حرکت کند، شاید بهترین کار این باشد که موسیقی یا حرکت آویز را قطع کنید، به خصوص اگر مجبور هستید از تختخواب بلند شوید تا موسیقی یا حرکت آویز را فعال کنید. می توانید به تدریج این عادات خواب را کنار بگذارید. برای مثال، شما می توانید از موسیقی به عنوان بخشی معمول از خواب خود استفاده کنید اما وقتی احساس کردید کودک دچار خواب آلودگی شده است آن را خاموش کنید.
3. شیر خوردن شبانه
اگر کودک شما به طور معمول در حال شیر خوردن از مادر یا از شیشه شیر می خوابد، ممکن است برای خوابیدن به شیر خوردن عادت کرده باشد. از سن شش ماهگی، اگر کودک شما رشد خوبی دارد، می توانید به ترک شیر دادن شبانه به کودک از شیر مادر یا تغذیه با شیشه شیر فکر کنید. اما اگر شیردهی به نوزاد در طول شب برای شما کاری راحت است، لزومی به ترک آن وجود ندارد. شما می توانید انتخاب کنید که چه چیزی برای شما و نوزادتان بهتر است.
4. تکان دادن، در آغوش گرفتن یا خوابیدن در اتاق نشیمن
برخی از نوزادان عادت دارند که در حال تکان دادن یا در آغوش بخوابند. یا ممکن است بخواهند زمانی که می خوابند در کنار بقیه خانواده باشند، برای مثال در اتاق نشیمن. این نوزادان ممکن است در صورت بیدار شدن در جایی به جز نقطه ای که در آنجا به خواب رفتند، شروع به ناآرامی کنند. قرار دادن کودک روی تخت زمانی که خواب آلوده است اما هنوز نخوابیده است، می تواند به شما کمک کند. این به او فرصتی می دهد که با بودن در رختخواب به خواب برود. و به این معنی است که وقتی شب در تختش بیدار می شود، بیشتر احتمال می رود که خودش را آرام کند. روش آرام کردن با نوازش یکی از روش ها به منظور آموزش کودک برای خوابیدن در تخت خود است.
از خودتان مراقبت کنید
تغییر عادات خواب نوزاد می تواند خسته کننده باشد، بنابراین لازم است که به خودتان هم رسیدگی کنید. شما می توانید در طول روز هر وقت فرصت باشد استراحت کنید، زودتر بخوابید و از خانواده خود برای نگهداری نوزاد کمک بخواهید.