علت کمر درد در کودکان و نوجوانان چیست، تشخیص و درمان کمردرد

علت کمر درد در کودکان و نوجوانان چیست، تشخیص و درمان کمردرد علت کمردرد کودکان و نوجوانان دختر و پسر چیست؛ عوامل خطر و علائم و انواع کمر درد در کودکان و نوجوانان؛ تاثیر کوله پشتی بر کمردرد بچه ها و درمان کمردرد در کودکان و نوجوانان در سلام دنیا بخوانید.
دیدگاه ها

هنگام بروز کمردرد در کودک یا نوجوان، چندین جنبه منحصر به فرد وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در موارد نادر، کمردرد ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای جدی باشد که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد، در این مطلب از سلام دنیا درباره عوامل خطر رایج برای کمردرد در کودکان و نوجوانان، و علائم و علت کمردرد در کودکان و نوجوانان، انواع کمردرد در کودکان و نوجوانان، کوله پشتی و کمر درد، درمان کمردرد در کودکان و نوجوانان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

کمردرد در کودکان و نوجوانان ممکن است با افزایش سن افزایش یابد و به طور معمول دختران  بیشتر از پسران به کمر درد مبتلا می شوند. این مقاله اطلاعات جامعی در مورد کمردرد در کودکان و نوجوانان، از جمله علل احتمالی، ملاحظات تشخیصی، و گزینه‌های درمانی موجود ارائه می‌کند تا به والدین و مراقبان کمک کند تا بچه‌های مبتلا به این علامت را درک کرده و از آنها حمایت کنند.

عوامل خطر رایج برای کمردرد در کودکان و نوجوانان

شایع ترین عوامل خطر برای کمردرد در کودکان و نوجوانان شامل ورزش کردن است. چاقی؛ سبک زندگی بی تحرک؛ و سابقه خانوادگی کمردرد، سیگار کشیدن و/یا استرس روانی. به عنوان مثال، کودکان و نوجوانان با سابقه خانوادگی  کمردرد تقریباً دو برابر  احتمال دارد که کمردرد را در دوران کودکی یا نوجوانی تجربه کنند. شواهد حاکی از آن است که کسانی که در دوران کودکی دچار کمردرد هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمردرد در بزرگسالی هستند. 


حتما بخوانید: رفع سریع درد پشت و کمر با 6 حرکت کششی ساده


  • کودکان سنین مدرسه که از کمردرد شکایت دارند، معمولاً دارای سطوح بالایی از مشکلات روانی اجتماعی، مانند ناراحتی عاطفی و مشکلات رفتاری یا عملکردهای روزمره هستند. 
  • یکی از دلایل رایج کمردرد در کودکان، کشیدگی کمر است که به آن عضله کشیده می‌گویند که در اثر آسیب به عضلات و رباط‌های کمر ایجاد می‌شود. 

کمر درد در کودکان و نوجوانان

ویژگی های معمول و علائم کمردرد در کودکان و نوجوانان

بسته به علت زمینه‌ای، درد ممکن است محدود به ناحیه‌ای از کمر باشد یا ممکن است کل ناحیه فوقانی یا پایین کمر را شامل شود. علل شایع و خوش خیم کمردرد در کودکان و نوجوانان به طور کلی دارای ویژگی های زیر است :

  • در مراحل اولیه، کمردرد در دوران کودکی و نوجوانی معمولاً با شدت کم رخ می‌دهد و معمولاً کمتر از یک هفته طول می‌کشد.
  • معمولاً میزان عود کمردرد در این گروه سنی خاص زیاد است.
  • هنگامی که درد عود می کند، معمولاً با شدت بیشتری دوباره عود می کند.

ممکن است محدودیت هایی در انجام فعالیت های روزانه، غیبت در روزهای مدرسه و کاهش یا تردید در انجام فعالیت بدنی وجود داشته باشد.

انواع کمردرد در کودکان و نوجوانان

بر اساس علت زمینه‌ای، چند نوع کمردرد که کودکان تجربه می‌کنند ممکن است شامل موارد زیر باشد :

  • درد حاد: در صورت آسیب، ضربه، شکستگی مهره یا صفحه رشد مهره‌ها یا فتق دیسک ممکن است درد تیز، کوبنده و/یا به حالت تیر کشیدن باشد.
  • درد مزمن: یک درد مداوم، دردی که می آید و می رود، یا درد مربوط به وضعیت بدن ممکن است به دلیل اسپوندیلوآرتروپاتی های التهابی، مسائل روانی یا مشکلات رشدی مانند بیماری شوئرمن رخ دهد.
  • دردی که با حرکت ستون فقرات بدتر می شود: فلکشن (خم شدن به جلو) فشار را بر قسمت جلوی استخوان‌های ستون فقرات افزایش می‌دهد و درد ناشی از شرایطی مانند فتق دیسک ، دیسکیت، استئومیلیت یا تومور بدن مهره‌ها درد را تشدید می‌کند.اکستنشن (خم شدن به عقب) ستون فقرات باعث افزایش فشار روی قسمت خلفی استخوان های ستون فقرات از جمله مفاصل فاست، پارس بین مفصلی و ساقه ها می شود. یک ضایعه یا آسیب، مانند استئومای استئوییدی، استئوبلاستوم یا اسپوندیلولیز ، در این ناحیه می‌تواند باعث درد در حین خم شدن به عقب شود.

حتما بخوانید: علائم بیرون زدگی دیسک کمر چیست


  • درد شبانه: درد مکرر که در شب رخ می‌دهد و کودک را بیدار می‌کند، معمولاً با تومورها یا عفونت‌هایی مانند استئومیلیت، دیسکیت، استئومای استوئیدی، استئوبلاستوم، گرانولوم ائوزینوفیلیک، کیست استخوان آنوریسمال، لوسمی، سارکوم یوینگ یا تومورهای نخاع همراه است.
    کمردرد شبانه در کودکان و نوجوانان نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

انواع کمردرد در کودکان و نوجوانان

تاثیر کوله پشتی بر کمردرد بچه ها

کوله پشتی و کمر درد

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کوله پشتی های سنگین ممکن است باعث کمردرد در کودکان شود.

  • معمولاً حمل کوله پشتی های سنگین روی یک شانه ممکن است باعث کشیدگی عضلات ناحیه به منظور جبران وزن ناهموار و در نتیجه درد موضعی یا یک طرفه در شانه و قسمت بالای کمر شود. 
  • کوله پشتی های سنگین ممکن است عضلات گردن را تحت فشار قرار دهند و به کمردرد، شانه و درد بازو کمک کنند یا تشدید کنند.
  • انداختن نادرست کوله پشتی و خم شدن به جلو در حین راه رفتن می تواند وزن را به طور نامناسب در داخل کیف پخش کند و باعث فشار بر عضلات پشت شود.

مسلماً اگر کودک یا نوجوانی پس از حمل کوله پشتی از کمردرد شکایت کند، منطقی است که وزن کوله پشتی را کاهش دهید، از کوله ای که چرخ دارد استفاده کنید یا راه‌های درمان دیگری را بررسی کنید.


حتما بخوانید: خواص روغن سیاه دانه برای کمرد درد


کمردرد در کودکان و نوجوانان باید در اولین فرصت ارزیابی شود

هر گونه شکایت کودک یا نوجوان در مورد کمردرد حاد یا کمردرد مزمن توسط متخصصان اطفال معاینه می شود و معمولاً با مشاوره دقیقی که شامل بررسی تاریخچه پزشکی کودک، معاینه فیزیکی عمیق و بررسی روانشناختی است، پیگیری می شود.

ارزیابی، در صورت لزوم 

اگر تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد، ممکن است یک سری آزمایشات انجام شود. این آزمایش‌ها معمولاً شامل آزمایش‌های خون و مطالعات تصویربرداری رادیوگرافی، با ارجاع احتمالی به متخصص برای معاینه بیشتر و آزمایش‌های تشخیصی است.

درمان کمردرد در کودکان و نوجوانان

کمردرد در کودکان و نوجوانان ممکن است جدی باشد

کمردرد، به ویژه درد شدید در ناحیه کمر در کودکان زیر 10 سال و به ویژه در کودکان کمتر از 4 سال، باید به عنوان یک پرچم قرمز برای پاتولوژی های جدی زمینه ای در نظر گرفته شود، که ممکن است شامل موارد زیر  باشد :

  • شکستگی مهره
  • تومورهای ستون فقرات
  • بیماری های عفونی
  • سندرم اسب دمی

تومورها و شکستگی های ستون فقرات ممکن است با علائم اضافی مانند خستگی، سفتی در ستون فقرات پس از بیدار شدن در صبح، کاهش وزن، کاهش اشتها، تب و یا حساسیت موضعی در ستون فقرات همراه باشد. درد شبانه، دردی که کودک را از خواب بیدار می کند و درد در هنگام استراحت ممکن است مختص تومورها باشد.

کمردرد مرتبط با سندرم دم اسبی ممکن است باعث علائم پیشرونده عصبی سیاتیک و بی اختیاری روده و/یا مثانه شود.

کمردرد خفیف تا متوسط ​​در کودکان و نوجوانان ممکن است به دلیل ضربه مستقیم و ناگهانی به کمر یا در نتیجه زمین خوردن (مانند هنگام بازی در زمین بازی یا شرکت در ورزش) رخ دهد و معمولاً در عرض چند روز برطرف می شود. از  خودمراقبتی و یا داروهای بدون نسخه پرهیز کنید. کمردرد مداوم، پیشرونده و یا شدید ممکن است نشان دهنده یک وضعیت پزشکی جدی باشد و توصیه می شود فوراً از کمک پزشکی استفاده کنید.


حتما بخوانید: علت روماتیسم ستون فقرات [اسپوندیلیت آنکیلوزان]


درمان کمردرد در کودکان و نوجوانان

درمان کمردرد در کودکان با تشخیص اصلی علت درد تعیین می شود. جراحی برای بیمارانی تجویز می‌شود که  چندین هفته مراقبت برای آنها جواب نمی دهد یا کسانی که وضیعت آنها اورژانسی است.

درمان های غیر جراحی

گزینه های اصلی درمان برای کودکان و نوجوانان مبتلا به کمردرد شامل جلوگیری از فعالیت های تشدید کننده، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و/یا پوشیدن بریس پشت است. برای اکثر شرایط، نوعی فیزیوتراپی یا برنامه ورزشی معمولا تجویز می شود، مانند:

  • فیزیوتراپی: هدف فیزیوتراپی در کودکان بر اصلاح وضعیت بدن و تقویت عضلات مرکزی بدن تاکید دارد. انعطاف پذیری عضلات همسترینگ و ابدکتور و خم کننده ران نیز معمولاً برای کوتاهی یا سفتی بررسی و درمان می شوند.
  • یوگا: درمان کمردرد مزمن  از طریق یوگا می تواند به بهبود عملکرد عضلات پشت و شکم در کودکان و نوجوانان کمک کند. یوگا برای کودکان و نوجوانان مبتلا به کمردرد نتایج مثبتی هم در جنبه های جسمی و هم از نظر روانی اجتماعی نشان داده است.
  • برخی از بیماران ممکن است از طب سوزنی و ماساژ درمانی برای کمر خود استفاده کنند،تا به بهبود جریان خون و بهبود در بافت های آسیب دیده کمک کند.
  • بسته به شدت علت زمینه ای ممکن است به مراقبت های غیر جراحی برای چند روز تا چند هفته نیاز باشد. از سرگیری فعالیت بدنی و ورزش زیر نظر پزشک توصیه می شود.

درمان کمر درد در کودکان و نوجوانان

مداخله روانی اجتماعی

سابقه خانوادگی کمردرد یا سیگار کشیدن یا استرس روانی اجتماعی در خانواده ممکن است باعث کمردرد در کودکان و نوجوانان شود. کودکان ممکن است به دلیل مشکلات در مدرسه یا خانه تحت استرس باشند و نوع پاسخ و حمایتی که از سوی اعضای خانواده و مراقبان دریافت می‌کنند می‌تواند نقش مهمی در درک آن‌ها از درد داشته باشد. 

مشاوره با روانشناس کودکان می تواند به بررسی پاسخ کودک به کمردرد کمک کند. این متخصصان پزشکی آموزش دیده سوالاتی از کودک و مناسب سن او می پرسند، از جمله "چه رنگی را برای کمردرد خود انتخاب می کنید؟" "اگر کمر درد شما حیوانی بود، چه چیزی بود و چرا؟" "برای کاهش درد چه کار می کنی؟" "برای کمک به درد شما چه کنیم؟" 

استرس‌های روانی-اجتماعی معمولاً کمردردهایی را که از قبل وجود داشته و ناشی از علل دیگری هستند تشدید می‌کنند. مداخله روانپزشکی به طور کلی یک رویکرد درمانی حمایتی و جایگزین برای کمردرد در کودکان در نظر گرفته می شود و نه یک گزینه درمانی اولیه.

عمل جراحی

 ممکن است برای شرایط خاصی  مانند فتق دیسک ، انحطاط دیسک بخش مجاور ستون فقرات، اسپوندیلولیستزیس یا تومور ستون فقرات جراحی تجویز شود. همچنین ممکن است در موارد ناهنجاری های ستون فقرات، مانند اسکولیوز، بیماری شوئرمن، یا اسپوندیلیت آنکیلوزان، عمل جراحی در نظر گرفته شود.

برای مشکلات دیسک و استخوان، فیوژن لومبوساکرال رایج ترین نوع جراحی است که در کودکان انجام می شود. برای کودکان مبتلا به اسپوندیلولیز بدون دژنراسیون دیسک و اسپوندیلولیستزی درجه یک یا کمتر، ممکن است ترمیم مستقیم نقص مهره در نظر گرفته شود. 

یک رویکرد چند رشته ای برای درمان کمردرد در کودکان و نوجوانان بهتر عمل می کند. در این رویکرد، عوامل فیزیکی، روانی اجتماعی یا شغلی توسط یک تیم شامل متخصصان اطفال، متخصصان مغز و اعصاب، جراحان مغز و اعصاب و روانشناسان کودکان مورد بررسی قرار می گیرند.

سخن آخر

با بروز مشکلات در کودکان و نوجوانان هر چه زودتر آنها را ریشه یابی و درمان کنید نتیجه بهتری نیز خواهید گرفت. برای انجام درمان حتما به متخصصینی مراجعه کنید که در انجام درمان عارضه تبحر داشته باشند.


مقالات مرتبط:

درمان معجزه اسای دیسک کمر با ورزش

ورزش برای گودی کمر با تصویر

آب کردن سریع شکم در کودکان



از
1
رای

دیدگاه ها