چرا وضعیت خواباندن نوزاد اهمیت دارد؟ و معایب به پهلو و دمر خوابیدن نوزادان چیست؟

چرا وضعیت خواباندن نوزاد اهمیت دارد؟ و معایب به پهلو و دمر خوابیدن نوزادان چیست؟ امن ترین حالت خواباندن نوزادان از نظر کارشناسان، خوابیدن به پشت است. با رعایت نکات کلیدی می توانید نوزاد خود را در حالت ایمن و مناسب بخوابانید و از بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در خواب پیشگیری کنید.

کارشناسان قبول دارند که امن ترین حالت خواباندن نوزاد، به پشت است. این حالت خوابیدن احتمال سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، که چهارمین علت اصلی مرگ و میر نوزادان است را کاهش می دهد.  

امن ترین حالت خواباندن نوزادان

احتمالاً شما زمانی را صرف تحقیق درباره حالت های شیردهی نوزاد کرده اید، اما درباره وضعیت های خواب نوزاد نیز اطلاعاتی دارید؟ مطالعات نشان می دهد که خواباندن کودک به پشت نه تنها امن تر است، بلکه سالم تر نیز است. نرخ مشکلاتی مانند: تب، احتقان بینی و عفونت (خصوصاً گوش) در کودکانی که به پشت خوابانده شده در مقابل نوزادانی که به شکم خوابانده شده اند بسیار پایین تر است. مهمتر از همه، احتمال سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در خواب یا SIDS، که به احتمال زیاد در 6 ماه اول زندگی نوزاد رخ می دهد نیز کمتر می شود. سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در خواب با عنوان مرگ گهواره نیز شناخته می شود و با نقص در ناحیه ای از مغز مرتبط است که تنفس و برانگیختگی خواب را کنترل می کند. به پهلو و به شکم خواباندن نوزاد می تواند تا حدی مسیر تنفس او را مسدود کند و نفس کشیدن را سخت تر کند.

بهترین و امن ترین حالت خوابیدن نوزاد

خواباندن نوزاد به پشت و نگرانی والدین

آیا تا کنون تلاش کرده اید تا حالت درستی برای خواباندن نوزاد پیدا کنید؟ شاید خواباندن نوزاد به پشت مشکل باشد. یا نگران خطرات استفراغ کردن در هنگام قرار گرفتن نوزاد به پشت هستید. (با این حال متخصصان خاطر نشان می کنند که نوزادان معمولاً قبل از استفراغ کردن سر خود را به پهلو می چرخانند.) یکی از ایرادات متداول خواباندن نوزاد به پشت، ایجاد سندرم سر صاف یا پلاژیوسفالی موضعی است. خوشبختانه این بیماری با خواباندن نوزاد به شکم و تغییر حالت خواب قابل درمان و حتی قابل جلوگیری است. در نهایت، مزایای خوابیدن به پشت به مراتب بیشتر از معایب آن است و اتفاق نظر روی این است که این حالت، امن ترین روش خواباندن نوزاد است.

چرا خواباندن نوزاد به شکم (به صورت دمر) بهترین حالت خوابیدن نیست

تقریباً 80 درصد از مرگ های نوزادان مرتبط به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد است. همانطور که پیش از این گفته شد، این مسئله در نوزادانی که به شکم خوابانده می شوند (به صورت دمر) بیشتر دیده می شود. دلایل مختلفی وجود دارد که می گوید چرا این حالت از خوابیدن نوزاد خطرناک است. خواباندن نوزاد به شکم باعث وارد آمدن فشار بیشتر به فک می شود و به طور بالقوه ای مسیر تنفس نوزاد را محدود می کند. همچنین، نحوه قرارگیری نوزاد باعث می شود بجای هوای تازه مجدداً بازدم خود را تنفس کند. این در نهایت باعث ایجاد دی اکسید کربن و کمبود اکسیژن می شود. خوابیدن به پشت به طور موثری این مشکلات را رفع می کند.

خطرات و معایب به پهلو و دمر خوابیدن نوزادان

چرا خواباندن نوزاد به پهلو، بهترین حالت خوابیدن نیست

اگرچه خواباندن نوزاد به پهلو تا حدی بی خطرتر از خواباندن به شکم است، اما همچنان با خطرات احتمالی همراه است. علاوه بر این، نوزاد زمانی که به پهلو قرار بگیرد، هر لحظه ممکن است خود را به سمت شکم بچرخاند. به طور کلی، بهترین حالت خواباندن نوزاد به پشت است.

8 راه مختلف و نکات کلیدی برای حالت ایمن و مناسب خواباندن نوزادان

هنگامی که صحبت از حالت خواباندن نوزاد می شود، راه های مختلفی وجود دارد که فرزندتان را در امنیت و راحتی نگه دارید. در زیر بخشی از نظرات کارشناسان را بررسی کرده ایم.

1. یک سطح محکم انتخاب کنید

از آنجایی که نوزادان به طور فزاینده ای جنب و جوش می کنند (در حدوده 6 ماهه اول) ممکن است فرزندتان بعد از قرار گرفتن به پشت، خود را به سمت شکم بچرخاند. به همین دلیل است که توصیه به انتخاب یک تشک یا سطح محکم برای قرار دادن نوزاد می شود. تشک های نرم به شکل سر و صورت نوزاد حالت می گیرند و می توانند موجب انسداد تنفسی شوند.

2. ملافه و اشیاء نرم را دور کنید

ملافه ها و اسباب بازی های نرم، همه خطرات بالقوه برای خواب نوزاد هستند. برای جلوگیری از خفگی، از ملافه ای که محکم روی تشک کشیده شده است استفاده کنید و به طور کلی از بالش و پتو صرف نظر کنید.

8 راه مختلف و نکات کلیدی برای حالت ایمن و مناسب خواباندن نوزادان

3. دما را کنترل کنید

سعی کنید هنگام خواب، لباس خیلی زیادی به نوزاد نپوشانید. به طور مرتب دمای نوزاد را چک کنید تا ببینید زیاد گرم نشده یا تب ندارد. اگر فرزندتان عرق کرد یا با لمس کردن گرما را احساس کردید، لایه های اضافی لباس را در بیاورید یا دمای اتاق را تنظیم کنید. دمای ایده آل اتاق برای خوابیدن نوزاد بین 68 تا 72 درجه فارنهایت است.

4. در تختخواب نوزاد نخوابید

اما بهتر است نوزاد را در اتاق خود نگهدارید تا رسیدگی به موقع انجام دهید و خطر بروز مرگ ناگهانی در خواب را کاهش دهید. با این حال اگر اتاق جداگانه ای برای نوزاد در نظر گرفته اید، بهتر است به خرید یک مانیتور اتاق کودک فکر کنید.

5. پیشنهاد پستانک

پستانک برای هنگام خواب نوزاد توصیه می شود تا از بروز مرگ ناگهانی در خواب جلوگیری کند. وقتی صحبت از پستانک می شود، توجه به دو نکته مهم است. اول، اطمینان یابید که برنامه شیر خوردن نوزاد از مادر صورت گرفته است، زیرا استفاده از پستانک ممکن است در این روند مداخله کند. ثانیاً، اگر نوزاد شما پستانک را قبول نکرد، نیازی به اجبار برای آن نیست.

بهترین حالت خواباندن نوزادان

6. از فناوری استفاده کنید

دماسنج و مانیتور حالت خواب به شما اجازه می دهد نحوه خواب نوزاد خود را چک کنید و آن را به بهترین حالت ممکن برسانید. حتی وقتی نوزاد را در اتاق خود نمی خوابانید، می توانید با این امکانات از امن ترین حالت خواب او اطمینان یابید.

7. واکسیناسیون های مناسب را دریافت کنید

سندرم مرگ ناگهانی در نوزادانی که به موقع واکیسناسیون شده اند کمتر از سایرین است. به همین دلیل که است دریافت واکسیناسیون در زمان درست بسیار اهمیت دارد.

8. سیگار، مواد مخدر یا الکل مصرف نکنید

خطر مرگ ناگهانی در نوزادانی بیشتر است که در محل زندگی آنها افراد سیگاری وجود دارد یا مادر در طول بارداری سیگار مصرف می کرده است. علاوه بر این، استفاده تفریحی از الکل و مواد مخدر نیز قبل و بعد از تولد کودک بسیار مضر است. در آخر، نظریه های زیادی وجود دارد که تغذیه نوزاد با شیر مادر باعث محافظت او در مقابل بیماری ها از جمله مرگ ناگهانی می شود.

وقتی نوبت به حالت خواب نوزاد می رسد، تحقیقات خود را انجام دهید و احتیاط های لازم را در نظر بگیرید. همیشه نوزاد را به پشت بخوابانید و از نکات ایمنی که در بالا ذکر شده است پیروی کنید.

منبع: flo

از
1
رای