علل خوابیدن نوزاد با چشم باز و رفع بازماندن چشم نوزاد در خواب

علل خوابیدن نوزاد با چشم باز و رفع بازماندن چشم نوزاد در خواب ممکن است خوابیدن کودک با چشم باز را غیر عادی بدانید، اما نوزادان حتی با چشم باز هم می توانند خواب راحتی داشته باشند. علل خوابیدن نوزاد با چشم باز و اقدامات لازم و زمان مراجعه به پزشک را در سلام دنیا مشاهده کنید.

برخی از نوزادان وقتی به خواب می روند، چشمان آنها تا حدی یا کاملا باز است که ممکن است در زمان چرت زدن، خواب شب یا هر دو باشد. خوابیدن کودک با چشمان باز ممکن است دلیلی برای نگرانی برخی از والدین باشد. آیا طبیعی است که کودک با چشمانی که پلک های آن به سختی بسته شده اند، به خواب برود؟ وبسایت سلام دنیا تمام اطلاعات و دلایل اساسی که چرا نوزاد با چشمان باز میخوابد را ارائه می دهد و توضیح می دهد که آیا این مساله برای آنها بی خطر است.

علت باز ماندن و باز شدن چشم بچه در خواب چیست؟!

آیا خوابیدن نوزادان با چشمان باز طبیعی است؟

ممکن است از دیدن خوابیدن کودک با چشمان باز احساس خوبی نداشته باشید. با این وجود، لازم نیست زیاد نگران باشد، چون بیشتر اوقات خوابیدن با چشم نیمه یا کاملاً باز مسئله ای عادی است و هیچ بیماری مسبب آن نیست. اصطلاح پزشکی آن لاگوفتالموس شبانه است. طبق تحقیقات صورت گرفته، حدود 20% افراد آن را تجربه می‌کنند و در نوزادان هم این حالت دیده می‌شود.


حتما بخوانید: نوزادان در هر سنی چقدر باید بخوابند؟


آیا خوابیدن نوزادان با چشمان باز طبیعی است

خوابیدن کودک با چشمان باز شایع تر از آن است که شما ممکن است تصور کنید. اگرچه نشانه ای از باز نگه داشتن چشم ها نیست، اما بیشتر شبیه به حالتی به نظر می رسد که چشم ها تقریبا باز هستند. در این قسمت دلایلی توضیح داده شده است که به درک علت باز بودن چشمان کودک در هنگام خواب کمک می کند:

1. ژنتیک دلیل خوابیدن نوزادان با چشمان باز

بر اساس برخی از تحقیقات، خوابیدن با چشمان باز در بین نوزادان ممکن است یک مشکل ارثی باشد. اگر شما یا شریک زندگی تان عادت دارید که در هنگام خواب چشمانتان باز باشد، پس این احتمال وجود دارد که کودکتان نیز این عادت را از شما به ارث ببرد!

2. حرکت سریع چشم در خواب (REM) دلیل خوابیدن نوزادان با چشمان باز

 الگوی خواب نوزادان به گونه‌ای است که به دلیل عدم تکامل سیستم عصبی، دارای REM طولانی‌تری نسبت به بزرگسالان هستند. این می‌تواند یکی از دلایل خوابیدن نوزاد با چشمان باز باشد.

3. بیماری دلیل خوابیدن نوزادان با چشمان باز

دلیل دوم چندان شایع نیست و به ندرت رخ می دهد. برخی از پزشکان عقیده دارند که خوابیدن کودک با چشمان باز ممکن است نشانه ای از آسیب عصب صورت، انواع مختلف تومورها و حتی مشکلات تیروئیدی باشد. اگر متوجه شده اید که کودکتان برای مدت طولانی به خواب رفته و چشمانش به شکل باز هستند، اقدام کرده و با پزشک مشورت کنید. این کار باید کمک کند.

4. یک اختلال در هنگام تولد دلیل خوابیدن نوزادان با چشمان باز

در برخی موارد نادر، نوزادان به علت داشتن اختلال مادرزادی، مثل نقص در اعصاب صورت ممکن است با چشمان باز بخوابند. اگر متخصص اطفال شما وجود هرگونه نقص مادرزادی را در  نوزاد رد کرد، لازم نیست نگران خوابیدن کودک با چشم باز باشد، به شرط اینکه منجر به تحریک چشم کودک نشود.

علت باز ماندن و باز شدن چشم بچه در خواب چیست؟!


حتما بخوانید: علائم گرمازدگی نوزادان و کودکان و راه های درمان آن


اگر متوجه خشک شدن چشم‌های کودک خود شده‌اید، شاید بخواهید که پزشک متخصص اطفال قطره یا پماد چشمی برای محافظت از خشک شدن قرنیه کودک شما تجویز کند. اگر نمی‌خواهید ببینید که کودک با چشم باز خوابیده و این موضوع شما را اذیت می‌کند، می‌توانید صبر کنید تا کودک به خواب رود و بعد پلک‌های او را به آرامی ببندید. البته باید دقت کنید که کودک بیدار نشود و او را وحشت زده نکنید.

آیا خوابیدن کودک با چشمان باز برای او مضر است؟

آیا اینکه کودک با چشمان باز می خوابد، گاهی اوقات عجیب غریب به نظر می رسد؟ اما نگران نباشید چون طبیعی و بی خطر است.

  • پزشکان تایید کردند که خوابیدن کودک با چشمان باز دلیلی برای نگرانی یا آسیب دیدگی کودک نیست.
  • پزشکان اغلب می گویند که خوابیدن با چشمان باز در طول حرکت سریع چشم در هنگام خواب (REM) رخ می دهد. این یک مرحله بسیار فعال از چرخه خواب کودک است.
  • نوزادان تمایل دارند که در مقایسه با بزرگسالان، مدت زمان بیشتری را در وضعیت حرکت سریع چشم در هنگام خواب بگذارنند. این شامل 50 درصد از زمان خواب کودکان می شود.

آیا خوابیدن کودک با چشمان باز برای او مضر است؟

در مورد بازماندن چشم نوزاد در خواب، چه اقدامی می توان انجام داد؟

برای کمک به اینکه کودکتان بهتر بخوابد، در این قسمت چند نکته ارائه شده است که می تواند کمک کند:

  • اگر عادت خوابیدن کودک با چشمان باز برای هر دوی شما مشکل ساز شده است، به آرامی پلک ها را ببندید تا چشمان او بسته شوند.
  • اطمینان حاصل کنید که قبل از انجام این کار کودک کاملا به خواب رفته است.
  • اگر کودک نوپای شما حتی بعد از 18 ماهگی این عادت خواب را دارد، ایده خوبی است که با یک متخصص کودک مشورت کنید.
  • این نوع از عادت خواب هنوز هم یک عادت کاملا عادی به نظر می رسد، اگرچه در موارد نادر ممکن است ناهنجاری پلک ها را نشان دهد.
  • سعی کنید تا در مورد این مساله نگران نباشید، زیرا این مسله به ندرت تهدیدی برای نوزاد محسوب می شود.

کودک، بین سنین 12 تا 18 ماهگی این عادت را ترک می کند. ممکن است آن را غیر عادی بدانید، اما نوزادان حتی با چشمان باز هم می توانند خواب راحتی داشته باشند. اگر هنوز هم نگران این عادت خواب کودک خود هستید، به مطب یک پزشک مراجعه کرده و در این زمینه با او مشورت کنید. خوابیدن با چشمان باز یک مساله شایع در بین کودکان است و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. اگر این مساله برای کودک مشکلی ایجاد نمی کند، اجازه ندهید که شما را آزار دهد. امیدواریم که اکنون درک بهتری از علت خوابیدن کودک با چشمان باز داشته باشید.

چه موقع باید برای خوابیدن نوزادان با چشمان باز به پزشک مراجعه کنیم؟

معمولاً، نوزادان این وضعیت را پشت سر می‌گذارند و با چشمان بسته می‌خوابند. اما اگر مدت یک یا دو ماه گذشت و هنوز کودک با چشمان باز به خواب می‌رود، یا علائم دیگر مثل قرمزی چشم ها پیدا کرده است، به پزشک اطفال مراجعه کنید. در مورد اختلالات مادرزادی پلک‌ها، برای انجام درمان مناسب باید با پزشک متخصص اطفال خود صحبت کنید. خوابیدن با چشم کاملاً باز یا نیمه باز در تعدادی از نوزادن معمول است و مسئله نگران کننده‌ای نیست.


حتما بخوانید: آلرژی فصلی در نوزادان و کودکان نوپا


اما، اگر از این بابت مضطرب هستید، می‌توانید آن را در ملاقات با پزشک مطرح کنید. شما همچنین می‌توانید از وضعیت نوزاد فیلم بگیرید تا پزشک درک بهتری از وضعیت فرزندتان داشته باشد. همچنین سعی نکنید پلک نوزاد را به زور ببندید زیرا ممکن است او را در خواب وحشت زده کنید و مشکلات دیگری مثل ترس شبانه برای او به وجود آورید.

سخن آخر

در این مقاله از سلام دنیا به بررسی دلایل خوابیدن نوزادان با چشمان باز پرداختیم امیدواریم این مقاله از نگرانی شما نسبت به خوابیدن فرزندتان کاسته باشد. می توانید تجربیات و نظرات خود را در خصوص خوابیدن نوزاد با چشم باز، با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

6 علائم جدی آپاندیسیت در نوزادان 

9 ترفند برای عادت دادن نوزاد به شیشه شیر و حل مشکل شیشه نگرفتن نوزاد

به خواب رفتن نوزاد هنگام شیر خوردن: علل، عوارض و راه های پیشگیری از آن

چه زمانی روی شکم خوابیدن نوزاد مجاز است و خطرات دمر خواباندن چیست؟

از
5
رای