بیرون بردن نوزاد: از چه زمانی می توان نوزاد تازه بدنیا آمده را بیرون برد؟

بیرون بردن نوزاد: از چه زمانی می توان نوزاد تازه بدنیا آمده را بیرون برد؟ شاید شما هم شنیده باشید که بهتر است نوزاد تازه به دنیا آمده را بیرون نبرید و در خانه نگهدارید. اما تا زمانی که شما و نوزادتان اذیت نشوید، هیچ مشکلی از نظر پزشکی وجود ندارد؛ فقط بهتر است نکاتی را که در ادامه ارائه شده رعایت کنید.

این عقیده که نوزادان تازه بدنیا آمده باید در خانه بمانند حکایت زن های مسن است و کاملاً نادرست است. استنشاق هوای تازه و نور طبیعی برای شما و نوزادتان خوب است. در واقع تا زمانی که شما و نوزادتان اذیت نشوید، هیچ مشکل پزشکی وجود ندارد که بعد از به خانه آمدن از بیمارستان، او را بیرون ببرید. با این حال، اقدامات احتیاطی و برخی محدودیت های خاص را رعایت کنید تا سلامت کودک خود را حفظ کنید. در اینجا به شما می گوییم که می توانید نوزادتان را به چه مکان هایی ببرید و باید از بردن به چه جاهایی خودداری کنید، چطور او را آماده کنید، لباس مناسب بپوشانید و او را در مقابل عناصر مختلف محافظت کنید.

نکات مهم درباره بیرون بردن نوزاد تازه بدنیا آمده 

1. از بردن نوزاد به مکان های شلوغ خودداری کنید

در حالی که بردن نوزاد به حیاط یا یک پارک آرام خوب است، اما باید سعی کنید در چند هفته اول از رفتن به مکان های پر ازدحام خودداری کنید. نوزادان سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و نسبت به میکروب های منتقل شده از سایر افراد، عطسه، سرفه و دست های کثیف حساسیت بیشتری نشان می دهند. هنگامی که کودک شما به 2 تا 3 ماهگی رسید، سیستم ایمنی بدن او به میزان قابل توجهی قوی تر می شود و نیاز به نگرانی نیست.

بچه ها غیر قابل مقاومت هستند، به این معنی که ممکن است غریبه ها بخواهند با آنها بازی کنند و لمسشان نمایند، در نتیجه کنترل کمتری روی کودک خواهید داشت. بنابراین قبل از رفتن به بازار یا استخر محلی این نکته را مد نظر داشته باشید. یک راه خوب برای محافظت کودک در برابر دست های پر از میکروب سایرین این است که وقتی اعضای خانواده یا دوستان می خواهند کودک را بغل کنند، از آنها بخواهید ابتدا دستان خود را بشویند.

مکان های نامناسب نوزادان

2. لباس نوزاد را متناسب با آب و هوا انتخاب کنید

ممکن است قبل از بیرون بردن نوزاد بخواهید او را قنداق پیچ کنید و لباس های اضافی بپوشانید، یا اگر تابستان است او را تنها با پوشک بیرون ببرید. قانون کلی این است که لباس نوزاد را متناسب با آب و هوا (نه خیلی گرم و نه خیلی سرد) انتخاب کنید و در صورت لزوم لایه دیگری به آن اضافه کنید. از لباس خود برای انتخاب لباس مناسب برای نوزاد کمک بگیرید. اگر شما با داشتن یک تیشرت احساس راحتی می کنید، یک لباس آستین دار به کودک بپوشانید و اگر شما یک سویشرت پوشیده اید، به نوزدتان یک ژاکت سبک بپوشانید. همیشه یک پتو کوچک به عنوان یک لایه اضافی برای پوشاندن کودکتان به همراه داشته باشید.

برخلاف بزرگسالان، کودکان قادر به تغییر لباس برای تنظیم دمای بدن خود نیستند. بنابراین مراقب کودک خود باشید تا مطمئن شوید او خیلی گرم یا سرد نمی شود. به علامت های کودک خود توجه کنید، اگر او گریه می کند و راحت نیست شاید می خواهد شما را متوجه چیزی کند. اگر نوزاد شما خیلی گرم بشود، احتمالاً سرخ می شود و کمی عرق می کند. لایه رویی لباس یا پتوی او را بردارید. تا زمانی که کودک در معرض آفتاب نباشد، داشتن تنها پوشک در هوای خیلی گرم ایرادی ندارد، اما نباید برای مدت طولانی در هوای گرم بمانید.

به همین ترتیب، اگر کودک شما سرما بخورد به احتمال زیاد با گریه کردن شما را متوجه خواهد کرد. اگر دما پایین باشد می توانید با پوشاندن لباس گرمتر و محافظت دست ها و پاها از سرما او را گرم نگه دارید. همیشه در هوای سرد از کلاه برای گرم کردن سر نوزاد استفاده کنید، زیرا انسان گرمای بدن را از طریق سر خود از دست می دهد.

نکات کلیدی درباره بیرون بردن نوزاد

3. کودک را از عناصر مختلف محافظت کنید

چه فصل زمستان باشد یا تابستان، مواجه شدن با عناصر مختلف بدون محافظت کافی ایده خوبی نیست. در اینجا به شما می گوییم برای فصل های مختلف از سال، چه چیزهایی نیاز دارید.

الف: در زمستان

خوب است که نوزاد را در زمستان به فضای باز ببرید، البته به شرطی که او را با لباس مناسب بپوشانید، هوا زیاد سرد نباشد و مدت زمانی که بیرون هستند کوتاه باشد. برخی اوقات نوزاد شما نیاز به هوای تازه و نور طبیعی دارد، به خصوص اگر دچاری بیماری کولیک شده است. در هوای سرد اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید. احتمال بروز سرما زدگی در نوزادان به دلیل سیستم عصبی در حال تکمیل، مقدار کم چربی زیر پوستی و عدم توانایی برای لرزیدن، افزایش می یابد. اگر دما بسیار سرد است، شاید بخواهید کودک را برای زمان خیلی کوتاهی بیرون ببرید، البته باید دما بالاتر از 6- درجه سانتیگراد باشد. دقت کنید که بیش از چند دقیقه بیرون نمانید.

ب: در بهار

بهار زمان فوق العاده ای برای نوزادان است. سرمای زمستان شروع به کم شدن می کند و روزها طولانی تر می شوند. این فصل زمانی ایده آلی برای پیاده روی های لذت بخش یا رفتن به زمین بازی بچه ها است. هر چند روزهای بهاری می تواند فریبنده باشد. یک آسمان صاف و آفتابی می تواند ناگهان تبدیل به یک هوای زمستانی یا بارش شدید باران شود. همیشه قبل از اینکه در فصل بهار کودک را بیرون ببرید، وضعیت هوا را بررسی کنید و به همراه خود چتر، پتو اضافی و لباس اضافی برای تعویض در صورت خیس شدن، داشته باشید.

فصل های مناسب برای بیرون بردن نوزاد تازه متولد شده

ج: در تابستان

در تابستان، باید کودک را در مقابل نور خورشید، گرمای شدید و حشرات محافظت کنید. در روزهای گرم تابستان، در ساعات اوج گرما بیرون نروید و در عوض سعی کنید فعالیت های خارج از منزل را به ساعات صبح یا بعد از ظهر موکول کنید. اگر دما سنج دمای 26 درجه سانتیگراد را نشان داد بهتر است در خانه بمانید. برای نوزادان زیر 6 ماه نباید از ضد آفتاب استفاده کنید، بنابراین باید فرزندتان را در سایه نگه دارید و از کلاه آفتابی استفاده کنید. وقتی به پیاده روی یا پارک می روید، از کالسکه ای استفاده کنید که دارای سایه بان باشد و دقت کنید که کودک در معرض آفتاب مستقیم نباشد. اگر منطقه شما پشه زیادی دارد، ممکن است لازم باشد از یک پشه بند برای پوشاندن کودک در طول پیاده روی یا در حیاط استفاده کنید، اما دقت کنید پشه بند دور از صورت نوزاد باشد.

د: در پاییز

درست مانند بهار، پاییز می تواند زمانی عالی برای کودک باشد. درجه حرارت متوسط، روزهای آفتابی زیاد و برگ های رنگارنگ موقعیت خوبی برای پیاده روی فراهم می کنند. با این حال، در فصل پاییز نیز دمای هوا به طور ناگهانی تغییر می کند. در اوایل پاییز، صبح های سرد می تواند جای خود را به بعد از ظهرهای تابستانی بدهد، در حالی که در اواخر پاییز روزهای آفتابی روشن می تواند تبدیل به هوای زمستانی شود. حتما در طول پیاده روی پاییزی پتوی اضافی به همراه داشته باشد تا نوزاد را در خارج از منزل گرم نگه دارید.

بهترین زمان های برای بیرون بردن نوزاد

وقتی به خانه برمی گردید

هنگامی که از پیاده روی به خانه برمی گردید، اطمینان یابید که دست های کودک خود را می شویید، به خصوص اگر کسی او را لمس کرده باشد. همچنین باید دست های خودتان را هم بشویید تا از انتقال آلودگی به نوزاد جلوگیری شود. برخی والدین ترجیح می دهند نوزاد را حمام کنند، مخصوصاً وقتی کودک را به اماکن شلوغ مانند فروشگاه مواد غذایی می برند که ممکن است کودک در معرض میکروب باشد.

منبع: verywellfamily

از
5
رای