نگهداری و مراقبت از عروس هلندی و نکات کلیدی انتخاب قفس و اسباب بازی های مناسب

نگهداری و مراقبت از عروس هلندی و نکات کلیدی انتخاب قفس و اسباب بازی های مناسب اگرچه عروس های هلندی نر در صحبت کردن و سوت زدن بهتر هستند، اما ماده ها هم می توانند سوت زده و چند کلمه ای صحبت کنند. توصیه می شود که قبل از آموزش سوت زدن، به پرنده خود صحبت کردن بیاموزید.

عروس های هلندی یکی از کوچک ترین پرندگان از خانواده طوطی ها هستند، که آنها را تبدیل به یک حیوان خانگی دوست داشتنی و باهوش می کند. عروس های هلندی، حیوانات خانگی اجتماعی هستند که صدای شما را تقلید کرده و از روی دستان و شانه های شما بالا می روند. این مقاله چگونگی مراقبت از این حیوانات خانگی سالم و شاد را می آموزد!

روش های نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

بخش 1: لوازم خریدنی

1. در نظر بگیرید آیا عروس هلندی، حیوان خانگی مناسبی برای شما است

عروس های هلندی نیاز به مراقبت و توجه روزانه دارند، و می توانند حیوانات خانگی پر سر و صدا و شلوغی باشند. با مراقبت مناسب، بیش از بیست سال عمر می کنند! قبل از خریداری یک عروس هلندی، باید این سوالات را از خود بپرسید (و این سوالات شامل هر کس دیگری که با شما زندگی می کند، خواهد شد):

  • آمادگی هزینه کردن چه مقدار پولی را دارم؟ اگرچه عروس هلندی، حیوان خانگی گران قیمتی نیست (بین 80 تا 100 دلار یا بیشتر)، آنها نیاز به قفس هایی با اندازه مناسب، بسیاری از اسباب بازی ها و سایر موارد دارند. همچنین عروس هلندی نیاز به یک دامپزشک برای آزمایشات سالانه دارد.
  • چه میزان زمان باید با عروس هلندی صرف کنم؟ عروس هلندی تنهایی را ترجیح می دهد، مگر اینکه شخصی تمام مدت در خانه باشد. عروس هلندی جفت به توجه کمتری نیاز دارند، اما هنوز هم باید به آنها توجه و مراقبت روزانه داشته باشید.
  • آیا من به سر و صدا و شلوغی حساس هستم؟ اگرچه عروس های هلندی به شدت پر سر و صدا نیستند، اما آنها در صبح ها و عصرها آواز می خوانند و می توانند بسیار شلوغ باشند. اگر دیر از خواب بیدار می شوید و یا از بیدار شدن در صبح متنفر هستید، عروس هلندی ممکن است پرنده مناسبی برای شما نباشد.

برای چه مدت آمادگی مراقبت از حیوان خانگی را خواهم داشت؟ از آنجا که عروس های هلندی بیش از بیست سال عمر می کنند، مدت زمانی که می توانید از آنها مراقبت کنید را در نظر بگیرید. اگر زیر سن قانونی هستید و قادر به مراقبت از طوطی در کالج خود نیستید، در نظر بگیرید که چه کسی می تواند به جای شما از آن مراقبت کند.

روش نگهداری از عروس هلندی

2. یک قفس خریداری نمایید

قفس باید حداقل 2 فوت (60  سانتیمتر) ارتفاع و 12 سانتیمتر عرض و 45 سانتی متر عمق داشته باشد، اما قفس بزرگ تر از این ابعاد توصیه می شود. فاصله میله های قفس از هم نباید بیش از 8.5 سانتی متر باشد. قفس هایی از جنس فولاد ضد زنگ توصیه می شود. از آنجا که روی و سرب برای پرندگان سمی هستند، باید تضمین شود که قفس از این فلزات تشکیل نشده باشد. علاوه بر این، عروس های هلندی عاشق بالا رفتن از قفس خود هستند، قفس باید حداقل چند میله افقی داشته باشد.

راه های مراقبت از عروس هلندی

3. سایر موادی که نیاز است را خریداری نمایید

عروس های هلندی مانند هر پرنده خانگی دیگری، نیازمند لوازمی هستند تا آنها را در قفس نگهداری نماید. برای همین باید موارد زیر را خریداری نمایید:

  • دو پیاله غذا و یک پیاله آب. به پیاله های جداگانه برای غذاهای خشک و مرطوب پرنده نیاز دارید (غذای مرطوب شامل میوه، لوبیای پخته شده و .. خواهد بود)
  • به یک پوشش برای قفس احتیاج خواهید داشت تا مانع از ریختن غذا توسط پرنده به بیرون قفس شوید.
  • تعداد زیادی جایگاه نشستن برای پرنده فراهم کنید. عروس های هلندی عاشق بالا رفتن و بازی با جایگاه پرنده هستند، بنابراین تعداد زیاد جایگاه پرنده، عروس های هلندی را خیلی خوشحال خواهد کرد. متوجه خواهید شد که عروس هلندی یکی از جایگاه های پرنده را به عنوان پایه اصلی انتخاب خواهد کرد (این جایگاه، مکانی است که پرنده در آن می خوابد)
  • یک دسته اسباب بازی برای عروس هلندی فراهم کنید تا با آنها بازی کند. اسباب بازی های مختلف خریداری کنید و آنها را هر هفته تغییر دهید، تا پرنده خسته نشود. عروس های هلندی عاشق جویدن هستند، بنابراین اسباب بازی هایی مانند توپ های چوبی یا حصیری یا ساخته شده از درخت خرما بهترین هستند.

وسایل مورد نیاز برای نگهداری عروس هلندی

4. لوازم اضافی خریداری نمایید (اختیاری) 

اگرچه ضروری نیست، اما خرید لوازم تمیز کننده مانند پاک کننده های هوا و جارو برقی دستی ایده خوبی است. همچنین باید استخوان سپیداج (که خرد کرده آن خوراک پرندگان قفس است و آرد آن را برای صیقل کاری و برق اندازی به کار می برند) برای فراهم کردن کلسیم خریداری نمایید؛ این مساله به ویژه برای عروس های هلندی ماده حائز اهمیت است، زیرا آنها مشکلات مربوط به تخم گذاری دارند (ماده هایی که بدون نرها تخم گذاری می کنند، تخم ها نابارور خواهند بود).

کاربرد استخوان اسپیداج در مراقبت از عروس هلندی

بخش 2: خرید و آموزش یک عروس هلندی

1. در مورد عروس های هلندی، اطلاعات بیشتری کسب کنید

قبل از خرید عروس هلندی، تحقیق درباره آنها و چگونگی مراقبت از آنها حائز اهمیت است. اگرچه این مقاله مراقبت های اولیه را پوشش می دهد، اما تحقیقات بیشتر در این زمینه توصیه می شود. منابع مناسب برای تحقیق شامل اینترنت، کتاب خانه عمومی محل زندگی شما و فروشگاه های حیوانات خانگی است، که معمولا دارای کتاب ها و منابع دیگری در مورد مراقبت از حیوانات هستند. علاوه بر این، وقت گذراندن با عروس هلندی توصیه می شود، همچنین با صاحب عروس های هلندی صحبت کنید و در مورد تجارب آنها در نگهداری از عروس های هلندی بپرسید.

نکات کلیدی برای انتخاب عروش هلندی مناسب

2. یک عروس هلندی خریداری کنید

اگرچه ممکن است وسوسه شوید که ارزان ترین عروس هلندی را خریداری نمایید، اما خریداری پرنده از فروشگاه حیوانات خانگی توصیه نمی شود. این بدان علت است که پرندگان فروشگاه های حیوانات خانگی ناسالم هستند و معمولا اجتماعی نیستد (که ارتباط برقرار کردن با آنها را دشوارتر می کند). می توانید پرنده های کوچک یا نابالغ عروس هلندی را از مغازه های فروش پرنده و یا پرورش دهنده پرندگان خریداری نمایید. عروس هلندی را خریداری نمایید که سه ماه یا کمی مسن تر باشد. یک مبتدی هرگز نباید یک عروس هلندی نوزاد را خریداری نماید.

  • عروس هلندی را از یک مرکز نجات خریداری نمایید. قبل از خرید یک پرنده، بهتر است تا در ابتدا مسئولیت نگهداری از یک پرنده را به عهده بگیرید. اگرچه بسیاری از پرندگان گروه نجات، حیوانات خانگی مناسبی هستند، اما انتخاب آنها از یک پناهگاه برای مبتدیان توصیه نمی شود، زیرا عروس های هلندی آن ممکن است ناسالم یا دارای مشکلات رفتاری باشند.
  • عروس هلندی را از صاحب قبلی او خریداری نمایید. گاهی اوقات، مسائلی پیش می آید و اشخاص مجبور به ترک حیوانات خانگی خود می شوند. تا زمانی که اطمینان دارید صاحب قبلی پرنده، آن را به خاطر مشکلات رفتاری نمی فروشد، و تاریخچه سلامتی پرنده را به شما ارائه می دهد، این روش می تواند به ویژه برای مبتدیان، شیوه ای مناسب برای خرید عروس هلندی باشد.

راهنمای خرید عروس هلندی

3. پرندگان خود را اهلی کنید

اگر پرنده شما در حال حاضر اهلی شده است، می توانید برای مراحل بعدی اقدام کنید. یکی از بخش های اصلی رام کردن پرنده، عادت او به حضور شما است. هنگامی که برای اولین بار پرنده را به خانه می آورید، قفس را در مکانی از خانه قرار دهید که افراد زیادی در آن رفت و آمد می کنند. هر روز در کنار قفس پرنده نشسته و با او صحبت کنید و یا به مدت 10 دقیقه برای او سوت بزنید. این کار باعث می شود تا پرنده به صدا و حضور شما عادت کند.

  • هنگامی که پرنده به سمتی از قفس که شما نشسته اید، حرکت می کند و با حضور شما خوب به نظر می رسد، شروع به تمرین دادن او بکنید  پس از حدود یک هفته از انجام این کار، درب قفس را باز کنید و به تمرین او در بیرون قفس ادامه دهید، به این ترتیب پرنده آرام در کنار ورودی قفس می نشیند. گام بعدی این است که غذا را در دست خود بگذارید و پرنده از کف دست شما غذا بخورد.

روش رام کردن عروس هلندی

4. «قدم زدن» را به پرنده خود آموزش دهید

بعد از اینکه عروس هلندی خود را اهلی کرده و او از دست شما غذا می خورد، باید به او آموزش دهید که در دستان شما راه برود. روش انجام این کار به این مساله بستگی دارد که پرنده شما بسیار گاز می گیرد یا یک پرنده مهربان است. پرنده را با دست نگرفته و او را مجبور به حرکت کردن نکنید، زیرا به احتمال زیاد با این کار شما را گاز خواهد گرفت.

  • اگر پرنده گاز می گیرد: انگشت خود را به طور نرم و سریع به سمت بالای پاهای او بکشید، مانند وقتی که انگشتتان را از بین شعله شمع رد می کنید. پرنده شما به طور خودکار حرکت می کند. پس از انجام این کار، واکنش نشان داده و او را ستایش کنید. اگر پرنده شدیدا دست شما را گاز گرفت، تمرین را متوقف کرده و بعدا تلاش کنید.
  • اگر پرنده ای دارید که به ندرت گاز می گیرد: دستان خود را در جهت مخالف با شکم پرنده و در بالاتر از پاهای او قرار دهید. کمی به او فشار وارد کنید و او با احتمال بسیاری حرکت می کند. هنگامی که او این کار را انجام داد، واکنش نشان داده و او را ستایش کنید. بار بعدی که این کار را انجام می دهد، به او «قدم بزن» گفته و مقدار کمی فشار به او وارد کنید. در نهایت او با گفتن کلمه «قدم بزن» اقدام به حرکت کردن خواهد کرد.

نگهداری از عروس هلندی

بخش 3: مراقبت از عروس هلندی

1. هنگامی که برای اولین بار عروس هلندی را به خانه می آورید، به او زمان بدهید تا به خانه شما عادت کند

اگر عروس هلندی شما نوزادی است که از دست شما غذا می خورد، این حالت تنها چند ساعت طول می کشد. با این حال، نوزادان غیراجتماعی به دو تا سه روز زمان نیاز دارند تا به محیط جدید خود عادت کنند. در طول دوران سازگاری، به پرنده دست نزنید، اما روش های روزمره تمیز کردن و غذا دادن به پرنده را انجام داده و به آرامی با او صحبت کنید.

مراقبت از عروس هلندی

2. رژیم غذایی مناسبی برای عروس هلندی فراهم کنید

پلت های پرنده باید بیش از 40 درصد از رژیم غذایی پرنده را تشکیل دهند. دانه ها می توانند برای تربیت پرنده مناسب باشند، اما بیش از حد به آنها دانه ندهید؛ زیرا باعث اضافه وزن آنها می شود. شما همچنین باید سبزیجات تازه (سبزیجات باید بیشترین بخش رژیم غذایی پرنده را تشکیل دهد) و گاهی اوقات میوه برای پرنده فراهم کنید؛ لوبیاهایی که به خوبی پخته شده و ماکارونی نمونه هایی از غذاهای خوشمزه برای عروس هلندی هستند. هنگام انتخاب میوه ها و سبزیجات، محصولات ارگانیک توصیه می شود. همچنین باید میوه ها و سبزیجات نپخته را قبل از تغذیه پرنده، با آب بشوئید.

  • به عروس هلندی خود آووکادو، شکلات، الکل، پیاز، قارچ، برگ های سیب زمینی، کافئین و لوبیاهای پخته نشده ندهید، زیرا آنها برای طوطی سمی هستند. غذاهای بسیار شیرین و چرب مانند کیک شکلاتی برای عروس های هلندی ناسالم است.
  • غذاهای خورده نشده  توسط پرنده و یا هر چیز دیگری را بعد از چهار ساعت از قفس خارج کنید، زیرا آنها موجب جذب باکتری می شوند (و فقط باعث آشفتگی خواهند شد)

رژیم غذایی مناسب عروس هلندی

3. اطمینان حاصل کنید که پرنده همیشه آب سالم در اختیار دارد

باید آب پرنده را به طور روزانه عوض کنید. همچنین باید زمانی که متوجه شدید غذا و یا هر چیز دیگری در داخل آب افتاده، آن را عوض کنید. باید از همان آبی که خود می نوشید، برای پرنده مهیا کنید.

  • هنگامی که پیاله آب را می شوئید؛ از آب داغ و کمی صابون برای این منظور استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که ذرات صابون به خوبی از روی آن پاک شده است. انجام این کار اطمینان حاصل خواهد کرد که جلبک های مضر یا قارچ شروع به رشد نمی کنند.

نکات کلیدی نگهداری از عروس هلندی

4. عروس هلندی خود را کنترل کنید

اگر عروس هلندی شما در حال حاضر اهلی شده است (و یا اگر در حال حاضر یک پرنده اهلی و آموزش دیده دارید)، باید حداقل چهار ساعت در روز با او زمان صرف کنید تا او اهلی و صمیمی شود. اگر برای پرنده پوشک تهیه نکرده اید، برای ارتباط برقرار کردن با پرنده از یک صندلی پوشیده با پارچه یا اتاقی که نظافت کردنش آسان است استفاده کنید.

شیوه کنترل عروس هلندی

5. درک کنید که چرا عروس هلندی ممکن است گاز بگیرد

ممکن است هنگامی که پرنده گاز می گیرد، ناراحت شده و یا صدمه ببینید، اما مهم است درک کنید که پرنده گاز می گیرد، زیرا در موقعیت استرس آوری قرار گرفته است و این به علت بدجنسی آنها نیست. یک پرنده زمانی که ترسیده و یا ناراحت است، گاز خواهد گرفت و نباید آن را شخصی قلمداد کنید. به این مساله که شما چه کاری انجام داده اید که منجر به گاز گرفتن پرنده شده است، فکر کنید و سعی کنید همه چیز را از دیدگاه او ببینید. به عنوان مثال، عروس هلندی ممکن است زمانی که شما سعی در گرفتن او دارید، و یا زمانی که با او خشن برخورد کنید، گاز بگیرد. علاوه بر این، بسیاری از عروس های هلندی محافظ ناحیه خود هستند و ممکن است از قفس خود محافظت نمایند، و ممکن است هنگامی که دست خود را داخل فقس می کنید با شما خشن برخورد کنند.

  • اگر عروس هلندی شما در بیرون از قفس گاز می گیرد، آن را به قفس برگردانید و قبل از بیرون آوردن مجدد آن، صبر کنید تا آرام شود.
  • اگر عروس هلندی در قفس خشن است، به جای قرار دادن آن بر روی دست خود، آن را در جایگاه پرنده قرار داده و در داخل قفس به او آموزش دهید. به این ترتیب، شما می توانید هنگام بیرون آوردن پرنده از قفس، آن را همراه با جایگاه پرنده بیرون بیاورید.

دلایل گاز گرفتن عروس هلندی

6. به عروس هلندی خود سوت زدن و صحبت کردن را آموزش دهید

اگرچه عروس های هلندی نر در صحبت کردن و سوت زدن بهتر هستند، اما ماده ها هم می توانند سوت زده و چند کلمه ای صحبت کنند. توصیه می شود که قبل از آموزش سوت زدن، به پرنده خود صحبت کردن بیاموزید، زیرا ممکن است برعکس آن دشوارتر باشد. برای آموزش صحبت کردن عروس هلندی، با او اغلب صحبت کنید و کلماتی را بیان کنید که می خواهید آنها را بیان کند. به عنوان مثال، هر بار که در نزدیکی پرنده هستید، «مامان» بگویید! اگر شما کلمات یا عبارتی را از پرنده شنیده اید، بلافاصله به پرنده با توجه بسیار پاداش دهید.

  • آموزش سوت زدن پرنده نیز مشابه با صحبت کردن است. اغلب هنگامی که در کنار قفس او هستید، سوت بزنید و بلافاصله بعد از شروع کردن پرنده به سوت زدن به او پاداش بدهید.

سوت زدن و حرف زدن عروس هلندی

7. علائم بیماری در عروس هلندی را تشخیص دهید

از آنجا که عروس های هلندی همیشه علائم بیماری خود را تا زمان جدی شدن پنهان می کنند، باید با دقت علائم بیماری پرنده را بررسی نمایید. عروس های هلندی بسیار مریض در پایین قفس با پرهای به هم ریخته می نشینند. عروس هلندی که خونریزی دارد نیز به شدت صدمه دیده است. علائم پرنده های مریض عبارتند از:

  • سرگیجه و گاز گرفتن، خوابیدن بیش از حالت عادی، کاهش وزن پرنده و یا کاهش میزان غذایی که مصرف می کند، امتناع از خوردن غذا و یا نوشیدن آب، سرفه، عطسه، تنفس نامنظم، لنگان لنگان حرکت کردن پرنده، التهاب یا پوسته پوسته شدن چشم ها و بینی، فضله جامد، یا خم شدن سر، بال یا دم پرنده.

روش تشخیص بیماری در عروس هلندی

8. پرنده خود را به طور منظم نزد دامپزشک ببرید

شما باید پرنده خود را برای آزمایشات سالانه «سلامت پرنده»، نزد دانپزشک ببرید. علاوه بر این، در صورتی که پرنده هر یک از علائم ذکر شده در بالا را دارد، باید سریعا آن را نزد دامپزشک ببرید. به خاطر داشته باشید که اگرچه مراجعه به دامپزشک می تواند پر هزینه باشد، اما پرنده ها در مدت زمان کمی شدیدا بیمار می شوند و صبر کردن برای بهبودی پرنده ایده مناسبی نیست، زیرا آنها بسیار حساس و ظریف هستند.

چگونه از عروس هلندی نگهداری کنید

9. از ترس شبانه عروس های هلندی آگاه باشید

برخی از عروس های هلندی از تاریکی وحشت دارند و «ترس از شب» آنها را در قفس شدیدا می ترساند. برای جلوگیری از این اتفاق، در اتاقی که عروس هلندی را در آن نگهداری می کنید، در طول شب چراغ روشن کنید و قفس را در شب به طور کامل نپوشانید.

  • هنگامی که متوجه شوید که عروس هلندی کدام جایگاه پرنده را برای خواب ترجیح می دهد، باید اطمینان حاصل کنید که هیچ اسباب بازی برای وقت گذراندن در آن جایگاه پرنده وجود ندارد. اگر پرنده شما از شب وحشت دارد و خود را با اسباب بازی سرگرم می کند، او به شدت آسیب دیده است.

آگاهی از ترس های شبانه عروس هلندی

منبع: wikihow

از
27
رای