جویدن ناخن و خطرات و عوارض جدی آن برای سلامتی که شاید نمی دانستید

جویدن ناخن و خطرات و عوارض جدی آن برای سلامتی که شاید نمی دانستید جویدن ناخن ها باعث می شود انگشتان شما بیشتر در معرض عفونت قرار بگیرند و مطمئناً جویدن ناخن ها می تواند باکتری ها را از دستان شما به دهانتان انتقال بدهد.

در اینجا به شما می گوییم اگر ناخن هایتان را بجوید ممکن است چه اتفاقی بیفتد و چرا باید این عادت را ترک کنید. اونیکوفاژی (Onychophagia) یا ناخن جویدن یک عادت بسیار رایج است و تقریباً 20 تا 30 از مردم را تحت تأثیر قرار می دهد. اگرچه جویدن ناخن که می تواند ناشی از استرس، اضطراب، اختلال وسواس فکری یا فقط بی حوصلگی و خیال باشد، ممکن است بی ضرر به نظر برسد اما می تواند باکتری ها و عفونت های قارچی را وارد بدن و خون شما کند و احتمال ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را افزایش دهد. لازم به ذکر نیست که این کار می تواند باعث خراب شدن لبخند شما نیز بشود، و یکی از 9 عادت روزانه ای باشد که ممکن است زندگی شما را کوتاه تر کند.

جویدن ناخن ها چه مضرراتی دارد؟

همانطور که می دانید، میکروب های زیادی زیر ناخن های شما وجود دارد. دکتر رامان مدن متخصص پوست و مو و استادیار دانشکده پزشکی زوکر در هافسترا می گوید، ممکن است جویدن ناخن ها عملی موقتی به نظر برسد اما می تواند عواقب طولانی مدت داشته باشد. مسئله اصلی این است که میکروب های زیادی زیر ناخن های شما وجود دارند. مطالعات نشان می دهد جویدن ناخن باکتری ای کولی که باعث بیماری های معده و مشکلات مرتبط به آن می شود را وارد بدن می کند.   

مضرات جویدن ناخن ها

اگر تا به حال مانیکورکرده باشید، جرم هایی را که مانیکوریست از زیر ناخن شما برمی دارند را دیده اید. این همان چیزی است که می توانید با چشم غیر مسلح ببینید، حالا بقیه باکتری هایی که نمی توانید با چشم ببینید را تجسم کنید. متداولترین پاتوژن هایی (باکتری بیماری زا) که زیر ناخن های شما پنهان شده اند عبارتند از استافیلوکوکوس، استرپ و باکتری کورینه فرم که می تواند از طریق جراحت های روی پوست یا جویدن وارد بدن شود. اگر این موارد هنوز هم مانع از ناخن جویدن شما نمی شوند، قارچ های پوستی را تصور کنید که به عنوان کرم حلقه ای شناخته می شوند و در بافت ناخن ما وجود دارند. به علاوه، جویدن ناخن یکی از 11 عادت مضر برای سلامتی است که پزشکان توصیه می کنند فوراً آن را ترک کنید.

جویدن ناخن می تواند منجر به سرما خوردگی و آنفولانزا شود

بر طبق اعلام CDC، بیش از 200 ویروس سرماخوردگی در اطراف ما وجود دارد. اگرچه عوامل موثر در ابتلا به بیماری ها شامل سیستم ایمنی ضعیف یا تماس با افراد بیمار است، اما با دور نگه داشتن دست ها از دهانتان می تواند به طور قابل توجهی احتمال بیماری را کاهش بدهید. ویروس هایی که می تواند باعث سرماخوردگی بشود روی پوست رشد می کنند، بنابراین به طور دائم دست ها را با صابون بشوید (یا ضد عفونی کننده) و با جویدن آدامس، عادت جویدن ناخن را از خود دور کنید.

جویدن ناخن ها به دندان های شما آسیب می زند

جویدن ناخن ها می تواند به دندان و لثه شما صدمه وارد کند. آکادمی دندانپزشکی عمومی اعلام کرده است که جویدن ناخن های می تواند باعث ترک افتادن یا شکستن های ریز در دندان های جلویی شود و همچنین به طور بالقوه منجر به آسیب بافت لثه می شود. اگر داشتن محافظ دندان می تواند به شما در ترک عادت جویدن ناخن کمک کند، یا حداقل بعضی از آسیب های ناشی از این عادت را کم کند، می توانید آن را با دندانپزشک مطرح کنید. دندانپزشکان می توانند روش های دیگری را نیز به شما پیشنهاد بدهند که به ترک عادت شما کمک کنند.

جویدن ناخن ها و آسیب به دندان ها

جویدن ناخن ها باعث می شود انگشتان شما بیشتر در معرض عفونت قرار بگیرند. مطمئناً جویدن ناخن ها می تواند باکتری ها را از دستان شما به دهانتان انتقال بدهد، اما اگر سر انگشتان شما دچار جراحت شده باشد و همچنان ناخن هایتان را بجوید، مشکل بیشتر هم می شود. در اینجا مشکلی به نام پارونیشیا بوجود می آید که نوعی عفونت کنار ناخن است و بخاطر زخم ها و باز شدگی پوست سر انگشتان شما بوجود می آید. این پارگی های پوست به باکتری ها و قارچ ها اجازه می دهند که از آن طریق وارد بدن شود و می تواند بسیار دردناک شود، گاهی تا حدی که پزشک برای درمان و تخلیه عفونت توصیه به عمل جراحی می کند.

علاوه بر این، اگر جویدن ناخن ها بیش از حد طول بکشد می تواند باعث صدمات دائمی به ناخن می شود. این مسئله مانع از رشد درست ناخن ها یا ایجاد زخم می شود. اگر این اطلاعات باعث شدند که بخواهید جویدن ناخن را ترک کنید، راهنمایی بیشتر درباره نحوه دور کردن این عادت از خودتان را دنبال کنید.

منبع: rd

از
1
رای