اهدای خون؛ 17 چیزی که هر زنی باید در مورد اهدا خون خود بداند

اهدای خون؛ 17 چیزی که هر زنی باید در مورد اهدا خون خود بداند اهدای خون، کاری است که اکثر ما دوست داریم در صورت امکان؛ انجامش دهیم. اگر برای اولین بار بخواهید خون بدهید ممکن است سوالاتی درباره شرایط، میزان خون، ورزش قبل و بعد اهدای خون و... داشته باشید. در ادامه پاسخ ها را ببینید.

خون دادن کاری است که همه ما در صورت امکان می خواهیم انجام دهیم. نیازی به گفتن نیست که بیمارستان ها یک منبع بی پایان از منابع در اختیار ندارند، که از یک منبع خون انسانی سرچشمه بگیرد. کمبود خون وجود دارد، پس اهدا خون در صورت امکان حائز اهمیت است. اگر می خواهید خون اهدا کنید، اما تا به حال این کار را انجام نداده اید، این احتمالات وجود دارد که شما سوالاتی در مورد روند، الزامات، میان وعده هایی که می توانید در حین خون دادن مصرف کنید و بسیاری چیزهای دیگر داشته باشید. پس ما از ابونی دانکلی پرستار ارشد «خدمات سلامت همگانی خون و انتقال خون» پرسیدیم تا تمام اطلاعاتی که زنان باید قبل از ثبت نام برای خون دادن بدانند را به اشتراک بگذاریم.

17 چیزی که هر زنی باید در مورد اهدا خون خود بداند

1. آیا می توانیم در هنگام دوره های قاعدگی خود، خون بدهیم؟

«شما ممکن است در دوره های قاعدگی خود خون بدهید، اما اگر دوره های قاعدگی شما شدید است، بهتر است که این کار را انجام ندهید. این بدان علت است که هر نوع از دست دادن خونی می تواند باعث کاهش سطح آهن در بدن شود و به طور بالقوه باعث می شود تا مدت کوتاهی، احساس ناخوشایندی داشته باشید. اگر در حال انجام تحقیقات پزشکی هستید، لطفاً صبر کنید تا این موارد به اتمام برسند. اگر دوره قاعدگی شما قبل از خون دادن به تاخیر افتاده باشد، ممکن است باردار باشید. 

نکاتی که زنان قبل از اهدای خون باید بدانند

2. در واقع چه مقدار خون از بدن ما گرفته می شود؟

«در طی اهدای خون، 470 میلی لیتر خون گرفته می شود که دقیقا زیر یک پاینت (واحد اندازه گیری مایعات در انگلستان) است».

3. آیا همه گروه های خونی می توانند خون اهدا کنند؟

«از تمام گروه های خونی می توان خون گرفت و ما همیشه به گروه های مختلف خونی نیاز داریم، اما زمان هایی وجود دارند که ممکن است ما از افرادی با گروه های خونی نادر مانند O منفی یا B منفی، درخواست اهدای خون کنیم. این بر اساس تقاضا برای آن گروه خونی در آن زمان معین است. اگر نوع خون خود را نمی دانید، پس از اولین اهدا خود متوجه خواهید شد».

4. آیا بیماری خاصی، شما را از اهدا خون منع می کند؟

«اگرچه افراد می توانند خون اهدا کنند، اما بسته به مواردی مانند: سلامتی، دارو، یا اینکه اخیرا در خارج از کشور بوده اید، محدودیت هایی وجود دارد. شما معمولاً قادر به خون دادن با شروط زیر هستید:

  • سالم و تندرست باشید
  • وزن شما بین 7 سنگ 12 پوند و 25 سنگ یا بین 50 کیلوگرم و 160 کیلوگرم باشد
  • سن بین 17 تا 66 سال بوده یا بالای 70 سالی باشد که در دو سال گذشته خون اهدا کرده باشید.

اگر دچار کمبود وزن یا بارداری بوده یا تحت لقاح مصنوعی هستید، در حال مصرف داروهای خاصی بوده یا قبلا خون دریافت کرده اید و قادر به خون دادن نیستید».

آیا بیماری خاصی، شما را از اهدا خون منع می کند؟

5. آیا قبل از اهدای خون، آزمایشاتی وجود دارد که باید انجام دهیم؟

«هنگامی که جهت خون دادن مراجعه می کنید، کارکنان ارزیابی از قبل انجام می دهند تا اطمینان حاصل کنند که شما در این روز قادر به خون دادن هستید. شما می توانید به وبسایت Blood.co.uk مراجعه کنید و به سوالات تعاملی « خدمات سلامت همگانی خون و انتقال خون» پاسخ دهید که متداولترین دلایلی که اهداکنندگان قادر به اهدا در هنگام حضور در محل نیستند را شامل می شود».

6. مردان همجنسگرا نمی توانند خون اهدا کنند، اما آیا زنان هم جنس گرا می توانند؟

«بله، اگر آنها دارای تناسب اندام و سالم باشند، و تمام دستورالعمل های مربوط به بهداشت، دارو و مسافرت را رعایت کرده باشند و در ارزیابی پیش از خون دهی در آن روز تایید شده باشند، می توانند خون دهند».

7. می توانید متوجه شوید که چه اتفاقی برای خون می افتد؟

«مدت کوتاهی بعد از اهدای خون، یک پیامک متنی دریافت می کنید که اطلاع می دهد خون شما به کدام بیمارستان فرستاده شده است».

8. چند بار می توانید خون بدهید؟

«زنان می توانند هر 16 هفته خون اهدا کنند (پس حدودا 3 بار در سال). مردان می توانند هر 12 هفته یک بار خون اهدا کنند، زیرا آنها هموگلوبین بیشتری در خون خود دارند».

 چند بار می توانید خون بدهید؟

9. آیا اهدای خون می تواند باعث شود که دچار کم خونی شویم؟

«بله، اگر شما بیش از حد خون اهدا کنید. هموگلوبین (رنگدانه قرمز در خون) در افراد مختلف متفاوت است. مردان معمولا نسبت به زنان میزان هموگلوبین بیشتری دارند که به علت دوره های قاعدگی در زنان است، اما ما سطح «توقف خون گرفتن» نسبتا بالایی داریم، زیرا ما می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که هموگلوبین شما پس از اهدا از حد نرمال پایین نمی آید».

10. قبل از خون دادن، باید چه چیزی بخوریم و بنوشیم؟

«به طور مرتب غذا خوردن قبل از اهدای خون به شما کمک می کند که سطح قند خون خود را در حالت پایدار نگهدارید. این مهم است تا بعد از اهدای خون خود احساس گیجی و سرگیجه نکنید. خوردن یک وعده غذایی قبل از اهدا خون، می تواند به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک کند. اطمینان از رژیم غذایی حاوی غذاهای سرشار از آهن - از جمله گوشت و سبزیجات با برگ سبز - کمک می کند احساس خوبی در طی و بعد از اهدای خون داشته باشید. این بسیار مهم است که قبل از اهدا خون، مایعات زیادی مصرف کنید تا به درستی هیدراته شوید».

11. آیا می توان قبل از خون دادن الکل مصرف کرد؟

«ما به شما توصیه می کنیم در روزی که می خواهید خون اهدا کنید، الکل مصرف نکنید. تقریبا نیمی از خون اهدا شده از آب تشکیل می شود. مایعاتی که هنگام اهداء از دست می دهید می تواند باعث افت فشار خون شود که ممکن است در شما باعث احساس ضعف و سرگیجه شود. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق، از شما می خواهیم که بلافاصله قبل از اهدا خون 500 میلی لیتر آب بنوشید - ما این کار را قبل از اهدا انجام خواهیم داد. همچنین مهم است که در روزهای منتهی به اهدای خون خود، به خوبی هیدراته شوید. این کار به جبران مایعات از دست رفته در هنگام اهدا خون و بازگرداندن سطح خون اهدا شده شما کمک می کند. اجتناب از مصرف الکل قبل و بعد از اهدا بسیار ضروری است زیرا این ممکن است بر سطح هیدراتاسیون تأثیر بگذارد و بهبود آن را به تاخیر اندازد».

قبل از خون دادن، باید چه چیزی بخوریم و بنوشیم؟

12. آیا مجاز به ورزش کردن قبل یا بعد از اهدا خون هستیم؟

« از انجام هر گونه ورزش شدید و بلند کردن وزنه سنگین در روز اهدای خون خود اجتناب کنید- چه قبل از اهدای خون و چه بعد از اهدای خون از انجام این کار خودداری کنید. نگه داشتن بدن در حالت استراحت از اهمیت زیادی برخوردار است تا به شما فرصتی برای جبران مایعات از دست رفته در هنگام اهدای خون دهد. این به شما کمک کرده تا مانع از احساس سرگیجه و گیجی شود و شما را سالم نگه دارد. ورزش سبک مانند پیاده روی خوب است، اما لطفاً اطمینان حاصل کنید که قبل از اهدای خون کاملاً بهبود یافته و آبرسانی شده اید».

13. کل روند خون دهی چقدر طول می کشد؟

«کل روند اهدای خون حدود 1 ساعت طول می کشد».

14. بهترین غذاها برای خوردن بعد از خون دهی چیست؟

«شما را تشویق می کنیم قبل از ترک مرکز اهدا خون، حداقل دو نوشیدنی و میان وعده میل کنید، مایعاتی را که در هنگام اهدای خون از دست داده اید، را جبران کرده و سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید. پس از ترک مرکز، قادر به خوردن و نوشیدن به طور عادی هستید. مهم است که یک رژیم غذایی سالم با آهن کافی مصرف کنید تا آهنی که در هنگام اهدا از دست داده اید را مجددا ذخیره کنید».

بهترین غذاها برای خوردن بعد از خون دهی چیست؟

15. آیا می توان بعد از اهدا خون رابطه جنسی داشت؟

«همانطور که گفته شد، به شدت به شما توصیه می شود که بعد از دادن خون به مدت چند ساعت از ورزش شدید خودداری کنید».

16. آیا خوب است که بعد از خون دادن به محل کار خود بازگردیم؟

او گفت: «برای کمک به سالم ماندن شما بعد از اهدا خون، باید حدود 30 دقیقه استراحت کنید. همچنین می توانید قبل از ترک محل اهدا خون، غذا خورده و نوشیدنی میل کنید. اما بعد از آن، حال شما برای بازگشت به محل کار مناسب است. با این حال، بهتر است با دستی که با آن خون اهدا کرده اید هیچ چیز سنگینی در طول آن روز حمل نکنید. همچنین بهتر است که بعد از اهدا خون، دوش آب گرم نگرفته یا از وان حمام آب گرم استفاده نکنید».

17. انتظار می رود افراد پس از اهدا خون چه عوارض جسمی را تجربه کنند؟

«اکثر افراد بعد از خون دادن احساس خوبی دارند. گاهی اوقات ممکن است افراد حس ضعف کردن داشته باشند (مانند گیجی یا سرگیجه، گرما، عرق کردن، لرزیدن، بی حالی یا حالت تهوع) و اگر این احساسات را داشتید، باید فورا دراز بکشید، استراحت کنید تا احساس راحتی داشته باشید و میزان زیادی مایعات بنوشید. هر گونه کبودی معمولاً بی ضرر است و با گذشت زمان از بین می رود. به شما اطلاعاتی داده می شود تا به شما توصیه كنند كه در صورت بروز هر گونه نگرانی چه باید بكنید».

منبع: cosmopolitan

از
3
رای