اختلال مازوخیسم جنسی چیست و چه علائم، علل و درمان هایی دارد

اختلال مازوخیسم جنسی چیست و چه علائم، علل و درمان هایی دارد در درمان این اختلال، از داروهای مختلفی برای کاهش سطح گردش تستوسترون در بدن استفاده می شود. از داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است برای کاهش فشار جنسی استفاده شود.  

اختلال مازوخیسم جنسی (Masochism)، جزء دسته اختلالات جنسی روانپزشکی محسوب می شود که تحت عنوان انحراف جنسی (paraphilias) شناخته می شود، و شامل تخیلات مکرر، شدید، برانگیختن فانتزی های جنسی، اضطراب، یا رفتارهایی است که ناراحت کننده یا ناتوان کننده است و پتانسیل ایجاد آسیب برای خود و دیگران را دارد. مازوخیسم جنسی تمایل به انجام یا خیال پردازی در مورد ضرب و شتم شدن، محدود شدن، تحقیر شدن یا دیگر شکل های رنج کشیدن است که منجر به رضایت جنسی در فرد می شود. اگر افراد دارای این ترجیح جنسی، مشکلات روانشناختی یا اجتماعی هم داشته باشند، ممکن است به عنوان فردی با مازوخیسم جنسی تشخیص داده شوند. انواع اضطراب هایی که افراد مبتلا به این اختلال تجربه می کنند، شامل اضطراب شدید، گناه، شرم و افکار وسواسی در مورد میل به مازوخیسم جنسی است. (اگر فرد علاقمند به مازوخیسم جنسی هیچ پریشانی ای نداشته باشد و قادر باشد که به سایر اهداف خود برسد، به عنوان شخصی با اختلال جنسی تشخیص داده نمی شود.)

یک نوع از مازوخیسم جنسی وجود دارد که اختناق شهوانی (asphyxiophilia) نامیده می شود؛ در این اختلال، فرد با ایجاد محدودیت تنفسی برای خود، به اوج لذت جنسی می رسد. در حالیکه برخی افراد این عمل را با شریک جنسی خود انجام می دهند، برخی نیز ترجیح می دهد در حالیکه تنها هستند، تنفس خود را محدود کنند و در نتیجه احتمال دارد منجر به مرگ تصادفی شود. رفتار مازوخیستی جنسی معمولا در اوایل بزرگسالی مشاهده می شود، و گاهی با بازی های مازوخیستی یا سادیسمی در دروان کودکی شروع می شود. با سلام دنیا همراه باشید تا با علائم، علل و درمان های بیماری مازوخیسم جنسی آشنا شوید.

بیماری آزار خواهی (مازوخیسم) جنسی چیست و علت، نشانه ها و درمان آن کدام اند؟

بیماری آزار خواهی (مازوخیسم) جنسی چیست و علت، نشانه ها و درمان آن کدام اند؟

علائم اختلال مازوخیسم جنسی

برای تشخیص اختلال مازوخیسم، فرد باید برانگیختگی جنسی مکرر و شدید را از ضرب و شتم، تحقیر، بسته شدن یا انواع آزارها تجربه کند. این نوع اصرارها، فانتزی ها یا رفتارها باید حداقل شش ماه در فرد دیده شود و باعث مشکلات قابل ملاحظه ای در زمینه های اجتماعی، شغلی یا سایر بخش های مهم زندگی شود تا مازوخیسم جنسی در نظر گرفته شود. استفاده گسترده از تصاویر مستهجنی که حاوی اعمال تحقیر آمیز، ضرب و شتم، بستن یا اعمال دیگری باشد که منجر به رنج کشیدن میشود، چیزهایی هستند که به این اختلال مرتبط هستند.

علل بیماری آزار خواهی جنسی

هیچ نظریه پذیرفته شده جهانی درباره ریشه مازوخیسم جنسی وجود ندارد. با این حال، برخی از تئوری ها سعی می کند علت این انحرافات جنسی را توضیح دهند. یکی از این تئوری ها می گوید که انحرافات جنسی بوجود می آیند زیرا وقتی تخیلات جنسی نامناسب ممنوع و سرکوب می شوند، به تدریج قوی تر می شوند.  وقتی در نهایت بروز کردند، شخص دچار اضطراب و تحریک قابل توجهی می شود. در مورد مازوخیسم جنسی، رفتار مازوخیستی با رفتارهای جنسی مرتبط می شود و پیوندی ناگسستنی ایجاد می شود. تئوری دیگر می گوید که رفتار سادو مازوخیسمی (آزار خواهی) نوعی از فرار است. این افراد با استفاده از خیال پردازی، احساس جدید و متفاوتی خواهند داشت. تئوری ها نشان می دهد که آسیب های دوران کودکی مانند سوء استفاده جنسی یا سایر تجربه های مهم کودک، می تواند بعدها به شکل انحرافات جنسی ظاهر شود.

درمان بیماری مازوخیسم جنسی

درمان اختلال مازوخیسم جنسی به طور معمول شامل روان درمانی و دارو است. هدف از روان درمانی ممکن است کشف، و کار روی علل اساسی باشد که موجب این پریشانی شده است. درمان های شناختی شامل تغییر ساختار شناختی و آموزش همدلی است. تغییر ساختار شناختی شامل اصلاح هر نوع عقایدی است که بیمار دارد و ممکن است او را به سمت افکار مضر بکشاند. درمان "شناختی-رفتاری" همچنین می تواند به فرد کمک کند تا یاد بگیرد خواسته های جنسی خود را به شکل های سالمتری کنترل کند. سایر راهکارهای متداول، شامل انزجار درمانی و تکنیک های "شبیه سازی/حساسیت زدایی" است که در آن فرد خود را در شرایطی تصور می کند که در مازوخیسم جنسی شرکت می کند، و سپس یک موقعیت منفی را تجربه می کند تا میل برای شرکت دوباره در آن کاهش یابد. در درمان این اختلال، از داروهای مختلفی برای کاهش سطح گردش تستوسترون در بدن به منظور کاهش دفعات نعوظ استفاده می شود. از داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است برای کاهش فشار جنسی استفاده شود.

منبع: psychologytoday

از
8
رای