این گزارش توسط Fuller Project که مطبوعاتی غیر انتفاعی است، درباره مشکلات جهانی که زنان را تحت تاثیر قرار می دهند، تهیه شده است.
هیچ روش پزشکی وجود ندارد که بتواند ثابت کند یک زن یا مرد، باکره است. با این حال، تقریباً 500 سال بعد از کشف پرده بکارت، شایعه ها و تصورات غلط درباره آن به طور جهانی گسترده شد. ما تصمیم گرفتیم آنها را برطرف کنیم.
همه باورها در مورد پرده بکارت
1. تصور غلط: پرده بکارت روی واژن زن را بسته است.
واقعیت: پرده بکارت هر زن با زن دیگری متفاوت است.
پرده بکارت بافتی غشایی است که در نزدیکی واژن قرار دارد، اما معمولاً به طور کامل روی آن را پوشش نمی دهد. بیشتر خانم ها دارای بافت پرده بکارت هستند که ورودی واژن را احاطه کرده و تقریباً به شکل یک دونات یا هلال است. اما پرده بکارت، مانند بسیاری از قسمت های بدن، از نظر شکل، اندازه و ضخامت بسیار متفاوت است.
آلن جانسون، یک متخصص در موارد تجاوز جنسی که برای آموزش بیماران و هیئت منصفه کار می کند، می گوید: پس از پاره شده پرده بکارت، تفاوت زیادی از نظر شکل طبیعی در آن ایجاد میشود. او از مثال "کش مو با لبه های چروک" برای توضیح این موضوع استفاده میکند، اگر یک کش مو را بکشید، کش می آید و چروک های آن صاف می شود. با این حال، پرده بکارت پس از پاره شدن می تواند شکل های مختلفی به خود بگیرد.
در موارد نادر، یک خانم می تواند دارای پرده بکارت بسته باشد که کانال واژن را کاملاً مسدود می کند. در پرده بکارت با سوراخ ریز گرد (ذره بینی)، یک روزنه خیلی کوچک وجود دارد. نوعی دیگر از پرده بکارت با دو سوراخ است. در حالت مشبک نیز مجموعه ای از سوراخ ها روی پرده بکارت وجود دارد که در این شرایط نادر، قاعدگی، استفاده از تامپون یا داشتن رابطه جنسی مشکل می شود و ممکن است نیاز به یک جراحی کوچک داشته باشند. اما برای اغلب زنان، پرده بکارت به هیچ وجه روی زندگی روزمره تاثیر نمی گذارد.
2. تصور غلط: پرده بکارت به این دلیل وجود داد که نشان بدهد زن باکره است یا نه.
واقعیت: هدف از پرده بکارت دقیقاً مشخص نیست.
دانشمندان درباره نقش بیولوژیکی پرده بکارت اطمینان کامل ندارند، اما یک نظریه این است که به محافظت از دختر بچه ها در مقابل باکتری ها کمک می کند. وجود یا عدم وجود پرده بکارت نشان دهنده این موضوع نیست که شخص نزدیکی داشته یا نه. بکارت یک اصطلاح پزشکی نیست.
تصور غلط: پرده بکارت در اولین رابطه جنسی زن از بین می رود.
واقعیت: پرده بکارت از بین نمی رود.
این بافت ممکن است پاره بشود، کش بیاید یا ساییده شود اما از بین نمی رود. درست قبل از بلوغ و سپس در طی آن، استروژن باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پرده بکارت می شود، به این معنی که حتی بعد از رابطه جنسی می تواند کش بیاید. با بالا رفتن سن و انجام فعالیت هایی از جمله رابطه جنسی، ورزش و زایمان، پرده بکارت معمولاً نازک و ساییده می شود، هر چند نه به طور کامل.
بعضی از خانم ها به دلیل پارگی بافت بعد از رابطه جنسی، خونریزی یا ناراحتی جزئی را تجربه می کنند. البته این ناراحتی می تواند ناشی از اضطراب، نبود تحریک کافی یا عدم استفاده از روان کننده باشد. با وجود این، بسیاری از خانم ها که به طور سنتی رابطه جنسی را برای اولین بار در شب عروسی دارند، باید انتظار خونریزی داشته باشند. در این افراد اینکه خونریزی وجود داشته باشد یا نه، مستقمیماً با ارزش او پیوند دارد.
مدینه، یک زن 19 ساله افغان می گوید: من در شب عروسی خونریزی نداشتم، بنابراین به عنوان یک زن ارزشی ندارم! بخاطر عدم خونریزی در شب عروسی، همسرش او را ترک کرده و بد نام شده است. در برخی از کشورها، بکارت قبل از ازدواج لازم است و نبود آن زندگی زن را تحت تاثیر قرار می دهد.
حتی در ایالات متحده، دختران و زنان به دنبال جراحی های زیبایی گران قیمت دستگاه تناسلی یا ترمیم و بازسازی پرده بکارت هستند، تا در اولین باری که رابطه جنسی برقرار می کنند یا شب عروسی، خونریزی بهتری داشته باشند. جراحان پلاستیک اعتراف می کنند که نمی توانند این اتفاق را تضمین کنند.
3. تصور غلط: پزشک با معاینه پرده بکارت، مشخص می کند زن باکره است یا نه.
واقعیت: هیچ روش پزشکی وجود ندارد که به طور دقیق تعیین کند فرد باکره است.
اگرچه پرده بکارت از مدت ها قبل به عنوان نشانه بکارت شناخته شده بود، اما پزشکی مدرن نشان می دهد که اثبات آن قطعی نیست. برخی زنان بدون پرده بکارت به دنیا می آیند. گروهی از زنان نیز پرده بکارت ضخیمی دارند که حتی پس از رابطه جنسی نیز باقی می ماند.
با این وجود برخی از متخصصان پزشکی گزارش هایی از انجام تست های باکرگی می دهد که در آن از دو انگشت یا یک اسپکولوم برای جستجوی پرده یا اندازه گیری کشش دیوارهای مهبل استفاده می کنند، که هیچ کدام از اینها نمی توانند نشان دهند این باشد که فرد رابطه جنسی داشته است یا نه.
نتیجه نهایی این که آزمایش بکارت حتی اگر توسط پزشک انجام شود، قطعی نیست.
4. تصور غلط: تست بکارت در آمریکا غیر قانونی است.
واقعیت: این روند در آمریکا قانونی باقی مانده است.
علیرغم اینکه سازمان بهداشت جهانی از دولت ها خواسته است تا تست بکارت را ممنوع کنند، تحقیقات ماری کلر و پروژه فولر نشان داده است که این تست در اغلب کشورها انجام می شود. بیشتر اوقات این تست بدون رضایت دختران جوان و پیش از ازدواج انجام می شود.
حتی در آمریکا هیچ ایالتی وجود ندارد که آزمایش بکارت را ممنوع کرده باشد. بیمارستان ها و مراکز درمانی معمولاً سیاست های داخلی خود را دارند.
تصور نادرست درباره پرده بکارت هنوز دست نخورده باقی مانده است (که توضیح دقیقی هم از لحاظ پزشکی برای آن وجود ندارد)؛ حتی در سالن های دادگاه، مسئله بکارت به طرز خطرناکی حضور دارد.
منبع: marieclaire