مجموعه پرسش های حقوقی به همراه پاسخ (اموال غیر قابل توقیف و گرفتن طلب از راه رسید بانکی)

مجموعه پرسش های حقوقی به همراه پاسخ (اموال غیر قابل توقیف و گرفتن طلب از راه رسید بانکی) گاهی در زندگی روزمره دچار مشکلاتی حقوقی می شوید که جواب آن را نمی دانید مثلا مطالبه طلب از طریق رسد بانکی، یا اینکه پیامک جز ادله دادگاه محسوب می شود و... در این مقاله به چند سوال حقوقی شما پاسخ داده ایم.

بسیاری از افراد جامعه در زندگی روزمره خویش دچار مشکلاتی می شوند و سوالاتی برای آنها پیش می آید که جواب آن را فقط در اطلاعات علمی یک حقوقدان خوب و باسواد می توان یافت و به نوعی به یک وکیل زبده و حاذق در طول زندگی خویش نیاز خواهند داشت.  در ادامه بسیاری از سوالات حقوقی به همراه پاسخ که گاها در زندگی اکثر افراد پیش می آید گردآوری شده تا شما عزیزان را از مراجعه به وکلا بی نیاز نماید و از پرداخت هزینه های سنگین حق الوكاله معاف کند.

مجموعه پرسش های حقوقی 

آیا پیامک جز ادله دادگاه محسوب می شود؟

پاسخ: پیامک، ایمیل، عکس، فیلم و این موارد به تنهایی دلیل قضایی محسوب نمی شوند، بلکه جزء امارات قضایی محسوب شده و می توانند در کنار سایر دلایل برای اثبات موضوع به کار آیند. آنچه مهم است این است که مجموعه ادله و از جمله امارات قضایی مذکور، قاضی را به يقين برسانند. اماره قضایی هم محدود نیستند و پیامک، فیلم و عکس هم می توانند اماره و نشانه ای برای یقین قاضی باشد. آنچه مهم است این است که قاضی از این امارات به اقناع درونی و وجدانی برسد. 

آیا پیامک جز ادله دادگاه محسوب می شود؟

آیا می دانید مطالبه طلب به واسطۀ رسیدهای بانکی چگونه است؟ 

پاسخ: رسید بانکی یکی از مدارکی است که می تواند دلیل اثبات دعوی و مستندی برای مطالبه وجوه واریزی از طرف مقابل باشد. بر اساس نص مواد قانون مدنی هرگاه کسی پولی به دیگری بدهد، ظاهر در عدم تبرع است مگر اینکه خلاف آنرا طرف دعوی ثابت کند. یعنی اصل بر آن است که شما آن مبلغ را به عنوان قرض و بدون آنکه بدهکار طرف دعوی باشید، به حساب وی واریز کرده اید، اما اگر طرف شما دلایل یا مدارکی ارائه نماید که نشان دهد به وی مدیون بوده اید و وجوه واریزی به عنوان ایفای تعهدات از طرف شما بوده دعوی شما محکوم به رد است. 

آیا می دانید اموال غیر قابل توقیف (مستثنیات دین) کدامند؟ 

مستثنیات دین اموالی هستند که برای زندگی فرد یا یک خانواده ضرورت دارد که قانون آنها را مشخص کرده است. مثل اتومبیلی (تاکسی) که بدهکار به وسیله آن درآمد خانواده خود را کسب می کند و به جز آن درآمد دیگری ندارد. مستند به ماده 523 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 65 قانون اجرای احکام مدنی، اجرای رأی از مستثنیات دین اموال محكوم عليه، از جمله مسکن مورد نیاز محكوم عليه و خانواده وی، وسیله نقلیه مناسب، اثاثیه مورد نیاز و آذوقه کتب و وسایل ابزار کار، قابلیت اجرای حکم ندارد. همچنین در بعضی از موارد، اموالی که مالکیت محكوم عليه نسبت به آنها محرز نیست و هیچ دلیلی برید مالکانه وی وجود ندارد، قابلیت توقیف ندارد. اجرای احکام حقوقی توسط دادورز اجراء که اکنون در دفتر شعبه صادر کننده رأی بدوی به ریاست مدیر دفتر دادگاه مستقر است صورت می گیرد. این در حالی است که اجرای احکام کیفری در دادسرایی که شکایت در آنجا مطرح و منجر به صدور کیفر خواست شده است، انجام می پذیرد.

اموال غیر قابل توقیف

از
3
رای