آدم های قابل اعتماد و معتبر چه ویژگی هایی دارن و چجوری شناخته میشن؟ ما چطور و بر حسب چه ویژگی هایی صفت قابل اعتماد، با اعتبار یا درستو حسابی به آدما میدیم؟
9 ویژگی آدم های معتبر
1. پشت سر دیگران بدگویی نمی کنند
ما وقتی پشت سر کسی بدگويی می کنيم، در لحظه بهمون خوش می گذره چون احساسات مون رو داریم تخليه می کنيم (البته به شیوه تکانشی و نادرست) ولی در دراز مدت افراد بهمون بی اعتماد میشن چون می دونن که احتمالا پشت سر اونها هم بدگويی خواهیم کرد. پس اگر میخواین فرد معتبر و قابل اعتمادی باشین پشت سر دیگران بدشون رو نگین و اگر کسی خواست این کار رو در حضور شما انجام بده یا به طور مستقیم ازش بخواین که این کار رو نکنه و یا بهش پیشنهاد بدین که نکته ای که داری در مورد فلانی ميگی خيلی نکته مهمیه، موافقی بریم و با خودش در میون بذاریم تا بهش کمک کرده باشیم؟
2. پذیرفتن اشتباهات
برای خودتون حق خطا کردن قائل باشین، نمیشه اشتباه نکرد. اما میشه وقتی اشتباه یا خطایی کرديم شهامت داشته باشیم بپذیریم. خطامونو توجیه نکنیم، پنهان نکنیم، اونو تقصیر دیگران نندازیم، دنبال فرار یا کل کل برای توجيه نباشیم. مسئولانه سينه جلو بديم و اعتراف کنیم که خطا کردیم، معذرت خواهی کنیم و درصدد جبران بربیایم. تظاهر به بی خطا بودن و ابرانسان نمایی قاتل رابطه های انسانيه چون آدما می تونن از خطاهای ما بگذرن اما از توجيه های ما نه. چرا که وقتی ما خطامونو توجیه می کنیم داریم به شعور طرف مقابل مون توهین می کنیم و این قابل تحمل نیست.
3. به اهدافشان متعهدند
ما عمیقا برای افرادی اعتبار و احترام قائلیم که به ارزش ها و اهداف خودشون متعهدن، برخلاف تصور عموم، آدمها معمولا برای کسانی که منتظرن ببینن "دیگران" چی میخوان تا سريع در رکاب شون قرار بگیرن ارزش چندانی قائل نیستن. اگر به دنبال احترام هستین، احترام، الكی سراغ تون نمیاد. باید با خودتون، مثل کارفرماتون رفتار کنید تا دیگران هم جدیتون بگیرن. شما هرگز حرف کارفرماتون رو شوخی نمیگیرین، هرگز برنامه هايی که تعريف می كنه رو نمی تونيد سمبل کنید چون بلاخره گندش درمیاد. چطوره که وقتی به خودتون میرسه اگر خودتون رو جدی بگیرین اسمش میشه خودخواهی؟
4. از قانون برنده - برنده پیروی می کنند
آدمهای معتبر توی روابطشون دنبال روابط برد - برد یا برنده - برنده هستن. يعنی نه مایلن از آدمها سوء استفاده کنن و نه اجازه میدن کسی از اونها سوء استفاده کنه. روابطشون بر اساس بده و بستان پیش ميره يعنی با کسی تعارف الكی ندارن، سرویس اضافی نميدن که و بعدشم شاكی بشن که من هيچی نگفتم فلانی چرا ازم سوء استفاده کرد؟ اگر کاری انجام میدن جسورانه و مقتدرانه در ازاش طلب درخواست می کنن و یا برای خوشایند دل خودشونه که قدمی برمیدارن. آدمای معتبر نه کسی رو زیر پاشون له می کنن نه اجازه میدن کسی از روشون رد بشه. اونها هرگز به این بهونه که من آدم صلح طلبی هستم از حق خودشون نمیگذرن.
5. مسئولیت پذیرند
اگر می خواین اعتبار داشته باشین، مسئولیت انتخاب هاتون رو بپذیرین. آدمهای مسئولیت پذیر هرگز غر نمی زنن. چون می دونن تو هر موقعيتی که هستن انتخاب خودشون بوده. می دونن نهایتا هيچ احدی به هيچ کاری مجبور نیست. اگر شما جز افرادی هستین که ادعا می کنید مجبورین که فلان کار رو دارید انجام میدین، یا تو فلان رابطه موندين يا فلان تصمیم رو گرفتین بدونین اصلا مسئولیت پذیر نیستید. نمی خواین قبول کنید که به هر دلیلی این انتخاب شماست و باید تاوان انتخاب تون رو بدین.
6. از کسی انتظار یا توقع ندارند
آدمهای معتبر از کسی انتظار یا توقعی ندارن، نه اینکه اگر به كمک احتياج داشته باشن، كمک نگیرن، به این معنی که انتظار ندارن دیگران قدردان زحمات اونها باشن، چون اونها به این منظور که ازشون قدردانی بشه کاری رو انجام نمیدن، انتظار ندارن دیگران لطف شون رو جبران کنن چون اگر کاری می کنن واسه دل خودشون کردن و روی جبرانش حسابی باز نمیکنن. توقع تشویق و تاييد هم ندارن چون می دونن خودشونن که باید منبع تایید خودشون باشن، انتظار احترام هم ندارن، مرزهاشون کاملا مشخصه به محض اینکه کسی مرزهاشونو رد کنه اول بهش اخطار میدن بعد اگه ترتیب اثری ندید، اون فرد رو از وجود خودشون محروم می کنن. خلاصه کلام اینکه کلا آرزوهاشون رو به دیگران گره نمیزنن!
7. به دیگران اعتماد دارند
آدمهای معتبر، اصل رو بر اعتماد و برائت میذارن مگر اینکه خلافش بهشون ثابت بشه. اونها به خودشون اعتماد دارن و نگران این نیستن که اگر خلافش بهشون ثابت بشه درمونده میشن، اونها می دونن از اونجایی که بشر در ابتدای سنین رشد، آسیب زيادی رو به خاطر بی اعتمادی اطرافیانش به توانمندی هاش دیده، اعتماد کردن قدرت دگرگون کننده ای داره و بهترین ویژگی های آدمها رو بالا میاره. همین الان اگر کسی پیدا بشه که به توانايی شما اعتماد کنه می تونيد دل کوه رو سوراخ کنید. البته قطعا اعتمادی که در کنارش، آموزش و راهنمايی هم اتفاق میوفته. آدم های معتبر می تونن اعتماد کنن و ابعاد ارزشمند اطرافیانشون رو استخراج کنن.
8. انتخاب ارزش های خود
آدمهای معتبر یا به قولی آدم حسابیا، ارزش هاشونو خودشون انتخاب می كنن، يعنی پذيرای تام و تمام ارزش هایی که جامعه، خانواده یا هر نظام بيرونی ارائه می كنن، نیستند. اونها تفكر می كنن، شک می كنن، مطالعه و تحقيق می کنن، مباحثه می کنن و در نهایت ارزشهاشونو از فیلتر ذهنی خودشون میگذرونن.
9. اعتماد به نفس دارند و شکسته نفسی نمی کنند
آدمهای معتبر و تاثير گذار هیچ وقت شکسته نفسی نمی کنن. افراد با اعتماد به نفس و با ارزشی به نظر میان. وقتی از این افراد تعريف می كنی تعريف رو پس نمی زنن و فقط لذت میبرن. خودشون در مورد دستاوردهاشون حرف می زنن و به اونها افتخار می کنن. شاید ما به واسطه فرهنگ مون دقیقا عکس این رو ارزش می دونیم، فرهنگ ما متاسفانه ضعيف پروری می كنه يعنی افراد هر چقدر بیشتر برن تو موضع ضعف و شکسته نفسی و بدبختی بيشتر مورد توجه و تمجید قرار میگیرن.
منبع: organic_minded