مغز شما دروغگو است. فرضیاتی دارد که ریشه در حقیقت ندارد، نتیجه گیری های مغز بیشتر درباره ترس است تا استدلالی منطقی و اغلب دیدگاه ها ناشی از تأثیر رسانه ها و داستان های جذاب دیگران است. سالهاست که محققان به این نتیجه رسیده اند که خاطرات منبع خوب اطلاعاتی نیستند. چرا؟ زیرا مغز شما یک راوی غیرقابل اعتماد است که نمی تواند حقایق را همانگونه که هستند درک کند. در عوض، به حقایق شخصی تکیه می کند: واقعیت هایی که از فیلتر ادراک و غرض ورزی شخصی ما در مورد جهان رد می شوند. این "حقیقت" نیز تحت تأثیر اشتباهات شناختی روزانه است.
مغز که اغلب "افکار منفی خودکار" تعریف می شود، درگیر یک سری افکار منفی است. این افکار شما را محدود به یک الگوی تفکر می کنند که عامل استرس و اضطراب بوده و مانع از رشد می شود. یکی از دلایل این امر نیاز مغز برای حفظ وضعیت فعلی به عنوان مکانیسم بقا است. اما با محدود کردن تفکرات، شما فرصت های رشد را از دست می دهید. من این تفکر را "عیب" می نامم که روش مغز برای متقاعد کردن شماست که اظهارات جزئی یا غلط واقعیت دارند و به این طریق مغز شما را فریب می دهد. اشتباهات شناختی، که در انجمن های بهداشت روانی نیز از آن نام برده می شود افسردگی را بیش تر کرده و مدیریت اختلالات خلقی را سخت تر می کند.
فریب های ذهنی؛ مغز چگونه ما را فریب می دهد؟
مغز به 7 روش زیر شما را فریب می دهد. کدام یک از روش ها در شما و یا عزیزان شما مشهود است؟
1. مغز به ما دروغ می گوید که آسمان به زمین می آید
در این روش، یک مشکل را پیچیده تر می کنید به این معنی که بدترین اتفاق در حال وقوع است.
2. مغز به اشتباه موضوعات را سیاه و سفید نشان می دهد
در این روش همه چیز یا خوب است یا بد مطلق و حد وسطی وجود ندارد.
3. قانون بدبینی که در مواردی از جمله جراحت و یا سوء استفاده قابل درک است
توجه شما به خطر زیاد بوده و شما در هر وضعیتی فقط حالات منفی را می بینید. از نظر شما "خوب" وجود ندارد.
4. اصول کمال گرایی
بسیاری از کودکان و بزرگسالان جزء این دسته قرار می گیرند در اینجا، شما بر نقصهای خود تمرکز کرده و نمی توانید نقاط قوت خود را تأیید کنید.
5. مغز به اشتباه برچسب منفی می زند
اصطلاح اصلی "افکار منفی ناخودآگاه" بر اساس این عیب طراحی شده است. با این کار، به خودتان برچسب منفی زده و بر جنبه های منفی خود تمرکز می کنید.
6. مغز برای فریب، پیشگویی می کند
در این مورد دیدگاه دیگران در مورد خود را با خود تکرار کرده، دیدگاهی که بیشتر منفی است.
7. سرزنش کردن دیگران
این یک عادت معمول در کودکان است که بابت هر چیزی دیگران را سرزنش می کنند، و خود را سرزنش نمی کنند.
هر یک از این روش ها یک هدف مشترک دارند، جلوگیری از رشد یا تجربه چیزهای متفاوت. خوشبختانه کارهایی وجود دارد که بتوانید انجام دهید و به فرزندانتان آموزش دهید، که می تواند به شما کمک کند تا این عیب ها را کنار بگذارید:
اصلاح افکار برای مقابله با فریب های مغز
1. پذیرفتن و قبول این که افکار شما همیشه درست نیست. یاد بگیرید که آنها را جدا کرده و آنها را هماهنگ کنید.
2. افکار خود را بررسی کرده تا بدانید مغز چه موقع شما را فریب خواهد داد با این کار بهتر می توانید افکار خود را کنترل کنید.
3. آگاهانه فکر کنید. هنگامی که فریب ها را تشخیص دادید افکار خود را متوقف کرده و خطاها را اصلاح کنید. افکار خود را از عیوب به رشد تغییر دهید.
4. در فعالیت های شفقت به خود شرکت کنید. با شرکت در فعالیت های شفقت به خود می توانید افکار منفی را اصلاح کنید.
5. در ابتدا تشخیص فریب مغز و آموزش کودکان در مورد فریب های مغز برای شما سخت است. اما با یادگیری عیوب شخصی و تمرین فعالیت های اصلاح گرایانه می توانید به کودکان خود کمک کرده که چنین مهارت هایی را فرا گیرند.
منبع: psychologytoday