چشمها اغلب به عنوان "پنجرههای روح" شناخته میشوند و دلیل خوبی هم برای این نامگذاری وجود دارد. احساسات به طور عمیق بر حالات چهره، به ویژه ناحیه چشمها تأثیر میگذارند، زیرا این قسمت از چهره بسیار حساس و بیانگر است. تغییرات ظریف در ماهیچههای اطراف چشم از شادی گرفته تا غم، تعجب تا عصبانیت، منعکس کننده احساسات درونی ما هستند. درک این که چگونه احساسات بر این عبارات تأثیر میگذارند، میتواند دیدگاههای ارزشمندی در زمینه تعاملات و ارتباطات انسانی به همراه داشته باشد. در این مقاله از سلام دنیا، ما به بررسی نحوه تأثیر احساسات بر حالتهای چشمی , زبان بدن چشم در حالات مختلف پرداختهایم.
نحوه تأثیر احساسات بر حالتهای چشمی
1. نقش احساسات در تغییر حالات چشم: شادی و خوشبختی
وقتی شادی را تجربه می کنیم، چشمانمان به گونه ای روشن می شود که به سختی می توان آن را از دست داد. گوشههای چشم چروک میشوند و عضله چشمی چشم منقبض میشود و خطوطی به نام «خطوط کلاغی» یا خطوط لبخند ایجاد میشود. این بخشی از یک لبخند واقعی است که اغلب به عنوان لبخند دوشن نامیده می شود، به نام عصب شناس فرانسوی گیوم دوشن، که حرکات عضلانی دخیل در بیان عاطفی را مورد مطالعه قرار داده است، نامگذاری شده است. ابراز واقعی شادی عضلات اطراف چشم را درگیر می کند و آن را از یک لبخند اجباری یا مؤدبانه که فقط ماهیچه های دهان را درگیر می کند متمایز می کند.
حتما بخوانید: چگونه احساسات خود را بیان کنیم؟
2. نقش احساسات در تغییر حالات چشم: غم و اندوه
از طرف دیگر، غم و اندوه باعث تنش قابل توجهی در اطراف چشم می شود. گوشه های داخلی ابروها به سمت بالا کشیده می شوند و باعث ایجاد شیار مختصری در ابرو می شود. پلک ها ممکن است افتادگی داشته باشند و ظاهر کلی ضعیف تر می شود. افرادی که غم و اندوه عمیق را تجربه می کنند نیز ممکن است بیشتر پلک بزنند یا از تماس چشمی اجتناب کنند، گویی که از نظر عاطفی خود را از محیط اطراف محافظت می کنند. البته اشک اغلب با این احساسات همراه است و باعث قرمزی و تورم چشم ها می شود و بیان غم و اندوه را بیشتر می کند.
3. نقش احساسات در تغییر حالات چشم: خشم و ناامیدی
خشم به وضوح در چشم ها ظاهر می شود. ابروها به هم و به سمت پایین کشیده می شوند و خطوط عمودی بین ابروها ایجاد می شود. ماهیچه های موجدار و پروسروس در این عمل نقش دارند. پلک های فوقانی ممکن است کمی بلند شوند و بیشتر صلبیه (سفیدی چشم) را در معرض دید قرار دهند و ظاهری شدید و تقریباً خیره کننده ایجاد کنند. ماهیچه های اطراف چشم منقبض می شوند و بیانی محکم و متمرکز می دهند. این "تریک شدن چشم" یک پاسخ اولیه است، زیرا به تیزتر تمرکز بر تهدید یا علت ناامیدی درک شده کمک می کند.
حتما بخوانید: راهکار های غلبه بر احساسات ناخوشایند
4. نقش احساسات در تغییر حالات چشم: تعجب و ترس
غافلگیری چشم ها را کاملا باز می کند. ماهیچه های اطراف چشم، به ویژه عضله فرونتالیس در پیشانی، ابروها را به طور چشمگیری بالا می برند. این باعث ایجاد حیرت با چشمان گشاد می شود که نشان دهنده توجه و آگاهی است. ترس بیان مشابهی را ایجاد می کند، اما با کشش بیشتر، چون چشم ها در واکنش جنگ یا گریز گشاد می شوند و به دریافت هر چه بیشتر اطلاعات بصری کمک می کند. چشمها و ماهیچههای اطراف آنها چه منعکسکننده شادی، غم یا ترس باشند، در بیان درونیترین احساسات ما بسیار مهم هستند.
سخن آخر
آموزش به مشتریان درباره این که چگونه احساساتشان بر عضلات اطراف چشم تأثیر میگذارد، بسیار مهم است، زیرا تکرار عبارات خاص میتواند منجر به چین و چروکهای زودرس و تنش در صورت شود. این موضوع به اندازه توصیه یک کرم دور چشم هدفمند اهمیت دارد. من به مشتریان پیشنهاد نمیکنم که لبخند نزنند، اما آگاه بودن از زمانی که اخم میکنند و رها کردن آن حالت میتواند کمک بزرگی باشد. به ویژه استرس و احساسات منفی اغلب منجر به سفت شدن ناخودآگاه ناحیه چشم میشود که در طول زمان باعث ایجاد خطوط ریز خواهد شد. استفاده از تکنیکهای آرامشبخش، مانند ماساژ صورت یا ماساژ چشم متمرکز، میتواند به کاهش تنش و جلوگیری از ایجاد چین و چروکهای عمیق کمک کند.
مطالب مرتبط:
زبان بدن چیست و چه کاربردی دارد
نحوه ریشه کن کردن احساسات منفی
تاثیر و فواید ارتباط چشمی با دیگران چیست
دیدگاه ها