روش هایی وجود دارد که به کمک آن ها می توان فهمید آیا خز واقعی است یا تقلبی؟ در اینجا به شما می گوییم چطور به عنوان مشتری خز مصنوعی غیر قابل تشخیص را از خز طبیعی بشناسیم. تحقیقی در فروشگاه های بریتانیا نشان داده است که فروش خزهای جعلی رایج شده است، اما منشا آن ها در الیاف مصنوعی نیست، بلکه خز حیوانات واقعی است. "خز مصنوعی" لباس های خزدار فروخته شده توسط شرکت Boots از پوست سمور تهیه می شود؛ جا کلیدی های پوم پوم و دست کش ها نیز از خز خرگوش ساخته می شود؛ اما این فروشگاه ها دارای سیاست زیرکانه نه به خز طبیعی (no-fur) هستند و این بسیار ناامید کننده است که متوجه می شویم که خز حیوانات واقعی در این مکان ها به عنوان خز مصنوعی به فروش می رسد.
اما بدون هیچ الزام قانونی برای استفاده از کلمه "خز" روی برچسب ها، چطور می توانید بگویید محصولی که قصد خرید آن را دارید، نتیجه جنایت در حق حیوانات نیست؟ متاسفانه از آنجایی که این برچسب ها می توانند دروغین باشند و خرده فروشان ممکن است خز مصنوعی را به جای خز طبیعی بفروشند، خود مشتریان باید قادر به تشخیص خز مصنوعی از واقعی باشند.
روش های تشخیص خز طبیعی از خز مصنوعی
بر اساس قیمت قضاوت نکنید
اشتباه است که فکر کنید خز واقعی خیلی گران قیمت است. بخش عمده ای از مرکز های فروش خز در انگلستان در شکل جا کلیدی های پوم پوم تا پالتوهای خز، همه با قیمت های پایین فریبنده ای ارائه می شوند. وضعیت نامطلوب و شرایط بدی که تولید کنندگان خز، حیوانات را در آن نگهداری می کنند، باعث می شود که تولید خز طبیعی از خز مصنوعی نیز ارزانتر تمام شود.
به نوک موها نگاه کنید
نوک موها در خز واقعی باریک تر است و انتهای مشخص دارد، در حالی که خزهای مصنوعی در انتها دارای نوک باریک نیستند و به صورت صاف، قطع شده است.
به پایه مو نگاه کنید
مو را بکنید تا ببینید چطور چسبیده است. خز حیوانات به دلیل اینکه به پوست چسبیده شده است دارای پشتی چرمی است، در حالی که خزهای مصنوعی دارای پشت بافت گونه هستند.
سوزاندن آن
احتمالاً هیچ کس این تست را در فروشگاه انجام نمی دهد، اما شما می توانید این آزمایش را روی خزی که در منزل دارید، پیاده کنید. چند مو را جدا کنید و آن را آتش بزنید. پوست خز واقعی حیوانات به طور سطحی می سوزد و پودر می شود اما خز مصنوعی ذوب می شود و حالت چسبندگی پیدا می کند و به شکل توپ های پلاستیکی سفتی در می آید و احتمالاً بوی پلاستیک نیز می دهد.
مراقب خرید آنلاین باشید
مقررات اتحادیه اروپا اعلام کرده است که محصولات نساجی حاوی خز، باید دارای برچسب بخش های غیر نساجی با منشا حیوانات باشند. با این حال، HSI می گوید که در محصولات آنلاین نیازی به توضیح آن نیست.
از خرید خز اجتناب کنید
برخی از خزهای مصنوعی می تواند ظاهر خیلی خوب و متقاعد کننده ای داشته باشند، یا شاید واقعاً هم طبیعی باشند. اگر کسی هنوز هم در مورد تشخیص خز واقعی از مصنوعی شک دارد، بهتر است از خرید آن خودداری کند.
منبع: theguardian