آموزش نگهداری از خرگوش؛ روش های مراقبت از خرگوش در خانه و نظافت آن

آموزش نگهداری از خرگوش؛ روش های مراقبت از خرگوش در خانه و نظافت آن نگهداری از خرگوش ها بازیگوش و دوست داشتنی به زحمت زیادی نیاز دارد، برخی از نکات ضروری در مراقبت از خرگوش ها تمیز و سالم بودن محیط زندگی آنها و غذای مناسب است. باید توجه داشت که خرگوش را داخل خانه نگهداری کنید.

خرگوش ها حیوانات اهلی، دوست داشتنی، بازیگوش و در عین حال اجتماعی هستند. با این حال، مراقبت از خرگوش زحمت زیادی دارد. مانند همه حیوانات خانگی، محیط زندگی خرگوش ها هم باید تمیز و سالم باشند و همچنین غذاهای مناسب آنها تهیه شود.

مراحل و روش نگهداری از خرگوش

الف: تدارک لانه خرگوش

1. خرگوش ها را درون خانه نگه دارید

برخی پرورش دهندگان خرگوش، فضای بازی بیرون از خانه را ترجیح می دهند زیرا این به خرگوش ها اجازه می دهد آفتاب و هوازی تازه را تجربه کنند، با این حال نگهداری خرگوش در فضای باز می تواند باعث ترسیدن حیوان شود. علاوه بر این، متخصصان می گویند از آنجایی که خرگوش ها موجوداتی اجتماعی هستند، بودن در فضای بسته و اطراف انسان ها ممکن است برای آنها بهتر باشد.

  • اگر تصمیم دارید خرگوش خود را بیرون از خانه نگه دارید، مهم است که لانه به دور از آفتاب، سرما و باران باشند.
  • باید برای خرگوش هایی که در فضای باز هستند، در فصل سرما فضای لانه را گرمتر کرد. اگر دما به زیر صفر رسید، در نظر داشته باشید که لانه را به فضای مناسبتری، مانند داخل گاراژ منتقل کنید.  
  • بدانید که قرار دادن خرگوش در فضای باز باعث می شود در معرض حیوانات شکارچی باشد، حتی دیدن یک شکارچی باعث ایست قبلی خرگوش درون قفس می شود.
  • خرگوش هایی که در فضای باز نگهداری می شوند، بیشتر بیمار می شوند.

روش های مراقبت از خرگوش

2. یک قفس مناسب انتخاب کنید

باید اندازه قفس را طوری انتخاب کنید که خرگوش فضای کافی داشته باشد. در صورتی که از آنها به درستی مراقبت نکنید به آسانی می توانند دچار زخم های پا  شوند. اطمینان یافتن از تمیزی لانه خرگوش در جلوگیری از ایجاد زخم و دیگر مشکلات برای پا اهمیت دارد. توصیه می شود که خرگوش ها هرگز نباید در قفسی که کف آن سیمی است قرار بگیرند.

  • قفس باید به اندازه کافی بزرگ باشد که خرگوش بتواند به صورت راست بایستند، دراز بکشد و آزادانه حرکت کند. 

چگونه خرگوش را درخانه نگه داریم

3. خرگوش را به پیاده روی ببرید

حیوانات خانگی نیاز به فعالیت روزانه دارند، اجازه بدهید خرگوشتان به اطراف حرکت کند البته بدون اینکه خطری آن را تهدید کند. یک خرگوش در طبیعت ممکن است در یک روز کیلومترها راه برود، بنابراین داشتن فضایی برای اینکه با خیال راحت در آن پرسه بزند، بسیار مهم است.

  • اگر درون خانه جایی برای فعالیت حیوان خانگی خود ندارید، می تواند او را به حیاط ببرید. باید فضای شما طوری باشد که اگر خرگوش سعی کرد فرار کند، امنیت داشته باشد. همیشه محیط فعالیت حیوان را در سایه نگه دارید و آب لازم را تامین کنید. اگر سایه ای در حیاط شما وجود ندارد، ممکن است لازم باشد که یک سقف جدا برای او در نظر بگیرید.

نکات ضروری درباره مراقبت از خرگوش

4. محیطی راحت برای خرگوش فراهم کنید

سعی کنید خرگوش را در یک محیط خنک، با رطوبت پایین و دمای بین 21.1- 15.5 درجه سیلسیوس نگه دارید. قفس خرگوش را در محیطی آرام از خانه یا حیاط خود قرار دهید، و اطمینان یابید که حیوانات دیگر به خرگوش شما آسیب نمی زنند.

  • اجازه دهید خرگوش قبل از برخورد با حیوانات خانگی بزرگتر مثل سگ که می تواند برای خرگوش شما استرس زا و تحریک کننده باشد؛ با محیط جدید خو بگیرد.  یک جا قرار دادن خرگوش و دیگر حیوانات خانگی بسیار مهم است، اما باید به تدریج و تحت نظارت دقیق انجام شود.

وسایل مورد نیاز برای نگهداری خرگوش

ب: مراقبت از خرگوش

1. به خرگوش خود غذای سالم بدهید

رژیم غذایی خرگوش باید از علف، سبزیجات تازه و یونجه تشکیل شده باشد. به طور دقیق تر، یک خرگوش یونجه نامحدود مصرف کند. همچنین غذای آماده مخصوص خرگوش را از فروشگاه حیوانات خانگی تهیه کنید. اطمینان حاصل کنید که غذای تهیه شده متناسب با سن خرگوش باشد.

  • گلوله های فیبری باید روزانه آماده شود اما به مقدار کم تا سلامت آنها حفظ شود. می توان به خرگوش هایی با وزن زیر 4 پوند (2 کیلوگرم) به مقدار یک چهارم فنجان پلت داد. به عنوان یک قانون کلی، شما می توانید روزانه یک چهارم فنجان پلت برای هر 900 گرم اضافه وزن به غذای خرگوش خود اضافه کنید.
  • به خرگوش های جوان می توان یونجه خشک داده شود، اما یونجه گزینه خوبی برای بزرگسالان نیست. توصیه می شود قبل از رسیدن به یک سالگی، رژیم غذایی خرگوش را به یونجه تیموتی تغییر دهید.

غذای مناسب خرگوش

2. هر روز به خرگوش خود آب تازه بدهید

بسیار اهمیت دارد که آب خرگوش را هر روز عوض کنید تا از رشد باکتری ها جلوگیری کنید. از کاسه آب جنس سرامیک، پلاستیک سالم یا فلز استفاده کنید، زیرا تمیز کردن آن راحت تر است.

  • برخی افرادی که حیوان خانگی نگه می دارند بطری های پلاستیکی مخصوص و قابل نصب روی قفس را ترجیح می دهند زیرا به راحتی وارونه نمی شود، با این حال ممکن است خرگوش از آن آب ننوشد و دچار کم آبی بدن شود. در دهانه چنین بطری هایی به آسانی میکروب جمع می شود. یک ظرف آب را انتخاب کنید که برای شما و حیوانات خانگی تان بهتر است.

شیوه مراقبت از خرگوش در منزل

3. هر 2 تا 4 روز یکبار، جعبه استراحت خرگوش خود را تمیز کنید

به این ترتیب نه تنها بوهای احتمالی را کم می کنید، بلکه خرگوش را سالم و شاد نگه می دارید.

  • اگر به تازگی می خواهید خرگوش را برای استفاده از جعبه بستر آموزش بدهید، باید بدانید که در کدام گوشه قفس به استراحت می پردازد. اگر مقداری روزنامه درون جعبه کوچک قرار بدهید، خرگوش شما به سرعت استفاده از آن را یاد می گیرد.
  • ممکن است لازم باشد روزانه بستر قفس که از ادرار خرگوش خیس شده است را تعویض کنید تا جعبه بوی تمیزی بدهد.  

شرایط لازم برای نگهداری از خرگوش

4. به یاد داشته باشید که خرگوش ها مدفوع خواری دارند

خرگوش ها دو نوع مدفوع دارند: گلوله های مدفوع (مواد دفعی خشک، گرد و سفت) و سکوتروپ (بزرگ، نرم با رنگ روشن). دستگاه سیستم گوارش به شکلی است که لازم است خرگوش ها سکوتروپ های خود را بخورند تا به اندازه کافی مواد مغذی موجود در غذاها را جذب و هضم کنند.

  • هنگام تمیز کردن قفس خرگوش، مدفوع های سخت و خشک را خارج کنید، اما حتماً سکوتروپ ها را باقی بگذارید. این ها بخش اساسی از رژیم غذایی حیوان خانگی شما است.

آنچه درباره مراقبت از خرگوش باید بدانید

5. قفس خرگوش خود را هفته ای یکبار تمیز کنید
  • از سرکه سفید برای تمیز کردن جعبه بستر خرگوش یا لکه زدایی آن استفاده کنید.
  • تمیز کردن نقطه ای باید روزانه انجام شود. قفس را زمانی تمیز کنید که خرگوش بیرون از آن باشد.
  • روزانه بستر جامد را عوض کنید. کاه یکی از بهترین بسترهاست و هر روز به راحتی قابل تعویض است.
  • کاسه غذا را هر روز تمیز کنید. برای خرگوشتان بیش از حد غذا نریزید. وعده های غذایی باید متناسب باید با اندازه و وزن خرگوش شما باشد.

روش تربیت و نگهداری خرگوش

6. توجه زیادی به خرگوش خود داشته باشید

خرگوش ها حیواناتی اجتماعی هستند و لازم است به آرامی و مکرراً آن ها را نوازش کنید تا برای آشنا شدن با شما راحت باشند.

نیازهای عاطفی خرگوش

ج: نظافت خرگوش

1. حداقل هفته ای یکبار خرگوش خود را برس بکشید

خرگوش های مو بلند به برس کشیدن روزانه احتیاج دارند و همچنین لازم است به طور مرتب موهای آنها کوتاه بشود.

نظافت خرگوش

2. گره خوردگی موها را با شانه های مخصوص رفع کنید

شیوه تمیز کردن خرگوش

3. در صورت لزوم ناخن های خرگوش را مرتب کنید

اگر انجام این کار برای شما راحت نیست، ممکن است لازم باشد خرگوش را به دامپزشکی ببرید تا این کار را برای شما انجام بدهند.

اصول مراقبتی خرگوش

4. خرگوش را استحمام نکنید

استحمام می تواند بسیار مضر و غیر ضروری باشد، خرگوش ها خودشان را تمیز می کنند. اگر متوجه آلودگی روی خرگوش شدید، شاید بهتر باشد با یک حوله مرطوب آن را تمیز کنید، اما خرگوش را در آب فرو نکنید.

نکات مهم درباره نظافت خرگوش

منبع: wikihow

از
199
رای