عادت ها می توانند موجب نیل به موفقیت و یا عدم آن شوند. عادت های بد با به وجود آمدن و رشدشان می توانند سبک زندگی ما را به گونه ای تغییر دهند که اهدافمان را فراموش کنیم و از آنها دور شویم. عادت های خوب و مفید می توانند خالق یک زندگی پر جنب و جوش و سرشار از موفقیت باشند. دقت و توجه به سبک زندگی افراد موفق ما را به این نتیجه می رساند که آنها هر روز به گونه ای تلاش و فعالیت می کنند که بیشتر و بیشتر موجب موفقیتشان می شود و آنها را به اهدافشان نزدیک تر می کند. این بدان معنا نیست که افراد موفق کامل هستند؛ اما على رغم در برخی نقص ها آنان تلاش می کنند کارهایی را انجام دهند که دارای اثرات مثبت باشد. در این قسمت به برخی از این عادات اشاره می شود.
عادات افراد موفق
1. استفاده مفید از زمان
ما هر روز با حجم زیادی از کار و امور انجام نشده روبه رو هستیم به گونه ای که تمرکز بر روی آنها فشار و استرس زیادی به ما تحمیل می کند. ذهن ما روزانه درگیر آینده و مسایل مربوط به آن است در حالی که افراد موفق وقت و انرژی خود را با تمرکز به دغدغه های مربوط به آینده هدر نمی کنند و در لحظه و در زمان حال زندگی می کنند؛ البته برنامه ریزی مهم است و به زندگی هدف، معنا و نظم و ترتیب می بخشد ولی دغدغه داشتن برای آینده، انرژی مفید را تحلیل برده و از کارآیی می کاهد. افراد موفق هر روز طوری زندگی می کنند گویا روز آخر عمرشان است و سعی می کنند از تک تک لحظات استفاده کافی و مفید را ببرند. زمانی که ما یک هدف بزرگ داریم، طبیعی است که در ابتدای راه تکامل آن کمی مأیوس باشیم اما چنانچه هر روز که از خواب بیدار می شویم سعی کنیم کارهای خوب و مفید انجام دهیم، یک قدم به موفقیت نزدیک تر می شویم.
2. الهام و ایده گرفتن از طریق مطالعه
مطالعه یکی از عوامل ضروری موفقیت است. کتاب ها سرشار از علوم و دانستنی ها هستند. برخی از افراد موفق به طور متوسط روزانه 4 ساعت از وقت خود را صرف مطالعه می کنند. این لزوما بدین معنا نیست که ما نیز باید چهار ساعت کتاب بخوانیم اما بهتر است مطالعه را به عنوان یک عادت سودمند در برنامه خود جای دهیم تا در راه رسیدن به موفقیت یاریگر و ایده دهنده ما باشد.
3. اهمیت به سلامتی
غذایی که می خوریم و مقدار ورزشی که انجام می دهیم بر تمام جنبه های زندگی ما تأثیر گذار است. افراد موفق زمانی را برای ورزش کردن نظر می گیرند و با این کار هم کمی استراحت کرده و هم برنامه هایشان را مرور می کنند. آنها غذاهایشان را هوشمندانه انتخاب می کنند، به طوری که با غذا خوردن بتوانند انرژی لازم برای انجام کارهای برنامه ریزی شده شان را به دست آورند.
4. برنامه ریزی
چنانچه ما بدون برنامه باشیم، صبح که از خواب برمی خیزیم، نمی دانیم قرار است چه کاری انجام دهیم و همین امر موجب می شود وقت زیادی را از دست بدهیم تا مسایل و امور روز خود را تنظیم کرده و نظم و ترتیب بخشیم تا آنها را به انجام برسانیم، در حالی که افراد موفق شب قبل از خواب، مقداری از وقت خود را صرف این کار می کنند و برنامه های روز بعدشان را مشخص می سازند و صبح که از خواب بیدار می شوند، برنامه کاری روزشان را می دانند و بدون اتلاف وقت به انجام آنها مشغول می شوند.
5. عدم حسادت
تجربیات زندگی دیگران می تواند الهام بخش زندگی ما باشد. ما می توانیم از اشتباهات و یا حتی از موفقیت هایشان درس های مهمی بیاموزیم و بفهمیم که چه کاری را باید انجام دهیم و از چه کاری باید پرهیز کنیم. اگر بخواهیم میزان پیشرفت خود را با دیگران مقایسه کنیم، به جای درس گرفتن دچار احساس حسادت، استرس و پوچی می شویم. افراد موفق باور دارند که میزان پیشرفت هر کس تنها مخصوص خود اوست و مقایسه در این موضوع، کاملا اشتباه است. آنها در تله ی مقایسه گیر نمی افتند و بر زندگی دیگران تمرکز نمی کنند.