اعمال شب و روز عید قربان + دعاي ذبح قربانی و نماز عید قربان

اعمال شب و روز عید قربان + دعاي ذبح قربانی و نماز عید قربان عید سعید قربان (عید الاضحی)، مانند عید فطر، یکی از اعیاد بزرگ مسلمان است. می توانید اعمال شب و روز عید قربان، دعای چاقو و طریقه خواندن نماز عید قربان (10 ذی الحجه )را در سلام دنیا ببینید.

روز عید قربان از اعیاد بسیار مهم مسلمان است، این روز یادآوری کننده اخلاص و بندگی حضرت ابراهیم (ع) در مقابل پروردگار است. برای این روز پر اهمیت اعمال و فرایضی توصیه شده است تا بتوان هر چه بیشتر از برکات آن بهره برد. در این پست از وب سایت سلام دنیا، اعمال روز عید قربان، شب عید قربان، دعای ذبح و نحوه خواندن نماز عید را برای شما آورده‌ایم.

عید قربان چه روزی است

روز 10 ذی الحجه مصادف با عید سعید قربان است. این عید همچون عید فطر از اعیاد مهم مسلمانان است که در روایات از آن به "یوم الاضحی" و "یوم النحر" نیز یاد شده است. طبق روایات در این روز خدا به پیامبر خود ابراهیم فرمان داد تا فرزندش را در راه او قربانی کند. اما زمانی که او اسماعیل را به قربانگاه برد، جبرئیل نازل شد در حالی که قوچی به همراه داشت و از جانب خداوند پیام آورد تا قوچ را قربانی کند.

از آن زمان تا کنون سنت قربانی در روز عید قربان در منا به یاد آن رویداد برگزار می‌شود و مسلمانانی که به حج می‌روند؛ وظیفه دارند در منا قربانی کنند. برای این روز و شب اعمال خاصی از جمله دعا، نماز و نیایش توصیه شده است.


حتما بخوانید: متن تبریک عید قربان


عید قربان چه روزی است

عید قربان امسال (عید قربان 1402)

عید قربان امسال یعنی 10 ذی الحجه 1444 هجری قمری، در تقویم شمسی با پنجشنبه 8 تیر ماه سال 1402 مصادف شده است.

اعمال شب عید قربان

شب دهم ماه ذی الحجه یکی از چهار شبی است که به احیا آن سفارش شده است و جزء اعمال مستحب است. همچنین خواندن زیارت حضرت سیدالشهداء و دعای «یَا دائِمَ الْفَضْلِ عَلَی الْبَرِیَّةِ» نیز مستحب است. روایت است که در این شب درهای آسمان به روی بندگان باز می‌شود.

یا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَی الْبَرِیةِ یا بَاسِطَ الْیدَینِ بِالْعَطِیةِ یا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِیةِ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَیرِ الْوَرَی سَجِیةً وَ اغْفِرْ لَنَا یا ذَا الْعُلَی فِی هَذِهِ الْعَشِیةِ.

اعمال روز عید قربان

اعمال روز عید قربان

روز عید قربان نیز روز مبارک و پرفضیلتی است که برای آن اعمالی در نظر گرفته شده است که در ادامه به آن می‌پردازیم:

  • غسل: غسل در این روز از اعمالی است که به آن تاکید شده، حتی بعضی از علما آن را واجب می‌دانند.
  • نماز عید: نماز عید قربان مشابه نماز عید فطر است. این نماز در زمان غیبت امام زمان (عج) مطابق فتوای فقهای شیعه مستحب موکد است. همچنین مستحب است که بعد از ادای نماز با گوشت قربانی افطار شود.

حتما بخوانید: طریقه خواندن نماز عید فطر


  • از دیگر اعمال این روز خواندن دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه است که با عبارت "اَللّهُمَّ هذا یَوْمٌ مُبارَکٌ" شروع می‌شود.
  • خواندن دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه که با این ذکر شروع می‌شود: "یا مَنْ یَرْحَمُ مَنْ لا یَرْحَمُهُ الْعِبادُ".
  • خواندن دعای ندبه.

قربانی کردن که مستحب موکد است و بر آن بسیار سفارش شده است، تا جایی که برخی از علما آن را برای کسانی که توانایی تهیه آن را دارند واجب دانسته و مستحب کرده است که بعد از نماز کمی از گوشت آن را بخورند.

خواندن تکبیرات مشهور زیر، برای کسانی که در این ایام توفیق داشته اند که در مراسم حج و صحرای "منا" حضور داشته باشند، بعد از 15 نماز این تکبیرات را می‌خوانند، به این صورت که اولش نماز ظهر روز عید است، و آخرین آن هم نماز صبح روز سیزدهم است. برای کسانی که در سایر شهرها حضور دارند بعد از 10 نماز آنها را می‌خوانند، به این ترتیب که از نماز ظهر روز عید شروع کرده تا نماز صبح روز دوازدهم و آن تکبیرها بر طبق روایت کتاب کافی به شرح زیر است:

اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لِلَّهِ الْحَمْدُ اللَّهُ أَكْبَرُ عَلَى مَا هَدَانَا اللَّهُ أَكْبَرُ عَلَى مَا رَزَقَنَا مِنْ بَهِیمَةِ الْأَنْعَامِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى مَا أَبْلانَا.

دعاي ذبح قرباني (دعای چاقو)

همانطور که گفتیم ذبح قربانی از اعمال روز عید قربان است، رسم بر این است که در هنگام سر بریدن قربانی دعا خوانده شود. دعای ذبح قربانی با سند معتبر از امام صادق نقل شده است که به دعای چاقو برای قربانی عید قربان هم شهرت دارد. به این منظور باید قربانی را به قبله کرد و در هنگام ذبح این دعا را خواند:

«وَجَّهْت ُ وَجْهِي َ لِلَّذِي ْ فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأرْضَ حَنِيْفاَ مُسْلِماَ وَ ما أنا مِن َ الْمُشْرِكِيْنَ إنَّ صَلاتِي ْ وَ نُسُكِي ْ وَ محيايَ وَ مَماتيِْ لِلّه رَبِّ الْعالَمِيْن َ لاشَريْك َ لَهُ‌ وَ بِذالِك َ اُمِرْتُ وَ أنا مِنَ الْمُسلِمِيْن َ، ألَّلهُمَّ مِنْك َ وَ لَكَ‌ بِسْمِ الله ِ وَالله ُ أكْبَرُ،‌ ألَّلهُمَّ تَقَبَّل مِنـِّي» یاحقّ.


حتما بخوانید: تبریک عید قربان به عشقم


طریقه خواندن نماز عید قربان

نماز عید قربان دو رکعت است که به این ترتیب انجام می‌شود:

در رکعت اول حمد و سوره خوانده شود، سپس 5 تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند، بعد از پنجمین قنوت تکبیر دیگری گفته و سپس به رکوع رود و دو سجده بجا آورد، بعد از سجده برخیزد و در رکعت دوم، چهار تکبیر بگوید، بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را گفته و به رکوع رود، بعد از آن دو سجده کند و تشهد و سلام را بخواند.

خواندن این دعا نیز در قنوت توصیه شده است، البته در صورت عدم توانایی خواندن هر قنوت دیگری هم می‌توان خواند:

اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیآءِ وَ الْعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ، وَ اَهْلَ الْعَفْوِ

وَ الرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَةِ، اَسْئَلُکَ بِحَقِّ هذَا الْیَومِ، اَلَّذی جَعَلْتَهُ

لِلْمُسْلِمینَ عیداً، وَلِمُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَشَرَفا وَمَزِیداً،

اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد، وَاَنْ تُدْخِلَنی فی کُلِّ خَیْر اَدْخَلْتَ

فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد، وَاَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوء اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً

وَ آلَ مُحَمَّد، صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ، اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ خَیْرَ ما سَئَلَکَ

مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ.

/////////////////////

سخن آخر

روز 10 ذی الحجه مصادف با عید سعید قربان است. این عید همچون عید فطر از اعیاد مهم مسلمانان است که در روایات از آن به "یوم الاضحی" و "یوم النحر" نیز یاد شده است. برای این روز و شب اعمال خاصی از جمله دعا، نماز و نیایش توصیه شده است. که ما در این پست سلام دنیا، به آنها اشاره کردیم. امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.


مطالب مرتبط:

چگونه سحر را باطل کنیم ؛ دعای باطل السحر قوی و فوری قرآنی

سوره و دعای معجزه آسای محبت، عشق و روا شدن حاجت در همان ساعت

از
22
رای