جشن نوسره چیست، تاریخچه، آداب و رسوم و تاریخ دقیق جشن نوسره

جشن نوسره چیست، تاریخچه، آداب و رسوم و تاریخ دقیق جشن نوسره جشن نوسره چیست؛ تاریخ دقیق جشن نوسره در تقویم شمسی، قمری و میلادی، تاریخچه، آداب و رسوم، مراسم و اینکه جشن نوسره در زمان کدام پادشاه بود، عکس جشن نوسره در سلام دنیا بخوانید.

جشن نوسره از جشن های باستانی کشورمان ایران است که سالهاست به آن کم لطفی شده است، در این مطلب از سلام دنیا درباره جشن نوسره چیست؟ تاریخ دقیق جشن نوسره در تقویم، تاریخچه، آداب و رسوم، مراسم و اینکه جشن نوسره در زمان کدام پادشاه بود، عکس جشن نوسره صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

جشن نوسره چیست

در تقویم ایرانی دوازده ماه وجود دارد که هر ماه از آن در دوره ایران باستان جشن های متعددی وجود داشت که مردم با دور هم جمع شدن و انجام آداب و رسوم خاصی در آن روز به شادی می پرداختند. در ماه بهمن نیز مانند دیگر ماهها جشن های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها جشن نوسره می باشد.


حتما بخوانید: جشن سده چیست، تاریخچه و آداب و رسوم آن


جشن نوسره سی و پنج روز بعد از شروع زمستان، درست چند روز قبل از جشن سده برگزار می شود، در این روز مردم با جمع شدن در کنار آتش و انجام مراسم دعاخوانی، پایکوبی و سرور به پیشواز جشن سده می رفتند. این روز به پاسداری و قدردانی از سبزکنندگان زمین و سبز شدن زمین و گرامیداشت زنان برگزار می شده است.

جشن نوسره چیست

تاریخ دقیق جشن نوسره در تقویم چه روزی است

تاریخ دقیق جشن نوسره در تقویم 1401 برابر می باشد با روز:

چهارشنبه 5 بهمن 1401

تاریخ دقیق جشن نوسره در تقویم قمری 1444 برابر می باشد با:

3 رجب 1444

تاریخ دقیق جشن نوسره در تقویم میلادی برابر می باشد با:

25 ژانویه 2023

تاریخچه جشن نوسره

ایرانیان در دوره باستان با روشن کردن آتش به دور کردن تاریکی و اهریمن می پرداختند. روز پنجم هر ماه را نیز به نام سپندارمذ در آیین باستان پارسی نسبت داده شده است از آن رو در روز پنجم بهمن ماه یعنی درست پنجاه روز مانده به جشن نوروز مردم سبز شدن زمین را جشن می گرفتند، جشن نوسره به عنوان پیشواز از جشن سده برگزارمی‌شود که در آن ایرانیان به برگزاری جشن و انجام برخی آداب می پرداختند.


حتما بخوانید: سپندارمذگان روز عشق ایرانی چه روزی است


آداب و رسوم جشن نوسره

از آداب و رسوم جشن نوسره که از دوران قدیم برجای مانده و ایرانیان در هر جای کشور به انجام آن می پرداختند جمع آوری هیزم و برپایی آتش می باشد، آنها با جمع شدن دور آتش به دعا و نیایش به درگاه خداوند متعال می‌شدند و از افراد حاضر در آن جشن با شیرینی و نوشیدنی پذیرایی می کردند. در این جشن مراسم در حال حاضر یهودیان، زرتشتیان، مسیحیان، شیعیان و سنیان در کشور حضور می یافتند. آنها به دور از هر دینی به خواندن سرودهای آیینی با دست در دست هم قراردادن دور آتش‌هایی که افروخته شده‌ می پرداختند.

آداب و رسوم جشن نوسره

مراسم جشن نوسره

این جشن در بسیاری از شهر‌های ایران مثل شیراز، یزد و کرمان، همچنان برگزار می‌شود و البته ایرانیان حاضر در کشورهای سوئد، کالیفرنیا آمریکا و استرالیا نیز هرساله به برگزاری این مراسم می پردازند. مراسم جشن نوسره که به نوعی شکرگذاری از نعمت های خداوند نیز محسوب می شد از دیرباز در این شهرها و کشورها برگزار می شود.

جشن نوسره در زمان کدام پادشاه بود

ایرانیان باستان در دوره حکومت خشایار شاه و آریاییان جشن هایی بدعت کردند که جشن نوسره نیز یکی از آن جشن های برجا مانده می باشد.

عکس جشن نوسره

عکس جشن نوسره

سخن آخر

جشن های ایرانی با پاس داشتن از طبیعت و منطبق با تقویم طبیعی برگزار می شده و مربوط به دین خاصی نمی باشند و همواره با سرور و شادی همراه بوده اند. باشد که جشن های ایرانی از یادها نرود.


مطالب مرتبط:

27 فستیوال معروف دنیا؛ عجیب، جالب و خطرناک ترین جشن های جهان

پیام تبریک تولد متولدین بهمن ماه و تبریک تولد همسر بهمن ماهی



از
2
رای