حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین (ع) است که در واقعه کربلا حضور داشته و بعد از این واقعه همراه با سایر زنان و کودکان به اسارت برده شد و در شام از دنیا رفتند. روز سوم محرم به حضرت رقیه تعلق دارد، در ادامه این مطلب سلام دنیا می توانید تاریخ دقیق شهادت حضرت رقیه در سال 1403 در تقویم های شمسی، قمری و میلادی و علت نامگذاری سوم محرم به نام حضرت رقیه را بخوانید.
تاریخ شهادت حضرت رقیه در سال 1403 چه روزی است
همانطور که گفته شد حضرت رقیه یکی از دختران امام حسین (ع) است که شاهد حوادث عاشورا بوده و بعد از جنگ به اسارت برده شده است، تاریخ شهادت ایشان در سال 1403 برابر با روز شنبه 20 مرداد و پنجم ماه صفر است.
حتما بخوانید: متن شهادت حضرت رقیه کوتاه و جدید برای استوری و بیو
تاریخ دقیق شهادت حضرت رقیه در تقویم 1403 شمسی چند شنبه است
روز شنبه 20 مرداد سال تاریخ دقیق شهادت حضرت رقیه در تقویم 1403 شمسی می باشد.
تاریخ شهادت حضرت رقیه در تقویم 1445 قمری
روز شنبه 5 صفر سال 1446 برابر با تاریخ شهادت حضرت رقیه در تقویم قمری است.
تاریخ شهادت حضرت رقیه در تقویم 2023 میلادی
روز شنبه 10 آگوست (اوت) تاریخ شهادت حضرت رقیه در تقویم 2024 میلادی می باشد.
کدام روز متعلق به حضرت رقیه است
شب سوم محرم به دردانه سه ساله امام حسین (ع) یعنی حضرت رقیه (س) اختصاص دارد. نام مبارک حضرت رقیه در بعضی از کتاب های تاریخی و مقاتل نقل شده است او در واقعه عاشورا حضور داشته و از نزدیک شاهد حوادث و این واقعه عظیم بوده است. حضرت رقیه (س) 25 روز بعد یعنی در روز 5 صفر سال 61ه ق در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفته است.
اتفاقات روز سوم محرم چیست
از جمله اتفاقات روز سوم محرم می توان به خرید اراضی کربلا توسط امام حسین (ع)، ورود عمر بن سعد به کربلا برای جنگ با امام و نپذیرفتن بیعت امام حسین (ع) با یزید می توان اشاره کرد.
حتما بخوانید: اعمال ماه صفر
علت نامگذاری سوم محرم به نام حضرت رقیه چیست
روز سوم ماه محرم به یاد سختی ها و مصائب بانوی کوچک یعنی حضرت رقیه (س) نامگذاری شده است، کودکی که سرگذشت غمبارش در کنار حماسه کربلا، دل شیعیان را خون میکند، رقیه س، تنها سه چهار سال از عمر کوتاه خویش را در ناز و نوازش پدر گذارنده بود که در روز عاشورا این دختر آل طه، با یتیمی آشنا می شود، تشنگی، خداحافظی دردناک با پدر، سیلی خوردن از دشمنان، آتش گرفتن خیمهها، فرو رفتن تیغها در پا، فرار از سم اسبان، همه این حوادث از تحمل کودک سه ساله خارج است.
حضرت رقیه (س) بعد از اسارت در شام شبی خواب پدر را می بیند و با گریه و بی تابی پدر خود را می خواهد، یزید که صدای گریه او را شنید دستور داد سر پدرش را برای او ببرند، حضرت رقیه با دیدن این صحنه ناراحتی اش بیشتر می شود و بعد از آن دیگر تاب نمی آورند و مدتی بعد از دنیا می روند. اگرچه حضرت رقیه (س) بعد از وقایع کربلا از دنیا رفت اما به یاد سختی ها و مصائبی که بر این طفل سه ساله گذشت این روز به یاد ایشان نام گذاری شده و شیعیان در این روز به یاد دردانه ابی عبدالله به سوگواری می پردازند.
سخن پایانی:
حضرت رقیه (س) یکی از دختران امام حسین (ع) است که در کربلا حضور داشته اند و بعد از واقعه عاشورا به اسارت برده شدند، حضرت رقیه (س) بعد از تحمل اسارت حضور در خرابه های شام سرانجام در پنجم صفر سال 61 ه. ق از دنیا رفتند، امروزه مقبره ایشان در دمشق و در شمال شرقی مسجد سابق اموی واقع شده است.
مطالب مرتبط:
اعمال شب و روز اربعین و فضیلت آن
اعمال آخرین چهارشنبه ماه صفر برای حاجت
عکس نوشته محرم برای پروفایل تلگرام