قاضی محمد مقیسه (نام مستعار ناصریان) یکی از قضات برجسته و تأثیرگذار جمهوری اسلامی ایران بود که نقش مهمی در رسیدگی به پروندههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی کشور ایفا کرد. با 30 سال تجربه در دستگاه قضائی، او در محاکمه بسیاری از چهرههای سیاسی و مفسدان اقتصادی حاضر بود و به دلیل فعالیتهایش در این عرصه، نامش همیشه در کانون توجه رسانهها و نهادهای بینالمللی قرار داشت. شهادت او در 29 دی 1403 در یک حمله تروریستی، ضایعهای بزرگ برای دستگاه قضائی کشور به شمار میآید. در این مطلب از سلام دنیا، ما به بیوگرافی قاضی محمد تقی مقیسه؛ فرزندان و سوابق کاری ایشان پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
زندگینامه قاضی محمد مقیسه
- نام: محمد
- نام خانوادگی: مقیسه
- نام کامل: محمد مقیسه
- تاریخ تولد: 1335
- تاریخ شهادت: 29 دی 1403
- محل تولد: روستای مقیسه، اطراف سبزوار، خراسان رضوی
- شغل: قاضی، روحانی، رئیس شعبه 53 دیوان عالی کشور
- سن: 68 سال
- وضعیت تاهل: متاهل
- فرزند: چهار پسر چهار دختر
بیوگرافی قاضی محمد مقیسه و زندگی شخصی
محمد مقیسه، متولد سال 1335 در روستای مقیسه از توابع سبزوار در استان خراسان رضوی بود. او یکی از روحانیون و قضات برجسته ایران به شمار میرفت که به دلیل رسیدگی به پروندههای مهم سیاسی، امنیتی و اقتصادی، نامش همواره مورد توجه رسانههای داخلی و خارجی قرار داشت. فعالیت او در دستگاه قضایی از سال 1360 و با آغاز به کار در دادسرای انقلاب اسلامی شروع شد. وی در سالهای ابتدایی انقلاب با نام مستعار "ناصریان" فعالیت میکرد و در پروندههای حساس نقش داشت.
حتما بخوانید: بیوگرافی قاضی علی رازینی
مقیسه طی بیش از سه دهه فعالیت خود، سمتهای متعددی از جمله دادیاری شعبه 3 زندان اوین، نظارت بر زندانهای قزلحصار و گوهردشت، و ریاست دادگاه حجاب و ماهواره تهران را بر عهده داشت. او از سال 1364 به عنوان ناظر زندان قزلحصار منصوب شد و سابقهای طولانی در نظارت و قضاوت در دادگاه انقلاب داشت. در سال 1399، به دیوان عالی کشور منتقل شد و تا زمان شهادتش، ریاست شعبه 53 دیوان عالی کشور را بر عهده داشت. محمد مقیسه به دلیل رسیدگی به پروندههای حساس، همچون محاکمه فعالان سیاسی و اقتصادی و اعضای گروههای معاند، از جمله سازمان مجاهدین خلق، شهرت داشت.
نام او به دلیل صدور احکام قضایی سنگین علیه مجرمان امنیتی و اقتصادی، بارها در رسانهها مطرح شد. او همچنین در فهرست تحریمهای ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کانادا قرار داشت. مقیسه علاوه بر فعالیتهای قضایی، سابقه حضور در جبهههای جنگ ایران و عراق را نیز در کارنامه خود داشت. محمد مقیسه در روز 29 دی 1403، در یک اقدام تروریستی برنامهریزیشده مقابل پارک شهر تهران به شهادت رسید.
همسر قاصی محمد مقیسه
در منابع و اطلاعات موجود، جزئیات خاصی درباره همسر قاضی محمد مقیسه منتشر نشده است.
فرزندان قاضی مقیسه
قاضی محمد مقیسه دارای 8 فرزند است که از این تعداد، 4 دختر و 4 پسر دارد. جزئیات بیشتری درباره فرزندان او در دسترس نیست و اطلاعات عمومی بیشتری در مورد آنها منتشر نشده است.
قاضی مقیسه اهل کجاست
قاضی محمد مقیسه اهل روستای مقیسه در اطراف شهر سبزوار در استان خراسان رضوی است.
حتما بخوانید: زندگینامه شهید سید مرتضی آوینی و همسرش
سوابق کاری قاضی مقیسه
قاضی محمد مقیسه در طول دوران حرفهای خود در سمتهای مختلف قضائی فعالیت کرده است. برخی از مهمترین سوابق کاری او عبارتند از:
- دادسرای انقلاب اسلامی
- دادیار شعبه 3 زندان اوین
- ناظر زندان قزلحصار
- دادیار ناظر و سرپرست زندان گوهردشت
- رئیس شعبه دادگاه حجاب و ماهواره
- رئیس شعبه 53 دیوان عالی کشور
- محاکمه چهرههای سیاسی و اقتصادی
- حضور در مناطق عملیاتی جنگ تحمیلی
- تحریمهای بینالمللی
علت شهادت قاضی مقیسه
قاضی محمد مقیسه در تاریخ 29 دی 1403 در یک حمله تروریستی هدف قرار گرفت و به شهادت رسید. علت این شهادت به نقش برجسته و تأثیرگذار او در رسیدگی به پروندههای حساس و امنیتی کشور برمیگردد. قاضی مقیسه یکی از قضات برجسته دیوان عالی کشور بود که در رسیدگی به پروندههای مربوط به فعالان سیاسی، اعضای سازمان منافقین، مفسدان اقتصادی و حتی اغتشاشگران سال 88 دست داشت. این اقدامات قاطع و سختگیرانه علیه تهدیدات امنیت ملی و گروههای مخالف نظام، موجب شد که دشمنان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی او را هدف قرار دهند. ترور او، که به صورت کاملاً برنامهریزیشده و توسط فردی از داخل دیوان عالی کشور انجام شد، در حقیقت تلاشی برای ضربه زدن به قوه قضائیه و اتهامزنی به عدالت و امنیت ملی بود.
قاضی مقیسه قاضی کدام پرونده ها بودند
قاضی محمد مقیسه در پروندههای مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی حضور داشت و برخی از پروندههای مهم او عبارتند از:
- پرونده فعالان سیاسی و چهرههای رسانهای (قدیانی، تاجزاده و...)
- پرونده اعضای سازمان منافقین
- پرونده سرکردگان فرقه بهایی
- پرونده اغتشاشگران سال 88
- پرونده مفسدان اقتصادی
حتما بخوانید: بیوگرافی فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه
قاضی محمد تقی مقیسه چگونه ترور شدند
قاضی محمد مقیسه در تاریخ 29 دی 1403 در یک حمله تروریستی هدف قرار گرفت و به شهادت رسید. این حادثه در دیوان عالی کشور رخ داد، زمانی که فردی مسلح به نام ضارب، که گفته میشود از نیروهای خدماتی دیوان عالی کشور بوده، با سلاح گرم (کلت) به سمت قاضی مقیسه و حجتالاسلام علی رازینی شلیک کرد. پس از این اقدام تروریستی، ضارب اقدام به خودکشی کرد. این ترور، که به صورت کاملاً برنامهریزیشده انجام شده بود، به علت نقش برجسته قاضی مقیسه در پروندههای حساس سیاسی، امنیتی و اقتصادی کشور صورت گرفت.
عکس قاضی محمد مقیسه
/////////////////////////////////////////////////////////////////
سخن آخر
قاضی محمد مقیسه با شهادتش، الگوی بزرگی از ایستادگی و صداقت در عرصه عدالت را به یادگار گذاشت. ترور او نشانهای از عمق دشمنی بدخواهان نظام با عدالت و امنیت ملی است. با این حال، میراث قضائی و اخلاقی او بهطور قطع مسیر آینده دستگاه قضائی کشور را روشن خواهد کرد و این راه ادامه خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
بیوگرافی نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا
بیوگرافی مورگان اورتگاس معاون نماینده امور خاورمیانه
دیدگاه ها