آبرنگ ها مدیوم هایی هستند که به دلیل شفافیت و روان بودن بسیار شناخته شده می باشند. در این مطلب سلام دنیا، ما به برخی از ویژگی های مشترک در آبرنگ ها و تفاوت آبرنگ و گواش پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
آبرنگ چیست و چه انواعی دارد
آبرنگ ها مدیوم هایی هستند که به دلیل شفافیت و روان بودن بسیار شناخته شده می باشند. سه نوع رنگ آبرنگ - تویوپ ، پالت و مایع - وجود دارد.
ویژگی های مشترک در آبرنگ های و نکات خرید
1. ویژگی های مشترک در آبرنگ ها: کیفیت
مانند تمام رنگها، آبرنگها هم دارای درجه هستند. رنگ های درجه حرفه ای، غلظت رنگدانه بالاتر و درجه ماندگاری بهتری را به شما ارائه می دهد. رنگهای درجه دانشجویی از پرکنندههای بیشتر و رنگدانههای ارزانتری استفاده می کنند. همین امر آنها را مقرون به صرفهتر میکند. ولی این را هم در نظر داشته باشید که از نظر رنگ، شدت و ماندگاری زیاد هم رضایتبخش نیستند.
2. ویژگی های مشترک در آبرنگ ها: ثبات و ماندگاری نور
ثبات و یا ماندگاری به این امر که آیا رنگدانه می تواند در برابر نور و رطوبت بدون محو شدن یا تغییر رنگ از خود مقاومت نشان دهد یا نه، اشاره می کند. این نوع از درجه بندی به عنوان (I) تا (V)، تحت سیستم رتبه بندی انجمن تست و مواد آمریکا (ASTM) شناخته شده است و نیز بر روی برچسب تویوپ رنگ نشان داده می شود.
حتما بخوانید: آموزش کشیدن نقاشی باب اسفنجی به صورت گام به گام
Fugitive یا همان درجه V، نشان می دهد که رنگ خیلی سریع سفید می شود. در اینجا دستورالعمل هایی برای انجام تست ثبات نوری برای شما آورده شده است. بسیار عاقلانه تر است که فقط از رنگدانه هایی با درجه I یا II استفاده کنید. با این کار شما می توانید از محو شدن یا تغییر رنگ جلوگیری کنید.
3. ویژگی های مشترک در آبرنگ ها: شفاف / مات
رنگ های آبرنگ به صورت شفاف، نیمه شفاف، نیمه مات یا مات شناخته می شوند. آبرنگ های نیمه شفاف و نیمه مات را هم نیز می توان شفاف نامید. آبرنگ های شفاف به این معنی هستند که نور می تواند از طریق رنگ به سطح سفید بتابد، به چشم منعکس شود و رنگ هایی را که به نظر می رسد درخشان هستند را به وجود بیاورد.
این سفیدی کاغذ است که از میان رنگ های شفاف می درخشد و به آبرنگ درخشندگی می دهد. بر عکس رنگ شفاف، رنگ مات می باشد که نور را مسدود و از انعکاس آن بر روی کاغذ جلوگیری می کند. این عمل خود باعث می شود که رنگ ها تا حدودی مات تر به نظر برسند. شما می توانید شفاف و یا مات بودن رنگ های خود را با کشیدن یک خط مشکی و با استفاده از رنگ آکریلیک شارپی یا مشکی آزمایش کنید.
شفاف و یا مات بودن یک رنگ بر اساس میزان سیاهی که آن رنگ آنرا پنهان می کند مشخص می شود. اگر هیچ کدام از آن ها را پنهان نکرد پس رنگ شما رنگی شفاف است، ولی اگر قسمت زیادی از خط را پنهان کرد پس رنگ شما مات در نظر گرفته می شود. به خاطر داشته باشید که زیبایی آبرنگ به دلیل شفافیت آن است، پس دستیابی به رنگ مات کامل تنها با رنگ های آبرنگ بسیار دشوار است.
4. ویژگی های مشترک در آبرنگ ها: مخلوط کردن
آب حلالی است که با رنگ آبرنگ (برای رسیدن به سیالیت و غلظت مناسب) صرف نظر از نوع رنگ آبرنگی که استفاده می شود، مخلوط می شود. مقدار آبی که با رنگ مخلوط می کنید تعیین کننده شدت رنگ و همچنین اثر گذار بر شفافیت آن می باشد. رنگ های مختلف را می توان با مخلوط کردن رنگ ها در پالت رنگ ساخت. پس از خشک شدن رنگ، آب آن تبخیر می شود و رنگ آن کمی روشنتر از زمانی که خیس بود خود را نشان می دهد.
5. ویژگی های مشترک در آبرنگ ها: خشک شدن
آبرنگ زمانی که خیس می شود - برخلاف رنگ اکریلیک که دارای چسب پلیمری پلاستیکی می باشد - دوباره فعال می شود. پس با این اوضاف شما می توانید تا زمانی که آبرنگ را به وارنیش آغشته نکرده باشید، از آن در هر زمانی پس از خشک شدن استفاده کنید. این کار باعث ضد آب شدن آن می شود و از آن در برابر عوامل محیطی ای مانند نور، رطوبت و گرد و غبار محافظت می کند.
نکته: آبرنگ مدیومی عالی برای بسیاری از موضوعات و اهداف می باشد. شما می توانید برخی از آبرنگ ها را به تنهایی آزمایش کنید و نیز برخی از خواص و ویژگی های آنها را بیاموزید.
حتما بخوانید: آموزش کشیدن نقاشی اسب به صورت ساده و مرحله به مرحله
تفاوت آبرنگ و گواش
آبرنگ و گواش می توانند مدیوم هایی تقریباً یکسان به نظر برسند. با این حال، وقتی که بیشتر دقت کنید می فهمید که هر دو رنگ دارای ویژگی های فردی ای هستند که تشخیص آنها را برای شما آسان می کند. تفاوت اصلی در بین این دو رنگ این است که گواش مات تر از آبرنگ می باشد. هنگامی که شما از یک لایه آبرنگ استفاده می کنید، کاغذ سفید و هر طرح اولیه زیر آن نمایان می شود، ولی وقتی که از یک لایه گواش استفاده می کنید، کاغذ سفید و هر طرح اولیه زیر آن نمایان نمی شود.
به دلیل شفافیت آبرنگ، نور می تواند از رنگدانه عبور کرده و از کاغذ سفید منعکس شود و کیفیتی نورانی تر را به آن اعطا کند. این عمل دقیقا برعکس و متفاوت با پوشش مات گواش می باشد. با وجود این خواص متفاوت، آبرنگ و گواش در ترکیب تقریباً یکسان می باشند. هر دو رنگ از رنگدانه و چسب محلول در آب تشکیل شده اند که به آن ها اجازه می دهد رنگ حتی پس از خشک شدن هم با اضافه کردن آب تغییر کند.
مات بودن گواش به خاطر رنگدانه یا گچ سفیدی است که به همراه رنگدانه رنگی و بایندر به آن اضافه می شود تا شفافیت آن را کمتر کند. شما می توانید جنبه های تکنیکی هر دوی این مواد را برای یافتن تمایزات معنادار مقایسه کنید. به عنوان مثال، گواش به عنوان یک وسیله انتخابی برای بسیاری از تصویرگران شناخته شده است. از طرفی دیگر، آبرنگ بیشتر توسط انواع دیگر هنرمندان استفاده می شود.
دلیل این امر این است که گواش خیلی سریع خشک می شود و به نقاش اجازه می دهد تا به راحتی بلوک های بزرگ رنگی را برای خود ایجاد و از آن برای به تصویر کشیدن جزئیات کوچک استفاده کند. این ها همه تمام ویژگی هایی هستند که برای تصویرگران بسیار مهم است. از سوی دیگر، آبرنگ چندان قابل کنترل نیست و خب بسیار دیرتر خشک می شود.
به عنوان مثال، در بخشی از ونیز (Venice) کشیده شده توسط بیلی آل بنگستون، که در حال حاضر در انجمن Argyros به نمایش گذاشته شده است، روان بودن و طبیعت سرکش آبرنگ قابل مشاهده است. به طور کلی، آبرنگ و گواش شباهتها و تفاوتهای زیادی در ظاهر و ترکیب دارند که با آگاهی داشتن از آنها این تفاوت ها و شباهت ها به راحتی قابل شناسایی هستند.
مقالات مرتبط:
نقاشان مشهور ایران چه کسانی هستند
تصاویر کودکانه و عکس نقاشی درباره شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)