آموزش حل سریع روبیک مثلث هرمی حجمی (Pyraminx) با 5 تکنیک منحصر بفرد

آموزش حل سریع روبیک مثلث هرمی حجمی (Pyraminx) با 5 تکنیک منحصر بفرد آموزش حل سریع روبیک هرمی (Pyraminx)؛ حل روبيك هرمي حجمی؛ حل سرعتی روبیک مثلث پیرامینکس (هرمی) با 5 مورد منحصر به فرد و حل لایه آخر روبیک هرمی (پیرامینکس) در سلام دنیا بیاموزید.

روبیک هرمی یا پیرامینکس (Pyraminx) یک نوع پازل هرمی مثلثی از مکعب روبیک اصلی است. پیرامینکس از چهار صورت و رنگ تشکیل شده است که هر ضلع آن مثلث های متساوی الاضلاع را تشکیل می دهد. هر قطعه از پازل نیز یک هرم مثلثی کوچک است که می توان آن را در امتداد محور متصل به آن چرخاند تا معما را حل کند. مانند مکعب روبیک اصلی، اگر کاربر از منطق و طراحی پازل آگاه نباشد، نوع پیرامینکس نیز می‌تواند ناامیدکننده باشد. این مقاله سلام دنیا نحوه حل یک پیرامینکس را با استفاده از روش لایه به لایه، که معمولاً به عنوان روش مبتدی شناخته می شود، پوشش می دهد. رویکرد مبتدی شامل حل لایه اول و سپس استفاده از یک الگوریتم برای تکمیل لایه دوم، با تغییرات و سناریوهای متعدد برای هر تقلا است. ما در این مطلب سلام دنیا به روش حل سریع روبیک مثلث هرمی حجمی (Pyraminx) با تکنیک های ساده و با استفاده از روش لایه به لایه پرداختیم. با ما همراه باشید.

قسمت اول: یادگیری شرایط

1. قوانین را بشناسید

سه اصطلاح برای توصیف تکه تکه‌هایی که هر صورت روبیک هرمی یا پیرامینکس را تشکیل می‌دهند استفاده می‌شود:


حتما بخوانید: 40 چیستان سخت و آسان با جواب


  • مراکز: قطعات مرکزی در مرکز هر قطعه محوری قرار دارند. چهار قطعه محوری وجود دارد که در هر طرف سه مرکز به ما می دهد. از آنجایی که پیرامینکس چهار طرف دارد، در مجموع دوازده مرکز داریم. مراکز حرکت نمی کنند، زیرا نمی توانند موقعیت را به نوع دیگری از قطعه تغییر دهند.
  • لبه ها: قطعات لبه در سمت چپ و راست مراکز بالا و بین دو مرکز پایین در هر صورت قرار دارند. در مجموع شش قطعه لبه وجود دارد زیرا هر طرف دارای لبه‌های مشترکی است که دلیل آن قسمت‌های محوری آزادانه متحرک است که می‌تواند موقعیت هر لبه را به سمتی کاملاً متفاوت از پیرامینکس تغییر دهد.
  • ترفندها: قطعات نوک بیشتر نقاط بیرونی هرم مثلثی هستند. این قطعات را می توان به طور مستقل جابجا کرد و در حل پازل چندان مهم نیستند. با این حال، برای دستیابی به راه حل نهایی، این قطعات همچنان باید در موقعیت های صحیح پیچ شوند.

 قوانین را بشناسید.

2. نمادها را یاد بگیرید

برای درک اقدامات و دنباله های انجام شده، باید با نمادهای زیر که برای توصیف چرخش های مختلف پیرامینکس استفاده می شوند آشنا باشید:

  • R: R مخفف قسمت سمت راست صورت پیرامینکس است که به آن نگاه می کنید. هنگامی که از این نماد استفاده می شود، سمت راست باید در جهت عقربه های ساعت چرخانده شود.
  • R’: باز هم برای قسمت سمت راست، فقط این بار باید در خلاف جهت عقربه های ساعت چرخانده شود.
  • L: L مخفف قسمت چپ صورت پیرامینکس در مقابل شما است. هنگامی که از این نماد استفاده می شود، قسمت سمت چپ باید در جهت عقربه های ساعت چرخانده شود.
  • L’: L’ نشان دهنده چرخش قسمت چپ در خلاف جهت عقربه های ساعت است.
  • U: U مخفف قسمت بالایی یا بالای پیرامینکس است که باید در جهت عقربه های ساعت چرخانده شود
  • U’:U’ نشان دهنده چرخش قسمت بالایی پیرامینکس در خلاف جهت عقربه های ساعت است.

 نمادها را یاد بگیرید.

قسمت دوم: حل لایه اول

1. یک رنگ انتخاب کنید

به عنوان یک مبتدی، برای شروع با رنگ زرد رنگ رایج ترین است و بسیار توصیه می شود. اگرچه می‌توانید پیرامینکس را با شروع با هر رنگی حل کنید، اما رنگ زرد بسیار توصیه می‌شود زیرا شبیه رنگ سفید مکعب روبیک است. همچنین کمتر گیج کننده خواهد بود زیرا این راهنما از رنگ زرد برای شروع حل استفاده می کند.

یک رنگ انتخاب کنید.

2. مراکز را تراز کنید

با شروع با پیرامینکس درهم، باید سه مرکز خود را تا زمانی که همه با رنگ ها مطابقت داشته باشند، تراز کنیم.


حتما بخوانید: بازی هوش جالب و گمراه کننده


  • هر طرفی را پیدا کنید که مرکز بالایی آن زرد است.
  • اقدامات زیر را انجام دهید: R, R, R, و L, L, L.
  • توجه: اگر می توانید دو مرکز زرد دیگر را در کمتر از سه دور بدست آورید، سپس به مرحله بعد ادامه دهید.
  • اگر سه چرخش را برای هر دو قطعه راست و چپ انجام داده‌اید، اما به مراکز منطبق نرسیده‌اید، قطعه بالایی را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت (U') بچرخانید و اقدامات را تکرار کنید.
  • اگر مراکز در تلاش دوم با هم مطابقت نداشتند یک بار دیگر U’ را اجرا کنید. شما تضمین می‌کنید که در سومین تلاش، مرکز زرد را در یک راستا قرار دهید، زیرا چرخاندن قطعه بالایی پس از این، شما را به سمت اصلی که با آن شروع کرده‌اید، برمی‌گرداند.

مراکز را تراز کنید.

3. نوک هرم را تراز کنید

این یک مرحله نسبتا ساده است. سه نوک را به هر جهت در صورت زرد بپیچانید تا زمانی که با مرکز زرد مطابقت داشته باشند. یک نوک دیگر، به سمت پشت پیرامینکس، دور از سمت زرد وجود دارد. این نوک رنگ زرد نخواهد داشت زیرا ما قبلاً قطعات نوک زرد خود را حل کرده ایم. آخرین رنگ های نوک را با سایر مراکز رنگی اطراف آن مطابقت دهید.

نوک هرم را تراز کنید.

4. لبه ها را حل کنید

در این مرحله، مرکز و نوک شما باید همه زرد باشد. تنها چیزی که حالا باید حل شود، تکه های لبه رنگ زرد است.


حتما بخوانید: چگونه در بازی دوز یا تیک تاک تو (tic tac toe) همیشه برنده شویم


  • کل پیرامینکس را بچرخانید تا رنگ زرد در سمت پایین باشد، حالا پایه پیرامینکس.
  • به سه طرف رنگی مختلف پیرامینکس نگاه کنید و قطعات لبه زرد حل نشده را پیدا کنید.
  • حالا، رنگ دیگر را در همان لبه رنگ زرد ببینید. بسته به رنگ دیگر، بررسی کنید که آیا مرکز زیر آن هم رنگ است یا خیر. اگر اینطور نیست، قطعه بالایی را در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا با رنگ منطبق یکسان شود.
    پیرامینکس را بچرخانید تا رو به سمتی باشید که رنگ دیگر با مرکز پایین رنگی آن مطابقت دارد. تکه لبه زرد یا در سمت چپ یا راست از سمت جلو قرار خواهد گرفت.
  • اگر در سمت چپ باشد: R, U’, R’
  • اگر در سمت راست باشد: L’، U، L
  • این مراحل را تکرار کنید تا تکه های لبه باقی مانده را حل کنید. اگر به درستی انجام شود، لایه اول به طور کامل حل می شود. صورت زرد را کامل خواهید داشت (که در پایین بود) و لایه پایینی سه وجه دیگر تماماً آبی، قرمز و سبز برای هر طرف خواهد بود.
  • مورد خاص: هنگام حل لبه ها، ممکن است با یک قطعه زرد حل نشده در لایه زیرین سه وجه دیگر مواجه شوید. اگر این اتفاق افتاد، ابتدا تمام قطعات لبه را در لایه بالایی تکمیل کنید. هنگامی که این کار را انجام دادید، و قطعه لبه هنوز در لایه پایینی است، باید آن را از آن موقعیت خارج کنیم تا در لایه بالایی قرار گیرد. شما می توانید این کار را با انجام یکی از حرکات ذکر شده در بالا انجام دهید. هنگامی که قطعه لبه زرد جابجا شد، مراحل عادی را برای تکمیل لایه اول دنبال کنید.

لبه ها را حل کنید.

قسمت سوم: حل آخرین لایه


حتما بخوانید: قوانین و ترفند برنده شدن برج هیجان (jenga)


پنج مورد منحصر به فرد را بیاموزید

پس از حل موفقیت آمیز لایه اول، پیرامینکس را در همان موقعیتی که در مرحله 6 قرار داشت، نگه دارید و سمت زرد همچنان در پایین باشد. بالا را در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا رنگ مرکزی بالا با دو رنگ مرکزی پایین مطابقت داشته باشد، اگر مرکزها از قبل تراز نشده باشند. این عمل مهم است زیرا به شما این امکان را می دهد که ببینید کدام الگوریتم باید انجام شود تا آخرین لایه پیرامینکس را به پایان برسانید.

  • حالت اول: دو تکه لبه برای این مورد باقی می ماند. با نگاه کردن به قطعات حل نشده از طرف های مختلف، بلافاصله متوجه خواهید شد که دو رنگ در هر دو لبه فقط باید با یکدیگر تعویض شوند تا پازل کامل شود.
  • برای انجام این کار، طرفی را پیدا کنید که دو رنگ لبه با بقیه صورت مطابقت ندارد (دو طرف دیگر فقط یک رنگ دارند که با بقیه رنگ‌های روی آن چهره خاص مطابقت ندارد)
    الگوریتم زیر را انجام دهید: R’, L, R, L’, U, L’, U’, L
  • حالت دوم: برای این مورد، شما سه قطعه لبه خواهید داشت که باید حل شوند. با نگاه کردن به سه چهره از زوایای مختلف، متوجه خواهید شد که بر خلاف مورد اول، رنگ ها را نمی توان در هر لبه عوض کرد زیرا معما را حل نمی کند. در عوض، قطعه بالایی را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید، و خواهید دید که تمام لبه‌ها حل شده‌اند و در موقعیت‌های صحیح خود قرار دارند و با مرکز پایین رنگ‌های مربوطه مطابقت دارند. تنها قطعاتی که باید تعمیر شوند، مراکز بالایی برای تکمیل پازل هستند.
  • برای حل پیرامینکس در این سناریو، قطعه بالایی را به حالت اولیه خود (U') برگردانید. هر رنگی را برای شروع الگوریتم انتخاب کنید (به جز رنگ زرد. این باید در پایین باقی بماند تا مطمئن شوید الگوریتم معما را با موفقیت حل می کند).
  • الگوریتم زیر را انجام دهید: R’, U’, R, U’, R’, U’, R
  • حالت سوم: این سناریو مشابه حالت دوم است. شما همچنان سه قطعه لبه خواهید داشت که نمی توان آنها را برای حل پازل تعویض کرد. متوجه خواهید شد که چرخش قطعه بالایی در خلاف جهت عقربه های ساعت (U') لبه ها را با رنگ های مربوطه مطابقت می دهد. مانند مورد دو، مراکز برتر باید حل شوند.
  • برای حل آن در این سناریو، قطعه بالایی را با چرخش در جهت عقربه‌های ساعت (U) به حالت اولیه خود بچرخانید. مجدداً، برای شروع الگوریتم، هر رنگی را انتخاب کنید، به جز رنگ زرد، که به عنوان رنگ پایین باقی می ماند.
  • الگوریتم زیر را انجام دهید: R’, U, R, U, R’, U, R
  • حالت چهارم: دو مورد زیر کمی پیچیده تر هستند زیرا رنگ خاص برای حل لایه دوم بسیار مهم است. بنابراین، پس از حل لایه اول، مطمئن شوید که هر رنگ مرکز بالا با دو رنگ مرکزی پایین مطابقت دارد تا مشخص شود که آیا سناریوی چهارم اعمال می شود یا خیر. در این مرحله، خواهید دید که سه لبه حل نشده وجود دارد. بالا را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید، و متوجه خواهید شد که فقط یک لبه حل می شود، در حالی که دو لبه دیگر باید با یکدیگر چرخانده شوند.
  • برای حل معما، لبه خاصی را که پس از چرخاندن قسمت بالایی در جهت عقربه های ساعت حل می شود، پیدا کنید. این قطعه لبه را به عنوان قطعه محوری سمت راست رنگ خاصی که به آن نگاه می کنید نگه دارید. این چهره ای است که برای اجرای الگوریتم استفاده می کنید. توجه: این بخش ضروری است، زیرا عدم انتخاب صورت صحیح، پیرامینکس را با الگوریتم ارائه شده حل نمی کند.
  • هنگامی که صورت صحیح را به دست آوردید، بالا را به حالت اولیه برگردانید (U')
  • الگوریتم زیر را انجام دهید: L, U, R, U’, R’, L’
  • حالت پنجم: مشابه سناریوی قبلی، متوجه خواهید شد که سه قطعه لبه پس از حل لایه اول باید حل شوند. (مطمئن شوید که مراکز شما در یک راستا قرار دارند). قسمت بالایی را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید، و متوجه خواهید شد که تنها یک لبه حل می‌شود، در حالی که دو لبه دیگر باید با یکدیگر چرخانده شوند.
  • آن لبه خاصی را که پس از چرخاندن قسمت بالا در خلاف جهت عقربه های ساعت حل می شود، پیدا کنید. این قطعه لبه را به عنوان قطعه محوری سمت چپ رنگ خاصی که به آن نگاه می کنید نگه دارید
  • هنگامی که صورت صحیح را به دست آوردید، بالا را به حالت اولیه خود برگردانید (U)
  • الگوریتم زیر را انجام دهید: R’, U’, L’, U, L, R

پنج مورد منحصر به فرد را بیاموزید.

سخن پایانی:

روبیک هرمی، نوعی پازل سه بعدی است که از هشت تکه پایه‌ای به شکل مثلث ساخته شده است و به شکل هرم دیده می‌شود، که برای سرگرمی و بهره بروری هوش بسیار مناسب است. در این مطلب روش های حل سریع روبیک هرمی را به شما عزیزان آموزش دادیم.


مطالب مرتبط:

تقویت حافظه و بالا بردن تمرکز کودکان با 12 تکنیک و بازی ساده

آموزش بازی تخته نرد برای مبتدیان به زبان ساده

آموزش روش بازی جنگا



از
1
رای