شاید شما هم از جمله افرادی باشید که با شنیدن کوچک ترین صدایی، تمرکزتان به هم خورده و قادر به ادامه درس تان نیستید. این مساله به خصوص برای افرادی که امتحان های سخت در فواصل زمانی محدود دارند، مثل افراد کنکوری و افرادی که امتحان آیلتس و تافل دارند، مشکل ساز می شود. برای حل این مشکل روش های زیادی وجود دارد و یکی از این روش ها، گوش گیر مطالعه است. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص گوش گیر مطالعه صحبت کرده و مشکل تمرکز در نواحی شلوغ را برطرف کنیم.
گوش گیر مطالعه چیست؟
وسیله ای از جنس سیلیکونی یا لاستیکی و یا پلاستیکی است که در داخل کانال گوش و مجرای خارجی گوش قرار می گیرد. این وسیله می تواند مانع از رسیدن صداها به گوش شود. بررسی ها نشان می دهد که این وسیله می تواند صدا را به طور متوسط 15 تا 30 دسی بل کاهش دهد.
انواع مختلف گوش گیر
گوش گیرها انواع مختلفی دارند که در ادامه هر کدام را توضیح می دهیم:
- گوش گیرهای شبیه به هدفون: این گوش گیرها شبیه به هدفون بوده و گوش را به طور کامل از بیرون می پوشانند. این گوش گیرها می توانند صدا را به طور متوسط 15 تا 30 دسی بل کاهش می دهند و استفاده از آنها کم خطر است، زیرا در روی گوش قرار گرفته و تماس و تداخلی با گوش ایجاد نمی کنند.
حتما بخوانید: چگونه هدفون خراب را بدون لحیم کاری در خانه تعمیر کنید؟
- محافظ شنوایی الکتریکی: هنگامی که صدا بیش از حد بلند باشد و برای سلامت شنوایی انسان مضر تشخیص داده شود، این گوش گیر به طور موقت صدا را قطع کرده و پس از برطرف شدن صدای بلند، مجددا صدا را برقرار می کند. گاهی اوقات نیز این صدای خطرزا می تواند سطح ایمنی را کاهش دهد. این وسیله معمولا در مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرد که به طور ناگهانی صدای محیط بالا می رود و می تواند از 19 تا 31 دسی بل شدت صدا را کاهش دهد.
- گوش گیرهای پلیمری: این گوش گیرها از ماده ای به نام TPE تهیه می شوند که مقاومت فیزیکی و حرارتی بالایی دارند. این نوع گوش گیر در برابر نیروهای خارجی بسیار مقاوم است و به راحتی خورد یا تکه تکه نمی شود. همچنین خاصیت کشسانی داشته و با اندکی فشار به راحتی جمع شده و وارد گوش می شود. این گوش گیرها اصلا گوش کاربر را اذیت نمی کنند.
- گوش گیر اسفنجی: این گوش گیرها از اسفنج های بهداشتی تهیه می شوند و بسیار نرم و فشرده بوده و برعکس ایرپلاگ های پلیمری سطحی صاف و یکنواخت دارند. شکل آنها معمولا مخروطی است، اما به شکل استوانه نیز تهیه می شوند. این محصول ضد آب نیست و قابل شست و شو نیز نمی باشد. این گوش گیر می تواند تا حدود 33 دسی بل از صداهای اطراف را کاهش دهد که در بین گوش گیرها یک نوع رکورد محسوب می شود.
معایب استفاده از گوش گیر چیست؟
گوش گیرها معایبی نیز دارند که در خصوص آنها توضیح می دهیم.
- اولین مشکل گوش گیرها این است که اگر در داخل گوش قرار بگیرند، آلودگی های آنها به محیط داخلی گوش انتقال پیدا می کند.
- در صورتی که پارگی پرده صماخ گوش رخ داده باشد و یا شخص زخم یا التهابی در کانال گوش خود داشته باشد، نمی تواند از گوش گیر استفاده کند.
- اگر شخصی به عفونت گوش دچار باشد و یا گوشش ترشح داشته باشد، نمی تواند به راحتی از گوش بند استفاده کند.
- استفاده از گوش گیرها در هوای گرم دشوار است. در هوای گرم استفاده از گوش گیرها باعث تعریق می شود. اما در فصل سرد استفاده از آنها باعث گرم شدن گوش ها می شود.
چگونه می توان در محیط های شلوغ درس خواند؟
همانطور که در بالای این متن توضیح داده شد، می توانید از گوش گیر برای مطالعه استفاده کنید که صداها را کاهش داده و میزان تمرکزتان را افزایش می دهد. اما روش های دیگری به غیر از گوش گیر نیز برای کاهش صداهای زیاد وجود دارد:
- بلند بلند درس بخوانید: برای اینکه بتوانید در محیط تمرکز کرده و به صداهای بلند اطراف خود توجهی نکنید، شروع به بلند بلند تکرار کردن مطالب کنید. این کار می تواند تمرکزتان را به میزان زیادی افزایش دهد.
- در مکان های شلوغ، درس های آسان تر را بخوانید: همیشه برای درس خواندن در مکان های شلوغ موضوعات درسی را انتخاب کنید که ساده تر هستند و برای درک و به خاطر سپردن آنها نیاز به تمرکز زیادی ندارید.
- یادداشت کنید: در هنگام مطالعه حتما قلم و کاغذ در دست داشته باشید و مطالب و نکات مهم درسی را یادداشت کنید. این کار می تواند تمرکز و قدرت یادگیری تان را افزایش دهد. هنگامی که دست به قلم می شوید و مطلب را یادداشت می کنید و یا مساله ای ریاضی را حل می کنید، تسلط تان بر روی آن مطلب درسی افزایش پیدا کرده و حواس پرتی تان کاهش پیدا می کند.
حتما بخوانید: 10 گیاه طبیعی برای تقویت حافظه، تمرکز
- به موسیقی بی کلام گوش دهید: مطالعات نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی بی کلام می تواند باعث آرامش شده و تمرکز شخص را افزایش دهد. گوش دادن به موسیقی بی کلام ملایم می تواند حواس تان را از صداهای اطراف پرت کند و شما را بر روی مطالعه تان متمرکز کند.
- از فیلم های آموزشی استفاده کنید: اگر درسی که مطالعه می کنید دارای فیلم یا صدای کمک آموزشی است، در هنگام شلوغی و وجود صدا در اطراف تان از این فیلم های کمک آموزشی استفاده کرده تا حواس تان به درس متمرکز شده و به صداهای اطراف توجهی نکنید.
نتیجه گیری
مطالعه در یک مکان شلوغ می تواند کار بسیار دشواری به خصوص برای افرادی با تمرکز کم باشد. استفاده از گوش گیر می تواند مشکل صداهای اطراف را برطرف کرده و تمرکز شخص را در هنگام مطالعه افزایش دهد. به خاطر داشته باشید که همه اشخاص نمی توانند از گوش گیر استفاده کنند. مثلا اشخاصی که گوش شان دچار عفونت شده یا در ناحیه گوش دچار زخم هستند، نباید از گوش گیر استفاده کنند. روش های دیگری مثل گوش دادن به موسیقی بی کلام یا بلند بلند درس خواندن برای کاهش صداهای اطراف وجود دارد که اشخاص می توانند این روش ها را امتحان کرده و تمرکز خود را افزایش دهند.
مطالب مرتبط:
درمان خانگی عفونت گوش با سیر + عوارض گذاشتن سیر در گوش
تقویت حافظه و بالا بردن تمرکز کودکان با 12 تکنیک و بازی ساده