هفته سی و دوم بارداری ماه چندم؛ مراقبت، سونوگرافی و تغذیه هفته 32

هفته سی و دوم بارداری ماه چندم؛ مراقبت، سونوگرافی و تغذیه هفته 32 هفته سی و دوم بارداری یعنی چند ماهگی، علائم، شکم، سونوگرافی و وزن جنین در هفته سی و دوم، بارداری دوقلویی، مراقبت و تغذیه هفته 32 بارداری چی بخوریم و چی نخوریم در سلام دنیا بخوانید.

شما و کودک به طرق مختلف آماده شده اید. احتمالا کارهایی برای روزهای آخر بارداری دارید هم چون تماس با شرکت بیمه و نصب صندلی کودک در ماشین. احتمالا در این هفته سر کودک پایین است و آماده تولد است. اما نگران نباشید: هنوز وقت برای آمادگی روحی برای پذیرش کودک دارید.

با ورود به هفته سی و دوم بزرگ شدن شکم مانع از انجام فعالیت ها می شود و حتی ممکن است نشستن و برخاستن نیز برایتان مادر سخت تر شود. اگرچه جنین بزرگ تر شده و اندام های او به اندازه کافی رشد کردند اما بازهم او فضای کافی برای حرکات دست و پای خود دارد. برای آشنایی بیشتر با هفته سی و دوم بارداری،تغذیه و مراقبت های این هفته تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه باشید.

هفته سی و دوم بارداری چند ماهگی است

هفته سی و دوم بارداری شما در ماه هشتم و در سه ماهه سوم بارداری قرار دارید.

هفته سی و دوم بارداری و وزن جنین

تا پایان هفته 32 بارداری در صورتی که روند طبیعی رشد او ادامه پیدا کند، جنین وزنی بین 2285-1621 گرم (1.8کیلوگرم تا 2 کیلوگرم) دارد و قد  او 42/4 سانتی متر خواهد بود.


حتما بخوانید: علت پایین بودن شکم و جنین در بارداری چیست


اندازه جنین در هفته سی و دوم بارداری

کودک در هفته 32 بارداری اندازه کدو است با وزن 1.700 کیلوگرم و طول 42 سانتی متر.

اندازه جنین در هفته سی و دوم بارداری

هفته سی و دوم بارداری ماه چندم بارداری است؟

هفته 32 بارداری معادل 7 ماه بارداری است. به ماه  هشتم خوش آمدید.

بهترین وزن جنین در هفته 32

در هفته سی و دوم بهترین و حداکثر وزن برای جنین 2285 گرم است.و میانگین وزن او 1953 است.

هفته سی و دوم بارداری دوقلویی

بارداریی دو قلویی به علت وجود نیازهایی دو انسان مانند کیسه آمنیوتیک و جفت و ...اصلا راحت نیست. مادرانی که دقلو باردار هستند از ماه ششم ناراحتی ها را تجربه می کنند که این اتفاق در بارداری تک قلو حدود ماه هشتم و نهم آغاز می شود. در هفته سی و دوم بارداری زمانی که جنین های دوقلو شروع به حرکت کردن در رحم می کنند ممکن است این جابه جایی آنها باعث فشار به معده و ریه شود که مطمئنا این فشار تنفس را برای مادر سخت‌تر خواهد کرد.

علائم هفته 32 بارداری

در این هفته ضربان قلب و انقباضات بیشتر می شود و اما به دلیل هیجان تولد نوزاد این علائم شما را تنبل نمی کنند.

1. انقباضات برکستون هیکس

این انقباضات بیشتر و شدید تر شده اند که ممکن است با گرفتگی عضلانی هفته 32 بارداری اشتباه گرفته شوند. انقباضات برکستون هیکس و انقباضات زایمانی یک تفاوت عمده دارند که انقباضات برکستون هیکس ادامه دار نبوده اما انقباضات زایمانی ادامه دار هستند. زنان دوقلو باردار در معرض خطر زایمان زودرس بوده پس اگر انقباضات تمام نشدند با دکتر تماس بگیرید.

2. تیرگی نوک پستان

ناگهان نوک پستان تیره می شود. دلیل آن مشخص نیست اما یک نظریه بیان می کند که تیرگی به این دلیل است که کودک بهتر بتواند سینه را ببیند.

3. نفس تنگی

نگران کودک نباشید زیرا کودک به راحتی نفس می کشد. پس سعی کنید به خود فشار وارد نکنید.

4. سوزش سر دل و معده

برای رفع آن از آنتی اسیدها استفاده کنید. آنتی اسیدها برای بیشتر مادران در دوران بارداری امن هستند.


حتما بخوانید: درمان خانگی سوزش سر دل و رفلاکس معده در بارداری


سوزش سردل از علائم هفته 32 بارداری

5. ترشح سینه

سینه ها بزرگتر شده و کلستروم تولید می کنند- مایع زرد رنگ غلیظ که غذای کودک در اولین روزهای تولد است.

6. ترشح واژن

ترشح واژن راهی برای آماده کردن بدن برای زایمان و جلوگیری از عفونت واژن است. موکوس پلاگ- ماده غلیظ و چسبنده که چند روز یا چند ساعت قبل از زایمان دهانه رحم را می پوشاند. ترشحات ممکن است آبکی باشند که نشانه پاره شدن کیسه آب است که باید با ماما تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید.

شکم در هفته 32 بارداری 

اندازه شکم در هفته سی و دوم بارداری بین 30 تا 34 سانتی متر است؛ از بالای رحم تا استخوان شرمگاهی. گاهی اوقات نزدیک به هفته 34 کودک پایین آمده و به نزدیک دنده ها یا لگن می رسد که تا زمان زایمان در حالت سر پایین در این ناحیه قرار می گیرد. در این حالت احساس سبکی می کنید. اما بعضی از بچه ها تا زمان زایمان پایین نمی آیند.

اگر دوقلو باردار باشید افزایش وزن کمتری نسبت به دیگر زنان باردار داشته اید. و احتمالا زایمان شما نزدیکتر است زیرا مدت زمان بارداری زنان دوقلو باردار 37 هفته است.

سونوگرافی هفته 32 بارداری

سر کودک پایین آمده است. از این زمان ماما ماهی 2 بار شما را معاینه خواهد کرد. اگر عارضه بارداری نداشته و یا پزشک لازم نداند نیازی به سونوگرافی در این هفته نخواهید داشت. به عنوان مثال زنان دوقلو باردار از هفته 30 نیاز به معاینه بیشتری دارند.

سونوگرافی هفته  32 بارداری

هفته سی و دوم بارداری چی بخوریم

اهمیت تغذیه مادر در دوران بارداری بخصوص در ماهای آخر از اهمیت زیادی بر خوردار است. به همین دلیل در هفته سی و دوم هم مادر باید تنوع و تعادل در رژیم غذایی خود رعایت کند برای این منظور بهتر است گروه نان و غلات، میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و تخم‌مرغ و حبوبات را میزان کافی مصرف کنید.

هفته سی و دوم بارداری چی نخوریم

  • از مصرف چای، نوشابه، قهوه یا پنیر نرم خودداری کنید.
  • نوشیدن الکل و سیگار کشیدن را ترک نمایید.
  • از مصرف مواد غذایی سرب دار اجتناب کنید.
  • از مصرف گوشت،ماهی و تخم مرغ نیم پخته و خام خودداری کنید.
  • مصرف فست فود،غذاهای تند و چرب را کنار بگذارید.

مراقبت های هفته سی و دوم بارداری

  • به دلیل بزرگ شدن شکم بهتر است موقع حمام رفتن دقت زیادی داشته باشید و تا حد امکان یکی از اعضای خانواده همراه شما باشد.
  • در هفته سی و دوم  آهسته تر قدم بردارید و راه بروید. از پله ها آرام بالا بروید. این کار به تسکین درد کمر کمک می کند.
  • خودتان را خیلی خسته نکنید هر زمان که نیاز به استراحت داشتید از کار کردن دست بکشید.
  • در هفته سی و دوم باید بصورت مداوم فشار خون و قند و وضعیت عمومی بدنتان را بررسی کنید تا از بروز بیماری پره اکلاسمی و دیابت بارداری جلوگیری کنید.

حتما بخوانید: درمان دیابت بارداری در طب سنتی


  • زمانی که می خواهید از تخت خواب خارج شوید مواظب کمر خود باشید. ابتدا به پهلو بشینید و بعد با کمک دست ها از جای خود بلند شوید.
  • سعی کنید میزان مصرف غذاهای سنگین و پر حجم را به حداقل برسانید.

مراقبت های هفته سی و دوم بارداری

فهرست فعالیت های هفته سی و دوم بارداری

1. زمان بندی معاینه هفته 34

2. تماس با شرکت بیمه

3. نصب صندلی کودک در ماشین

کلام آخر:

با ورود به هفته سی و دوم بارداری شکم بزرگتر شده و انجام برخی فعالیت ها و حتی بلند شدن و نشستن برای مادر دشوار می شود بنابراین بهتر ایت در این هفته برای بلند شدن از رختخواب، نشستن و راه رفتن دقت بیشتری داشته باشید. علاوه براین برای تامین مواد مغذی مورد نیاز جنین از تغذیه خود هم غافل نشوید. وزن جنین در هفته سی و دوم بارداری، 1.700 کیلوگرم است. هفته 32 بارداری معادل 7 ماه بارداری است. از علائم هفته 32 بارداری: انقباضات برکستون هیکس و نفس تنگی می باشد.


مقالات مرتبط:

همه چیز درباره هفته سی و سوم بارداری

همه چیز درباره هفته سی و چهارم بارداری



از
5
رای