با رسیدن به هفته سی و چهارم بارداری مراحل بارداری به سراشیبی رسیده است، در این مطلب از سلام دنیا درباره هفته سی و چهارم بارداری دوقلویی، حرکات جنین در هفته 34 بارداری، تغییرات بدن ، عوارض شایع هفته سی و چهارم بارداری، در هفته سی و چهارم بارداری چی بخوریم و چی نخوریم، خود مراقبتی هفته سی و چهارم بارداری، علائم مراجعه به پزشک در هفته سی و چهارم بارداری صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کودک صدای شما را شنیده و به سخنان شما گوش می دهد. کودک هم چنین از آواز خواندن شما لذت می برد پس برای او آواز بخوانید. به گفته برخی کارشناسان کودک پس از تولد آهنگی که مادر در دوران بارداری خوانده را تشخیص داده و با آن آرام می شود.
اندازه جنین در هفته سی و چهارم بارداری
کودک در هفته 34 بارداری به اندازه کدو گردویی است با طول 45 سانتی متر و وزن 2.130 کیلوگرم
هفته سی و چهارم ماه چندم بارداری است؟
هفته 34 بارداری معادل 7 ماه و 2 هفته بارداری است. فقط 6 هفته تا زایمان مانده است.
هفته سی و چهارم بارداری دوقلویی
در بارداری دوقلویی امکان زایمان زودرس تا 50 درصد بالا می رود، در صورت نرمال در بین 37 تا 42 هفته احتمال زایمان وجود دارد، در این هفته ها مراقب وزن خود باشید زیرا امکان دارد تا 15 کیلو وزن شما بالا برود.
حرکات جنین در هفته 34 بارداری
در هفته سی و چهارم بارداری احتمال بروز انقباضات براکستون-هیکس بالا می رود و جنین حرکات بیشتری انجام می دهد و اینکه شما حرکاتش را از روی بدن خود متوجه می شوید به خاطر فصای کمی است که جنین شما برای حرکت کردن دارد و گاها به دنده های شما فشار می آورد و این حس جالبی به شما نمی دهد.
حتما بخوانید: تنگی نفس و درد دنده در دوران بارداری
این حالت اکثرا در هنگام شب دست می دهد درست زمانی که شما به استراحت می پردازید کودک شما حرکات بیشتری از خود نشان می دهد .
تغییرات بدن در هفته سی و چهارم بارداری
در هفته سی و چهارم بارداری حجم مایع آمنیوتیک کمتر می شود و جنین شما به وزن و اندازه اش اضافه می شود و همین باعث می شود که جنین فضای کمتری برای حرکت داشته باشد، زمانی که این مایع زمان کمبود الیگوهیدرآمنیوس نامیده می شود و زمانی که زیاد شود پلی هیدرآمنیوس نامیده می شود که شرایط مناسبی برای مادر نخواهد بود و احتمال زایمان زودرس وجود دارد.
علائم هفته سی و چهارم بارداری
این علائم خاص هفته 34 بارداری بوده و به قرار زیر است:
1. تاری دید به دلیل هورمون ها
تاری دید به دلیل هورمون ها، افزایش مایع بدن و کم خوابی می باشد. گاهی اوقات تاری دید عادی است اما اگر تاری دید همراه با ورم, سردرد و افزایش سریع وزن باشد ممکن است نشانه پره اکلامپسی باشد و باید با ماما صحبت کنید.
2. خستگی
خستگی به دلیل افزایش وزن, چه دوقلو باردار باشید و چه یک قلو.
3. یبوست
با پیاده روی, خوردن غذاهای غنی از فیبر, و نوشیدن آب کافی به کاهش یبوست کمک کنید.
4. هموروئید
به دلیل یبوست و فشار کودک بر مقعد، دچار هموروئید یا بواسیر می شوید. برای کاهش هموروئید باید یبوست را درمان کرده و حالت نشستن و بلند شدن خود را تغییر دهید.
حتما بخوانید: روش های سریع درمان هموروئید بعد از زایمان
5. ورم پا و زانو
نشسته و پای خود را دراز کنید تا ورم کمتر شود.
6. فشار شکمی
با نزدیک شدن به روز زایمان و پایین آمدن کودک, ممکن است فشار بر لگن و میزان ادرار کردن بیشتر شود.
7. انقباضات برکستون هیکس
این انقباضات در هفته 34 بارداری طبیعی است. بدن شما برای زایمان آماده می شود. اما در هفته 34 درد لگنی ممکن است نشانه یک مشکل باشد. انقباضات مکرر که بعد از یک ساعت خوب نشده باشد, خونریزی واژن, و درد پایین کمر همگی نشانه های زایمان زودرس هستند. در صورت بروز هر کدام از این علائم با ماما تماس بگیرید.
حتما بخوانید: علائم زایمان زودرس و راه جلوگیری از آن
شکم در هفته سی و چهارم بارداری
شکم پایین آمده زیرا کودک پایین آمده و وارد لگن شده است. تنفس راحت تر شده زیرا ریه ها فضای بیشتری دارند. البته بعضی از کودکان تا روز زایمان پایین نمی آیند. با پایین آمدن کودک فشار بر مثانه و ادرار بیشتر می شود.
شکم در هفته 34 بارداری حدود 81 تا 91 سانتی متر است؛ از بالای رحم تا استخوان شرمگاهی. اگر این اندازه کمی بیشتر یا کمتر باشد به این معنی است که کودک کمی بزرگتر یا کوچکتر از میزان متوسط بوده و یا در پهلوهاست و یا میزان مایع آمنیوتیک غیر عادی است. در چنین مواردی دکتر سونوگرافی انجام داده تا به دلیل این مشکل پی ببرد.
یک واقعیت، بین هفته 34 تا 36 میزان مایع امنیوتیک بالاست و فکر می کنید که شکمتان بعد از این مرحله بزرگتر نمی شود. دلیل این است که مایع کاهش یافته و کودک به رشد خود ادامه داده و فضای بیشتری برای حرکت دارد. کودک راحت تر است و حرکت ها در این مرحله کمی متفاوت هستند.
چک کردن کودک با شمارش تعداد لگدها. تایمر را تنظیم کرده و مدت زمان 10 لگد را مشخص کنید که ممکن است حدود یک ساعت یا کمتر باشد. روزهای دیگر نیز همین کار را انجام داده و بررسی کنید که مدت زمان لگد زدن یکسان باشد. در صورت هر گونه تغییر به دکتر اطلاع دهید. اگر دوقلو باردار باشید دل نگرانی بیشتری دارید. دل نگرانی به دلیل تولد نوزاد است. برای زنان دوقلو باردار, بارداری حدود 35 تا 37 هفته طول می کشد.
سونوگرافی هفته سی و چهارم بارداری
از این زمان به بعد هر دو هفته یکبار باید به ماما مراجعه کنید. و حتی در صورت تشخیص پزشک ممکن است نیاز به پروفایل بیوفیزیکی داشته باشید که ترکیبی است از سونوگرافی هفته 34 بارداری و تست بدون استرس که میزان ضربان قلب کودک را در یک بازه زمانی بررسی می کند. این دو تست نشان می دهند که کودک رشد خوبی داشته و در شرایط استرس نیست.
از هفته 36 به بعد باید ماما هر هفته شما را ویزیت کند. تست استرپ گروه B در هفته 36 انجام می شود که در 10 تا 30 درصد از خانم های باردار تست باکتری مثبت بوده که اگر هنگام زایمان به کودک منتقل شود مضر خواهد بود. در این صورت باید هنگام زایمان آنتی بیوتیک مصرف کنید.
عوارض شایع هفته سی و چهارم بارداری
سرگیجه:
هفته سی و چهارم بارداری امکان بروز سرکیجه بسیار شایع می شود و علت ان به خاطر وجود نوسانات در سطح فشار خون می باشد، با پایین آمدن فشار خون، جریان خون به مغز کاهش می یابد و فرد به نسبت دچار سرگیجه می شود.
حتما بخوانید: علت سرگیجه در دوران بارداری چیست
ترشحات واژینال:
اینگونه ترشحات از این هفته عوارضی طبیعی می باشد و اغلب بخاطر نازک شدن دیواره های واژن و دهانه رحم می باشد که ترشحات موجب می شود از بروز عفونت جلوگیری شود.
یبوست:
یبوست از عواملی است که در تمام دوره های بارداری بسیار شایع می باشد که به خاطر کندی حرکات روده می باشد و با مصرف آب فراوان، سبزیجات و میوه های فیبردار می توانید این مشکل را کمتر کنید.
در هفته سی و چهارم بارداری چی بخوریم
این هفته ها به هفته های وزن گیری جنین معروف اشت، تعذیه مادر ارتباط مستقیمی بر روی جنین و رشد آن دارد، در هفته سی و چهارم بارداری آب فراوان، آهن و ویتامین بسیار ضروری می باشد، همچنین مصرف روغن گیاهی، بلوبری، گوشت بدون چربی و ماهی های روغنی مانند ساردین و البته سبزیجات با برگ سبز تیره مانند کلم بروکلی، کلم پیچ، آجیل های خام، حبوبات مانند نخود، لوبیا و عدس و البته غلات کامل مانند نان سبوس دار و غلات صبحانه غنی شده با آهن. مصرف تخم مرغ و میوه های خشک مانند زردآلو، آلو خشک و کشمش نیز به رشد و سلامت جنین بسیار کمک می کند.
در هفته سی و چهارم بارداری چی نخوریم
ممنوعیات همچون هفته های گذشته ادامه دارد و البته مادران باردار از مصرف غذاهای کنسروی و مانده نیز پرهیز کنند.
خود مراقبتی هفته سی و چهارم بارداری
مراقب سلامتی خود باشید و در این هفته نیز مانند هفتههای پیش به تغذیۀ مناسب و نوشیدن مایعات اهمیت بدهید. اگر مدت طولانی در حالت نشسته یا درازکش بودهاید، خیلی آرام بلند شوید تا خون به تمام نقاط بدن شما برسد و موجب سرگیجه تان نشود، استراحت در این هفته ها به شدت توصیه می شود، هنگام نشستن نیز مراقب حالت خود باشید و تکیه گاه ماسبی داشته باشید تا کمر درد نگیرید، مراقب ساعت خواب شبانه خود باشید تا یک خواب راحت داشته باشید، در طول روز حرکات نرمشی در دوران بارداری را فراموش نکنید، اما سعی کنید خود را زیاد خسته نکنید تا برای طول روز انرژی داشته باشید.
حتما بخوانید: علت کمر درد در زنان باردار
علائم مراجعه به پزشک در هفته سی و چهارم بارداری
در صورت بروز علائم زایمان زودرس حتما به پزشک مراجعه کنید، این علائم از این دست می باشند: انقباضات رحمی، لکهبینی یا خونریزی واژینال، درد و فشار غیرمعمولی در لگن یا کمردرد، دردهای کرامپی شبیه قاعدگی، بیشتر شدن یا رقیقتر شدن ترشحات واژن همچنین تغییر رنگ در ترشحات واژن.
در این هفته ها سعی کنید بیشتر استراحت کنید و مراقب خودتان باشید.
فهرست فعالیت های هفته 34 بارداری
1. زمان بندی ویزیت هفته 36
2. ماساژ پیش از زایمان
3. متن تشکر از دوستان برای حضور هنگام تولد کودک
سخن آخر
اندازه جنین در هفته سی و چهارم بارداری، به اندازه کدو گردویی است. هفته 34 بارداری، معادل 7 ماه و 2 هفته بارداری می باشد. تاری دید، خستگی از علائم هفته سی و چهارم بارداری می باشد. از این هفته حواستان به تغذیه بعد از بارداری نیز باشد سعی کنید تا چند وقت از مواد خوراکی داشته باشید تا در هنگام زایمان نگران تغذیه خود نباشید.
مقالات مرتبط:
همه چیز درباره هفته سی و پنجم بارداری
همه چیز درباره هفته سی و ششم بارداری