سوزش سردل و رفلاکس معده به چه دلیل بوجود می آید و چگونه می توانیم آن را درمان کنیم؟

سوزش سردل و رفلاکس معده به چه دلیل بوجود می آید و چگونه می توانیم آن را درمان کنیم؟ رفلاکس معده یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش است، در رفلاکس معده غذا و محتویات معده در جهت معکوس حرکت کرده و به مری بازمی گردند که عامل سوزش سردل می شود.

ریفلاکس گاستروازوفاژیال یا ریفلاکس گاستروازوفاژیال (به انگلیسی: Gastroesophageal reflux) که در میان مردم به نام «ترش کردن» شناخته می‌شود. نشانه‌های متداول بازگشت اسید معده به مری: سوزش سر دل، درد قفسه سینه (پشت جناغ) و بوی بد دهان و احساس ترش کردن است. یک پنجم ایرانی‌ها مبتلا به واشاریدگی معده (ریفلاکس گاستروازوفاژیال) هستند، یعنی حداقل هفته‌ای 1 یا 2 بار ترش می‌کنند.

سوزش معده (اسیدیته یا ترش کردن) مقاوم و مکرر یکی از مشکلات عمده ی بسیاری از مردم است. در این وضعیت، اسید ترشح شده در معده به درون مری نفوذ می کند. به کمک درمان دارویی یا تغییر شیوه ی زندگی می توان این وضعیت را کنترل کرد.

استرس چه تاثیری در «ترش کردن» یا سوزش سر دل دارد؟

استرس یک جزء اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره ی ماست . استرس در حقیقت نحوه ی عکس العمل فیزیکی، فکری و عاطفی ما به وضعیت های مختلف زندگی است. ناتوانی مکرر در رفع تنش حاصل از استرس می تواند به بروز علائم فیزیکی سوزش معده منجر شود. در این گونه موارد، تلاش برای کاهش استرس و تنش های ناشی از آن، موجب کاهش قابل توجهی در سوزش معده می شود.

رفلاکس معده چیست؟

رفلاکس معده چه ارتباطی با سوءهاضمه دارد؟

سوزش معده یکی از علائم سوءهاضمه نیز هست. سوءهاضمه به دلیل غذا خوردن بیش از اندازه، سریع خوردن، غذا خوردن در هنگام تنش، خستگی یا ناراحتی های عاطفی و نیز به دلیل خوردن غذاهای چرب یا ادویه دار پخته نشده بروز می کند.

آیا پرهیز غذایی در درمان «ریفلاکس گاستروازوفاژیال» موثر است؟

آن هایی که متوجه شده اند انواع خاصی از غذاها و نوشیدنی ها آنان را دچار مشکل می کنند، باید از مصرف آن غذاها پرهیز کنند. برخی دیگر معتقدند که مقدار غذا و زمان خوردن آن است که اهمیت دارد.

نگاه داشتن وزن در حد مناسب ضروری است، بنابراین افراد چاق باید وزن خود را کم کنند. علاوه بر آن، بهتر است که از مصرف سیگار و الكل پرهیز شود.

غذا هایی که سوزش معده را چندین برابر می کنند!

غذاهای مشکل آفرین برای افراد مبتلا به سوزش معده عبارتند از: سرخ کردنی ها، غذاهای چرب و خامه دار، شکلات، فلفل، سیر، پیاز، قهوه، تمام نوشابه های غیرالکلی گازدار و نوشیدنی های الکلی. این غذاها اسید معده را افزایش می دهند. همچنین، مصرف برخی غذاها مانند مرکبات و آب میوه ها (از جمله گوجه فرنگی و پرتقال)، سس فلفل و فلفل سیاه که ممکن است پوشش مری را تحریک کنند یا به آن صدمه بزنند، باید محدود شود.

نوشیدنی های گازدار موجب بروز نفخ، فشار آمدن به معده و بازگشت اسید معده به درون مری می شوند، پس باید از مصرف آنها پرهیز شود.

درمان سوزش سردل

کاهش رفلاکس معده با اصلاح عادت های غذایی

درمان صددرصد رفلاکس معده وجود ندارد! و اصلاح برخی عادت های غذایی می تواند سوزش معده را کاهش دهد. بعد از غذاخوردن باید بدنتان را در وضعیت عمودی حفظ کنید. باید در وعده های غذایی تان میانه روی کنید، یعنی از پرخوری پرهیز کنید. شام باید حداقل 3 ساعت قبل از خواب میل شود و باید از خوردن تنقلات شبانه پرهیز شود. اگرچه هیچ تحقیق معتبری در تأييد لزوم پرهیز غذایی برای افراد مبتلا به سوزش معده وجود ندارد، ولی به نظر می رسد که یک «رژیم غذایی سرشار از پروتئین» می تواند میزان شیوع سوزش معده را کاهش دهد.

برای کاهش اسید معده چه بخوریم؟

جویدن تخم بادیان رومی بعد از صرف غذا موجب تحریک فرایند ترشح بزاق می شود. بزاق، محلولی قلیایی است که به تسکین مری کمک می کند و از آن محافظت می نماید. حتی مکیدن یک آبنبات هم ترشح بزاق را افزایش می دهد و در نتیجه زمان تماس اسید معده را با مری کاهش می دهد.
نکته: سعی کنید وعده های غذایی سبک تر و کم چرب تر داشته باشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی بعد از شام پرهیز کنید.

از
7
رای