آیا مکمل ها و قرص آهن باعث افزایش فشار خون می شود؟

آیا مکمل ها و قرص آهن باعث افزایش فشار خون می شود؟ آهن یک ماده معدنی بسیار مهم است. طبق شواهد آهن هِم که از گوشت قرمز دریافت می شود؛ باعث افزایش فشار خون و آهن غیر هِم که از منابع گیاهی بدست می آید سبب کاهش فشار خون می شود.

آهن یک ماده معدنی بسیار مهم است. گلبول های قرمز خون در بدن شامل هموگلوبین، پروتئینی است که اکسیژن را به سلول ها انتقال می دهد. میوگلوبین عمل مشابهی را برای سلول های عضلانی انجام می دهد. هموگلوبین و میوگلوبین هر دو دارای آهن هستند، اگرچه بیشتر آهن موجود در بدن در هموگلوبین پیدا می شود. مکمل های آهن برای جلوگیری یا درمان کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن استفاده می شود. در اینجا برخی نشانه ها وجود دارد که ممکن است مکمل های آهن بر روی فشار خون تاثیر بگذارند.

علائم و نشانه های تأثیر مکمل های آهن بر روی فشار خون

1. کمبود آهن

زنان به خاطر دوره قاعدگی بیشتر در معرض کمبود آهن و کم خونی هستند، اما برخی از بیماری ها نیز می تواند باعث کمبود آهن می شوند. سرطان، مشکلات کلیوی و بیماری های قلبی منجر به کم خونی می شود. بر طبق گفته پایگاه جامع داده های داروهای طبیعی Medline Plus، مکمل های آهن برای کم خونی های ناشی از بیماری های مزمن و کم خونی کمبود آهن موثر است.

2. آهن و فشار خون

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آهن دریافت شده از گوشت قرمز، که آهن هِم نامیده می شود باعث افزایش فشار خون می شود. در مقاله British Medical Journal که در سال 2008 نشر گردید، گزارش شده است که مصرف گوشت قرمز با فشار خون سیستولیک بالاتر همراه است، در حالی که آهن بدست آمده از منابع گیاهی که آهن غیر هِم نامیده می شود، به کاهش فشار خون منجر می شود. هنگامی که مکمل های آهن با منابع غذایی ترکیب شوند، تاثیر کمتری روی فشار خون می گذارند.

علائم تأثیر مکمل آهن بر روی فشار خون

3. آهن در مکمل های مولتی مینرال

مطالعه انجام شده روی مکمل های مولتی مینرال که شامل آهن هستند مشخص کرده است فشار خون شرکت کنندگان در آزمایش با مصرف آنها کاهش یافته است. یک مطالعه در سال 2009 در Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition، گزارش داده است در بررسی که روی زنان چینی که در چهار گروه انجام شد، نتایج به این شرح بدست آمد. یک گروه دوز بالایی از این مکمل ها را دریافت کردند، گروه دوم دوز پایینی از مکمل های مولتی ویتامین و مولتی مینرال را دریافت کردند. گروه سوم تنها کلسیم دریافت کردند در حالی که گروه چهارم یک دارونما دریافت کردند. فشار خون در زنانی که دوز بالایی از مکمل های مولتی ویتامین و مولتی مینرال را دریافت کرده اند به طور قابل توجهی پایین تر از دیگر گروه ها بود.

ملاحظات و هشدارها

اگرچه آهن وقتی در دوزهای توصیه شده مصرف شود بی خطر است، اما می تواند عوارض جانبی داشته باشد. مکمل های آهن می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، درد شکمی، یبوست یا اسهال شود. اطلاعات مربوط به مکمل آهن و فشار خون هر دو محدود و متناقض است. شواهدی وجود ندارد که ثابت کند مصرف مکمل های آهن، فشار خون را افزایش می دهد. در حقیقت، مقادیر بالای آهن، فشار خون را کاهش می دهد. گفته می شود که دوز بالای آهن می تواند خطرناک باشد، به خصوص برای کودکان و می تواند باعث نارسایی کبد، فشار خون بسیار پایین و حتی مرگ شود.

منبع: livestrong

از
29
رای