چگونه از یبوست ناشی از مصرف مکمل های آهن جلوگیری کنیم؟

چگونه از یبوست ناشی از مصرف مکمل های آهن جلوگیری کنیم؟ یبوست ناشی از سندرم روده تحریک پذیر می تواند منجر به کم خونی شود. اگر کم خونی باعث یبوست نشود، کمبود آهن و یبوست ممکن است بهم مرتبط باشند. خوردن غذاهای غنی از آهن می تواند مانع از یبوست ناشی از مصرف مکمل آهن شود.

دچار کبودی روی پوست می شوید احساس خالی بودن از انرژی دارید؟ کم خونی به اندازه کافی بد است و اگر تجربه درد شکمی شدید ناشی از مصرف قرص های آهن به آن اضافه شود، بدتر هم خواهد بود. کمبود آهن و یبوست نباید با هم پیش بیاید. باید جلو آن را بگیرید. این مطلب درباره چگونگی دریافت آهن مورد نیاز برای بدن است.

  • غذا و نوشیدنی  
  • رژیم غذایی و تغذیه
  • ویتامین ها و مکمل ها

چگونگی جلوگیری از یبوست ناشی از مصرف مکمل های آهن

آیا کم خونی باعث بروز یبوست می شود؟

کمبود آهن در خون باعث بروز بیماری کم خونی می شود. اگر در معرض کمبود آهن قرار دارید، پس باید بدانید که در معرض عوارض آن هم هستید. چیزی که ممکن است ندانید، این است که یبوست لازم نیست که یکی از آن عوارض باشد. در حالی که ممکن است شواهدی وجود نداشته باشد که کم خونی باعث یبوست می شود، اما به برخی مشکلات گوارشی مختلف مرتبط است. برای مثال، بیماران مبتلا به بیماری روده التهابی (IBD) اغلب دارای کم خونی هم هستند. البته IBD باعث یبوست نمی شود. از سوی دیگر، سندروم روده تحریک پذیر (IBS) باعث یبوست می شود. علاوه بر این، انتشارات سلامت هاروارد در ژانویه 2017 اشاره کرد که یبوست ناشی از IBS می تواند منجر به کم خونی شود. بنابراین حتی اگر کم خونی باعث یبوست نشود، کمبود آهن و یبوست ممکن است بهم مرتبط باشند.  

آیا کم خونی باعث بروز یبوست می شود؟

تاثیر آهن بر روی یبوست

ممکن است که یبوست ناشی از مشکلات گوارشی را تجربه کرده باشید، اما اگر تا قبل از اینکه شروع به مصرف مکمل های آهن کنید، یبوست نداشته اید، پس شاید این مکمل ها باعث بروز آن باشند. طبق یک نظر سنجی و متا آنالیز در سال 2015، قرص های آهن در بیش از 40 نمونه آزمایشی باعث یبوست شدند. این اثرات با هیچ دوز خاصی مرتبط نبودند، این بدان معناست که کاهش مصرف، مشکل را حل نخواهد کرد.

مکمل های آهن بدون ایجاد یبوست

به نظر می رسد که مکمل های آهنی وجود دارد که مانند قرص آهن باعث درد شدید معده نشود. یک جواب ساده وجود دارد. در مطالعه انجام شده در سال 2015، سولفات فروس (قرص آهن) رایج ترین مکملی بود که باعث یبوست می شد. متاسفانه، این دارو اغلب برای کمبود آهن تجویز می شود. این ممکن است به این دلیل باشد که هیچ قرص آهنی وجود ندارد که باعث یبوست نشود.

نگاهی به نتایج متناقض   

شما می توانید با مصرف مکمل های دیگر از عوارض قرص های آهن (سولفات فروس) اجتناب کنید. اما بحث بر سر این است که کدامیک بهترین است. محققان در دانشگاه ویسکانسین- مدیسون انواع مختلف مکمل های آهن را تحت مطالعه قرار دادند و دریافتند که برای برخی از بیماران آهن- پلی ساکارید باعث یبوست نمی شود. در این مطالعه، آنها نتیجه گیری کردند که این مکمل بهترین گزینه برای دریافت کمترین عوارض جانبی است. اما در مقاله منتشر شده در سال 2013، پیشنهاد شده که قرص فروس سولفات آهسته رهش با mucoproteose عوارض جانبی کمتری دارد. این مطالعات مختلف نتایج متناقض درباره قرص های آهن و یبوست را نشان می دهد و این سوال را مطرح می کند که بهترین گزینه چیست؟

اگر اغلب مکمل های آهن باعث یبوست شود، آیا آنها گزینه های خوبی برای کم خونی هستند؟ در مطالعه انجام شده در سال 2013، محققان گزارش داده اند که قرص های آهن باعث گاستریت می شود و خیلی کم توسط بیماران تحمل می شوند. این مطالعه همچنین جذب کم مقادیر آهن از قرص های آهن را نشان داده است. مقاله دیگری که در سال 2011 و توسط مجله Blood Journal منتشر شد نشان داد که روی هم رفته مکمل های آهن باعث کاهش جذب آهن می شوند. اگر قرص های آهن جذب را کاهش بدهند، ممکن است زمان آن باشد که مسیر دیگر را امتحان کنید.

روش جلوگیری از یبوست ناشی از مصرف مکمل آهن

بهبود جذب آهن: مبارزه با کم خونی

موادی وجود دارد که باعث بهبود جذب آهن می شود. در مقاله ای که Free Radical Biology در سال 2017 منتشر کرد، توصیه شده است که برای افزایش جذب آهن، ویتامین C مصرف شود. این کار همچنین باعث افزایش ذخیره آهن و کمک به متابولیسم آهن در مغز می شود. می توانید ویتامین C را از مکمل ها یا رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات بدست آورید.

بر طبق اعلام مقاله چاپ شده در سال 2017 در Current Developments in Nutrition، تانن ها نیز جذب آهن را بهبود می بخشند. تانن ها در بسیاری از مواد مصرفی روزانه ما وجود دارند. برای مثال، چای یک منبع طبیعی تانن است. در حالی که غذاهایی وجود دارند که جذب آهن را افزایش می دهند، غذاهایی نیز باعث کاهش جذب آهن می شوند. برای مثال، تخم مرغ، غذاهای غنی از کلسیم مثل شیر و کاکائو یا قهوه.

گزینه های بهتر از قرص آهن

با توجه به عوارض جانبی قرص های آهن و مشکلات جذب آن، بهتر است راه حل دیگری داشته باشیم. کمبود آهن و یبوست نباید با هم دیگر اتفاق بیفتد. مطالعه ای که توسط انجمن بین المللی تغذیه ورزشی صورت گرفته است، خوردن غذاهای غنی از آهن را به جای مصرف قرص توصیه می کند. این مقاله بیان می کند که برای بدن آسان تر است که آهن را از غذا جذب کند تا اینکه آن را از قرص ها دریافت کند. از همه مهمتر، غذاها دارای عوارض جانبی ناخواسته نیستند. برخی از منابع غذایی که دارای آهن هستند شامل سبزیجات برگ سبز، حبوبات، غذاهای دریایی و گوشت می شوند. البته قبل از رفتن به سمت یک رژیم غذایی غنی از آهن، مطمئن شوید که پزشک این میزان از آهن را برای بازیابی مقدار آن در بدنتان تایید می کند.   

مواد غذایی حاوی آهن روش جلوگیری از یبوست

از
52
رای