درمان کم خونی و فقر آهن با داروهای گیاهی؛ بهترین دمنوش برای کم خونی

درمان کم خونی و فقر آهن با داروهای گیاهی؛ بهترین دمنوش برای کم خونی درمان کم خونی و فقر آهن با گیاهان دارویی، مفیدترین داروهای گیاهی و دمنوش گیاهی مخصوص برای کم خونی و درمان خانگی و سریع کم خونی شدید با عسل و طب سنتی را در سلام دنیا بخوانید.

کم‌خونی و فقر آهن بر اثر جذب نشدن آهن از طریق مصرف خوراکی یا توسط بدن بروز پیدا می کند. اگرچه این بیماری با بروز علائمی ظاهر می شود اما افرادی که دچار فقر آهن یا کم‌خونی خفیف هستند تا‌ زمانی‌ که بیماری‌ شدت پیدا نکند، متوجه علائم آن نمی‌شوند. برای درمان کم خونی و فقر آهن علاوه بر داروهای شیمیایی داروهای گیاهی هم در دسترس هستند که می توانند به درمان این مشکل کمک کنند. برای آشنایی بیشتر با درمان کم خونی و فقر آهن با داروهای گیاهی، بهترین دمنوش مخصوص کم خونی تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید.

علائم فقر خونی

شایع‌ترین علائم کم خونی و فقر آهن شامل:

  • رنگ‌پریدگی پوست، لب‌ها و ناخن‌ها
  • احساس خستگی یا ضعف
  • سرگیجه، سردرد
  • تنگی نفس
  • ضربان سریع قلب
  • عدم تمرکز، خواب آلودگی و بی‌حوصلگی
  • ریزش مو
  • تغییرات خُلقی (مانند بداخلاقی)
  • کمبود انرژی

برای درمان کم خونی به چه پزشکی باید مراجعه کرد

 برای درمان کم خونی می توانید به متخصص داخلی مراجعه کنید.


حتما بخوانید: علائم شایع کم خونی چیست


درمان کم خونی با داروهای گیاهی

1. درمان کم خونی با گیاه گزنه

گیاه گزنه حاوی مقادیر بالای از آهن و ویتامین C است.از آنجایی که این گیاه سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین های گروه B است به همین دلیل جذب آهن سریع تر انجام می شود. این جذب سریع گیاه گزنه را به یک دارو گیاهی موثر برای درمان کم خونی تبدیل کرده است.از انجایی که گیاه گزنه به راحتی در دسترس است می توان با مصرف چند هفته ای آن بطور کامل کم خونی را درمان کرد. علاوه بر این مصرف دمنوش گزنه هم برای درمان کم خونی موثر است.

برای تهیه این دمنوش برگ های خشک یا تازه گزنه را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 10 الی 15 دقیقه دم بکشد. همچنین استفاده از پودر گزنه هم روش موثر دیگری برای درمان کم خونی است. پودر گزنه درون کپسول هایی است و می توانید آن را از  در عطاری ها تهیه کنید.

درمان کم خونی با داروهای گیاهی: گزنه

2. درمان کم خونی با گیاه قاصدک

گیاه قاصدک به دلیل وجود ویتامین های C، A، کلسیم و آهن از جمله گیاهان دارویی موثری است که در طب سنتی برای درمان کم خونی توصیه شده است. گیاه قاصدک در مقایسه با گیاه اسفناج دارای مقدار آهن و مواد مغذی بیشتری است.به همین دلیل گیاه قاصدک می تواند هم درمان کم خونی و هم فقر اهن موثر عمل کند. همچنین این گیاه دارویی حاوی موادی است که می تواند موجب افزایش جذب آهن در بدن شود.

3. درمان کم خونی با گیاه افسنتین

 افسنتین یکی دیگر از گیاهان دارویی برای درمان کم خونی است.از جمله خواص درمانی این گیاه دارویی می توان به درمان کم خونی اشاره کرد. برای تهیه جوشانده افسنتین برای درمان کم خونی کافی است 50 تا 60 گرم از برگ گیاه افسنتین را به یک لیتر آب اضافه کنید و صبر کنید تا به مدت 10 دقیقه بجوشد.بعد از مدت منتظر بمانید تا جوشانده خنک شود. بعد از این که جوشانده خنک شد آن را صاف کنید و هر روز قبل از ناهار و شام مصرف کنید.


حتما بخوانید: خواص و مضرات افسنطین [خاراگوش] برای سرطان و لاغری


4. درمان کم خونی با گیاه شنبلیله

برگ و تخم گیاه شنبلیله سرشار از آهن هستند.به همین دلیا این گیاه می تواند به درمان کم خونی کمک کند. برای درمان کم خونی برگهای شنبلیله را به غذا ها، خورشت و سوپ اضافه کنید.در روش دیگر می توانید یک فنجان برنج را با دو قاشق چایخوری تخم شنبلیله و کمی نمک با هم بپزید. این غذاها را دو تا سه هفته به مدت یکبار در روز مصرف کنید،این کار می تواند در رفع کم خونی  بدن موثر عمل کند.

درمان کم خونی با داروهای گیاهی: گیاه شنبلیله

5. درمان کم خونی با گیاه آب تره

گیاه آب تره یکی از گیاهان آبزی است که در مقایسه با اسفناج حاوی مقادیر اهن بسیار زیادی است. علاوه براین،این گیاه در مقایسه با پرتقال ویتامین C بیشتری هم دارد. وجود مواد مغذی نظیر ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K و اسید فولیک در ان باعث افزایش جذب آهن در این گیاه دارویی می شود.به همین دلیل مصرف این گیاه دارویی تاثیر فوق العاده ای بر درمان کم خونی دارد.

مفیدترین گیاه برای کم خونی

بدون شک جعفری بهترین گیاه برای درمان کم خونی می باشد. جعفری به دلیل وجود مقادیر بالای اسید فولیک و ویتامین C نقش موثری در بهبود کم‌خونی دارد. زیرا این گیاه منبع غنی آهن بوده و میتواند موجب بهبود فقر آهن در افراد مبتلا به این مشکل شود. علاوه بر این وجود مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان های قوی در این سبزی هم عامل دیگری برای درمان کم خونی در نظر گرفته می شود. جعفری سبزی خوش طعم و عطری است و می توان از آن هم بصورت سبزی در کنار غذا و هم دمنوش استفاده کرد و از خواص سلامتی آن برای درمان کم خونی بهره مند شد.


حتما بخوانید: خواص جعفری برای سلامتی


بهترین دمنوش برای کم خونی

1. بهترین دمنوش برای کم خونی: دمنوش گزنه و لیموترش

لیموترش به دلیل داشتن ویتامین C می تواند جذب آهن موجود در مواد غذایی را بهبود ببخشد. بهتر است برای بهره مندی از این خواص آن، لیموترش های طبیعی و مصرف کنید. در ادامه برای تهیه دمنوش گزنه و لیمو ترش هم از پوست این لیمو طبیعی استفاده کنید. استفاده از دمنوش گزنه و لیمو ترش به دلیل خواص بی نظیر این دو ماده در درمان کم خونی اثربخشی فوق العاده ای بهمراه خواهد داشت. برای تهیه این دمنوش مراحل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم:
  • گزنه سبز خشک شده 5 قاشق معادل 5 گرم
  • آب لیموترش 1 عدد
  • آب 1 لیتر  
طرز تهیه:
  • کار را با جوشاندن یک لیتر آب شروع کنید. بعد از اینکه آب جوش آمد حرارت را خاموش کنید و گزنه را درون اب بریزید. در ظرف را ببندید و صبر کنید تا دمنوش به مدت 5 دقیقه دم بکشد.
  • حالا دمنوش را صاف کنید و آب یک لیموترش را بگیرد و به آن اضافه کنید. برای شیرین کردن این دمنوش می تواند کمی استویا یا عسل استفاده کنید.
  • این دمنوش را بصورت ناشتا یک تا دو استکان، یک استکان آن را در وسط روز و یک استکان دیگر را عصر میل نمایید.برای افزایش میزان آهن بدن باید مدت 15 روز این دمنوش را میل نمایید. این کار علاوه بر پیشگیری و به درمان کم خونی هم کمک می کند. بعد از گذشت دو هفته،میزان مصرف دمنوش را به روزانه یک استکان کاهش دهید.

بهترین دمنوش برای کم خونی: دمنوش گزنه و لیموترش

درمان کم خونی در طب سنتی

در طب سنتی مصرف غذاهای خونساز با طبع گرم و تر برای درمان  کم خونی توصیه شده است.

قرص آهن خانگی برای درمان کم خونی

مواد لازم:

  • شیره انگور
  • شیره خرما
  • شیره توت

حتما بخوانید: خواص و مضرات شیره خرما برای سلامتی


این سه شیره را به نسبت مساوی با هم در یک شیشه مخلوط کنید و آن را در داخل یخچال قرار دهید. این معجون ماندگاری طولانی مدتی دارد. بهتر است این معجون مقوی را هر 8 ساعت یکبار میل نمایید. مقدار مصرف این معجون برای کودکان یک قاشق مرباخوری و برای بزرگسالان یک قاشق غذاخوری است.

نسخه مجرب برای کم خونی در طب سنتی

در ادامه نسخه مجرب برای کم خونی در طب سنتی آمده است.

  • باقلا سبز هفته ای دوبار مصرف  شود.
  • هر روز مقداری کراث(تره) مصرف شود.
  • انار و یا اب انار روزی یک عدد مصرف شود.
  • روزی 14 عدد خرما میل کنید.
  • عسل چند گیاه به همراه 9 عدد سیاهدانه میل شود.
  • کباب گوشت گوسفند که روی ذغال تهیه شده به همراه سماق هفته ای یکبار میل شود.
  • مصرف سبزی خرفه هر دوروز یک وعده
  • مصرف روغن زرد گاوی
  • گزنه تازه و یا خشک شده هر دو روز یک وعده را میل کنید.
  • هر 3روز دوبار برگ کاسنی میل شود.
  • هر روز به میزان یک استکان آب زرشک کوهی میل شود.

بعد از 14 روز هم رنگ چهره فرد تغییر می کند هم کم خونی رفع میشود.

درمان کم خونی در طب سنتی

درمان کم خونی با عسل

عسل سرشار از آهن، مس و منگنز است. ترکیب این عناصر باهم در سنتز هموگلوبین نقش موثری ایفا می کند، به همین دلیل عسل یک درمان قدرتمند برای کم خونی شناخته شده است. و میتوان برای رفع کم خونی عسل را با موادی مانند کنجد، موز، سیاه دانه و جعفری یا سرکه سیب ترکیب کرد.

درمان سریع کم خونی شدید

انجام اقدامات زیر برای درمان سریع کم خونی شدید موثر است.

1. افزایش مصرف ویتامین C

کم خونی منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، این شرایط بدن را در معرض ابتلا به عفونت ها و بیماری های التهابی قرار می دهد. مصرف مقدار کافی ویتامین C می تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن به جذب آهن نیز کمک کند و در نتیجه از بروز کم خونی پیشگیری کند.

درمان سریع کم خونی شدید:ویتامین C

2. ماست با زردچوبه

افراد مبتلا به کم خونی می توانند از ترکیب ماست و زردچوبه برای درمان سریع کم خونی شدید استفاده کنند. برای این منظور برای دو بار در روز، یعنی صبح و بعد از ظهر یک قاشق چایخوری زردچوبه را به یک فنجان ماست اضافه و آن را مصرف کنند. ماست به طور طبیعی به کنترل کم خونی کمک می کند.


حتما بخوانید: برای کم خونی چه بخوریم


3. مصرف سبزیجات سبز

 کلروفیل موجود در سبزیجات سبز نظیر اسفناج ، کرفس ، سبزی خردل و کلم بروکلی سرشار از آهن است. بنابراین مصرف سبزیجات برگ سبز می تواند با کمک به جذب سریع آهن به درمان کم خونی کمک کند. البته بهتر است به دلیل وجود اسید اگزالیک در برگهای خام اسفناج اسفناج پخته شده مصرف کنید، چرا که این ماده ممکن است از جذب آهن در بدن جلوگیری کند. 

: سبزیجات سبزدرمان سریع کم خونی شدید

نوشیدنی های خونساز

آب چغندر تازه یا آب انار خون ساز و همینطور تصفیه کننده خون هستند. چغندر حاوی مقادیر زیادی اسید فولیک است و می توانید برای تهیه نوشیدنی سالم ان را به همراه سیب یا هویج ترکیب و میل کنید.انار نیز سرشار از آهن و مواد معدنی چون مس و پتاسیم است. مصرف منظم این دو نوشیدنی سالم می توانند با بهبود جریان خون سالم موجب تقویت سطح انرژی در افراد کم خون شود.

1. نوشیدنی های خونساز: آب مس

آب مس یک درمان سریع و بسیار سالم برای کم خونی در نظر گرفته می شود. برای تهیه آب را در یک ظرف مسی نگهداری کنید. مصرف این آب با داشتن مواد معدنی به بهبود کم خونیر کمک میکند و علاوه براین برای درمان ریزش مو فوق العاده مفید است.


حتما بخوانید: درمان کم خونی با عسل


مصرف مواد غذایی حاوی آهن

مصرف مواد غذایی حاوی  آهن شامل جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ، سبزی‌های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج، حبوبات مثل عدس و لوبیا، میوه‌های خشك (برگه‌ها) بخصوص برگه زردآلو، دانه‌های روغنی و تخمه گل آفتابگردان است.

مصرف خشکبار

مصرف خشكبار نظیر توت خشك، برگه آلو، انجیر خشك و كشمش استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده برای درمان سریع کم خونی موثر هستند.

درمان سریع کم خونی شدید: مصرف خشکبار

کلام آخر:

گاهی اوقات اصلاح رژیم غذایی برای درمان کم خونی مفید است. در این مطلب به درمان کم خونی با گیاهان دارویی بهترین دمنوش گیاهی برای کم خونی معرفی کردیم که می توانید برای درمان کم خونی و فقر آهن خود از آنها استفاده کنید.


مقالات مرتبط:

علت کم خونی ماکروسیتیک چیست

فواید کپسول ایزی آیرون برای رفع کم خونی و زنان باردار



از
3
رای