کپسول پروترال برای چیست؛ نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی پروترال

کپسول پروترال برای چیست؛ نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی پروترال قرص یا کپسول پروترال برای چیست؛ با کاربرد قرص پروترال برای بزرگی پروستات، سنگ کلیه، نحوه مصرف و عوارض، تفاوت پروترال باقرص پروترال اپاس و تداخل دارویی آن در سلام دنیا آشنا شوید.

کپسول یا قرص پروترال از انواع داروهایی است که در درمان پروستات تجویز می شود، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات قرص یا کپسول پروترال برای چیست؟ کاربرد قرص پروترال قرص پروترال برای سنگ کلیه، نحوه مصرف قرص پروترال، عوارض قرص پروترال، تفاوت پروترال با قرص پروترال اپاس، تداخل دارویی قرص پروترال صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

قرص یا کپسول پروترال برای چیست

از کپسول یا قرص پروترال در زمانی تجویز می شود که پزشک به بزرگتر شدن پروستات از حد معمول پی ببرد که از علائم آن ادرار دردناک، تکرر ادرار و احتیاج فوری به تخلیه ادرار می باشد. این دارو به شل شدن عضلات مثانه و پروستات کمک می کند و موجب سهولت در ادرار می شود.

کپسول پروترال برای چیست

کاربرد قرص پروترال 

از کاربردهای داروی کپسول پروترال می توان به تامسولوزین در هایپر پلازی پروستات و درمان علائم انسداد و اختلال عملکرد خروجی مثانه و آسان تر شدن عمل دفع سنگ کلیه استفاده می شود.


حتما بخوانید: بزرگ شدن پروستات نشانه چیست


قرص پروترال برای سنگ کلیه

بیمارانی که دچار سنگ کلیه هستند و با درد آن را دفع می کنند می توانند تحت نظر پزشک برای کمتر شدن علائم درد در اثر دفع سنگ های کلیوی از لوله حالب از این دارو استفاده کنند.

نحوه مصرف قرص پروترال

افرادی که می خواهند قرص یا کپسول پروترال مصرف کنند باید دقت داشته باشند که مقدار مصرف این دارو برای هر فرد متفاوت می باشد و هرگز از این دارو نباید به طور خودسر استفاده کنند، افرادی که در درمان پروستات از قرص پروترال استفاده می کنند باید آن را به اندازه یک دوز 30 دقیقه قبل از غذا مصرف کنند، البته بهتر است که کسانیکه برای درمان بزرگی پروستات استفاده می کنند از دو ساعت قبل از خوردن آب و مایعات زیاد بپرهیزند تا خواب آنها مختل نشود و هنگام شب دچار تکرر ادرار نشوند.

 نحوه مصرف کپسول پروترال

عوارض قرص پروترال

در ادامه به عوارض مصرف قرص پروترال خواهیم پرداخت، با مصرف این دارو احتمال بروز این عوارض وجود دارد: 

  • افت فشار خون
  • سرگیجه و ایجاد ضعف

حتما بخوانید: 10 درمان ساده خانگی و طبیعی برای سرگیجه


  • بروز اسهال و استفراغ
  • ایجاد درد در ناحیه قفسه سینه ، کمر و سر
  • انزال غیرطبیعی، کاهش مقدار منی یا کاهش میل جنسی
  • خطای دید
  • مشکلات دندان
  • ایجاد تب و لرز، بدن درد، آبریزش بینی، درد سینوسی، گلودرد و سرفه که از علائم آنفولانزا می باشند.
  • بیخوابی 

یک سری از عوارض نیز وجود دارد که احتمال بروز آنها نیز وجود دارد مانند: 

  • بروز واکنش های آلرژیک از قبیل : کهیر،راش های پوستی، خارش ، تنفس دشوار، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو

تفاوت پروترال با قرص پروترال اپاس

قرص پروترال با نام دیگر تامسولوسین نیز در بازار شناخته شده است و قرص پروترال اپاس نیز نمونه ایرانی این دارو است که البته کارآیی و عوارض آنها تقریبا یکسان می باشند.

تفاوت پروترال با قرص پروترال اپاس

تداخل دارویی قرص پروترال 

در هنگام مصرف قرص یا کپسول پروترال اگر داروی دیگری نیز استفاده می کنید حتما به پزشک اطلاع دهید، زیرا این دارو با داروهایی چون : آمیودارون، اپرپیتانت، استامینوفن ها، ایتراکونازول، ایزونیازید، ایمی پرامین، سیرولیموس، سیکلوسپورین، پریمتامین، ریتوناویر، کوبیسیستات، دلاویردین، دوکسازوسین، نلفیناویر، آلفوزوسین تداخل دارد و همچنین در صورت داشتن فشار خون بالا نباید به منظور پائین آوردن فشار از این دارو استفاده کنید زیرا بروز مشکلات بیشتری چون اوردوز خواهد کرد.

سخن آخر

با توجه به عوارض و تداخل دارویی که قرص پروترال دارد بهتر است هرگز از این دارو بدون نسخه پزشک استفاده نکنید.


مطالب مرتبط:

قرص پروترال اپاس برای چیست

عوارض بزرگ شدن پروستات بر رابطه جنسی



از
18
رای