پاره شدن کیسه آب جنین و هر آنچه درباره آن باید بدانید (علائم؛ پارگی زودرس و عوامل خطر)

پاره شدن کیسه آب جنین و هر آنچه درباره آن باید بدانید (علائم؛ پارگی زودرس و عوامل خطر) پاره شدن کیسه آب یک نشانه مهم از زایمان است و باید برای تولد بچه آماده باشید. اگر دچار پارگی زودرس کیسه آب جنین شوید با توجه به اینکه در کدام هفته بارداری هستید؛ پزشک اقدامات لازم را انجام می دهد.

آیا پاره شدن کیسه آب نگران کننده است؟ با در نظر گرفتن این حقیقت که نشانه ای مهم از زایمان است، خودتان را برای تولد بچه آماده کنید. اگر باردار هستید، ممکن است درباره پاره شدن کیسه آب کنجکاو باشید، اینکه چه احساسی خواهید داشت و باید بعد از آن چه کاری انجام دهید. علائم پاره شدن کیسه آب را بشناسید و بدانید که چه معنی برای زمان تولد کودک دارد.

هنگام پاره شدن کیسه آب چه اتفاقی خواهد افتاد؟

در دوران بارداری، جنین توسط کیسه ای غشایی احاطه شده است که کیسه آمنیوتیک نامیده می شود و پر از مایعی به همین نام است. به طور معمول، در ابتدای زایمان این غشاها پاره می شود که به عنوان پاره شدن کیسه آب شناخته می شود. اگر کیسه آب قبل از شروع زایمان پاره شود، به عنوان پارگی زودرس کیسه آب (PROM ) شناخته می شود. هنگامی که کیسه آب پاره می شود، ممکن است احساس رطوبت را در واژن یا در پرینیوم خود تجربه کنید، که به شکل خروج متناوب یا مداوم مقادیر کمی مایعات از واژن، یا جریان یافتن مقادیر مشهودتری از مایعی شفاف یا زرد روشن است.

پاره شدن کیسه آب جنین

از کجا مطمئن شوید که کیسه آب پاره شده است؟

گفتن اینکه کیسه آب شما پاره شده است یا نه همیشه کار ساده ای نیست. برای مثال، ممکن است تفاوت قائل شدن بین مایع آمنیوتیک و ادرار کار مشکلی باشد، به خصوص اگر فقط احساس رطوبت یا جریان یافتن مایعی را دارید. اگر درباره پاره شدن کیسه آب خود شک دارید، بهتر است هرچه سریعتر توسط یک متخصص معاینه بشوید. پزشک برای تشخیص اینکه متوجه شود شما نشت مایع آمنیوتیک را دارید، آزمایش های مربوطه را انجام می دهد. در برخی موارد، سونوگرافی ممکن است برای بررسی حجم مایع آمنیوتیک انجام شود. شما و کودکتان برای تعیین مراحل بعدی مورد ارزیابی قرار خواهید گرفت.

پس از پاره کیسه آب، زایمان چه موقع شروع می شود؟

به طور معمول بعد از اینکه به اصطلاح کیسه آب پاره شد، به زودی زایمان خواهید داشت، البته اگر هنوز شروع نشده باشد. با این حال، برخی اوقات زایمان با پاره شدن کیسه آب شروع نمی شود. اگر پارگی زودرس کیسه آب را تجربه کردید، پزشک ممکن است پیش از شروع زایمان، بدن را وادار به انقباضات رحمی کند (القاء زایمان). هر چه قدر از زمان پاره شدن کیسه آب بیشتر بگذرد تا زایمان شروع شود، خطر ابتلای کودک به عفونت بیشتر می شود.

پس از پاره کیسه آب، زایمان چه موقع شروع می شود؟

اگر کیسه آب زودتر از موقع پاره بشود، چه اتفاقی می افتد؟

اگر کیسه آب قبل از هفته 37 بارداری پاره شود، به عنوان پارگی زودرس کیسه آب شناخته می شود.

عوامل خطر برای پاره شدن کیسه آب 

  • سابقه پارگی زودرس کیسه آب در بارداری قبلی
  • التهاب غشای جنینی (عفونت درون آمنیوتیک)
  • خونریزی واژنی در سه ماهه دوم و سوم
  • سیگار کشیدن یا استفاده از داروهای غیر مجاز در دوران بارداری
  • کمبود وزن با تغذیه ضعیف
  • طول کوتاه دهانه رحم

عوارض پاره شدن کیسه آب

عوارض بالقوه آن شامل عفونت مادر یا جنین، قطع اتصال به جفت (زمانی که جفت پیش از زایمان از دیواره داخلی رحم جدا می شود) و مشکلات مربوط به بند ناف است. همچنین کودک در معرض عوارض ناشی از تولد زودرس قرار می گیرد.

عوارض پاره شدن کیسه آب جنین

اقدامات لازم برای پارگی زودرس کیسه آب جنین در هفته های مختلف بارداری

1. اگر پارگی زودرس کیسه آب دارید و حداقل در هفته 34 بارداری هستید، برای جلوگیری از عفونت ممکن است توصیه به زایمان شوید. با این حال، تحقیقات نشان داده است اگر علائمی از عفونت یا مشکلات سلامتی جنین مشاهده نشود، می توان با نظارت پزشک حاملگی را تا تکمیل زمان آن ادامه داد.

2. اگر در هفته های 24 تا 34 حاملگی هستید، پزشک سعی می کند زایمان را به تاخیر بیندازد تا کودک رشد کند. به شما آنتی بیوتیک داده می شود تا از ابتلا به عفونت جلوگیری شود و برای کامل شدن رشد ریه کودک نیز استروئیدهای قوی تزریق می شود. اگر کمتر از 32 هفته باردار باشید و طی چند روز احتمال زایمان دارید، ممکن است برای محافظت از سیستم عصبی کودک سولفات منیزیم داده شود.

پاره شدن کیسه آب بین هفته 24 تا 34 بارداری

3. اگر شما در هفته 23 بارداری هستید و خطر زایمان در طی 7 روز را دارید، ممکن است کورتیکواستروئیدها برای شما تجویز شوند. علاوه بر این، اگر بین هفته های 34 تا 36 و 6 روز از بارداری باشید، خطر زایمان در طی 7 روز وجود دارد و اگر قبلا آنها را دریافت نکرده اید احتمالاً کورتیکواستروئید به شما داده شود. اگر کمتر 34 هفتگی بارداری هستید و در خطر زایمان طی 7 روز و یک دوره قبلی از کورتیکواستروئیدها، بیش از 14 روز قبل به شما داده شده باشد، ممکن است یک دوره مجدد از کورتیکواستروئیدها به شما داده شود.

4. اگر کمتر از 24 هفتگی بارداری باشید، پزشک درباره احتمال تولد نوزاد بسیار نارس و خطرات و مزایای سعی برای به تاخیر انداختن زایمان به شما توضیحات لازم را می دهد.

اگر کیسه آب خود به خود پاره نشود، چه می شود؟

در حین زایمان فعال، اگر دهانه رحم شما نازک شده باشد و سر کودک در عمق لگن باشد، پزشک ممکن است از تکنیکی به نام آمنیوتومی برای شروع انقباضات زایمان یا در صورت شروع تقویت آنها استفاده کند. در طول آمنیوتومی از یک قلاب پلاستیکی نازک استفاده می شود تا یک دریچه کوچک در کیسه آمنیوتیک ایجاده شده و کیسه آب شما پاره شود. طبیعی است که در مورد زایمان نگران باشید. اگرچه ممکن است نتوانید پیش بینی کنید که کیسه آب شما چه موقع پاره خواهد شد، می توانید با داشتن آگاهی برای مراحل بعد آماده باشید.

منبع: mayoclinic

از
3
رای