راه صحیح از شیر گرفتن کودک با توصیه‌ های طب سنتی

راه صحیح از شیر گرفتن کودک با توصیه‌ های طب سنتی شیردهی مادر نه تنها از جنبه جسمی کودک را تامین می کند بلکه در آغوش گرفته شدن نوزاد توسط مادر از نظر روانی نیز برای شیرخوار مهم است. راه صحیح از شیر گرفتن کودک با توصیه‌های طب سنتی را در سلام دنیا ببینید.

شیر مادر منبعی غنی از اسیدهای چرب، ویتامین ها، مواد معدنی، لاکتوز، آنزیم ها و سایر ترکیبات مهم است. این شیر تمام آن چیزی که نوزاد برای هضم آسان، مقابله با بیماری ها و عفونت ها و رشد مغز نیاز دارد را فراهم می کند. با وجود تمام خواص و ویژگی های گفته شده، بسیاری از مادران تا پایان دو سالگی اقدام به شیردهی می کنند و پس از آن طی مراحلی شروع به از شیر گرفتن نوزاد می کنند. طب سنتی راهکارهایی در این زمینه دارد که می توانید با تکیه بر آن این دوره را سپری کنید. ما در این پست از سایت سلام دنیا، روش صحیح از شیر گرفتن کودک با توصیه های طب سنتی را مطرح کرده ایم. با ما همراه باشید.

گرفتن کودک از شیر در چند ماهگی توصیه می شود؟

شیردهی مادر نه تنها از جنبه جسمی و تغذیه کودک را تامین می کند، بلکه لمس و در آغوش گرفته شدن نوزاد توسط مادر از نظر روانی نیز برای شیرخوار مهم است. بهتر است تا زمانی که نوزاد توانایی بردن اشیاء مختلف به دهان را پیدا نکرده است او را از شیر نگیرید، معمولاً این رفتار پس از شش ماهگی شروع می شود. با این حال، شیر مادر برای نوزادان زیر دو سال خواص بی نظیری دارد که با هیچ مکمل ها یا مواد غذایی قابل مقایسه نیست.

چنانچه تصمیم گرفتید نوزاد را از شیر بگیرید باید تمام مواد غذایی که او از شیر شما دریافت می کرده را از منابع خارجی تامین کنید. گرفتن کودک از شیر مادر مسئله مهمی است، توجه داشته باشید که این کار را بدون آگاهی و بطور ناگهانی انجام ندهید، زیرا می تواند عواقب جسمی و روحی برای کودک به دنبال داشته باشد. شما می توانید با رعایت چندین مرحله اقدام به توقف تدریجی شیردهی به کودک کنید.


حتما بخوانید:  10 روش برای کنترل افسردگی بعد از قطع شیردهی


روش های از شیر گرفتن کودک در طب سنتی

روش صحیح از شیر گرفتن کودک

  • ابتدا نوبت شیردهی در میانه شب را حذف کنید.
  • سپس شیردهی در وسط روز را کم کنید 
  • در آخرین مراحل نیز شیردهی صبحگاهی و نهایتاً شبانه را ترک کنید.
  • کاهش طول هر وعده شیردهی نیز می تواند قدم خوبی در گرفتن کودک از شیر باشد.

به این نکته هم توجه کنید که اگر روش های مختلف را برای گرفتن کودک از شیر را امتحان کرده اید و هیچ یک مفید نبوده اند، شاید زمان این کار نرسیده است و بهتر است آن را به تعویق بیندازید تا کودک دچار مشکلات جسمی و روحی نشود.

روش های از شیر گرفتن کودک در طب سنتی

کارشناسان طب سنتی نیز معتقدند که گرفتن کودک از شیر باید تدریجی، به دور از خشونت و همزمان با تغذیه کودک با غذاهای مناسب باشد.

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

طب سنتی بهترین زمان گرفتن کودک از شیر را در اوایل بهار می داند، یعنی زمانی که هوا معتدل است. اوایل پاییز نیز می تواند زمان خوبی باشد، اما توصیه می شود از شیر گرفتن نوزاد را به اوج سرما یا گرما نیندازید زیرا احتمال بروز سوء هاضمه در زمستان یا بیماری های اسهالی در تابستان وجود دارد.

از شیر گرفتن کودک در تابستان

چنانچه ناچارید در این فصول اقدام به این کار کنید بهتر است در اواخر تابستان یا پاییز باشد که تغییرات دمایی شدت کمتری دارد. اگر زمان از شیر گرفتن نوزاد به اجبار منتهی به هوای گرم شد، باید فکری به حال تشنگی کودک کنید. یک روش برای رفع تشنگی کودک تهیه دوغ شیرین است که باید طی ساعات متوالی به کودک داده شود.

غذای مقوی بعد از شیر گرفتن کودک

غذاهایی که می توان برای این دوران توصیه کرد عبارتند از: آب گوشت یا گوشتی که به راحتی هضم شود، فرنی، شیر برنج. در هوای گرم نیز تهیه برنج و ماست و نان می تواند گزینه خوبی باشد، به شرطی که از غذاهای چرب خودداری کنید. در صورتی که در فصل سرد از شیر گیری کودک را انجام می دهید، باید از مواد غذایی با طبع گرم استفاده کنید، آب خیلی سرد به کودک ندهید و بدن او را گرم نگه دارید.


حتما بخوانید: طرز تهیه فرنی خوشمزه برای نوزاد


طب اسلامی و طب سنتی توصیه می کند شیر کودک به آهستگی کم بشود تا بدن او زمان کافی برای سازگاری با شرایط جدید را داشته باشد؛ چنانچه این پروسه را به درستی انجام دهید احتمال بروز بیماری های ناشی از آن را به حداقل می رسانید.

یکی از راهکارهای پیشنهادی این است که کودک را از ماه ها قبل به تغذیه با آب میوه های خانگی، شربت های گیاهی مثل گلاب و زعفران یا شربت شیره انگور عادت دهید. از غذاهای مناسب نیز می توانیم به سیب زمینی و هویج آب پز، کمی موز، شیر جوشیده گاو، غذاهای گوشتی، انواع آش ها و سوپ ها اشاره کنیم.

از شیر گرفتن کودک با صبر زرد

دیگر توصیه طب سنتی برای گرفتن کودک از شیر این است که مواد خوراکی با طعم نامناسب مثل مزه تلخ را به نوک سینه بمالید تا کودک تمایل خود برای مکیدن سینه مادر را از دست بدهید. در طب سنتی ایرانی، از "صبر زرد" به عنوان یک روش موثر برای گرفتن کودک از شیر استفاده می شود، ماده ای تلخ که ظاهری بد به سینه می دهد. برای این کار کمی صبر زرد را در آب حل کنید و روی سینه بمالید. رنگ سیاهی که بوجود می آید، باعث می شود کودک شما میلی به گرفتن سینه نداشته باشد. در مورد کودکانی که به شدت به خوردن شیر مادر وابسته هستند، توصیه می شود زمانی که شب ها هنگامی که کودک در خواب عمیق است او را بیدار و شروع به شیردهی کنید، با این کار بتدریج باعث تنفر کودک از تغذیه با شیر مادر می شود.

  • این نکته را جدی بگیرید که گرفتن کودک از شیر نباید در زمان بیماری او باشد.
  • هرگز گرفتن کودک از شیر و گرفتن پوشک را با هم ادغام نکنید، این کار تاثیر روانی منفی برای کودک در پی دارد.

حتما بخوانید: بهترین جایگزین شیر مادر در طب سنتی و طب اسلامی


از شیر گرفتن کودک با صبر زرد

توصیه های طب سنتی برای از شیر گرفتن کودک به مادران  

  • همزمان با گرفتن کودک از شیر، مادر نیز باید مصرف غذاهای با طبع گرم مثل رازیانه، فلفل، دارچین، سیاهدانه، زنجبیل و ... را به حداقل برساند.
  • طب سنتی برای آرامش مادرانی که سعی در گرفتن کودک از شیر دارند، مصرف دمنوش های آرام بخش و عرقیجات را توصیه می کند. به خصوص دمنوش سیب، به، بهار نارنج و به لیمو می تواند بسیار مفید باشد.
  • خوب است که مادر در طول روز چندین بار سینه را زیر آب خنک بگیرد و مقداری دمنوش گیاه سداب میل کند. در طول گرفتن کودک از شیر، بهتر است مادر سینه خود را در معرض دید کودک قرار ندهد.

حتما بخوانید: علل بروز توده پستان در زمان شیردهی


  • اگر به طور اضطراری تصمیم به قطع شیردهی کردید، از خوردن مایعات خودداری کنید، سینه ها را محکم ببندید، روی آنها کیسه یخ بگذارید یا شیر آن را بدوشید.
  • گذاشتن برگ های خنک کلم دور سینه می تواند به کاهش ورم آن کمک کند.
  • نعناع از خشک کننده های طبیعی شیر است که در طب سنتی به مادرانی توصیه می شود که قصد گرفتن کودک از شیر را دارند.
  • قرار دادن ترکیبی از عدس و سرکه روی سینه هم با ایجاد انقباض و کم کردن خون رسانی در کاهش تولید شیر موثر خواهد بود.
  • مادرانی که قصد دارند شیردهی را ترک کنند باید تا مدتی از فعالیت هایی که باعث تحریک سینه می شود خودداری کنند.
نکته پایانی

در این مطلب با هم توصیه‌هایی طب سنتی برای از شیر گرفتن نوزاد را مشاهده کردیم. همانطور که میدانید قطع شیردهی به کودک مثل فقدان یک عزیز برای او است، پس بهتر است هر دو والدین با صبوری به فرزند خود کمک کنند تا با این مسئله کنار بیاید. والدین می توانند با ایجاد سرگرمی های حواس کودک را پرت کنند تا به شرایط طبیعی جدید عادت کند.


مطالب مرتبط

طرز تهیه شیر برنج برای نوزادان و خواص شیر برنج برای آنها

دلایل مکیدن انگشتان در نوزادان و چگونگی برخورد با آن

از
18
رای